En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu hafta izlediğim filmler ;

The Diving Bell and Butterfly
Alfred Hitchcock Presents - Breakdown
Alfred Hitchcock Presents - The Case of Mr Pelham
Chce sie Zyc (Life Feels Good)
Edge of Tomorrow
Awakening

Henüz konusu acilmamis bende buraya yorumumu birakayim.

Avrupada 1 hafta erken vizyona girmesiyle dün gece ile birlikte Hobbiti forumda ilk izleyen kisi benim sanirim.

Üc film seklinde cekildigi ve filmlerin uzunlugu itibariyle sürekli yüzüklerin efendisi ile kiyaslandi ve dogal olarak beklentilerde bu seviyedeydi. Ilk 2 film benim beklentilerimi tam anlamiyla karsilayabildigi icin ücüncü filmde müthis bir final bekliyordum.

Herseye ragmen mutlaka izlenmesi gereken bir film fakat beklentileri LotR Kralin dönüsü seviyesinde tutmamak lazim, 3 Saat boyunca müthis bir heyecan olmayacak malesef zaman zaman sıkıcı sahnelerin oldugunuda söylemek lazim.

Kiyaslama yapacak olursam Kralin dönüsüne 10/10 Bes ordunun savasina 8,5/10 verirdim.

Henüz kimse izlemedigi icin Film hakkinda Spoiler falan vermedim :) beklentiler cok yüksek seviyede tutulmadigi sürece gittiginize kesinlikle pisman olmayacaksiniz. Sanirim Orta Dünyayi konu alan son filmide böylece görmüs olduk :(

Küp 1 - Küp 2

Tam aradığım filmi buldum özellikle 1997 yapımı serinin ilk filmi Küp 1'i çok beğendim 3. filmi bu gece izleyeceğim. İlkine 9/10 ikincisine 7/10 veriyorum. 2. film iyiydi de çok karışık olmuş. Küpten küpe geçince zaman kavramı yavaşlıyor vb. şeyler oluyordu daha düşündürücüydü lakin biraz sıkıcıydı.

Bayadır izlemek istediğim merak ettiğim bir filmdi ama sıkılacağımdan emindim.Çünkü dışardan bakınca sıkıcı olduğu çok belli bir film.

Zencilere yapılan ırkçılığı bu sefer kölelik bakımından incelememesi iyi.Yani bıktık artık köle filmlerinden.Ama sıkıcıydı.Viola Davis'in Emma Stone'un oyunculuğu iyiydi.Film bana hitap etmedi.Yani filmde pek bir şey yok bence uzun süresine rağmen.O yüzden yazacak pek bir şey de yok.

Müzikler iyiydi.

6/10

Yorum şurada: https://fav10.net/forum/threads/st-vincent-film-bilgileri-yorumları.240874/#post-2207719

Son düzenleme:
Metropolis

Metropolis-gold.jpg

1927 yılında çekilmiş inanılmaz bir distopik film. 1927! Matrix'ten önce. Star Wars'tan önce. Maymunlar Cehennemi'nden önce. 2001 Space Odyssey'den bile çok çok önce.

Yahu resmen kamerayla görüntülü konuşma yaptılar filmde? Daha cep telefonunu bırakın, televizyonun bile icat edilmediği 1927 yılında adamlar full hd görüntülü konuşma yapmış filmlerinde! Daha günümüzde bile tam olarak herkesin kullanmadığı bir teknolojiyi adamlar 1927 de göstermiş.

Filmin konusu sistemin makineleştirdiği insanlar ile işveren kesim. Yalnız makineleşmiş lafını filmde mecazi bir anlam katmamışlar, bildiğiniz somutlaştırmışlar. Insanların makineden farkının olmadığı korkunç bir gelecek senaryosu.

Ve tabi meşhur "El ile akılı birleştiren kalp olmalıdır" sözü. Burda kalpten kasıt devlet midir sosyalizm midir komünizm midir yoksa İlluminati midir bilemem?

Zaten Türkiye'de de 1927 yılında komünizm propagandası yapılıyor diye yasaklanmış bu film...

Filmin beğenmediğim özelliklerinden biri de süresinin çok uzun olması. Yani 150 dakika olması bile bana uzun geldi -ki filmin restorasyonsuz hali 210 küsür dakika imiş-

Sessiz filmlerin en iyilerinden biri. Charlie Chaplin'in Modern Times'i 1, Metropolis 2 desek yanlış olmaz.

Yıl 1927 ve yılının çook çok ötesinde bir bilimkurgu. Heralde bilimkurgu filmlerinin atası bu film.

Ayrıca Illuminati ile bağlantısı olup olmadığı konusunda şüpheliyim. Yoksa bu kadar ileriyi gören kaç film var ki?

Oyunculuk kısmını şimdiki zamana göre yorumlayamam çünkü sessiz bir film. Yani günümüz filmlerindeki oyunculuklarla kıyaslanabilmesi mümkün değil. Yine de sessiz filmlere göre oyunculuk bakımından da üst düzey bir film. Frist Lang'ın M'den sonra izlediğim ikinci filmiydi. Adam zamanının ötesinde bir yönetmenmiş demekki.

9/10

The Ark

7 dakikalık harika bir kısa film. Hele başta çalan müziği.. Ve tabi ki Shakespeare'in mükemmel şiiri... olduğu gibi kopyalıyorum;

Ömür bir yürür gölge
zavallı bir kukla ki sahnede salınıp çırpınarak saatini dolduruyor
sonra bir daha adı duyulmuyor
aptalın anlattığı bir masal bu;
sırf gürültü, patırdı;
bir anlama geldiği de yok

-William Shakespeare

Kısa filmin konusu virüs salgını ile dünya nüfusunun büyük bir bölümünün yok olması ve virüsten kaçmak için ıssız topraklara kaçış.

Ama müthiş bir sonu var, kişiden kişiye değişebilir ve yorumlanabilir. Açık kapılı.

7 dakikaya fazlasıyla değer bir yapıt bence.

@destere @OzaN @Danger UA! @sokak sanati

The Ark

7 dakikalık harika bir kısa film. Hele başta çalan müziği.. Ve tabi ki Shakespeare'in mükemmel şiiri... olduğu gibi kopyalıyorum;

Ömür bir yürür gölge
zavallı bir kukla ki sahnede salınıp çırpınarak saatini dolduruyor
sonra bir daha adı duyulmuyor
aptalın anlattığı bir masal bu;
sırf gürültü, patırdı;
bir anlama geldiği de yok

-William Shakespeare

Kısa filmin konusu virüs salgını ile dünya nüfusunun büyük bir bölümünün yok olması ve virüsten kaçmak için ıssız topraklara kaçış.

Ama müthiş bir sonu var, kişiden kişiye değişebilir ve yorumlanabilir. Açık kapılı.

7 dakikaya fazlasıyla değer bir yapıt bence.

@destere @OzaN @Danger UA! @sokak sanati

bunu izlerim heleki 7 dakikaysa zaten havada karada izlenir :)
benim asıl yukardaki metropolis dikkatimi çekti geniş bir zamanda onu izleyeceğim , asıl orjinali 210 dakikaymış sanırım senin izlediğin kesilmiş sürümü ?

@destere izlediğim ve piyasada olan 150 dakikalık sürümü. Ki sanırsam filmin başında da altyazıyla bu konuya değinmişlerdi, bu filmi 2008 yılına kadar kimse bilmiyormuş, milletin haberi yokmuş. 2008 de tesadüfen mi ne film bulunmuş, uzun süre restore etmeye çalışmışlar ve en sonunda 150 dakikaya kadar indirebilmişler. Filmin kalan kısmı sanırsam çok çok önce yanmış.

@destere izlediğim ve piyasada olan 150 dakikalık sürümü. Ki sanırsam filmin başında da altyazıyla bu konuya değinmişlerdi, bu filmi 2008 yılına kadar kimse bilmiyormuş, milletin haberi yokmuş. 2008 de tesadüfen mi ne film bulunmuş, uzun süre restore etmeye çalışmışlar ve en sonunda 150 dakikaya kadar indirebilmişler. Filmin kalan kısmı sanırsam çok çok önce yanmış.
210 dak.(Alman prömiyer cut)
114 dak./25 fps (1927 ABD kesilmiş sürüm)

{th}Süre{/th}

vikipedide böyle bir bilgi vardı ondan kesilmiş dedim :)

@destere bu arada yukarda dediğim filmi 2008 yılına kadar kimse bilmiyormuş lafımı unut, yanlış anlamışım. :D

Adamlar 99 da bile biliyormuş https://eksisozluk.com/metropolis--39000?p=1

Bu arada film Führer'in en sevdiği filmmiş ekşide gördüm. :)

Film tam olarak 153 dakika ama restorasyonsuz halini bulabilirsen o ayrı. :)

Edit: şu 2009 yılında yayınlanmış haberde gerekli bilgiyi vermişler, 2008 de Bruno Alves'te bulunmuş filmin eksik parçaları. Öyle bir şey işte :D

http://www.radyotube.com/204-metropolis-restore-edildi.html

Son düzenleme:
Çok film izliyorum bu aralar özellikle bilim kurguya taktım resmen, 2000 öncesi filmler cidden çok kaliteli 1 haftadır 2000'den 1964'e kadar yapılmış birçok film izledim. Adamlar yapmış ya hakikatten. :D

Oyuncularıyla, senaryosuyla, müzikleriyle, mekanlarıyla müthiş bir film olmuş. Downey Jr. reyiz yine döktürmüş süperdi. Depp reyizin Jack Sparrow karakteriyle benzettim biraz :D

O dönemin karanlık İngiltere havası ve mekanları çok iyiydi.

Sherlock'un dövüş sahneleri filan yer yer güldürdü :D

Robert reyizi nasıl anlatsam bilemiyorum müthişti ya :D Bazı sahneler tam aklımda değil ama en iyi sahne bence kadınla şarap içerken bardağı dikip şarabı içti ve kadının içmediğini gördüğündeki bakışı müthişti, boşuna reyiz olmamış dedim o sahnede :D

9/10