Film hakkında ya "mükkemel" ya da "boşa vakit harcanılan iyi olmayan bir film" yorumlarına denk geldim. Beklentim büyüktü ama tam karşlayamadı.Şimdi film ile ilgili önce eleştirilerim, sonrada beğendiğim kısımları belirteceğim.
@Sherlock hesapta sorun yaşamaya diye bende Tols bey gibi nokta sonrası gıcık rakam seçtim )Film ilk başta çok sıkıcı geldi. Hani türk dizileri için boş boş bakışmalarla uzatılır denir ya, işte bu filmdede bir sürü uzun boş sahneler vardı. 135 dakikalık filmin eminim nerdeyse yarısı uzatılan sahnelerdir. Misal filmin ilk 20 dakikası çok boş geldi bana. Örneğin, baba karakteri ilk eve döndüğünde içeri girene kadar gereksiz uzun sahne mevcuttu, hizmetçinin ışıkları kapatmasıda öyle.
Konusu heyecan veren ya da aman aman diyeceğimiz bir şekilde değildi ama filmin başlarını saymazsak sonraki sahneler bir şekilde kendini izlettirdi.
Ben siyah beyaz olmasına pek takılmadım, aksine filme ayrı bir hava katmış. Filmdeki asıl olaylar asıl kız hamile olduğunu anlattığında Fermin'in kaçmasıyla başlıyor diyebiliriz.Başroldeki hizmetçi çok soğuk bir oyunculuğa sahip. Oyunculuklarda başarılı kimse yoktu.
Hizmetçinin doğum yaptığı sahne ve ordaki çekim, verilen duyguyu çok beğendim. Tabi doğumdan önce Fermin ile tekrar karşlaşmasıda ayrı bir olaydı. Çok film izleyenler eminim çok beğenmiştir ama benim gibi fazla izlemeyen biri için sıradan geldi.
5.7/10
Ben de Shoplifters ile Never Look Away'i rica ediciğim
Benim Filme verdiğim puan 5.5 di ama Tols ozaman 8.3 yada herneyse işte bir küsüratlı rakamı vardı, bende toplamında sen rahat hesapla diye extra 0.2 puan verdim. Böylede kalabilir sen bilirsin ama ben hesapta düz hesap olsun diye belirtmiştimŞimdi sen Roma’ya 5.5 mu verdin, 5.7 mi? Net bir şey söyle tabloya aktarayım.