AMC Better Call Saul 2. Sezon Yorumları

listen güzelde bunlara vikings, outlander, poldark, bloodline ve bates motelide eklesen dahada güzel olurdu :)
Vikings düşüyorum ama diğerleri hakkında düşünmedim pek. Bakalım zamana bağlı ayıracak zaman lazım :) Dediğin dizileri inceledim hepsi 1'er sezonluk Bates Motel hariç. Outlander'ın filmini izlemiştim hikaye güzel izlenebilir. Vizelerden sonra belki 1 ya da 2 sine başlarım çok tavsiye ediyorsan kaliteleri yerindeyse :)

Son düzenleme:
2x5

Diğer bölümlerin biraz altında olsa da iyiydi.

Kim'in iş bağlamaya çalıştığı sahneler ve müzikler harikaydı. Son sahne de tabi ki iyiydi. Hector Salamanca güzel sürpriz oldu. :)

8/10

2x6

Bu bölüm çok daha iyiydi. Karakterler gerçekten mükemmel işleniyor ve hiç sıkılmıyorum.

Mike torunu tehdit edilince mecburen işi kabul etti. Bu silah olayı yüzünden Jimmy'den yardım alacaktır muhtemelen. İkizleri görmek de güzeldi tabi. Bu arada Hector, "giant balls" diyerek Mike dayımızı en iyi şekilde tarif etti. :D

8.5/10

Vikings düşüyorum ama diğerleri hakkında düşünmedim pek. Bakalım zamana bağlı ayıracak zaman lazım :) Dediğin dizileri inceledim hepsi 1'er sezonluk Bates Motel hariç. Outlander'ın filmini izlemiştim hikaye güzel izlenebilir. Vizelerden sonra belki 1 ya da 2 sine başlarım çok tavsiye ediyorsan kaliteleri yerindeyse :)

saydığım tüm diziler severek izlediğim güzel diziler ama senin tarzına uyarmı bilmiyorum :)

saydığım tüm diziler severek izlediğim güzel diziler ama senin tarzına uyarmı bilmiyorum :)
Daha önce de söylediğim gibi tarz ayırt etmeksizin kaliteli ne varsa izlerim :D Gerçi kalite anlayışı da kişiden kişiye değişen bir şey :D Neyse bakacağız artık zamanım olunca bakarım 1 veya 2 sine :)

Daha önce de söylediğim gibi tarz ayırt etmeksizin kaliteli ne varsa izlerim :D Gerçi kalite anlayışı da kişiden kişiye değişen bir şey :D Neyse bakacağız artık zamanım olunca bakarım 1 veya 2 sine :)

önceliğin vikings le outlander olsun :)

2x9

Harika bir bölümdü yine.

Chuck kibir ve kıskançlığından geberdi. Jimmy bütün bunları kendi ayarlamış olsa da hesapta olmayan kazara ölümüne sebebiyet vermesi ömür boyu vicdan azabı çekmesine neden olacaktır.

Mike, Hector Salamanca'nın çeyrek milyonuna kondu ama bununla yetinmeyecek gibi. Masum bir insanın ölümüne üzülen reyizin bu seferki intikamı daha sert olacak. :)

Kim'e her bölüm daha fazla hayran kalıyorum. Jimmy'e abisi karşısında destek çıkması çok iyiydi. :)
9/10

Müthiş bir bölümdü. Çok keyif aldım. Gerçekten bu diziyi izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum. Sadece diyalog da olsa diyaloglar çok doyurucu olduğundan hiç sıkmıyor:)

Chuck la Jimmy arasında geçen sezonun 9.bölümüne benzer bir tartışma mı olucak dedim ama olay Kim le Chuck arasında geçti ve Kim çok sağlam durdu. Jimmy yapmış olsa da bunu bilse de bu sefer arkasında durdu. Bu benim de çok hoşuma gitti :) Son sahnede gerçekten öldü mü Chuck, gerçi sağlam darbe aldı ama pek beklemediğim bir şeydi @sürgünüm ? Eğer ölmüşse psikolojik olarak çok sorun yaşayacaktır. Jimmy'nin son sahnedeki tepkisi anlatıyor zaten ileride nasıl üzüleceğini. Her şeyden önce abisi sonuçta.

Mike'ın sahnesi güzeldi. İşlere çomak sokmaya başladı. Hector'un masum birini onun yaptığı plan yüzünden öldürdüğünü duyunca daha da hiddetlendi. Gus'tan önce Mike'ın neler yaptığını da görüyoruz bu kısımlarda. Buradaki hikaye de güzel olmuş. Hector'la aralarında daha fazla şey olacaktır. Merakla beklemekteyiz

Breaking Bad'de acaba karşılaştılar mı Hector'la Mike. Pek hatırlayamadım. Eğer karşılaştılarsa ve Hector'u Mike'tan nefret duymuş şekilde göstermişlerse şapka çıkarırım senaryoya ama tabiki bunlar olamaz. Çünkü bu dizinin senaryosu daha sonradan yazıldı sanırım ve Hector da Breaking Bad'den ilgi çekici birileri dizide yer alsın diye araya sokuşturuldu :D

Bu arada Jimmy okul sahnesinde çekim yaparken oradaki öğretmenlere uydurduğu hikaye bir kez daha kahkaha attırdı :A

9.5/10 Tam puan alır mı bilemem. Sezon finaline bakacağız artık.

2x9

Sezonun en iyi bölümüydü. İlk sezonda da 9. bölümde zirve yapmışlardı, bu sezon da öyle oldu.
Kim'den Jimmy'nin yaptığını öğrendiğinde daha sert bir tepki bekliyordum ama sadece açık vermemesi konusunda uyardı. Hector'un BB'deki durumunu ve Chuck'ın BB'de olmadığını düşünürsek ikisinin de başına bir şeyler gelecektir. Ama bu bu bölüm mü olur başka zaman mı onu bilemem

2x7

Eğlenceli bir bölümdü.

Jimmy'nin kendini kovdurmaya çalışması süperdi. Özellikle o sahnelerdeki çekimler de çok iyiydi.

Kim'in Jimmy'nin teklifini kısmen de olsa kabul etmesine şaşırdım ama iyi bir gelişme tabi.

8.5/10

2x8

Sonu mükemmeldi.

Mike, Hector'u kafasına taktı bir kere. Ne yapacağını çok merak ediyorum.

Chuck yine karakterini gösterdi. Kıskanç ve haset şerefsizin teki. Jimmy iyi yaptı adresleri değiştirerek.

8.5/10

2x9

Güzel bölümdü yine. Fakat sezonun en iyisi demezdim ben, daha iyilerini gördük. :)

Chuck galiba ölecek, Jimmy çok zor duruma düştü. Hayatı boyunca kendini affetmesi zor böyle bir olaydan ötürü ama kendi bildiğini yapmaya devam edecek böyle bir şeye rağmen? Bu nedenden ölmemesi bana daha mantıklı geliyor. Bakalım, göreceğiz. :)

Kim'in Jimmy'ye destek vermesine şaşırdım. Aslında Jimmy'ye tam destek vermedi de Chuck'a karşı savundu. Çünkü Chuck da gıcığın önde gideni. :):)

Mike cephesi harikaydı. Çölde geçen her sahne Breaking Bad'i hatırlatıyor. :) Bana her çöl seni hatırlatıyor Heisenberg başkan. :):)

Tuco'nun yardımcısının Mike'la iş birliğine devam etmesi ve ona yamuk yapmaması güzel. Hector için bir sonraki planı ne bakalım? Yalnız Hector'u o duruma düşüren Mike değildir herhalde, Breaking Bad'de Hector'un nasıl o hale geldiğini bir bölümde anlatmışlardı diye hatırlıyorum. (b)

9/10

2x9

Bu sezonun en iyi bölümlerindendi.

Chuck bana ölmeyecek gibime geliyor. Beni asıl merak ettiren Jim'in karşıya geçip geçmeyeceği. Bir yandan Chuck'ın ölmemesini istiyor diğer yandan da deşifre olmamak istiyor. Hangisi daha ağır basacak göreceğiz.

Kim'in Jimmy'i savunmasına sevindim baya. Chuck'a iyi ayar verdi.

Mike bence Hector'u sakat bırakan adam olacak. Neler planlıyor görelim. :)

9/10

2x10 (Sezon Finali)

Acıma yetime....

Elektronik aletleri karıştırırken Chuck'ın bir numara çevireceği belliydi. Bu yüzden kayıt yaptığını tahmin etmek zor olmadı. Jimmy'e böyle bir ipneliği yemek yakışmadı.

Mike ihtiyarı indirseydi güzel olacaktı ama Hector Salamanca'nın ölmesini istemeyen (Nacho'da olaya dahil) Gus'la bağlantılı bence. Muhtemelen "don't" yazısını Gus'un adamlarından birisi yerleştirdi.

Özetle üçüncü sezon Gus gelecek ortalığı zikecek. :)
Gelecek sezonda görüşürüz. Umarım Beşiktaş şampiyon olmuş olur. :)

9/10

2x10

Güzel bir bölümle bu sezona da noktayı koyduk.

Bölümün başlarındaki hastane sahneleri biraz sıktı ama sonlara doğru hem Mike cephesi hem de Jimmy-Chuck cephesi heycanlıydı ve gelecek sezonu merak ettirdi. Chuck'ın tuzak kurduğu o kadar belliydi ki ah Jimmy ah sen böyle numaralara kanacak adam mıydın be :D

Gelecek sezon görüşmek üzere...

8.5/10

2x10 (Sezon Finali)

Güzel bölümdü yine. Pek aksiyonlu olmasa da önemli dönüşüm sinyalleri verildi. Ekranlardaki en kaliteli 2-3 diziden biri şüphesiz.

Chuck daha annesinin ölümünden beri gıcıkmış Jimmy'ye. Kıskançlık, çekememezlik ne pis bir insansın be Chuck. Oysa o Jimmy senin için her durumda her fedakarlığı yapmaya hazır...

Yalnız bu olay Jimmy'yi Nasıl etkiler bilemiyorum şu an. Fakat Chuck ile uğraşmaktan vazgeçip kendi bildiğine yönelir herhalde. Yalnız Saul olma sebebi bu değildir herhalde.

Mike cephesi hareketliydi. İzlerken Don't yazısı için Gus'ı düşünmedim ama yorumlarda görünce mantıklı geldi. Sanırım Breaking Bad'e de üçüncü sezonda gelmişti, gelsin de diziye hareket katsın. Efsane karakterdi. :)

9/10

2x10 (Sezon Finali)

Güzel sezon finali oldu. Gerçekten @OzaN'ın dediği gibi şuan piyasada 3 top class dizi var benim için. Bunlar elbette Sherlock, Game of Thrones ve Better Call Saul'dur. :) Misal bu bölümde aksyion olmadı, hareketli, tempolu bir bölüm değildi ama izlerken gayet de keyif aldım. Çünkü adamlar diyalogları çok doyurucu yazıyorlar. Sıkılma duygusunu hissetmiyoruz izlerken. :) Dizinin aksiyona ihtiyacı yok ki. Çölde 5 dakika Mike gezinsin bana yeter. Breaking Bad'i hatırlarım ve o sahneyi pür dikkat izlerim sonuçta. :D Gerçi artık burada da olaylar hareketlenecek ve tempo olacaktır bu sezondan sonra. :)

Bölüm iki kısımda ilerledi. Chuck-Jimmy ve Mike tarafında gelişmeler oldu. Zaten Chuck'ın ölmeyeceği belliydi. Şaşırırdım yani böyle baş karakteri harcasalardı, GoT'ta değiliz sonuçta. :D Hastane sahneleri genel olarak durgundu ama bir yerlere çıkacağı belliydi. Annesinin ölümünden itibaren Chuck'ın Jimmy hakkında düşünceleri aynıymış. Adamın kanı bozuk ya, kinlenmiş bir kere kardeşine adam. Yaptığı iyilikleri bile görmüyor, sadece nasıl ters giderim onun peşinde. Son sahne olayların nereye gideceği açısından güzeldi. Oyunculuk olarak da epey iyi oynamış Bob Odenkirk. Bu tarz bir plan yapacağı belliydi Chuck'ın. Bakalım neler olacak. Jimmy'nin ana değişimi bir daha ki sezon başlayacaktır artık yavaştan.

Mike yine olayı bitiremedi. Orada yarım bıraktılar. Merak içerisinde kalmamızı istediler belli. Olayı bitirmesini engelleyen ise genel tahminler üzerine Gus olabilir. Artık diziye katılma zamanı geliyor Gus reyizin. İzlediğim en iyi kötü adamlardan biri olan bu karakter burada da merakla beklenmekte. :D Önümüzdeki sezon dengeleri değiştirecektir. :)

Gelecek sezon görüşmek üzere. :)
9/10

Son düzenleme:
2x9. Bölüm

güzel bir bölümdü
mike ın çölde tuzak kurup arabadan para arakladığı sahne harikaydı
kim'e başta ne kadar soğuk baksamda, son iki bölümdür bayağı sempatik gelmeye başladı, özellikle chuck şrfsz i karşısında jimmy den yana tavır alması harikaydı :)
chuck öldümü ölmedimi bilemem ama umarım ölmüştür :)

2x10. bölüm
sezon finali

vasat ve sıkıcı bir finaldi şu chuck dan nefret ettim o şekildede devam ediyor
jimmy iyi niyetli falan diyoruzda iyi niyetin fazlasıda eşekliktir artık chuck dengesizin yaptıklarını hakediyor, bir kere kazığı yersin iki kere yersin anlarızda her defa kazık yemeye bu kadarda meyilli olmanın bir mantığı yok yaşıda küçük değilki büyüyünce akıllanır diyelim
chuck ın teybe kaydetme olayıda çok sıradan bir hileydi ben o sahnede arkada howard falan çıkacacak sandımda öyle değilmiş ? klasik ses alma cihazıyla iş bitirmeye çalışıyordu moruk ?
yalnız bu sohbetin delil olarak kabul edilmesi zor bir ihtimal orda sırf kontak abim kendini iyi hissetsin diye yalan söyledim diyip işin içinden rahat çıkabilir jimmy .
jimmy nin yaşlılarla diyaloğunu seviyorum bölümün en güzel bir kaç dakikası jimmy ile yaşlılar arasındaki sahneydi gerisi boş .
mike amcamızın hedefinde hector vardıda o iş yarım kaldı nacho çipi sap gibi durmuş adamın önünde en ufak bir açık yakalayamadı ihtiyar :)

2x10. bölüm
sezon finali

vasat ve sıkıcı bir finaldi şu chuck dan nefret ettim o şekildede devam ediyor
jimmy iyi niyetli falan diyoruzda iyi niyetin fazlasıda eşekliktir artık chuck dengesizin yaptıklarını hakediyor, bir kere kazığı yersin iki kere yersin anlarızda her defa kazık yemeye bu kadarda meyilli olmanın bir mantığı yok yaşıda küçük değilki büyüyünce akıllanır diyelim
chuck ın teybe kaydetme olayıda çok sıradan bir hileydi ben o sahnede arkada howard falan çıkacacak sandımda öyle değilmiş ? klasik ses alma cihazıyla iş bitirmeye çalışıyordu moruk ?
yalnız bu sohbetin delil olarak kabul edilmesi zor bir ihtimal orda sırf kontak abim kendini iyi hissetsin diye yalan söyledim diyip işin içinden rahat çıkabilir jimmy .
jimmy nin yaşlılarla diyaloğunu seviyorum bölümün en güzel bir kaç dakikası jimmy ile yaşlılar arasındaki sahneydi gerisi boş .
mike amcamızın hedefinde hector vardıda o iş yarım kaldı nacho çipi sap gibi durmuş adamın önünde en ufak bir açık yakalayamadı ihtiyar :)
Mahkeme kararı olmadan delil olarak kullanılamaz tabii ki. Amacı Jimmy'nin Mesa Verda düzenbazlığını Howard ve Kim'e karşı ispat etmek. Belki işi bile tekrar geri alabilir. :)

Mahkeme kararı olmadan delil olarak kullanılamaz tabii ki. Amacı Jimmy'nin Mesa Verda düzenbazlığını Howard ve Kim'e karşı ispat etmek. Belki işi bile tekrar geri alabilir. :)
kim e ispat etse bile (ki kim zaten biliyor jimmy nin yaptığını :) ) pek bişey ifade etmez howard a ispat etmeside işi değiştirmez aslında dediğin şekilde eğer delil olarak kabul edilmiyorsa bu kayıt hiçbir işe yaramayacaktır :) yalnız şu adam bir türlü ölmediki dizi rayına otursun nefret ettim vatandaştan habire bir taraflarına jelatin sıkıştırıyor izlerken moralim bozuluyor bari güneş ışığı seven bir hasta olsa arada bir bahçeye parka çıkar manzara görürüz :)

kim e ispat etse bile (ki kim zaten biliyor jimmy nin yaptığını :) ) pek bişey ifade etmez howard a ispat etmeside işi değiştirmez aslında dediğin şekilde eğer delil olarak kabul edilmiyorsa bu kayıt hiçbir işe yaramayacaktır :) yalnız şu adam bir türlü ölmediki dizi rayına otursun nefret ettim vatandaştan habire bir taraflarına jelatin sıkıştırıyor izlerken moralim bozuluyor bari güneş ışığı seven bir hasta olsa arada bir bahçeye parka çıkar manzara görürüz :)
Kim'in bildiğini Chuck bilmiyor. :) Kendisi mümtaz bir şahsiyete sahip olduğu için 'hata' yapmadığını herkese ispat etmek istiyor. Hatırlarsan mahkemede zor duruma düşmüştü. Chuck'tan en fazla ben nefret ediyorum, dizinin temposunu düşürüyor. Geberdi diye çok sevinmiştim ama adam dokuz canlı çıktı. Jimmy'i avukatlıktan ihraç ettirmeden de öleceği yok gibi.