Ekli dosyayı görüntüle 63720
2007 Hindistan yapımı, bir Aamir Khan filmi olan Taare Zameen Par'ı geçte olsa izleyebildim. Daha önce disleksi ile ilgili bilgi araşrırırken bazı sahnelerine denk gelmiştim. Şuan tatide olduğum için filmlere odaklandım. Herkesin izlemesi gereken bir film. Bir öğretmen olarak ve bir çok disleksi olan öğrencilerle karşılaştığım için bu film bende başka duygular uyandırdı ve bu filmi izleyipte ağlamayan kişilerin olacağını sanmıyorum. Harika bir film. Herkesin yetenekli olduğu özellikleri vardır. Yeterki doğru kişi (doğru öğretmenlere) denk gelsin.
Filme puanım 9/10. (
@xBUGRAx kesinlikle izlemelisin izlemediysen)
Ekli dosyayı görüntüle 63721
Slumdog Millionaire, Oscar ödülleri almış güzel bir film. 18 yaşındaki yetim bir gencin eğitim almamasına rağmen bir yarışmada gösterdiği performans ve büyük ikramiyeye ulaşacak olması akıllara hile yaptığı düşüncesini getitir ve tutuklanıp sorguya alınır.Filmde her bir soruyu cevaplamasının sebebinin küçüklüğünde yaşadığı olaylardan dolayı bildiğini öğreniyoruz. Yer yer sıkılsamda genel olarak beğendim filmi. Filmi iyi anlayabilmek için iyice konsantre bir şekilde izlemek şart.
Filme puanım 7/10
Ekli dosyayı görüntüle 63722
2010 yapımı olan Udaan filmi 16 yaşındaki bir çocuğun okuldan atıldıktan sonra 8 senedir görmediği sert babasının yanına dönmesini konu alıyor ve küçük bir kardeşi olduğunu öğrenen Rohan'ın hayali yazar olmak. Filmin sonunda Rohan babasından şiddet gören küçük kardeşini alarak uzaklara gitmeye karar verir ve babasına şu notu bırakarak "Onun bir aileye ihtiyacı var, bir kafese değil" yola koyulur. Fena bir film değil ama arada sıkıldım izlerken fakat sonunu merak ettiğim için izledim.
Filme puanım 6/10.
Ekli dosyayı görüntüle 63723
Bajrangi Bhaijaan, türkçe ismi Sevginin Gücü olan film belkide şuana kadar izlediğim en güzel filmler arasında olabilir. Hem eğlendirip hem duygulandırdı. Din dil ırk değilde kalp güzelliğini iyi anlatan bir film. Konusu: Pakistanlı konuşamayan küçük Shahida annesi ile tedavi olmak için Hindistana giderken kaybolur. Hindistan'da Shahida'ya yardım edecek olan kişi ise Bajrangi Bhaijaan müridinden olan Pavan'dır. Mükemmel bir film.
Puanım 9/10
Bu 4 filmi öneren
@BesaleT e teşekkürler
Hızımı alamayıp YouTube'de önerilen bir filme rast gele baktım:
Ekli dosyayı görüntüle 63724
"Özel Bir Anne' filminide izledim. Filmi beğendim. Başroldeki kız Amine Gülşe'ye çok benzettim. Birbirlerini çok seven bir çift bebeklerini kaybediyor ve ailelerine bir daha bebek sahihi olamayacaklarını ve onları üzmemek için gerçeğı saklayıp kendilerime bir bebek vermesi için birini bulur.Zaman zaman güldüren ve duygulandıran filmde güzel mesajlar veriyor (anlayana). Filmi beğendim ve eleştireceğim kısım bebek yeni doğmuş değilde bir kaç aylık olan bebek oynatılmış. Hikayesi ve aradaki diyaloglar etkileyici.
Filme puanım 8/10.
@MEnes hala önerilerini beklemekteyim
@bazinga bana 3 tane güzel film önerebilirmisin? Internetten kolay bulabileceğim filmler. Türü önemli değil ve Hint filmleri olmaması terciğim bukez