Son haftalarda çok film izlememe rağmen erindiğimden konuya yazmıyordum, bundan sonra izlediğim filmleri vakit buldukça kısa kısa da olsa yazmaya çalışacağım.
2h 1m | 12
www.imdb.com
Awakenings
Gerçek bir hikayeden uyarlanan; başka bir hastalık için geliştirilmiş bir ilacı, bilincini kaybetmiş haraketsiz hastalara çare olabileceğini düşündüğü için uygulayan bir doktor ve hastanın hikayesini anlatıyor film. Başrollerini de Robin Williams ve Robert De Niro gibi iki usta oyuncu paylaşıyor. Filmden beklentim yüksekti ama beklentimin altında kaldı açıkçası. Beni etkilemedi film, gerçek bir hikayeden uyarlandığı için senaryoyu eleştiremem ama eldeki hikaye daha iyi ve çarpıcı anlatılabilirdi bence. Yine de Robin Williams ve De Niro için izlenebilecek bir film.
6.5/10
Back To The Future Serisi
İlk filmini izlediğim ve oldukça overrated bulduğum bir yapımdı ama yine de 2.kez şans vermek istedim. Ki bu tarz kült filmlere her zaman ikinci bir şansı veren biriyimdir.
Bir kez daha filmi izlerken ki ruh halinin ne kadar önemli olduğunu kanıtladı bu film, ikinci izleyişimde oldukça beğendim ve diğer serileri de izledim. İçinde ufak tefek mantıksızlıklar bulundursa da türü itibariyle bu detayların çok sorgulanmadan izlenebileceği klasik sıfatını hak eden bir filmdi. 2.filmi de oldukça beğendim ama part 3 ilk 2 filme göre biraz sönük kalmış. İyi ki seriyi daha fazla uzatıp sıkmamışlar. Ayrıca 2.filmde 2015'i çok abartılı yansıtmışlar, daha doğrusu abartılı bir dünya hayal edip kurmuşlar.
İlk film genelinde konuşacak olursam oldukça beğensem de top filmlerim arasına girecek bir film değildi. Abartılı yorumlara ve IMDB'deki sıralamasına dayanarak çok az da olsa hala bir miktar overrated buluyorum.
Sırayla seriye puanım:
8.2/10 , 7.8/10, 7/10
------
Sitendeki listelere de bir güncelleme lazım.