David Lynch harikabir yönetmen ama filmleri kafamı karıştırır diye korkuyorum izlemeye.Lost Highway
Çok uzun zamandır listemde olan bir filmdi. Kafamın karışacağını bildiğimden olsa gerek bir türlü izlemek istememiştim. Ama bugün elim bu filme gitti ve izledim.
Gerçekten kafa karıştırıcı. Ama çok iyi bir işleyiş. David Lynch kafası dedikleri böyle bir şey olsa gerek. Fikm bittikten sonra bir şeyler tahmin ettim ve yorumlara bakılırsa bu tahmin ettiğim şey doğruymuş ama o kadar ayrıntı gizlenmiş ki, çok hoşuma gitti. Aklıma takılan bir nokta var şu aşamada:Ha bir de,Gizemli adam kimdi? Neyin nesiydi? Şimdi bu adam gerçekte var mıydı yoksa Fred'in hayal dünyasında mıydı? Mantıken olaya baktığımızda hayal dünyasında olması gerekir ancak partiye gittiklerinde Andy'e onu soruyor o da Dick'in arkadaşı olduğunu söylüyor. Acaba Andy, doğal olarak gizemli adamı göremeyip, başkası için mi öyle diyor?Videoları çeken kimdi? Bu konuda pek bir teorim yok.
Filmdeki gerilim de çok iyi düzeydeydi. Özellikle o gizemli adam çok korkutucuydu.
Film bittikten sonra teoriler üretmeyi seven ve birbirini tekrarlayan o sahnelerde -aynı olaylar tekrar olmuyor, sadece birbirine çok benzeyen sahneler var çekim açısından- sıkılmam diyenlere öneririm. Herkeslik bir film değil.
9/10
Kafa karıştırıcı bir filmdi ama ondan önemlisi ilk başta filme girmeyi başarabilmek. Eğer onu başaramazsan hiçbir anlayamaz ve aşırı sıkılırsın. Ama izle bence, farklı bir tecrübe olur.Perfume: The Story of a Murderer (2006) - IMDb
Directed by Tom Tykwer. With Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman, Francesc Albiol. Jean-Baptiste Grenouille, born with a superior olfactory sense, creates the world's finest perfume. His work, however, takes a dark turn as he searches for the ultimate scent.www.imdb.com
Yorumum: https://fav10.net/forum/threads/perfume-the-story-of-a-murderer-koku-bir-katilin-hikayesi-2006-film-bilgileri-yorumları.233019/page-3#post-2179446
David Lynch harikabir yönetmen ama filmleri kafamı karıştırır diye korkuyorum izlemeye.Sadece Elephant Man filmini izledim o da çok iyi filmdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?