FK4 Zombieland (2009) Film Bilgileri & Yorumları

Bence Guardians Of The Galaxy kendi türünde çok iyi filmdi ama ondan da nefret edenler çıktı. Ki o film Zombieland'dan kat be kat daha kaliteliydi. Sözün özü her şey görecelik ilkesine göre hareket eder . :)
Öyle tabii bazısına göre Guardians of the Galaxy çok iyi filmdi ama bana göre yılın en kötüsüydü. :)

Belki de bu filmde Emma Stone değil de başka sevmediğim bir kadın oyuncu oynasa ben de beğenmeyecektim. Yine de 3 verecek kadar sevmemek ilginç geldi. 5-6 bir nebze anlaşılır. :):)

Yok artık bu kadar nefret eden çıkacağını hiç sanmıyordum. :):)
Bence Guardians Of The Galaxy kendi türünde çok iyi filmdi ama ondan da nefret edenler çıktı. Ki o film Zombieland'dan kat be kat daha kaliteliydi. Sözün özü her şey görecelik ilkesine göre hareket eder . :)
normalde zombili konuları sevmem mesela bir TWD nin diğer zombili dizilerden farkını defalarca belki söylemişimdir oynayan karakterlerle bağ kurabiliyorsun o açıdan onların korkuları dayanışmaları heyecanları sevinçleri senin de paylaşabildiğin duygusal tepkilerle aynı olabiliyor.
bu tarz filmlerde hem oynayan karakterlerle bağ kuramamışım hemde komedi olarak beklediğim sahnelerden bir tat alamamışım birde korku türü kuru korkudan ibaret değildir içinde gerlim unsuru barındırması lazım ordada fiyasko nerden baksan izlenecek bir film değil benim açımdan .. ama tolstoyevskininde dediği gibi başka birisi başka bir bakış açısıyla filmi seyredip çok büyük zevkde alabilir onada itirazım yok tabiki :)

koskoca filmde komik diyebileceğim bir iki sahne dışında aklımda tek bişey yok o zombilerin dörtnala koşan atlar gibi saldırısını daha öncede izlediğim için oralar zaten komik gelmedi sadece yılın zombi avcısı yaşlı teyzenin kapısına koyduğu düzenekte hafif bir tebesüm etmişim başkada bişey yok :)

normalde zombili konuları sevmem mesela bir TWD nin diğer zombili dizilerden farkını defalarca belki söylemişimdir oynayan karakterlerle bağ kurabiliyorsun o açıdan onların korkuları dayanışmaları heyecanları sevinçleri senin de paylaşabildiğin duygusal tepkilerle aynı olabiliyor.
bu tarz filmlerde hem oynayan karakterlerle bağ kuramamışım hemde komedi olarak beklediğim sahnelerden bir tat alamamışım birde korku türü kuru korkudan ibaret değildir içinde gerlim unsuru barındırması lazım ordada fiyasko nerden baksan izlenecek bir film değil benim açımdan .. ama tolstoyevskininde dediği gibi başka birisi başka bir bakış açısıyla filmi seyredip çok büyük zevkde alabilir onada itirazım yok tabiki :)

koskoca filmde komik diyebileceğim bir iki sahne dışında aklımda tek bişey yok o zombilerin dörtnala koşan atlar gibi saldırısını daha öncede izlediğim için oralar zaten komik gelmedi sadece yılın zombi avcısı yaşlı teyzenin kapısına koyduğu düzende hafif bir tebesüm etmişim başkada bişey yok :)
Öncelikle türleri arasına korkunun konması hata. Benim zaten o yönde bir beklentim yoktu herhalde zombi olduğu için korku da türlere eklendi. Yoksa korkuyla ilgili bir şey yok zaten. :):)

Zombi konusuna ben de katılıyorum. Zaten bu filmi sevme nedenim de tıpkı TWD gibi arka planda yaşananlar. Zombiler işin süsü sadece. Öyle çok komik değildi, en azından sesli güldürecek bir şey yoktu dediğim gibi ama iyi bir ekipti, ben eğlendim izlerken.

Mesela Emma Stone ile kardeşinin sürekli bizimkileri alt etmesi falan komikti, hoştu. :):)

Hiçbir beklentim olmadan izledim ve bana keyif verdi.

Asla zombi filmleri beğenmem ama bu çok keyifliydi. İzlerken hiç sıkılmadım, aksine eğlendiğim sahneler çok oldu. Bu tür sayısız film yapılmasına rağmen bu işi geyiğe vurup gerçekten eğlenceye çevirebilen ve türünü başarılı bir şekilde sergileyebilen bu senaristleri kutlamak gerek diye düşünüyorum.

Oyunculuklar senaryo ve görüntüler hepsi olması gerektiği gibi. Kuşkusuz filmin en gözdesi karizmatik duruşu ve kıyafetleriyle Woody Harrelson'du.( zombileri öldürürken aldığı hazı bende hissettim)

Ve en kışkırtıcı ve dehşet güzelliğiyle beni büyüleyen Emma Stone. Tam soyadının kadını nazar değmesin, resmen aşık oldum. :)

2 kız kardeşin dolandırıcılık yaptığı sahneler çok iyiydi. Bill Murray'in olduğu sahneler de çok güzeldi. :)

Woody reyiz kızı, elemana kaptırmaz diyodum ama olmadı. Tabiri caizse sünepe arkadaş kaptı. :)

Bill Murray in öldüğü sahne çok komikti. :)

Kısa olması gayet iyi olmuş. Hiç sıkılmadan izlenebiliyor. 8/10

Hiçbir beklentim olmadan izledim ve bana keyif verdi.

Asla zombi filmleri beğenmem ama bu çok keyifliydi. İzlerken hiç sıkılmadım, aksine eğlendiğim sahneler çok oldu. Bu tür sayısız film yapılmasına rağmen bu işi geyiğe vurup gerçekten eğlenceye çevirebilen ve türünü başarılı bir şekilde sergileyebilen bu senaristleri kutlamak gerek diye düşünüyorum.

Oyunculuklar senaryo ve görüntüler hepsi olması gerektiği gibi. Kuşkusuz filmin en gözdesi karizmatik duruşu ve kıyafetleriyle Woody Harrelson'du.( zombileri öldürürken aldığı hazı bende hissettim)

Ve en kışkırtıcı ve dehşet güzelliğiyle beni büyüleyen Emma Stone. Tam soyadının kadını nazar değmesin, resmen aşık oldum. :)

2 kız kardeşin dolandırıcılık yaptığı sahneler çok iyiydi. Bill Murray'in olduğu sahneler de çok güzeldi. :)

Woody reyiz kızı, elemana kaptırmaz diyodum ama olmadı. Tabiri caizse sünepe arkadaş kaptı. :)

Bill Murray in öldüğü sahne çok komikti. :)

Kısa olması gayet iyi olmuş. Hiç sıkılmadan izlenebiliyor. 8/10
Bu filmden sonra The Walking Dead başlarsın. :F

Öncelikle bu fimin de kendi çapında iyi olduğunu söyleyebilirim. Komedi filmleri arasında orijinal konusuyla öne çıkıyor.

Bence de çok özgün bir senaryosu yok, özellikle son kısımlarında klişe adeta tavan yapıyor. Ama kafa dağıtmak için gayet iyi bir alternatif. Kahkahalarla güldürme garantisi vermiyor, gülmekten yerlere yatıracak bir film de değil. Ama yüksek enerjisi ve düşmeyen temposu nedeniyle sıkılmadan izliyorsunuz.

Jesse Eisenberg hep aynı "asosyal nerd" rolünü oynuyor, ama bu konuda başarılı olmadığını söyleyemeyiz. Woody Harrelson'un karakteri bence kendisine çok yakışmış. Emma Stone ve Abigail Breslin de iyi kotarmış rollerini. Bir de "göz banyosu" kontenjanından Amber Heard var, ama pek ciddi bir varlık gösteremiyor filmde.

Herkes söylemiş, ama Bill Murray güzel bir sürpriz oldu. Ghostbusters göndermelerini de sevdim. Açıkçası kusurları olmasına rağmen beğendiğim bir film oldu. Daha ağır filmlerin arasında böyle nefes aldıracak yapımlara da ihtiyacımız var. Şans verilmesi gereken bir film. :)

7/10

@OzaN

Son düzenleme:
@Tolstoyevski'ya bir laf attım olay çıkmış. :D

Demek ki daha aktif olabilmemiz için herkesin birbirine karşı düşünce çıkıp bunu belirgin şekilde söylememiz gerekiyormuş.

Tartışma derken kelime anlamı bizlerce kötü bir anlamda anlaşılsada, tartışma gayet güzel bir kelimedir, lafı şuraya çekmek istiyorum forumda 1 ay önce felan yorum yapmayı bıraktım sebebi buydu aslında daha ayrıntılı şekilde birbirimize tartışma ortamı yaratmak daha eğlenceli ve bilgilendirici olacaktığını düşünüyorum.

@Tolstoyevski'ya bir laf attım olay çıkmış. :D

Demek ki daha aktif olabilmemiz için herkesin birbirine karşı düşünce çıkıp bunu belirgin şekilde söylememiz gerekiyormuş.

Tartışma derken kelime anlamı bizlerce kötü bir anlamda anlaşılsada, tartışma gayet güzel bir kelimedir, lafı şuraya çekmek istiyorum forumda 1 ay önce felan yorum yapmayı bıraktım sebebi buydu aslında daha ayrıntılı şekilde birbirimize tartışma ortamı yaratmak daha eğlenceli ve bilgilendirici olacaktığını düşünüyorum.
Doğru bilgiye ulaşmamızın yollarından biri de farklı düşünceleri çarpıştırıp en doğru düşünceyi doğurtmaktır. O yüzden tartışma olayını her zaman desteklerim ama verilen aşırı tepkilerden dolayı çekinmemem mümkün değil. Ben filanca diziyi filmi aşırı savunurum, diğer dizileri filmleri yerden yere vurabilirim. Eğer karşımdaki böyle yorumlar yapma, özenti gibi olma derse orda sağlıklı tartışma mümkün değildir.

Ancak benim düşündüğümü karşıt düşüncelerle çürümeye çalışırsa ne ăla. Zaten "Forum" kelimesinin anlamı nedir? :)

Doğru bilgiye ulaşmamızın yollarından biri de farklı düşünceleri çarpıştırıp en doğru düşünceyi doğurtmaktır. O yüzden tartışma olayını her zaman desteklerim ama verilen aşırı tepkilerden dolayı çekinmemem mümkün değil. Ben filanca diziyi filmi aşırı savunurum, diğer dizileri filmleri yerden yere vurabilirim. Eğer karşımdaki böyle yorumlar yapma, özenti gibi olma derse orda sağlıklı tartışma mümkün değildir.

Ancak benim düşündüğümü karşıt düşüncelerle çürümeye çalışırsa ne ăla. Zaten "Forum" kelimesinin anlamı nedir? :)
Benim amacım şey değil, hani sence şu iyi en iyisi dersin. Bense onu en kötü ilan ederim. Veya seni kötülerim.

Bence tat almak bir tarışma meydanına çıkıyor misal Ortak yorumlama alanını genişletmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.

Çünkü bence o an filmin bize kattığı şeylere göre düşünüyoruz ve çok fazla bakış açısı yakayalamıyoruz. Genelde arada birçok şeyi kaçırıyoruz. Ama daha çok kişinin aynı şey üzerinde düşünmesi. Sen onu haksız bulsan dahi eğlenceli. İşin eğlencesi farklı düşüncelerin olması.

Ama neredeyse eminimki bazı arkadaşlar ciddi anlamda puanlama yaparken bile bazı arkadaşlardan etkileniyor.

Veya herkes yorum yazıp çıkıyor felan, pek sarmıyor hani birbirimizi yorumlamayacaksak okadar yazıyı neden yazıyoruz diye düşünmeye başlıyorum.

Filmi beğenmeyenlere verilen tepkilerden sonra filmi beğenmediğimi söylemeye korktum açıkçası.

Filme fazla bir beklentiyle de başlamamıştım zaten, bu yüzden hayal kırıklığına uğramadım. Filmde komik öğeler de vardı evet ama bana kahkaha attıracak bir sahne olmadı açıkçası.

Oyunculuklara gelirsem, ana karakter Jesse Eisenberg'i çok beğendiğimi söyleyemem, ancak Woody Harrelson ve Emma Stone iyilerdi. Abigail Breslin de sevimliydi.

Filmde beğendiğim tek sahne en sondaki lunapark sahnesi oldu, gerçek anlamda bir tek o sahnede istediğim aksiyonu görebildim. Bill Murray'in evinde geçen sahneler de fena değildi.

Filmin iyi yanı, süresinin kısa olması ki bu tarz bir film de çok uzatılamazdı zaten.

Linç edileceğimi bile bile puanım 5/10 diyorum.

Bu filmi pek çok kişiye sevdiremedik, sağlık olsun arada çıkıyor böyle ayrıma düştüğümüz filmler. Demek ki zombili filmlere bulaşmayacağız bundan sonra. :):)

Bu filmi pek çok kişiye sevdiremedik, sağlık olsun arada çıkıyor böyle ayrıma düştüğümüz filmler. Demek ki zombili filmlere bulaşmayacağız bundan sonra. :):)
harika bir karar almışsın ozan:) twd ve z. nation haricinde tüm zombili filmleri dizileri yasaklamak lazım :)

Z Nation gibi üçüncü sınıf zombi dizisini sevip zombili filmleri dizileri sevmediğini iddia eden dünyadaki tek kişi olabilirsin. :D
z. nation dizisine laf yok pek bişey vaat etmesede severek takip ediyoruz en azından TWD nin parodisi gibi :) hem diziyi birlikte izlediğim @Çiğdem- var laf sadece bana gelmiyor şimdi sen çiğdemede üçüncü sınıf dizi izlediği için laf atmış oluyorsun? oysa kızın izlediği tüm diziler birinci sınıf :))

z. nation dizisine laf yok pek bişey vaat etmesede severek takip ediyoruz en azından TWD nin parodisi gibi :) hem diziyi birlikte izlediğim @Çiğdem- var laf sadece bana gelmiyor şimdi sen çiğdemede üçüncü sınıf dizi izlediği için laf atmış oluyorsun? oysa kızın izlediği tüm diziler birinci sınıf :))
Z Nation gibi üçüncü sınıf zombi dizisini sevip zombili filmleri dizileri sevmediğini iddia eden dünyadaki tek kişi olabilirsin. :D
z nationun bu 1.sezonu the walking deadın 5.sezonundan daha kaliteliydi daha çk zevk verdi waking deadın şuankı 5.sezonundan genel anlamda daha zevk verdi z nationun 1.sezonu:F:F:F

z nationun bu 1.sezonu the walking deadın 5.sezonundan daha kaliteliydi daha çk zevk verdi waking deadın şuankı 5.sezonundan genel anlamda daha zevk verdi z nationun 1.sezonu:F:F:F
sen @OzaN a bakma seyretmeden diziyi yerden yere vuruyor:) z. nation dünyanın en iyi binbeşyüz dizisi arasına rahatlıkla girer :))

harika bir karar almışsın ozan:) twd ve z. nation haricinde tüm zombili filmleri dizileri yasaklamak lazım :)
Brad Pitt 'in oynadığı World War Z filmi 1.sınıf zombi filmi ve illa kıyaslanacaksa The Walking Dead denilen 3.sezondan sonra pembe diziye dönmüş, beş para etmez senaryosu ve itici kadın - erkek karakterleri (darly, Carl, rick, Carol, Çinli, Çinli nin kendini beğenmiş karısı..) olan bir diziye oranla kendi türünde yani Zombi temalı yapımlar türünden kat be kat kalitelidir bence.. Onu da es geçmeyelim ve bence etkinliğin en büyük eksikliği hiç ama hiç bilimkurgu filmi olmaması. Geçen etkinlikte de yoktu, herkes mi nefret ediyor bilimkurgulardan? Mesela Kelebek Etkisi düzeyinde filmi kim beğenmez ki? :)