Din Kültürü Dersi Sizce Zorunlu Olmalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
gereksiz diyenler size soruyorum ahirette size fenden biyolojiden kimyadan edebiyattan soru sormicaklar dinden sorucaklar ozamanda kabir meleklerine din dersi gereksizdi biz dersi dinlemedik önemsemedik dersiniz sonrası malum...

fazla söze gerek yok heralde...

gereksiz diyenler size soruyorum ahirette size fenden biyolojiden kimyadan edebiyattan soru sormicaklar dinden sorucaklar ozamanda kabir meleklerine din dersi gereksizdi biz dersi dinlemedik önemsemedik dersiniz sonrası malum...

olay din dersi gerekli mi gereksiz mi diye tartışmak. kimsenin kimseyi yargılama hakkı yoktur.

yok öyle bişey %99 u müslüman olan bir ülke burası din desi olmalı tabi ki olacakta zaten

- - - Ekleme - - -

bir müslümanın o dediklerini yapması lazım yaptığı günahlar kendine günah işliyo diye namaz kılmayacak mı ne alaka

Niye namaz kılmayan,oruç tutmayan müslüman olmuyor mu bunu mu anlıyorum? Madem günah işliyorsun neden namaz kılıyorsun.Türk toplumunda şu mantık var namaz kılıyorsan cennetliksin.Yok ya var mı öyle.Kaldığım yurtta sözde müslümanlar,namaz kılanlar dışarıda yapmadıkları pislik yok bu mu müslümanlık.Bana bunu savunmayın lütfen!

Bence zorunlu olmamalı çünkü din zorunlu yapılacak bi şey değil inanç meselesi sonuçta. Bu ülkede inanan inanmayan herkese eşit davranılmalı kaldı ki 4.sınıftan 12.sınıfa her sene her dönem gördüm ne işime yaradı ? Eskiden din dersimi varmışta dedeleriniz namaz kılıyor dua biliyor. :)

Niye namaz kılmayan,oruç tutmayan müslüman olmuyor mu bunu mu anlıyorum? Madem günah işliyorsun neden namaz kılıyorsun.Türk toplumunda şu mantık var namaz kılıyorsan cennetliksin.Yok ya var mı öyle.Kaldığım yurtta sözde müslümanlar,namaz kılanlar dışarıda yapmadıkları pislik yok bu mu müslümanlık.Bana bunu savunmayın lütfen!

bu nasıl mantıktır ya yok böyle bişey günah işlemeyen mi var tabi ki namazını kılacak

Kesinlikle Olmamali.. Zorunlu olan hersey insani daha da uzaklastirir. Isteksiz ve keyifsiz olur.

Bence zorunlu olmamalı çünkü din zorunlu yapılacak bi şey değil inanç meselesi sonuçta.

Gereken yazilmis, katiliyorum..

Son düzenleme:

Namaz kilmak islamin sartidir

Bence zorunlu olmamalı çünkü din zorunlu yapılacak bi şey değil inanç meselesi sonuçta. Bu ülkede inanan inanmayan herkese eşit davranılmalı kaldı ki 4.sınıftan 12.sınıfa her sene her dönem gördüm ne işime yaradı ? Eskiden din dersimi varmışta dedeleriniz namaz kılıyor dua biliyor. :)

vardı tabi camilerde medreselerde okuldaki müfredattan daha iyi koşuldaydı hem ozamanki çocuklar 5 6 yaşında hafız oluyodu am şimdiki nesil neyin peşinde tartışılır.

bence en az 6 saat olmalı daha neyin ne olduğunu bilmeyen çocuklar özgür bırakılmamalı

vardı tabi camilerde medreselerde okuldaki müfredattan daha iyi koşuldaydı hem ozamanki çocuklar 5 6 yaşında hafız oluyodu am şimdiki nesil neyin peşinde tartışılır.

Eee tamam işte hala cami var, imam var isteyen gidip ordan öğrensin dini. Zorunlu kılmak niye ?

bence en az 6 saat olmalı daha neyin ne olduğunu bilmeyen çocuklar özgür bırakılmamalı

6 saat olmalı diyorsun önemli olan bu hayat insan bir kere dünyaya geliyor bu dünyada adam gibi yaşamadıktan sonra öbür dünyayı düşünmek niye ? Bu dünyada adam gibi yaşamak istiyorsan da EĞİTİM SİSTEMİ yüzünden matematik, fizik, biyoloji bilmen lazım. Din Kültürü dersi değil. Haaa dini sallayın demiyorum isteyen yine alsın dersi veya camide öğrensin veya ailesi yardımcı olsun öğrenmesinde ama ZORUNLU olmamalı.

Eee tamam işte hala cami var, imam var isteyen gidip ordan öğrensin dini. Zorunlu kılmak niye ?

Allah aşkına hangimiz camiye gidip ders almayı bırak namaz kılmaya gidiyor?Eğer kendilerine bırakırlarsa öyle kalır.Ayrıca kızma ama bişey dicem isteyen gitsin diyosun bizim dünyaya geliş amacımız Allaha ibadet edip kulluk yapmak değilmi?

Son düzenleme:
beyler 10 yaşındaki çocuğun ne özgürlüğünden bahsediyonuz ya :D herkes matemeatiği seviyo mu yoo :D ama paşa paşa görüyo :D
dinde zorunlu en az 6 saat olmalı ki herkes dinini kitabını mukaddesatını bilsin öğrensin hee sonra ibadet eder etmez ona kalmış ama öğretilmeli

ben burda kimseyi yargılamıyorum hakkımda yok bende fikrimi söyledim ve bir soru sordum.

soru sorarark yaptığın şey bizzat insanları yargılamak, her soru soru anlamına gelmez. sen gayet zorunlu olmasın diyen insanları yargılamışsın.
zorunlu olmasın diyen kişilerin dine ne kadar hakim olup olmadığını da kimse bilemez ayrıca. belki de çok inançlıdır ama sadece okullarda zorunlu tutulmasının doğru olmadığını düşünüyordur.
kaldı ki insanlar inançsız da olabilir.

Allah aşkına hangimiz camiye gidip ders almayı bırak namaz kılmaya gidiyor?Eğer kendilerine bırakırlarsa öyle kalır.

Ona da biz karışamayız herhalde ibadet yapmaya gitmeyene biz mi müdahale edelim o Allahla onun arasına bizim haddimiz değil zaten. :)

Allah aşkına hangimiz camiye gidip ders almayı bırak namaz kılmaya gidiyor?Eğer kendilerine bırakırlarsa öyle kalır.
öyle kalırsa öyle kalsın zaten. demek ki o kişi için din o kadar önemli değil.
önemli olan için de zaten sadece öyle kalmaz gider kuranını okur ya da camisine gider.

beyler 10 yaşındaki çocuğun ne özgürlüğünden bahsediyonuz ya :D herkes matemeatiği seviyo mu yoo :D ama paşa paşa görüyo :D
dinde zorunlu en az 6 saat olmalı ki herkes dinini kitabını mukaddesatını bilsin öğrensin hee sonra ibadet eder etmez ona kalmış ama öğretilmeli

Çocukluğundan beri matematiği görüyorsun. Belki 6 saat belki 7, 8. Öğrendin mi matematiği?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...