Netflix La Casa De Papel - 4. Sezon Yorumları

Bitirdim :A evet son iki bölüm biraz daha iyi gibiydi ama genel olarak pek beğenmedim bu sezonu :A yorumları okudum da herkes 3.sezona laf atmış onu anlamadım bence en güzel sezon 3.sezondu :A
3. sezon en iyisidir diyen birtek sen oldun, tebrikler :A
3. sezonu en iyi bulan, bu sezonuda çok beğenmesi gerekirdi :A sonuçta devamı ve aynı onun gibi tekrara bağlama vardı :A

E artık genel bir yorum ve puan bekleriz senden :A

• Güldürdün
Reactions: eskici
3. sezon en iyisidir diyen birtek sen oldun, tebrikler :A
3. sezonu en iyi bulan, bu sezonuda çok beğenmesi gerekirdi :A sonuçta devamı ve aynı onun gibi tekrara bağlama vardı :A

E artık genel bir yorum ve puan bekleriz senden :A
3.sezon hakkında en net hatırladığım şey son bölümüydü aslında o da muhteşem olduğu için 3.sezon en iyisiydi diyorum ama senin dediğin gibi tekrara bağlama falan da yoktu ya yanlış hatırlamıyorsam :A bu sezonun 3.sezonla alakası yoktu bence devamı falan da değil tamamen uydurmuşlar 3.sezonla kıyaslanamaz bile :A
Genel bir yorumu da yaparım bir ara :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
4x1

Klişe ve mantık hatalarının dozunun biraz kaçtığı, ortalama bir açılış bölümüydü. Daha fazla gömmeden, en fazla bu kadar yumuşak kurabilirim sanırım bu cümleyi.

Yani tamam, dizinin "en iyi" olarak kabul edilebilecek ilk iki sezonunda bile zorlama ve mantık hatalarının olduğu sahneler vardı ama bu sefer biraz fazla gibi geldi.

Profesör ormanda kaçıyordu, en son o şekilde bırakmıştık kendisini. Sonra bir kutunun içine saklanıyor ve polis tam o kutunun olduğu yere gelince telefon çalıyor ve hepsi oradan gidiyor. Tamam, telefonun geleceği anı profesör ayarladı. Ona lafım yok ama iki tane polisi orada bırakıp, "orayı araştır" diyemeyecek kadar akıl yoksunu olamaz bu kadar polis. Üstelik bu adam sizi defalarca bu yöntemle kandırmış.

Denver ve Arturo üzerinden dizinin ilk sezonundan beri bir gerilim yaratılıyor ama bu da artık biraz zorlama geliyor bana, yorumlarda da bahsedilmiş zaten oyuncular da o duyguyu geçiremeyince hiç çekilmiyor Denver'in sürekli delirmesi. Karakterin üç sezondur gram gelişmemiş olması ise gerçekten ilginç.

Doktorculuk oynanan ve ameliyat yapılan sahnelere diyecek söz yok zaten. Yorum yapmayacağım. :A

Berlin karakteri çok seviliyor anlıyorum ama şarkı söylediği sahne tamamen gereksiz, boşu boşuna süresini uzatıyorlar dizinin. Yapmayın...

İşin "Profesör" tarafı çok daha ilgi çekici, umarım hikayenin gidişatı daha çok o taraf üzerinden gerçekleşir ama sonraki bölümlerin puanlarına baktığım zaman bunun tam tersinin olacağı hissine kapıldım.

• Beğendim
Reactions: bazinga
4x2

Üzerine konuşulacak pek bir şey yok.

Bankadaki ekip uzun süredir birbirini tanıyor, bu kadar birbirlerine düşmeleri pek mantıklı değil. Ayrıca durmadan aralarında karakter çatışmalarının yaratılması zorlama kaçıyor. Zaten seyir zevki de vermiyor pek.

İlk bölümde dediğim gibi Profesör tarafı ilgi çekici, Raquel'in ölmediğini çözdü ama bölüm sonunda o bile saçmaladı. Umarım sağlam bir karşı hamle/plan yapar, yoksa dizinin seyir zevki ve izlenilebilirliği iyice düşecek.

Marsilya karakteri bu sezonun tek olumlu tarafı sanırım.

• Beğendim
Reactions: Dosi and bazinga
4x3

Nasıl yorum yapsam bilemiyorum, sen 3 sezon boyunca karakterleri geliştir, karakterler arası ilişkiler oluştur sonra böyle bir bölüm yaz. Neresinden bakarsan bak mantıksız bir durum bu.

Zorlama, klişe ve mantıksız sahnelere girmiyorum bile.

• Beğendim
4x4

Önceki bölüme göre bir tık daha iyiydi, en azından diziye bir hareketlilik geldi denilebilir.

Sonunda ekibi gerçekten zorlayacak bir karakter çıktı gibi gözüküyor, hoş bu karakter özelinde dahi belli başlı bazı tutarsızlıklar mevcut. Kelepçeden Palermo'nun verdiği taktikle kurtulması, bu bölüm bu kadar güçlü gösterilen bir karakter için ilginç bir durumdu örneğin ama eldeki malzeme bu olduğu için yapacak bir şey yok.

Ekip içerisinde yaratılmaya çalışılan çatışmayı hala gereksiz buluyorum ve o sahnelerden pek keyif almıyorum açıkçası. Bölüm sonuna bakılırsa Rio, Profesör'e ihanet etmiş ama altından başka bir şey çıkacaktır bence. Gelinen noktada ölse bile üzülmeyeceğim muhtemelen, o yüzden altından başka bir şey çıkmasa da olur.

Profesör içerideki kontrolünü kaybetti, ne yapacak merak ediyorum. Zaten dizide şu an merak ettiğim ve ilgiyle izlediğim tek kısım Profesör ve yaptığı hamleler.

• Beğendim
4x5

Bu sezon resmen mantık hatasının ve saçmalığın dozunu ne kadar arttırabiliriz diye düşünmüşler ve tamamen bu amaç uğruna yazmışlar bölümleri. Son üç bölümün puanları yüksek olmasa net bırakmıştım. Ayrıca dizi her şeyiyle "popüler kültürü tatmin etme amacıyla devam ettiriliyorum" diye bağırıyor resmen.

Zaten değinilmiş yukarıdaki yorumlarda da Profesör ve ekibinin nasıl havalandırmalardan haberi olmaz, nasıl o özel odadan haberleri olmaz. Gerçekten akıl alır gibi değil, Profesör ve ekibin her flashback sahnesinde önlerinde binanın detaylı planları mevcut. Bari o planları falan göstermeyin.

Son sahne çok çok ucuz aksiyon. Adam Rio ve Denver asansördeyken bomba attı ve ekibin büyük bir kısmını asansörde topladı, hala neden sıka sıka gidiyor. İkinci bir bomba at, hatta bombalar at yok et hepsini. Hadi bunu yapmıyor, salak belli ki. O kadar adam ona sıkıyor, bari çıkamasın oradan ve o vurulsun. Neresinden bakarsan bak saçma ve tutarsız bu.

Ayrıca geçtiğimiz bölüm üstüne basa basa adamı "katil" diye tanıtıyorlar, bu bölüm Tokyo'yu ele geçirmiş "ben katil değilim, seni öldürmeyeceğim" diyor. Tokyo ele geçirildiğini megafonla duyurdu herkese, ondan sonra ona ihtiyacın yok sık kurtul sayıları bir azalsın işte. Karakter gelişimleri çok sıkıntılı.

Nairobi sevdiğim bir karakterdi ama altını eriten ekibe yaptığı buram buram feminizm kokan konuşma beni karakterden soğuttu, yapmayın etmeyin şöyle şeyler. Bu tarz ögeleri adam gibi senaryoya yedirin, böyle gözümüze gözümüze sokunca diziden soğutuyorsunuz. Berlin'in ilk iki sezon kadınlara yapmadığı kalmadı hala onu yüceltiyorsunuz, kendisine sahneler yazıyorsunuz. Sonra gelip bunu yapıyorsunuz. Tutarlılık sıfır.

4x6

Arka arkaya o kadar kötü bölümler izledik ki bu bölüm gerçekten iyi geldi.

Gelecek sezon flashbackler şeklinde kimin sahnelerini izleyeceğimiz belli oldu... Nairobi. :A

Havalandırma meselesini en başından biliyor olmaları gerekiyordu ama hemen bölüm başından çözdüler en azından, bu iyiye işaret. Sonunda Profesör panik odasının yerini buldu, tabii 5 yıllık bir plan bu. Profesör zekasında birisinin daha yeni çözebilmesi bu durumu biraz düşündürücü. Geç olsun güç olmasın diyerek bunu görmezden geliyorum. :A

Onun dışında flashback şeklinde ekibin gösterildiği sahnelerden ilk kez keyif aldım sanırım bu sezon, karakterler ilk kez ilk sezondaki ruh hallerini gerçekten hissettirdi.

Arturo'nun ve şu rehineler arasına casus olarak yerleştirilen yeni karakterin sahneleri çok gereksiz.

Dizinin Profesör ve Marsilya tarafı bence hala en ilgi çekici kısım, yeni karakterlerden de bir tek Marsilya'yı sevdim zaten sanırım.

• Beğendim
4x7

Sezonun net bir şekilde en iyi bölümü.

Kurgu olarak dizinin ilk sezon bölümlerine en yakını buydu sanırım, keza karakterlerin davranışları da kendilerine alıştığımız ve sevdiğimiz hallerinde hissettirdi bölüm boyunca. Profesör de şovunu yapınca, ortaya gerçekten başarılı bir bölüm ortaya çıkmış nihayet.

Nihayet şu panik odasını buldular, yalnız şimdi o oda başkanı korumak adına inşa edildiğine göre başkan parmağını okuttuğu an açılıyordur herhalde. Ancak bu sefer mantık hatası olarak kabul etmeyebiliriz, sonuçta ekip arkadaşları öldü akıllarına gelmemiş olabilir. Buna yormak istiyorum bunu. :A

Profesör ve Marsilya tarafı hala en çok ilgimi çeken kısım. Profesör'ün Rio'nun tutukluluk günlerini kullanarak kamuoyunu arkasına alması güzel plandı. Sierra karakteri açığa alındığına göre hikayesi bitti mi acaba, onu merak ediyorum. Üçüncü sezonda diziye bomba gibi giriş yapmıştı ve ekibi gerçekten zorlamıştı, bu sezon beklentiyi karşılamadı gibi.

Bölüm başında polisler tarafından kovalanan kişinin Gandia olduğunu düşünmüştüm ama Tokyo'nun hamlesiyle onu ele geçirdiler. Ya onun yerine ekipten birisi geçecek ve polise teslim olup Raquel'i kurtaracak ya da Gandia yine kaçacak ve kurtulacak. İlk kez önümüzdeki bölümü merak ediyorum.

Arturo'nun ve Berlin'in sahnelerini hala gereksiz buluyorum bu arada...

• Beğendim
4x5

Bu sezon resmen mantık hatasının ve saçmalığın dozunu ne kadar arttırabiliriz diye düşünmüşler ve tamamen bu amaç uğruna yazmışlar bölümleri. Son üç bölümün puanları yüksek olmasa net bırakmıştım. Ayrıca dizi her şeyiyle "popüler kültürü tatmin etme amacıyla devam ettiriliyorum" diye bağırıyor resmen.

Zaten değinilmiş yukarıdaki yorumlarda da Profesör ve ekibinin nasıl havalandırmalardan haberi olmaz, nasıl o özel odadan haberleri olmaz. Gerçekten akıl alır gibi değil, Profesör ve ekibin her flashback sahnesinde önlerinde binanın detaylı planları mevcut. Bari o planları falan göstermeyin.

Son sahne çok çok ucuz aksiyon. Adam Rio ve Denver asansördeyken bomba attı ve ekibin büyük bir kısmını asansörde topladı, hala neden sıka sıka gidiyor. İkinci bir bomba at, hatta bombalar at yok et hepsini. Hadi bunu yapmıyor, salak belli ki. O kadar adam ona sıkıyor, bari çıkamasın oradan ve o vurulsun. Neresinden bakarsan bak saçma ve tutarsız bu.

Ayrıca geçtiğimiz bölüm üstüne basa basa adamı "katil" diye tanıtıyorlar, bu bölüm Tokyo'yu ele geçirmiş "ben katil değilim, seni öldürmeyeceğim" diyor. Tokyo ele geçirildiğini megafonla duyurdu herkese, ondan sonra ona ihtiyacın yok sık kurtul sayıları bir azalsın işte. Karakter gelişimleri çok sıkıntılı.

Nairobi sevdiğim bir karakterdi ama altını eriten ekibe yaptığı buram buram feminizm kokan konuşma beni karakterden soğuttu, yapmayın etmeyin şöyle şeyler. Bu tarz ögeleri adam gibi senaryoya yedirin, böyle gözümüze gözümüze sokunca diziden soğutuyorsunuz. Berlin'in ilk iki sezon kadınlara yapmadığı kalmadı hala onu yüceltiyorsunuz, kendisine sahneler yazıyorsunuz. Sonra gelip bunu yapıyorsunuz. Tutarlılık sıfır.

Sabret, artık az da olsa tatmin edecek bölümler geliyor🙄
diziyi diğer sezon bitirirler herhalde artık.

edit: diğer bölümlere bakmışsın zaten :A
tatmin etmiş :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock
Sabret, artık az da olsa tatmin edecek bölümler geliyor🙄
diziyi diğer sezon bitirirler herhalde artık.

edit: diğer bölümlere bakmışsın zaten :A
tatmin etmiş :A

Gidip 2 sezon onayı falan alırsa izlemem sonraki sezonu sanırım. :A İzleyeceksem bile puanları ve yorumları beklerim iyice, öyle izlerim. :A

• Güldürdün
Gidip 2 sezon onayı falan alırsa izlemem sonraki sezonu sanırım. :A İzleyeceksem bile puanları ve yorumları beklerim iyice, öyle izlerim. :A
Ben de bırakrım öyle olurda. Stranger Things'i de bu sebepten bıraktım tekrara bağladı diye.
Bu gidişle tek final sahnesini izleriz :A

Prison Break’a bağladı işte, paranın tadını alınca hiç ettiler eldeki malzemeyi büyük ihtimalle sezon 5 de olur 6 da :A

Ben de bırakrım öyle olurda. Stranger Things'i de bu sebepten bıraktım tekrara bağladı diye.
Bu gidişle tek final sahnesini izleriz :A

Bu arada Prison Break’i izlemiş miyd?... Tamam tamam sustuk şu anki modun şöyle olmalı :A

images

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and Dosi
Prison Break’a bağladı işte, paranın tadını alınca hiç ettiler eldeki malzemeyi büyük ihtimalle sezon 5 de olur 6 da :A

Bu arada Prison Break’i izlemiş miyd?... Tamam tamam sustuk şu anki modun şöyle olmalı :A

images
Yok seninkinde daha bayılmamışım. Tam olarak modum şu:
A_1vepxCMAAjgFZ.jpg

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski

Forum İstatistikleri

Konular
172,688
Üyeler
8,477
Son Üye
noni