Din Kültürü Dersi Sizce Zorunlu Olmalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kimliğinde "Müslüman" yazan herkese din derslerini zorunlu kılardım. Zorunludan kasıt, zorla bir şeyler öğretmek değil elbette. Bir de derslere giren Din Kültürü öğretmenlerin ciddi bir sınava tabii tutardım. Bu meselenin üzerinde de epey dururdum. Dini konularda, bilgisiz ve ya bir çok sorusu olan insan var. Müfredatı bu soruları karşılayacak nitelikte objektif bir bakış açısıyla düzenlerdim. Din Kitabındaki konuları ayet ve hadislerin yanı sıra insanı Allah'a götürebilecek bir cümleyle, paragrafla da desteklerdim. Yani olayı, "Allah var, İslam hak din çünkü Kuran'da öyle yazıyor." açıklamasıyla kapatmaz derinden incelenmesi ve anlaşılmasını sağlardım.
Şayet ben ülke lideri olsam, "laiklik" ilkesine elbette sahip çıkardım ama dinin okullarda öğretilmesini de sonuna kadar desteklerdim...

Kimliğinde "Müslüman" yazan herkese din derslerini zorunlu kılardım. Zorunludan kasıt, zorla bir şeyler öğretmek değil elbette. Bir de derslere giren Din Kültürü öğretmenlerin ciddi bir sınava tabii tutardım. Bu meselenin üzerinde de epey dururdum. Dini konularda, bilgisiz ve ya bir çok sorusu olan insan var. Müfredatı bu soruları karşılayacak nitelikte objektif bir bakış açısıyla düzenlerdim. Din Kitabındaki konuları ayet ve hadislerin yanı sıra insanı Allah'a götürebilecek bir cümleyle, paragrafla da desteklerdim. Yani olayı, "Allah var, İslam hak din çünkü Kuran'da öyle yazıyor." açıklamasıyla kapatmaz derinden incelenmesi ve anlaşılmasını sağlardım.
Şayet ben ülke lideri olsam, "laiklik" ilkesine elbette sahip çıkardım ama dinin okullarda öğretilmesini de sonuna kadar desteklerdim...

Sen kimliğinde "müslüman" yazan herkese din dersini zorunlu kıl. :F Kimsede yazmadığından sıkıntı olmayacak zaten. :D

Günahı işleyip doğru düzgün bir şekilde namazını kılarsa sevabını alır.Günahtan arınma diye birşey yok.O yazılıyor oraya.Önemli olan hangi tarafın daha ağır basacağı.

5 vakit namaz kılana 4 günah yapma hakkı...Matematiği bu mu?

O zaman zorunlu din derslerinde Aleviliğin olması da gündemdeydi ve hatta sözde din derslerine konuldu ama hani nerede ortalarda bu yok.Yine bildiğimiz eskilerden beri duyduğumuz kulaktan dolma sözler anlatılıyor din derslerinde.Her dinden insan artık günümüz Türkiye okullarında eğitim görüyorlar o zaman her dine hitaben dersler yapılsın madem öyleyse.Ayrıca kimliğimizdeki din İslam ibaresi bizim kendi isteğimizle konulmadı değil mi biz doğarken o orada vardı.Bu da demek oluyor ki din dersi de zorunlu olmamalı .

5 vakit namaz kılana 4 günah yapma hakkı...Matematiği bu mu?

Allahım ya.Siz nasıl anlıyorsunuz anlamadım.Temel din bilgisi bu arkadaşım.Kendi kafanızda yorumlarsanız böyle çıkar tabi ortaya.

Öyle hak falan yok.İsteyerek yada istemeyerek günah işliyoruz.Namazını kılarsın.Zaten namaz dinin direği o olmadan birşey olmuyor.Namazını kılarsın sevabını alırsın.

- - - Ekleme - - -

Ağır basan taraf önemli değil işlediğin günahların hepsinin cezasını çekeceksin öbür tarafta sevapların %52 günahların %48 hadi cennete olmuyor yani. :)

Onu iyi biliyoruz biz merak etme.:):) Kefeye konulacak sonuçta.Sevabın çoksa daha az yanacaksın.Önemli olanda bu.Ben zaten direk cennet diye birşey demedim.Siz kendi fikirlerinizi katmadan birşeyler söylerseniz daha net konuşuruz.:)

- - - Ekleme - - -

Sen kimliğinde "müslüman" yazan herkese din dersini zorunlu kıl. :F Kimsede yazmadığından sıkıntı olmayacak zaten. :D

Dini islam yazar sonuç olarak bu müslüman demektir.:) Lafı çarpıtmaya gerek yok.:)

- - - Ekleme - - -

O zaman zorunlu din derslerinde Aleviliğin olması da gündemdeydi ve hatta sözde din derslerine konuldu ama hani nerede ortalarda bu yok.Yine bildiğimiz eskilerden beri duyduğumuz kulaktan dolma sözler anlatılıyor din derslerinde.Her dinden insan artık günümüz Türkiye okullarında eğitim görüyorlar o zaman her dine hitaben dersler yapılsın madem öyleyse.Ayrıca kimliğimizdeki din İslam ibaresi bizim kendi isteğimizle konulmadı değil mi biz doğarken o orada vardı.Bu da demek oluyor ki din dersi de zorunlu olmamalı .

Az bir kitle için birsürü din dersi açılamaz.Önemli olan çoğunluktur.Müslüman olmayanlar için kimsenin din dersini elinden alamayız.:) Unutmayın Osmanlı gayrimüslimlere fazla yüz verdiğinden bu hallere geldi.Birazda dinimize sahip çıkalım.Osmanlı yanlış yönetimden falan diyecek olursanız zaten dediğimden yanlış yönetimden kaynaklanan problemdir.Bunun içinde ayrı bir tartışmaya girmek istmeiyorum.:)

Son düzenleme:
Kvp'cilerin en beğendiğim huyu din konularındaki hassaslıkları.:D

Az bir kitle için birsürü din dersi açılamaz.Önemli olan çoğunluktur.Müslüman olmayanlar için kimsenin din dersini elinden alamayız.:) Unutmayın Osmanlı gayrimüslimlere fazla yüz verdiğinden bu hallere geldi.Birazda dinimize sahip çıkalım.Osmanlı yanlış yönetimden falan diyecek olursanız zaten dediğimden yanlış yönetimden kaynaklanan problemdir.Bunun içinde ayrı bir tartışmaya girmek istmeiyorum.:)

Diyelimki Hristiyan bir ülkedesin ve sana da böyle yapılıyor. Hristiyan dinini öğreniyorsun, İncilden sözler öğreniyorsun. Ne hissedersin? :)

Tatmin etmedi bu cevap. :):)

Bu şakayla karışıktı zaten.:) Sana açıklayayım:

Böyle bir durumda olsam o dini öğrenirdim.Bir problem teşkil etmez benim için.Sonuçta belli bir yaş seviyesine gelmişim.Yeni şeyler öğrenmek kötü değil.Dikkatini çekerim öğretiyorlar,illa uygulayacaksın,bu dini kabul edeceksin diye birşey yok.Bu sayede başka dinlere karşı hoşgörü kazanırım.:)

Bundan hoşnut olmayan insanlar varsada çekip giderler.Kimseyi zorla tutmuyoruz ülkede.:)

burak adamım ya ilk defa bu kadar sevdim seni böyle devam usta :D
burak zaten gereken cevapları vermiş son olarak şunu eklim
türkiye nin %99 u müslüman din derside zorunlu olarak okutulacaktır başka bi ihtimal YOK.

burak adamım ya ilk defa bu kadar sevdim seni böyle devam usta :D
burak zaten gereken cevapları vermiş son olarak şunu eklim
türkiye nin %99 u müslüman din derside zorunlu olarak okutulacaktır başka bi ihtimal YOK.

:(:(

benden büyük ve bilgili olduğuna inandığım biri bunu yazsa düşünürüm acaba bi yanlış mı yaptım diye ama sen yazınca takmayacağımı bil berkanım :D bana bunlarla gelme :D

Cevap yazdığına göre belli ki takımışsın. :)

Cevap vermeseydin anlardım zaten bunu. :)

'cevap veremedi bana' şeklinde algılama diye yazdım düzgün şeyler yazsan okurumda takarımda ama durduk yere o smileyleri koymakla bişey olmaz bıkraın artık bu tür şeyleri sonra neden tartışma oluyo neden şu oluyo falan filan orda burda kışkırtıcı şeyler yazarsanız illa ki bizde yaparız sen bana güzel bişey yazdın da ben mi görmedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...