Din Kültürü Dersi Sizce Zorunlu Olmalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
pehh adam bu dünyanın derdinde hey gidi hey :D fiziğine kimyana biyolojine de çalış sınavuna gir kazan dinini de öğren olmuyo mu bu

- - - Ekleme - - -

Çocukluğundan beri matematiği görüyorsun. Belki 6 saat belki 7, 8. Öğrendin mi matematiği?

evet temel şeyleri toplama çıkarma çarpma bölme falan filanı çok iyi biliyorum gerisini de bilmem fazla çünkü bölümüm değil :D

pehh adam bu dünyanın derdinde hey gidi hey :D fiziğine kimyana biyolojine de çalış sınavuna gir kazan dinini de öğren olmuyo mu bu

Yazımı tam okumadığın belli dini sallayın demiyorum zaten. 😉 Ama sen bu dünyada adam gibi yaşamadıktan sonra ve bu dünyada yaşama şansın sadece bir olduğu düşünülürse adam gibi yaşamayı tercih ederim bu dünyada. :)

- - - Ekleme - - -

evet temel şeyleri toplama çıkarma çarpma bölme falan filanı çok iyi biliyorum gerisini de bilmem fazla çünkü bölümüm değil :D

Toplamayı çıkarmayı 1,2,3te öğretiyorlar zaten. Eee senin daha sonra gördüğün matematşk eğitiminin sana yararı oldu mu? Hayır. İşte senin de göreceğin 6 saat din dersinin sana yararı olmayacak. :)

öyle kalırsa öyle kalsın zaten. demek ki o kişi için din o kadar önemli değil.
önemli olan için de zaten sadece öyle kalmaz gider kuranını okur ya da camisine gider.

bende onu diyorum camilerin durumu ortada millet yılbaşı kutlaması var sokakta dedimi tıklım tıklım doldurur mekanı ama peygamberimizin doğum gününde kimse camide yoktu.

Yazımı tam okumadığın belli dini sallayın demiyorum zaten. 😉 Ama sen bu dünyada adam gibi yaşamadıktan sonra ve bu dünyada yaşama şansın sadece bir olduğu düşünülürse adam gibi yaşamayı tercih ederim bu dünyada. :)

:D bişey diyemem

- - - Ekleme - - -

dünyaya bi kez geliyoz zaten ne güzel :D bu düşünce nedir ya :D

- - - Ekleme - - -

ben bu dünyada sürünmeyi tercih ederim öbür tarafta cehenneme gitmektense şahsen

Yazımı tam okumadığın belli dini sallayın demiyorum zaten. 😉 Ama sen bu dünyada adam gibi yaşamadıktan sonra ve bu dünyada yaşama şansın sadece bir olduğu düşünülürse [/B][/SIZE][/COLOR]adam gibi yaşamayı tercih ederim bu dünyada. :)

Sen birini tercih ediyorsun ben ise 2'sinde de güzel yaşamayı 😉

senin önceliğin bu dünya benim ki ASLA...

senin önceliğin bu dünya benim ki ASLA...

Bu dünyada güzel yaşayınca öbür tarafıda etkiliyor ben bu dünyada kötülük yaparsam bu dünyada da iyi yaşayamam öbür taraftada ama bu dünyada iyi şeyler yaparsam öbür tarafada yansıyacaktır. :)

bende onu diyorum camilerin durumu ortada millet yılbaşı kutlaması var sokakta dedimi tıklım tıklım doldurur mekanı ama peygamberimizin doğum gününde kimse camide yoktu.

iyi de bu senin dediğin din dersinin zorunlu eğitim olduğu toplumun yetiştirdiği insanlar zaten.
zorunlu din dersinin bir etkisi olmuş mu yani?

hacilar din kultur dersi islami ogretmiyor adi ustunde dinlerin kulturunu ogretiyor. zaten islam adinada yalan yanlis seyler var iki sure ezberletiyorlar ayip olmasin diye. zorunlu olsa ne olur. asil secmeli dersler geldi Kurani kerim HZ muhamed in hayati

iyi de bu senin dediğin din dersinin zorunlu eğitim olduğu toplumun yetiştirdiği insanlar zaten.
zorunlu din dersinin bir etkisi olmuş mu yani?

belki %100 üne etki etmemiş ama %1i bile bu ders sayesinde bişey öğrenmişse bu büyük bişeydir.

Ülkedeki Müslüman nüfus azalırsa zorunlu olmayabilir.Ama %1'lik oran için seçmeli yapılacak değil.

Neden söylediklerim yanlışa çekiliyor anlamıyorum.Anlatmak istediğim namaz kılanın günah yapmayacağı değil bunu bile bile yapması.Sorarsın elhamdülillah müslümanım diyorlar ama müslümanlığın kaç şartını yerine getiriyorlar bunu kendileri bile bilmiyorlar.Şu bir gerçek ki gerçek anlamda müslümanlığı yaşayan insan sayısı çok çok az günah işlenir elbette işlenmez diye bir yasa elbette yok ancak günah işleyip kendini namaza oruca verip nasıl olsa affedileceğim mantığıyla da bu işlerin yürümeyeceği kanaatindeyim.Oldu günahı işle namaz kıl günahtan arın yok öyle.

Neden söylediklerim yanlışa çekiliyor anlamıyorum.Anlatmak istediğim namaz kılanın günah yapmayacağı değil bunu bile bile yapması.Sorarsın elhamdülillah müslümanım diyorlar ama müslümanlığın kaç şartını yerine getiriyorlar bunu kendileri bile bilmiyorlar.Şu bir gerçek ki gerçek anlamda müslümanlığı yaşayan insan sayısı çok çok az günah işlenir elbette işlenmez diye bir yasa elbette yok ancak günah işleyip kendini namaza oruca verip nasıl olsa affedileceğim mantığıyla da bu işlerin yürümeyeceği kanaatindeyim.Oldu günahı işle namaz kıl günahtan arın yok öyle.

Günahı işleyip doğru düzgün bir şekilde namazını kılarsa sevabını alır.Günahtan arınma diye birşey yok.O yazılıyor oraya.Önemli olan hangi tarafın daha ağır basacağı.

Bence okullarda din dersi sadece ilkokularda olmalı liselerde olmamalı liselerde din dersinin pek katkısı olduğunu düşünmüyorum.

Din hakkından bir sürü şey bilirim ama bunların %10'nu anca din derslerinde öğrenmedim bu %10'nu da ilkokulda... Camiilerde hocanın verdiği eğitimle biliyorum hepsini bilirsiniz Camiilerde akşam namazından sonra hoca din dersi veriyorlar bizim camii'de veriyorlardı 7-8.sınıflarda hep o derslere gittim gayet de yararı oldu bana ama okulda hiç bişey öğrenemedim.

Günahı işleyip doğru düzgün bir şekilde namazını kılarsa sevabını alır.Günahtan arınma diye birşey yok.O yazılıyor oraya.Önemli olan hangi tarafın daha ağır basacağı.

Bu mantıkta ilerleme olamaz Burak bence.O zaman ben gideyim günahımı işleyeyim,sonra gelip namaz kılayım sevap kazanayım bunun adına sevap mı diyeceğim ben şimdi.İyilik,merhamet bunlar karşılık beklemeden yapılır bir amaç uğruna değil.Namaz kılmak keza öyle Allah rızası için yaparsın sırf günahlarından kurtulmak için değil.Ben bizzat karşılaştığım bir durumu anlatayım sana.Ben normal hayatımda namaz kılmıyorum ama insanlığıma da en yüksek mertebe de dikkat ediyorum.Gelelim asıl konuya karşımdaki arkadaş sen namaz kılmıyorsun müslüman değil misin dediğinde sen olsan ne düşünürdün?

Bu mantıkta ilerleme olamaz Burak bence.O zaman ben gideyim günahımı işleyeyim,sonra gelip namaz kılayım sevap kazanayım bunun adına sevap mı diyeceğim ben şimdi.İyilik,merhamet bunlar karşılık beklemeden yapılır bir amaç uğruna değil.Namaz kılmak keza öyle Allah rızası için yaparsın sırf günahlarından kurtulmak için değil.Ben bizzat karşılaştığım bir durumu anlatayım sana.Ben normal hayatımda namaz kılmıyorum ama insanlığıma da en yüksek mertebe de dikkat ediyorum.Gelelim asıl konuya karşımdaki arkadaş sen namaz kılmıyorsun müslüman değil misin dediğinde sen olsan ne düşünürdün?

Günahı işlersin,gider Allah rızası için namazını kılarsın.Günah ayrı yere yazılır,sevap ayrı yere.Bu kadar basit.:)
Öyle günahı işleyip bir namaz kılayımda günahım gitsin diye birşey yok.Öyle birşey olsa çoğu kişi günahsız olurdu.Her insanın günahı,hatası vardır zaten.

Günahı işlersin,gider Allah rızası için namazını kılarsın.Günah ayrı yere yazılır,sevap ayrı yere.Bu kadar basit.:)
Öyle günahı işleyip bir namaz kılayımda günahım gitsin diye birşey yok.Öyle birşey olsa çoğu kişi günahsız olurdu.Her insanın günahı,hatası vardır zaten.

:) Anlatmak istediklerimde aslında bu kapıya çıkıyor.Yani bilinçsiz toplumuz ki birçok insan namaz kılınca günahlarının gittiğini varsayıyor :)

Ağır basan taraf önemli değil işlediğin günahların hepsinin cezasını çekeceksin öbür tarafta sevapların %52 günahların %48 hadi cennete olmuyor yani. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...