HBO Boardwalk Empire - Dizi Yorumları

O kadın Adalet Bakanı'nın yardımcılarından birisi. Suçlamalarla ilgili bakanlık adına soruşturma yapıyor. Ama kadına müdahale edemiyor bakan. Çünkü kadın dürüst olduğu için görevden alırsa tepki çeker, prestij kaybeder. (Bölümün içinde buna benzer bir konuşma geçiyordu ama ben kendi yorumumu da kattım işin içine.
)

2x8

Güzel bölümdü yine.

Nucky'nin işi bırakması inandırıcı gelmedi. Bakalım ne planlıyor?
Koltuğu bırakırken yaptığı grev hamlesi çok mantıklıydı.

Jimmy'nin karısının yeni bir arkadaş bulması kötü oldu. Sanırım dizideki en sevmediğim sahneler. Aslında düşündüm de ben dizideki kadın karakterlerinin hiçbirini sevmiyorum galiba.

Bu arada Nucky'nin ikidir gördüğü rüya ilginç gerçekten. Nasıl yorumlamamız gerekiyor acaba?

Puanım: 8.5/10

Son düzenleme:
2x8

Bölümün başları durgundu ama sonlara doğru bir açıldı ve harika sahneler izledik.

Nucky ile Eli'ın cenazede yaptığı konuşma bence harikaydı. Bu sezon Nucky ve Eli'ın konuşmalarından efsane sahneler çıkıyor.

Nucky'nin kendini tutamaması beni de duygulandırdı. Neticede baba yani ne kadar kızsa da.

Nucky'nin sonda işlerden çekilmesi bana inandırıcı gelmedi. Eli, Jimmy'e söylediklerinde haklı. Nucky mutlaka bir şeyler planlıyordur. (Çocuklarla oyun oynarkenki sahnede aklına bir plan geldi ama anlayamadım.)

Jimmy'nin karısının yeni arkadaş bulması pek hoşuma gitmedi ama o kadını özellikle bu sezon baya seviyorum ya. Jimmy annesini artık dinlemese de karısı ve çocuklarıyla ilgilense böyle şeyler de olmayacak.

8 ile 9 arasında kararsız kalmakla beraber 8.6 gibi bir yerlerden:

9/10

2x9

Bölüm gayet iyiydi.

Beceriksiz adam kasabın işini bitiremedi. Jimmy'nin başı belaya girecek büyük ihtimal.

Dizinin son kısımlarında Richard Harrow'un utangaç hal ve hareketleri çok iyiydi.

Margaret'ın kızının durumu üzücü. Acaba ölüm riski var mı, yoksa da felç kalıcı bir şey mi ki?

İrlandalı uzun adamın ölmesi Nucky'nin işine yaradı. İyi bir anlaşma yaptı. Bir aksilik çıkacak mı göreceğiz.

2x10

İyi bölümdü yine.

Jimmy'nin karısının ölmesine çok şaşırdım, tamam pek sevmiyordum ama üzüldüm yani. Kasap amcanın ölümü yakındır.

Peder de Margeret'ı kandırıyor anlaşılan. Aldığı parayı kilise için harcayacağını pek sanmıyorum.

Nucky'nin yeni tuttuğu avukatın imzalı top oyunu güzeldi.

2x9

Sezonun en zayıf bölümü olabilir. Neredeyse hiçbir sahne ilgimi çekmedi.

Margaret'in kızının durumu üzücüydü. Hastalık hakkında benim de pek bilgim yok, öğreneceğiz.

Mektupta haberleşme gibi dönemin özelliklerinin yansıtılmasını görmek iyiydi.

7/10

2x10

Normalde diziler sezon sonuna doğru vites yükseltir, tempo artar ama Boardwalk Empire'ın bu sezonunda bu durum tam tersine işliyor gibi.
Sezon geneline göre yine durgun bir bölümdü.

Angela'nın öldüğü sahne bölümün konuşmaya değer tek sahnesiydi sanırım. Resmen şok oldum öyle bir şeye ihtimal bile vermiyordum. Acımadan vurdu adam.
Genel olarak sevdiğim bir karakterdi, üzüldüm.

Bu arada Margaret'in oğlan tam dayaklık çocuk.

Galiba son iki bölüm bu bölümün ışığında çok daha hareketli geçecek.

Spoiler içindeki sahne hatrına:

8/10

2x11

Biraz farklıydı ama bence sezonun şu ana kadarki en iyi bölümüydü.

Jimmy'nin gençlik anısı olayına ilk başta sıcak bakmamıştım ama sonraları sevmeye başladım. Diziye farklılık kattı ve iyi de oldu. Aslında izlerken düşündüm de Jimmy'nin karısından o kadar da nefret etmiyormuşum, ölmeseydi diyorum bazen.

Jimmy ve annesi. 😱 Aralarındaki ilişki biraz fazla sıkıydı ama bu kadarını da beklemezdim. İkisi arasındaki ilişki yüzünden olan Amiral'e oldu.

Nelson'ın arkadaşını öldürmesinin açığa çıkması iyi oldu, gizli kalmasından pek memnun olmamıştım. Hem böylelikle bu olay Nucky reyisin işine yaradı.

Bölümler ilerledikçe Margaret'dan iyice soğuyorum. Bir an aldattığını anlatacak gibiydi ama anlat(a)madı. Bir de pişkin pişkin "mahkemede tanıklık yapacağım" diyor. 😡 Eğer işlediği suç yüzünden kızının bu halde olduğunu düşünüyorsa, kendisi ne suç işlediğini çok iyi bilmesi lazım.
Bu arada hizmetli kızın durumu anlaması da çok iyi oldu.

Puanım: 9.5/10

2x11

Durgun geçen birkaç bölümün ardından özellikle ikinci yarısıyla bomba gibi bir bölümdü.

Angela'ya son vedamızı bu bölümle yapmış olduk. Angela'nın tek suçu Jimmy'den hamile kalmaktı herhalde. Jimmy hiçbir zaman sevmemiş.

Jimmy'nin annesini hiç sevmiyordum bu bölümden sonra iyice nefret ettim. Olan amirale oldu. Düşündüm de Jimmy'i sevmem için hiçbir sebep yok. Niye seviyorum ki acaba bu adamı?

Nelson'ın olayı büyük sürprizdi. Kanun adamı Nelson kaçak durumuna düştü.

Senaristler Margaret'ten nefret etmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar sağ olsunlar.
Yapmasınlar.

9/10

Jimmy reyiz sevilmezmi ya

3.sezona ne zaman başlıcaksınız ?

Baştan sona tek kelimeyle harika bir bölüm oldu.

2x12(Sezon Finali)

Jimmy'nin ölümünü hiç beklemiyordum bu bölümün son 10 dakikasına kadar. Ama Nucky'den telefon geldikten sonra işin rengi belli oldu. Beni asıl şaşırtan Jimmy'nin ölümünün Nucky'nin elinden olması oldu. Jimmy'nin sevmediğim yanları olsa da en sevdiğim karakterlerden birisiydi. Onun ölümünün Nucky'den gelmesi üzdü. Aslında bölümün başlarında tekrar birlik olabilirler düşüncesi bile vardı. Keşke ölmeseydi.
İkilinin bu bölümde karşılıklı oynadığı sahneleri çok beğendim. Diyaloglar çok iyiydi.

Nucky bu bölüm işleri yoluna soktu nihayet. Davadan falan yırttı. Ama son sahnede Jimmy'i öldürmesi biraz kendisinden uzaklaştırdı gibi. İleriki bölümlerde yine eskisi gibi seveceğimi düşünüyorum ama şimdiki durumda biraz soğuğum yine de hala en sevdiğim karakter doğal olarak.

Margaret'ı anlamak zor gerçekten. Çok değişken bir yapısı var. Bu arada son sahnede imzaladığı kağıt neydi?
Galiba kiliseye toprak bağışladı.

Bu arada belki önemsizdi ama Nucky'le kardeşi arasında geçen "Sen de mi Eli?" sahnesi ve devamında Eli'nin durumu anlamaması güldürdü.

Son olarak Jimmy'i bir kez daha anıyorum. Richard Harrow'la çok iyi ikililerdi.
Bakalım Richard şimdi ne yapacak?

Bölüme Puanım: 10/10

Sezona Puanım: 9/10

Diziyi en az 2-3 ay izleyemecek olmak üzüyor. Özleyeceğim gerçekten.

2x12 (Sezon Finali)

Sürprizlerle dolu harika bir sezon finaliydi.

Jimmy'nin ölmesini ben de hiç beklemiyordum. Çok şükür spoiler falan da yememiştim bu olayla ilgili. Son ana kadar vazgeçmesini bekledim ama Nucky tetiği çekince şaştım kaldım. 😱

Benim anlamadığım Nucky nasıl oldu da Eli'ı affedebildi de Jimmy'e karşı bu kadar acımasız olabildi? Eli'ın suçu Jimmy'e atması mı etkili oldu acaba?

Bundan sonra ne olacağını Richard Harrow'un ne yapacağını merak ediyorum.

Jimmy'i bir önceki bölümde yazdığım gibi nedenini bilmediğim halde seviyordum. Yanlış işler yapsa da özünde bir karakterdi.

Nelson başka bir hayat kurdu herhalde bundan sonrasını merak ettim onun da.

Nucky için her şey yolunda gidiyor. Bütün sezonun acısını çıkardı finalde.

Nucky'nin hem Eli hem de Jimmy ile olan diyalogları çok iyiydi. Emily'nin yürümesini izlediği sahne de çok iyiydi.

Neticede diziye yakışan bir sezon finali oldu. Sezonun en iyi bölümüydü. 9.3 gibi 10'a yakın bir yerlerden:

9/10

Sezon yorumunu da bu gece yaparım.

3x1

Dizide baya değişim olmuş, sanki yeni bir diziye başlamışım gibi oldu.
Sanki ilk iki sezondaki tadı alamayacakmışım gibi geldi ama IMDb'ye bakarsak ilk sezonlardan bile daha iyi bölümler varmış, haydi hayırlısı.

Zaman atlaması her şeyi değiştirmiş dizide...

Jimmy'nin eksikliği hissedildi ilk bölüm itibariyle.
Oğlunun annesini hatırlamaması, hatırlatılmak istenmemesi üzdü.
Jimmy'nin annesi de arada ölseymiş iyi olurmuş.
Neyse ki Richard Parker var, güveniyoruz reyise de Nucky ile karşı karşıya gelmesin yeter ki.
(Büyük ihtimal gelecektir.
)

Nucky & Margaret ilişkisinde de işler değişmiş herhalde. Nucky'nin aldatması hoşuma gitmedi fakat Margaret'in yaptıklarından sonra üzülemeyeceğim durumuna.

Nelson'ın dizideki en sevdiğim karakterlerden olduğunu bir kez daha farkettim. Al Capone ile olan sahnesi bölümün en iyi sahnesiydi sanırım.
Yalnız hikayesinde neler değiştiğini bilmiyoruz. O kadın karısıydı herhalde? Diğer çocuğun annesi olan kadın diziden mi çıktı acaba nasıl bıraktı bebeği?

Bu arada Eli nerelere kayboldu? Sezon sonunda hapse falan mı girmişti, en son yırttı diye hatırlıyordum.

Sonuç olarak özlemişim diziyi ama çok da parlak bir giriş olmadı. 7'ye daha yakın olacak şekilde:

8/10

3x1

Uzun bir aradan sonra diziye başlamak biraz garip oldu benim için. Dizi başlarda tuhaf geldi ama sonraları ısındım. Diziye olan sevgimi hatırlamam uzun sürmedi kısacası.

Munya'nın ilk bölümden sepetleneceğini düşünmezdim. Özünde iyi bir adam olsa da Jimmy'yi öldürdüğü için sevmediğim bir karakter haline gelmişti. Richard Harrow reyisliğini göstererek bir daha görmemizi engelledi.

Nelson'ın düştüğü durum üzücü.
Bu işler ona göre değil ama çiçek satan adamın yanında o da mafya işlerine karışacak gibi gözüküyor. Fakat bildiğimiz kadarıyla dindar birisi olduğu için bu işlere ne kadar bulaşır şüpheli. İlerde bakalım nasıl durumlara gelecek?

Eli'la ilgili en ufak bir ipucu bile verilmedi. Sonraki bölümlerde ortaya çıkar herhalde.

Diziye yeni katılan karakteri de şimdilik sevmedim bu arada.

Lafın kısası bence başlangıç için güzel bölümdü.

Yeni karakterin ismi Gym Rosetti mi