En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Güldürdün
Reactions: Dosi
Will Smith'in bir filmini seçeyim diye araştırırken bunu gördüm. Aksiyon severim ve komedi tarafıda olunca şans verdim :A Beğendim.
Will Smith’in şu filmini izlemiş miydin? Çok çok kaliteli güzel bir film, beğeneceğinden şüphe yok :A

099DCBD0-7491-4810-ACFD-9D7316A2C274.jpeg

@Dosi film etkinliğinden ayrı film izlemiş @bazinga ve @Tolstoyevski. Bu yoruma "ilginç" butonu tıklanır. :A
Niye ilginç? Sen yalnız mı ayrı film izleyensin :A Al ozaman izlediğim bazı filmler burda etkinlik dışı (bazılarında 3-4 film yorumu var): @bazinga @Tolstoyevski
Ekli dosyayı görüntüle 63720
2007 Hindistan yapımı, bir Aamir Khan filmi olan Taare Zameen Par'ı geçte olsa izleyebildim. Daha önce disleksi ile ilgili bilgi araşrırırken bazı sahnelerine denk gelmiştim. Şuan tatide olduğum için filmlere odaklandım. Herkesin izlemesi gereken bir film. Bir öğretmen olarak ve bir çok disleksi olan öğrencilerle karşılaştığım için bu film bende başka duygular uyandırdı ve bu filmi izleyipte ağlamayan kişilerin olacağını sanmıyorum. Harika bir film. Herkesin yetenekli olduğu özellikleri vardır. Yeterki doğru kişi (doğru öğretmenlere) denk gelsin.
Filme puanım 9/10. ( @xBUGRAx kesinlikle izlemelisin izlemediysen)

Ekli dosyayı görüntüle 63721
Slumdog Millionaire, Oscar ödülleri almış güzel bir film. 18 yaşındaki yetim bir gencin eğitim almamasına rağmen bir yarışmada gösterdiği performans ve büyük ikramiyeye ulaşacak olması akıllara hile yaptığı düşüncesini getitir ve tutuklanıp sorguya alınır.Filmde her bir soruyu cevaplamasının sebebinin küçüklüğünde yaşadığı olaylardan dolayı bildiğini öğreniyoruz. Yer yer sıkılsamda genel olarak beğendim filmi. Filmi iyi anlayabilmek için iyice konsantre bir şekilde izlemek şart.
Filme puanım 7/10

Ekli dosyayı görüntüle 63722

2010 yapımı olan Udaan filmi 16 yaşındaki bir çocuğun okuldan atıldıktan sonra 8 senedir görmediği sert babasının yanına dönmesini konu alıyor ve küçük bir kardeşi olduğunu öğrenen Rohan'ın hayali yazar olmak. Filmin sonunda Rohan babasından şiddet gören küçük kardeşini alarak uzaklara gitmeye karar verir ve babasına şu notu bırakarak "Onun bir aileye ihtiyacı var, bir kafese değil" yola koyulur. Fena bir film değil ama arada sıkıldım izlerken fakat sonunu merak ettiğim için izledim. Filme puanım 6/10.

Ekli dosyayı görüntüle 63723

Bajrangi Bhaijaan, türkçe ismi Sevginin Gücü olan film belkide şuana kadar izlediğim en güzel filmler arasında olabilir. Hem eğlendirip hem duygulandırdı. Din dil ırk değilde kalp güzelliğini iyi anlatan bir film. Konusu: Pakistanlı konuşamayan küçük Shahida annesi ile tedavi olmak için Hindistana giderken kaybolur. Hindistan'da Shahida'ya yardım edecek olan kişi ise Bajrangi Bhaijaan müridinden olan Pavan'dır. Mükemmel bir film. Puanım 9/10

Bu 4 filmi öneren @BesaleT e teşekkürler :bhr:

Hızımı alamayıp YouTube'de önerilen bir filme rast gele baktım:
Ekli dosyayı görüntüle 63724
"Özel Bir Anne' filminide izledim. Filmi beğendim. Başroldeki kız Amine Gülşe'ye çok benzettim. Birbirlerini çok seven bir çift bebeklerini kaybediyor ve ailelerine bir daha bebek sahihi olamayacaklarını ve onları üzmemek için gerçeğı saklayıp kendilerime bir bebek vermesi için birini bulur.Zaman zaman güldüren ve duygulandıran filmde güzel mesajlar veriyor (anlayana). Filmi beğendim ve eleştireceğim kısım bebek yeni doğmuş değilde bir kaç aylık olan bebek oynatılmış. Hikayesi ve aradaki diyaloglar etkileyici. Filme puanım 8/10.

@MEnes hala önerilerini beklemekteyim :D
@bazinga bana 3 tane güzel film önerebilirmisin? Internetten kolay bulabileceğim filmler. Türü önemli değil ve Hint filmleri olmaması terciğim bukez :D

Ekli dosyayı görüntüle 63767
The Divergent Series : Allegiant – Uyumsuz Serisi : Yandaş:
Uyumsuz diye arama yaptığımda bu filmi YouTube'de ekli görünce izlemeye başladım. Filmin başında bunun aslında bir seri film olduğunu anladım ama izlemeye devam ettim ve çok çabuk hakim olabildim filme. 2016 senesine ait olan bu film Tris ve Dört’ün yanlarına bir kaç kişiyi daha alıp, yaşadıkları şehri çevreleyen duvarların dışına kaçmasını ve sonrasında yaşadıkları macerayı konu alıyor. Filmde kim güvenilir kim değil hep bir fikir yürütüyor insan ve kahramanlarımız kararlar ve seçimler yaparken hızlı hareket etmeliler. ilk serielerini izlememiş olmama rağmen ilk dakikalarda hakim oldum ve konusu ilgimi çekti ve sonuna kadar sıkılmadan izledim. Puanım 8/10

Ekli dosyayı görüntüle 63768
Forrest Gump zeka seviyesi 75% olan Forrest ismindeki birinin yaşantısı anlatan bir film. Film oldukça duygulandırdı ve yer yer gülümsetti. Forrest'in tanımlamaları filmde en çok ilgimi çeken detaylar oldu ve filmdeki o karakterin saflığını seyirciye iyi yansıttı ( Apple için meyve şirketi demesi, yediği kurşun için ısırıldığını söylemesi mesela). Bir çok sevdiği kişiyi kaybetti ve en etkilendiğim Bubba'nın ölümüydü. Vietnam'daki o patlama sahnesi ve Forrest'in bir çok kişiyi kurtardığı sahneler güzeldi. Forrest Gump sevdiklerine sadık ve verdiği sözleri yerine getiren bir karakter. Küçüklüğünden beri Jenny'den vazgeçmedi ve Jenny gitmiş olsada ondan değerli bir hatıra kaldı. Filmi sıkılmadan izledim. Puanım 9/10

Ekli dosyayı görüntüle 63769
2011 İran yapımı olan Bir Ayrılık Oscar ve bir çok ödül almış bir film. Film boşanma aşamasında olan bir çiftin konusuyla başlıyor. Kızlarının velayeti konusunda ikilem yaşanınca kadın ailesinin yanına gider ve adamda hasta babasına bakması için hamile bir kadını işe alır. Hamile kadın ile adam arasında yaşanan bir tartışma beraberinde bir sürü problemler oluşturur. Filmdeki bir çok detay insanın düşünmesine vesile oluyor. Kim suçlu, kim haklı tam kestiremiyorsun. Filmde sırların, yalanların, söylenemeyenlerin ağırlığı ve bu durumun karakterleri nasıl tedirgin ettiğine şahit oluyoruz. Filmin sonunda biraz hayal kırıklığı yaşadım. Farklı bir son bekliyordum.
Puanım 8.5/10

Ekli dosyayı görüntüle 75038
2011 yapımı olan Hanna isimli filmi Tv'den (türkçe dublaj😏 izledim). Filmin başlarını izleyemedim ama izlediğim kısımlarda ilgimi çekti ve sonunu getirdim.

Sarışın kız Hanna'nın oyunculuğunu çok beğendim. Karavanına bildiği ailenin oyunculukları kötüydü. Filmi orjinal dilinde izleseydim eminin daha fazla keyif alırdım.

Puanım 7/10

@Tolstoyevski ile aylık film etkinliğimizde Mart ayında izledigimiz film Kill Bill'di.
Araya 1 ay girmiş ama hatırladığım kadarıyla yorum yazayım.

Kill Bill
Aksiyon sahnelerinin, kan ve vahşetin bol olduğu bir filmdi. İlk başta @Tolstoyevski 'ye neden bukadar şiddet içeren film önerdin diye söyoendim ama bir yandanda heyecanla izledim ve öyle bir yerde bittiki bir an önce ikinci serisini izlemek istedim ve ikisinin toplamında çok beğendiğim bir film oldu. Güçlü karakterdeki kadinlari izlemek zevkli.
Filmin şüphesiz en iyi sahnelerinden biri Uma Thurman'ın mezarlıktan çıktığı sahneydi. Film boyunca oyunculuğunu çok beğendim. Tüm kadın karakterler rolünün hakkını verdi. The Bride vurulmasına rağmen mezardan çıktıktan sonra rahat rahat yürümesine takılsamda filmden aldığım zevki pek etkilemedi. Gözü bantlı sarışın kadınla olan kapışmasıda harikaydı, hele o ikinci gözü alışı... irkildim orda :A

Ben ikinci filme kadar nedense Bill'in karedeşini Bill sanmıştım. Onun ölüm sahneside iyiydi. Sarışın kadın kılıcı almaya gelirken onu öldüreceğini tahmin etmiştim ama yılan detayı çok iyiydi.
Bir diğer hoşuma giden detay, Bill'in kızına annesini hep anlatmış olmasıydı. Bu vesileyle annesi ile karşılaştığimda yabancılık çekmedi.
Puanım 9/10

Nisan ayınada hızlı giriş yapıp 2 film izledik.

Mary & Max
Açıkçası başlarda baya sıkıldım ama konusunu beğendim. İşin garibi, filmin iyi bir film olduğunu çok somra anlıyorsun çünkü ertesi gün bile filmin konusu ve sonu aklımdaydı, verilen mesaj güzeldi.
Keşke Mary, mektup arkadaşıyla yüzyüze konuşabilseydi. Tam yanına geldiği vakitte ölmüş olmasına çok üzüldüm.
Puanım 7.2/10

12 Angry Men

Tols bana tek mekan deyip durdu, bir nevi belki sıkılabileceğimi söylemeye çalıştı ve ilk başladığında siyah beyaz bir film olduğunda eyvah dedim,kesin sıkıcı olur diye düşündüm fakat mahkeme sahnesini gördüğüm anda 'güzel bir film olacak' düşüncesi belirdi çünkü az çok tahmin ettim beni nelerin beklediğini.Ben mahkeme filmlerini seviyorum. BCS'deki sahnelerde bu yüzden hoşuma gitmekte.
Filmi baya beğendim.
Jürilerin diyalogları, fikirlerin değişmesi, detaycılığın önemi ve sadece 1 kişinin tüm dengeleri nasıl altüst edebileceğini gördük. Çok gıcık kaptığım karakterler oldu filmde ve en sonunda tüm 12 jüri tek fikirde buluştular. O süreci izlemek keyif verdi.
Puanım 8.7/10

Ekli dosyayı görüntüle 78493

Mükemmel bir film. Keyif alarak izledim. Geleceğe ve geçmişe dönüş temalı olan bu filmin 3. serisini izlerken geçmişe gittim, çocukluğumun filmi ve 30 sene önceki film olmasına rağmen şimdiki zamanda bile sırıtmayan bir film. Kendi zamamınında bu dalda en iyisi olduğunu söylesem abartmış olmam.
Dizilerden Friends benim için en sevdiğim top10 dizilerimin zirvesindeyse bu filmde top10 filmimin zirvesindedir.

10/10

Ekli dosyayı görüntüle 82129

@Tolstoyevski 'nin önerisiyle aylık 1 film etkinliğimizde sıradaki film Groundhog Day filmiydi.

Oldukça keyifli bir filmdi. Ders alınması gereken ve kendi günümüzün iyi geçmesini sağlamak aslında bizim elimizde olduğunu bize anlatmaya çalışan bir film. Filmde baya ince espriler hakimdi. İzlerken keyif aldım.

Şuan bu karantina günlerinde aslında tamda filmdeki gibi her günümüz aynı geçmekte.

8.5/10

Kolpaçino
1 ve 2. Serisini birer gün arayla izledim.

Yorum konusunu bulamadım, oyüzden buraya yazıyorum

Oldukça eğlenceli bir filmdi. Her bir karakterin kendine has bir duruşu vardı ve ilk filmde en güzel sahnelerden biri şüphesiz Ekrem karakterinin ölümüydü.
En çok güldüğünüm sahnelerden biri üzerine kolonya dökülen adamın son sahnelerde mafyanın elindeyken yere yığıldığında 'kolonya getirin' dediklerinde hemen ayaklanıp 'yok kolonya ya gerek yok' deyişi artı yine o karakterin ruh çağırmaya çalışan gençlerle olan sahnesi baya komikti :A

2. Seride de sonu baya sürpriz oldu ama ben zaten Sabri'nin ümreye gideceği zamandaki o sahte ağlayışını garipsemiştim , Meğerse oyunmuş. İyi bir ters köşe oldu diyebiliriz.
İki filmde iyiydi.
İlkinde Ekrem karakterinin ağırlığından dolayı
8.5/10

İkincisi
7.5/10

Ekli dosyayı görüntüle 94164
Süresi oldukça iyi ve temposu yüksek bir film.

2000li yılların başlarında Fear filmini izlemiştim ve bu filmden tek aklımda kalan psikopat bir sevgili ve köpeğin kesik başını mutfak kapısından attığı sahne. Geçen Amerikan Güzeli filmini izlerken bu film geldi aklıma ama başta isim ve oyuncu olarak çıkaramadım.
Filmi az önce tamamladım. İzlerken sadece sonlarını hatırlamaya başladım.
Mark Wahlberg harika oyunculuk sergilemiş. Adamın bakışları bile ayrı bu filmde.
Filmin son 20 dakikası özellikle temponun tavan yaptığı sahneler. Özellikle o kısımları soluksuz izledim.
Yakın zamanda izlediğim Heat filminde roll alan Amy Brenneman o da yer alıyor.
Reese Witherspoon beğendiğim bir oyunculuk ve Alyssa Milano ise o zamanlarda Charmed adlı dizide izlediğim bir oyuncuydu. Zamanında ondan dolayı filmi izlediğimi hatırlıyorum. Bu filmde de başarılı oynamış.
Baba karakterini oynayan oyuncu o da iyi bir performans sergilemiş.

Filmin ilk yarım saatinde fazla öpüşme sahneleri var ve bu kadar olduğunu unutmuşum :A David, Nicole ve arkadaşına vurduğu sahneden itibaren film başka bir boyuta geçmekte. Köpeğe bu acımasızlığı yapmalarına zamanında da üzülmüştüm. Ozamanlar daha çocuktum izlerken ve bundan dolayı en aklımda kalan sahne o olmuş.

9.2/10

Ekli dosyayı görüntüle 100125

Love Me If You Dare farklı bir filmdi. Sevdim mi? Tam değil. Çerezlik film olarak adlandırabilirim. Eğlenceli kısımlarda vardı ve yakın zamanda izlediğim Love & Anaechy dizisi belkide bu filmden esinlenmiş. Bir şeyi başkasına verirken ondan sıradışı şeyler yapmasını istemek ve karşıdaki kişi yapmakta. Birbirini seven ama bunu dillendirmeyen ve yıllar sonra bir araya gelen iki karakterin hikayesini anlatıyor. Puanım 5.5

Şu şarkıdan dolayı izledim:

Borg vs McEnroe (1 saat 48 dakika)

@Araf 'ın önerisi ile ben ve @Tolstoyevski izledik ve izlerken yorumladık. Şimdide buraya yorumumu yazayım.
1980li yılları anlatan İsveçli tenisçi Björn Borg'un hayatını anlatıyor. John McEnroe ile olan mücadelesini anlatan filmin özellikle son yarım saati çok iyi. Harika bir tenis mücadelesi izliyoruz. Hem Björn hem de John'un çocukluğunuda izliyoruz. Filmin müzikleri güzel fakat bazen çok yüksek ses çıkıyordu ve kulaklıkla izlediğim için rahatsız etti. Zaman zaman durgun ve sıkıcı kısımları da oldu.
Eskiden çok tenis izleyen biri olarak konusunu ilk duyduğumda izlemek için tereddüt etmedim ve son yarım saat beni tatmin etti.
Aslında film sadece tenis değil, insanların değişiminide anlatan bir film ve gerçek hayatı anlatan bir film oluşuda ayrı bir tat kattı. .Björn agresif bir çocukmuş ama doğru kişilerin desteği ile istediği yolda ilerlemiş. Filmde John ve Björn'ün birbirini sevmediği net ama sonra çok iyi arkadaş olmuşlar. Beni şaşırtan kısım Björn'ün 26 yaşında tenisi bırakmış olması. Başarılı birinin çok erken bırakması şaşırttı. Filmin çoğunluğu İsveççeydi.

7.5/10

Ekli dosyayı görüntüle 100385
Dogville (2 saat 57 dakika)
Kesinlikle farklı bir film. Tiyatro görünümlü bir film. Farklı mekan ve farklı bir tarz. İlk başta baya bir yadırgadıktan sonra mekanlara alışıyor insan ve birden artık normalmiş gibi gelmekte.
Gelen giden Grace'den yararlandı ve bana yeşilçam filmini anımsattı :A en şaşırdığım kısım Grace kaçmaya çalışırken tekrar kasabaya dönüşü ve tabiki son sahne. Tom'un sonraki garip hallerinden Grace'e ihanet ettiği belliydi. Film aslında bir nevi insanların değişimi, kibirleri ve çıkarcılıklarınıda anlatıyor. Grace aslında kötü biri olmamak için kaçmış ve sırf bu yüzden köle gibi çalışmayı kabul etmiş ama yaşadıkları onu zalim biri yaptı ve en sonunda tüm kasabayı yok etti. Masum bebeğe bile kıydı. Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır misali bir durum oldu ve insanlar kaderinden kaçamaz. Kötü biri olmamak için babasından kaçtı ama işin sonunda babasıyla dönmeyi ve güç sahibi olmayı seçti.

7.5/10 (süresi çok uzundu. Puan kırdım biraz)

A Beautiful Mind (2001)

Güzel ve etkileyici bir filmdi. Russell Crowe harika bir performans sergilemiş.Tedirgin hallerini güzel yansıtmış.
Film başta biraz durgun geldi ama sonradan açıldı. Özellikle o araba - kovalamaca sahnesinden sonrası. John'u akıl hastanesine aldıkları sahne ve orada geçen sahneler etkileyiciydi. 2. kez olunan olaylarda bebeğin küvet sahneside iyiydi.

Film garip bir hüzün bıraktı.

8.8/10

Ekli dosyayı görüntüle 101582

Can Tertip
Öyle özellikle seçtiğimiz bir film değil, sadece uzun zamandır ilk kez kumanda elime geçince karşıma çıktı. Fena bir film değilmiş. Yer yer güldürdü baya.
Sinan Engin'i görmek sürpriz oldu :A
Askerlik yerlerdeki sahneler eh işte ama diğer kısımlar iyiydi.

6/10

Niye ilginç? Sen yalnız mı ayrı film izleyensin :A Al ozaman izlediğim bazı filmler burda etkinlik dışı (bazılarında 3-4 film yorumu): @bazinga @Tolstoyevski
Gaza geldin hemen de, ben son zamanlardan bahsediyorum. :A Yaz aylarında pek film izlediğine denk gelmedim, bilhassa geldiğimden itibaren. Diğer türlü tabii ki izlemişsindir, ona bir şey demiyorum. :A

• İlginç
Gaza geldin hemen de, ben son zamanlardan bahsediyorum. :A Yaz aylarında pek film izlediğine denk gelmedim, bilhassa geldiğimden itibaren. Diğer türlü tabii ki izlemişsindir, ona bir şey demiyorum. :A
İzlediklerim filmlerin kendi konularında artı her filmin yorumunuda yazmıyorum :A

• Güldürdün
Reactions: Araf
2005 öncesi ise izlemiş olabilirim :A kanallarımız çok yayınlardı özellikle 90'lar filmlerini.
En azından kesilmiş ve dublajlı bir şekilde izlemiyorsun, o bile iyi. Bizde hem sansüre uğruyor, hem de dublajlı. Gerçi TRT 2 var bir işte alt yazılı olarak film yayınlayan, o da sansüre uğratarak yayınlıyor tabii. :D

• Beğendim
Bu Almanca sorununa çözüm yok mu filmlerin ismini öğrenebilmek için imdbye girmek zorunda kalıyoruz :( @bazinga
Bu konunun nedenini çözdüm. Bizim sunucu Almanya'daymış, o nedenle oradan istek yapıyor gibi gözüküyoruz. Üzücü haber ise bir çözüm bulmak çok zor gibi gözüküyor. :(

• Üzücü
Reactions: Tolstoyevski

Derviş Zaim'in yazıp yönettiği bu film, çok zor bir film; çünkü Derviş Zaim'in kendisi zor. Filmde sahne geçişleri o kadar hızlı bir şekilde ilerliyor ki, takip etmek güçleşiyor. Senaryo bazen mesaj içerikli oluyor, bazen normal bir şekilde ilerliyor, bazen kopuyor. Filmin anlattığı konu ise, istihbarat ve çete savşaşları, işin içinde Susurluk mevzusu da var.

Filmin içerisinde filler güçlüyü, çimen de güçsüzü simgeliyor ve böyle bir sembolik isme sahip. Bakanlar, çeteler, kumarhane, uyuşturucu işi ve arka planda dönen birçok olay geçiyor. Sünnet sahnesi ve Teoman'ın orada görünmesi gibi anlamsız sahneler de var. Filmin cesur bir anlatımı var ama izlemesi zor bir film.

6/10

• Beğendim
Reactions: bazinga

Misunderstood (2014)

Beklediğimden daha az sevdiğim bir film oldu. Yönetmen kendi çocukluğundan yola çıkarak bir çocukluk filmi yapmış. Filmde ünlü ve sorunlu bir çiftin çocuğu olmanın zorlukları ele alınmış. Çok iyi başlayan film bana kalırsa düşüşe geçmiş ve bazı kısımlarında fazla dağınık hissettirmiş. Sonuç kısmı da tatmin etmedi.

Pozitif yanları oyunculukların şahane oluşu ve Roma'da geçmesi olarak özetlenebilir. :)

5.5/10

• Beğendim
Reactions: Araf

Misunderstood (2014)

Beklediğimden daha az sevdiğim bir film oldu. Yönetmen kendi çocukluğundan yola çıkarak bir çocukluk filmi yapmış. Filmde ünlü ve sorunlu bir çiftin çocuğu olmanın zorlukları ele alınmış. Çok iyi başlayan film bana kalırsa düşüşe geçmiş ve bazı kısımlarında fazla dağınık hissettirmiş. Sonuç kısmı da tatmin etmedi.

Pozitif yanları oyunculukların şahane oluşu ve Roma'da geçmesi olarak özetlenebilir. :)

5.5/10
@bazinga'nın en sevdiği rakam 5 olmaya başladı. :A

Mesleğinde şiddet üstüne şiddet gören ve mesleğini geride bıraktıktan sonra hayatını seks ticareti için kaçırılan kızları kurtarmaya adamıştır, tabii para karşılığı. New York senatörünün kızını kurtarmak için mücadeleye başlamasıyla birlikte beraberinde birtakım olaylar da peşini bırakmayacaktır.

Konusu biraz Taxi Driver'a, biraz da Leon'u andırıyor ama işleniş biçimi farklı. Filmde dikkat çeken filmin içindeki hikayenin sanatsal bir şekilde işlenişi. Karmaşık ve sanatsal, biraz da psikolojik ağırlıklı bir kurgu söz konusu. Joaquin Phoenix'in Joker olmadan önceki Joe karakteriyle Joker'e adeta göz kırpmış. Her ne kadar etkili oyunculuğu olsa da, herkese hitap etmeyecek tarzda bir film.

5/10