İlk başları, ilk 10 dakikası kendi çapında iyi başlar gibi olmuştu ama devamında işler pek iyi gitmedi.
Öncelikle fffk3'de yer alan
Kick-Ass tadında ve kalitesinde bir ffilm olacağını bekliyordum. Çünkü filmin başlarında da sanki Hollywood Klişeleri ile dalga geçer gibi halleri vardı. Ancak filmin devamı tam anlamıyla bir klişe oldu.
Elbette eğlenceli bir film ama sadece o kadar. Kesinlikle üst düzey bir film değil, İmdb puanı aşırı yüksek, elbette hiç şüphesiz Emma Stone fanboylarının işidir.
Halbuki oyunculuk anlamında Jesse Eisenberq ve Woody Harelson çok iyi işler çıkarmış olmalarına karşın, Emma Stone'nin tek artısı dikkat çekici gözleriydi. Başka ne yaptı Allah aşkına? Komedi filmlerinde de çok iyi oyunculuklar çıkarılabilir, mesela Jennifer Aniston, Patrondan Kurtulma Sanatı 'nda üst düzey oyunculuk çıkarmıştı. Ama Emma Stone?
Elbette iş senaryoda bittiği için Emma' nın yapacağı bir şey yok, o yüzden kesinlikle kötü oyuncu demiyorum ama bu filmde üst düzey oyunculuk yaptığına da katılmıyorum. Gayet ortalama idi.
Jesse Eisenberq yine çok iyiydi, bu adam sürekli aynı rollerde oynuyor böyle içe kapanık, asosyal tiplerde. Ama yakışıyor doğrusu.
True Detective 'in yıldızlarından Woody' de özellikle lunapark sahnesi ile mükemmel iş çıkarmış. Özellikle lunaparkta oyuncak arabaya binip hareket halindeyken avlama sahnesi çok iyiydi.
Bunların dışında filmin geri kalanı iç yüksek beklentiye girmemek gerek. Herhangi bir klişe Hollywood filminden hiçbir farkı yoktu. Esas oğlan ile esas kız yakınlaşır, esas kız kezbanlık yapar ve ortamı terk eder. Ve terk eder etmez başına işler gelir. Esas oğlanın içi tedirgindir ve onun peşinden ortağıyla birlikte gider. Birtakım aksiyon ve mutlu son. Ne mükemmel!
Filmin kategorisinde yer alan komedi ve korkudan gram eser yoktu. Belki birazcık gerilim. Belki romantik komediye yakın bir şey. Hadi bir iki espri, o kadar. Yerlere yatarak kahkaha atan yoktur herhalde hiçbir sahnesinde?
Oyunculuklar iyi olabilir ama bir film için sadece oyunculuk yetmez. Filmin eğlenceli gözüktüğü şüphesiz ama bana göre aşırı eğlenceli de değildi. Tam bir çerezlik filmdi. Elbette komedilerle haşır neşir olanlar bu filmi benim gördüğümden çok daha farklı göreceklerdir. Belki de Birazcık mantıkçı ve gerçekçi olmamdan dolayı beklediğim zevki alamadım.
kendi türünde ortalamanın üstünde olduğu için puanım 5.0+ 0.5 puan da 9.senfoniye yer vermiş olmalarına ve hiç de kötü olmayan müziklerine .
5.5/10