En Son İzlediğiniz Film? 🎞

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan şirin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İlk film o kadar iyiydi ki 2. film için beklentim bayaa yüksekti ve genel anlamda beklentimi karşıladı bu filmde. İlk filme göre biraz daha fazla görsellik ve aksiyon vardı ama bu aksiyon filmin orta kısımlarında sıktı biraz beni. O kısım geçtikten sonra da film her zaman ki akıcılığıyla devam etti ve müthiş bir sonla bitti.

Robert reyiz yine müthişti bu rol için yaratılmış resmen. Sonda ki kamuflajı süperdi :D

Sherlock ve Moriaty'nin kafalarında ne yapacaklarını düşündükleri sahne en iyi yerdi bence. İkiside kafalarında birbirleriyle kavga ettiler ve sonra birbirlerine gülmeleri filan müthişti.

9/10

Savaşta esir düşmüş bir pilotun hayatta kalma ve kaçış hikayesini anlatan bir filmdi. 2 saatlik süresine ve ağır ilerleyişine rağmen sıkılmadan izledim.

Bale reyiz müthiş ötesi bir performans göstermiş. Filmin başında normal olan kilosu film ilerledikçe aç kaldıkça azaldı. Baktımda reyiz 86 kilodan 61 kiloya düşmüş bu film için. Bu da rolünü ne kadar ciddiye aldığını gösterir. Bu filmde birlikte Bale benim için reyizden de öteye geçmiştir aramızda bir bağ varmış gibi hissediyorum :D

Beğendiğim çok sahne vardı ama hepsini tek tek yazıpta lafı uzatmak istemiyorum :D Eğer ki savaş filmlerini seviyorsanız hemde Bale hayranıysanız bence izlemeniz gereken bir film.

9.5/10

Öncelikle şunu söyleyeyim. Cuma günü izlenicek bir film değilmiş :D Aslında başka bir film izlicektim ama süresi uzundu o yüzden bunu izledim :D

Çok çok kötü bir filmdi. Sırf gençlik filmi diye izledim ama bayaa sıkıldım izlerken. 3 kızın doğumgünlerinde bişey yapmaya çalışmalarını anlatıyordu :D 1-2 komik sahne vardı ama geneli çok kötüydü :D

3/10

Son düzenleme:
Metropolis

Metropolis-gold.jpg

1927 yılında çekilmiş inanılmaz bir distopik film. 1927! Matrix'ten önce. Star Wars'tan önce. Maymunlar Cehennemi'nden önce. 2001 Space Odyssey'den bile çok çok önce.

Yahu resmen kamerayla görüntülü konuşma yaptılar filmde? Daha cep telefonunu bırakın, televizyonun bile icat edilmediği 1927 yılında adamlar full hd görüntülü konuşma yapmış filmlerinde! Daha günümüzde bile tam olarak herkesin kullanmadığı bir teknolojiyi adamlar 1927 de göstermiş.

Filmin konusu sistemin makineleştirdiği insanlar ile işveren kesim. Yalnız makineleşmiş lafını filmde mecazi bir anlam katmamışlar, bildiğiniz somutlaştırmışlar. Insanların makineden farkının olmadığı korkunç bir gelecek senaryosu.

Ve tabi meşhur "El ile akılı birleştiren kalp olmalıdır" sözü. Burda kalpten kasıt devlet midir sosyalizm midir komünizm midir yoksa İlluminati midir bilemem?

Zaten Türkiye'de de 1927 yılında komünizm propagandası yapılıyor diye yasaklanmış bu film...

Filmin beğenmediğim özelliklerinden biri de süresinin çok uzun olması. Yani 150 dakika olması bile bana uzun geldi -ki filmin restorasyonsuz hali 210 küsür dakika imiş-

Sessiz filmlerin en iyilerinden biri. Charlie Chaplin'in Modern Times'i 1, Metropolis 2 desek yanlış olmaz.

Yıl 1927 ve yılının çook çok ötesinde bir bilimkurgu. Heralde bilimkurgu filmlerinin atası bu film.

Ayrıca Illuminati ile bağlantısı olup olmadığı konusunda şüpheliyim. Yoksa bu kadar ileriyi gören kaç film var ki?

Oyunculuk kısmını şimdiki zamana göre yorumlayamam çünkü sessiz bir film. Yani günümüz filmlerindeki oyunculuklarla kıyaslanabilmesi mümkün değil. Yine de sessiz filmlere göre oyunculuk bakımından da üst düzey bir film. Frist Lang'ın M'den sonra izlediğim ikinci filmiydi. Adam zamanının ötesinde bir yönetmenmiş demekki.

9/10
Ne zamandır aklımda bu mesajın, yahu 1927'de nasıl çekim yapmışlar? Çok şaşırtıcı. :D