Klasik Breaking Bad 5. Sezon (Final Sezonu) Yorumları

Hiç bişey %100 değildir %99.9 olsun bende geri kalan %00.1 ile "her şakanın altında bir gerçek yatar" deyip anlaşalım:X

Doğudaki düşman aşiretleri barıştırmak için arabulucu olarak gönderelim seni.:D Çelik yeleğini ben yollarım.Muhtemel bir silahlı çatışmada lazım olur.:D

Bu arada bendende yine ekşiden alıntı bir yorum gelsin.Hank ile alakalı.

hank'in aynı zamanda under the dome'da baskın bir karakteri oynaması, breaking bad macerasının bu sene erken biteceğini düşündürüyor.

ikili arasındaki mücadele ise önümüzdeki bir yada iki bölüm içerisinde son bulabilir bu yüzden.

Doğudaki düşman aşiretleri barıştırmak için arabulucu olarak gönderelim seni.:D Çelik yeleğini ben yollarım.Muhtemel bir silahlı çatışmada lazım olur.:D

Bu arada bendende yine ekşiden alıntı bir yorum gelsin.Hank ile alakalı.

hank'in aynı zamanda under the dome'da baskın bir karakteri oynaması, breaking bad macerasının bu sene erken biteceğini düşündürüyor.

ikili arasındaki mücadele ise önümüzdeki bir yada iki bölüm içerisinde son bulabilir bu yüzden.
Giderim:X O entry bana biraz saçma geldi.
Under The DOme 12 mi 13 bölüm mü ne? Birde Jesse'nin kendi resmi twiter'ında Ocak ayında 13.bölümü çektiklerine dair bi resimli bi tweet atmiş. Hank krakteri IMDB'de son bölümde de var görünüyor:X

-Spoiler-

Klasik Breaking Bad bölümüydü, yavaş bir tempodaydı. Hank'in Skyler'ı ifade vermesi için çağırması sonucu Skyler çıldırdı doğal olarak. Marie'nin Skyler'a attığı tokat mı desem şamar mı desem çok iyiydi. :D Walter paraları gömdü ve Skyler'a o paraları kullanmasını söyledi. Bölüm sonunda da Hank Jesse'yi konuşturmak için sorguya çekiyor. Jesse konuşmaz kanımca, yo!

-Spoiler-

rntpx.png

5x10'u izledim şimdi.

Bu bölüm Skyler'ın yediği tokat dışında durgun geçti. Tokat sahnesi süperdi iyi yapıştırdı :D Walter reyizde de o kadar para var, kaçsana biyere hala teslim olcam diyor. Jesse konuşabilir, çünkü 9.bölümün başında Walter'ın kaçtığını gösteriyordu.

Zorda olsa 5x10'u izledim.:D

Dizi durgun başladı,durgun devam etti,durgun bitti.Todd'un amcasıyla gelmesi dışında aksiyon sahnesi yoktu.Banyo sahnesinde "Yine Walt'un poposunu görücez abi ya." desemde ona fırsat olmadan bayıldı.Skyler yine vefalı çıktı ama bana göre Walt'u savunmuyor aksine kendisininde yardım ve yataklıktan hapse gireceğini bildiği için Hank'e yardım etmiyor.Marie delirdi ama bir yandanda haklı.Kocası ölümlerden döndü,Sky kumar yalanını söyledi ve birçok olay.Sağlam bir Osmanlı tokadı geçirdi.:biggrin: Saul'un "Hank'i Belize'e tatile gönderebilirsin." tavsiyesi kopardı.Tahtalıköye gönderde sende rahat et bende diyor aklınca.:biggrin: Saul'un adamları parayı almaya gidince siyahi olan "Meksika'ya kaçabiliriz bu paralarla." demeye çalıştı ama diğer sarı kafalı çocuk: "Adam 2 dakikada 10 kişiyi öldürdü." diye cevap verince hayaller suya düştü tabi.:A Hank'in durumu daha karışık.Emniyete taşıyamıyor durumu çünkü geçen seneden beri aradığı adamın bacanağı olduğunu söylerse görevden alınır.Hatırlarsanız Gus Fring olayından sonra müdürün görevinede son verilmişti.Hank'te aynı kaderi paylaşacaktı.Şimdilik sadece şüphe ile sınırlı ama Jesse sorgu odasında öterse Walt için kaçış başlar.Jesse'de çok triplerde son dönemlerde.[😉] Ayarsız oldu iyice, büyük ihtimal ötecek Hank'e.Jesse'yede mutlu bir son yazsınlar artık.O kadar acı çektirdiler.:nevreness: Walt'un o yaşta kanser olmasına rağmen o kadar kazması ve sonra para dolu varilleri yerleştirmesi biraz fantastikti ama olsun artık.:fat: Gelecek Pazartesi'yi sabırsızlıkla bekliyoruz.:smile:

Son düzenleme:
------------------------------------------------------

Durgun geçti diyen arkadaşları anlamıyorum yani silahlı aksiyon falan yok o anlamda durgun olabilir belki ama dizinin en iyi bölümlerinden biriydi bence 47 dakikanın nasıl geçtiğini anlamadım.

Skyler beklenenin aksine ters köşe yaptı. İnşallah 2-3 bölüm sonra yine kendisine gıcık ettirmez ama bu bölüm alkışı haketti. :):)

Hank'in işi de zor Marie'ye söylediği gibi Walt'u şikayet etse kariyeri bitebilir. Jesse çok fena çuvalladı ama belliydi böyle bir şey olacağı. Paraları etrafa saçarsan olacağı bu. :( Hank'in Jesse üzerinde nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyorum. :)

O kadınla ilgili sahneler de devam ettiğine göre Walt ile yeniden yollarının kesişmesi yakındır gibi gözüküyor. :)

O değil de bir Walter Jr. vardı ne oldu ona? Gözükmüyor hiç ortalarda bu olaylara onun tepkisi de merak edilesi...

Bryan Cranston bu bölümkü performansıyla bir Emmy ve bir Altın Küre haketti bence. :):)

Saul'un elemanları da iyiydi. O elemanların da komik yanlarının gösterilmesi acaba spin-off için hazırlık mı diye düşündürdü. :)

Neyse sonuç olarak harika bir bölüm daha geride kaldı. Artık son 6 bölüm. :(

S05 B10'a ait;
Dizi geçen haftaya göre ve bence ilk 10-15dk sı daha hareketliydi.Skyler'ın etekleri tutuştu "Tutukluyormusun beni" diye diye topukları popaya vura vura kaçti.Walter'a her ne kadar banyo sahnesinde yardım ettiği gibi düşünülsede Hank'le olan buluşma sahnesinde Skyler kendisini belli etti.

Bu arada Bacı-Gardaş (skyler vs Marie) sahnesi müthişti.Bizim türk dizilerinde de öyle tokat sahneleri görmek istioyruz:F Müthişti yahu:X Ve Jesse'nin herkes ölecek haberleri üzerine düşündüğüm yorumum bu bölümde sanki kendini belli etti. @OzaN'a demiştim "herkes ölürse Marie yaşada olur çocuklara bakar" demiştim:F Marie'nin bebeği alıp kaçma sahneside bana o anı yaşattı:X Marie sırf o küçük kızı almak için Hank'e alttan gaz veriyor.(bu arada onlarin neden çocuğu yok:X)

Jesse'i ötebilir adam depresyonda "ağzından çıkanı kulaği duymuyor" mantiğiyla geçiştirirler(?) mi diye düşünmüyorda değilim hani(b)

5x11'i izledim şimdi.

Şuana kadar ki en haraketli bölümdü bence. Jesse tam düzeldi derken, daha da kötü oldu. Reyizin evini yakacak. Walter reyizin Hank'e yaptığı plan müthişti adamı resmen saf dışı bıraktı :D Saul'a da yazık oldu ağzı burnu dağıldı :D Finale doğru heyecan artıyor, kimin ne yapacağı belli değil artık.

5x11'i izledim.

Hiç şüphesiz efsane bölümlerden biriydi. Hatta abartarak söylüyorum gelmiş geçmiş en iyi dizi bölümlerinden biriydi. IMDb'de 9.7 puanla giriş yapmış...

Walt'un Hank için yaptığı plan harikaydı. Aklımın ucundan dahi geçmemişti böyle bir şey. Mükemmeldi kelimenin tam anlamıyla.

Her şey mükemmel gidiyordu ki sonlarında senaristler beni fazlasıyla kızdırdı. Yapmayın şöyle Jesse'den nefret etmemizi istemeyin. :( Walt silahı aldı evin yanmasına engel olabilir ve bu durumda olayın nereye gideceğini kestiremiyorum. Ama umarım finalde Walt ve Jesse'nin bir birini öldürmesi gibi bir şey olmaz ikisi iyi geçinir haldeyken bitmeli dizi. (Bu noktadan sonra nasıl mümkün olabilir bilemiyorum. :()

İzlemeye başlıyım artıkeve yeni geldim yorucu bir gündü biraz breaking bad terapi gibi gelir.:D

-reserved-

S05 B 11' ait;
Walt'un planlari bitmiyor bitmiyor bitmiyor!!!

Walt Jr.'ı kendi tarafına çekmek için kanserinin nüksettiğini anlattiğini mi sayayım? Yoksa Hank'e olan Bumerang Planını mı anlatayım bilemedim. Hank'in elinde olan/geçicek olan telilleri tek bi senaryoda toplayıp tekrar Hank'e yollaması muazzamdı:X

Bu arada dizinin başlangıcında o ev yanmamişti.O yuzden pek heycan yaratmadı bende. Hello Kitty telefon bence "PİNK"e yakışır :F:F

S05 B 11' ait;
Walt'un planlari bitmiyor bitmiyor bitmiyor!!!

Walt Jr.'ı kendi tarafına çekmek için kanserinin nüksettiğini anlattiğini mi sayayım? Yoksa Hank'e olan Bumerang Planını mı anlatayım bilemedim. Hank'in elinde olan/geçicek olan telilleri tek bi senaryoda toplayıp tekrar Hank'e yollaması muazzamdı:X

Bu arada dizinin başlangıcında o ev yanmamişti.O yuzden pek heycan yaratmadı bende. Hello Kitty telefon bence "PİNK"e yakışır :F:F

Hello Kitty olayı çok iyiydi cidden. Saul onca telefondan özenle onu seçti. :D

Evet ev yanmamıştı o rahatlattı. Bu arada Walt o risinle çocuğu zehirlememişti dimi başka bir şey çıkmıştı oradan? Yani zehirleyecekti ama çiçekten mi ne zehirlenmişti gibi bir şey olmuştu yanlış mı hatırlıyorum?

OzaN post: 1428181' Alıntı:

Hello Kitty olayı çok iyiydi cidden. Saul onca telefondan özenle onu seçti. :D

Evet ev yanmamıştı o rahatlattı. Bu arada Walt o risinle çocuğu zehirlememişti dimi başka bir şey çıkmıştı oradan? Yani zehirleyecekti ama çiçekten mi ne zehirlenmişti gibi bir şey olmuştu yanlış mı hatırlıyorum?

Evet bende çocuk başka bişeyle zehirlendi diye hatırlıyorum(b)

Evet bende çocuk başka bişeyle zehirlendi diye hatırlıyorum(b)

Olayın doğrusunu öğrendim daha doğrusu hatırlamış oldum. :)

Walt, Gus'u suçlu gibi göstermek için risin ile zehirlenmiş göstermeye çalışıyordu. Bunun için çiçekle yani daha hafif ve öldürücü olmayan bir zehirle zehirledi.

Şu an Jesse risin ile zehirlediğini düşünüyor ama o konuda yanılıyor.