Yabancı Dizi Genel Sohbet Konusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hiçbirşey dizimagın yerini tutmuyor:(:(:(
hep digitürkün yüzünden dizi paketi satılmıyor diye dizimagı şikayet edip ortalığı karıştıran digitürktü :kizgin::kizgin::kizgin:
Dizimag kapandimi ki ? Ismini duymustum da ordan biliyorum ne ara kapandi 😱 😱
Dizitvhd uygulamasinin net sitesi varmış orda görüntü nasil hiç denedinmi :)

Ben küçük ekran diye pc'den izlemekten şikayetçiyim sen telefondan izle diyorsun. :)

Hem akıllı telefonum yok, nasıl kullanıldığını da bilmiyorum. 90'lı yıllar çocuğuyum teknoloji ile büyümedim. :)
Pcyi tvye bağla izle 😉
Bi ara empireyi öyle izlemistim super sarıyor :)

Dizimag kapandimi ki ? Ismini duymustum da ordan biliyorum ne ara kapandi 😱 😱
Dizitvhd uygulamasinin net sitesi varmış orda görüntü nasil hiç denedinmi :)
denemedim cnm kapanalı 1 yılı geçti ayoll kimse televizyon izlemiyordu enrdeyse dizimag üye sayısı çok üst düzeydi
digitürk önce yurt ısından birilerine şikayet etmiş sonrada türkiyede mahkemeye vermişler dizimagı sonra dizimag sahibini tutukladılar hatta ünlü bir şarkıcının akrabasıydı ama ismini unuttum🙂🙂🙂

Yok benim dediğim televizyon kanalı şeklinde değil. Televizyon kanallarının ömrü bitiyor yavaş yavaş. :)

Online olarak D-Smart ve Digitürk'ün hizmetleri var galiba ama onların da fiyatlar uçuk. Netflix ile Amerika'dakiler ayda 10 TL gibi bir paraya her şeyi izliyorlar rahat rahat. :)

Gerçi bizi Netflix de kesmez tam olarak. Yine bazı diziler için korsana muhtaç kalırız ama eski diziler, filmler için çok iyi olurdu yine de. :)
Yok ben senin dediğini anladım da Neftlix Türkiye'ye gelse zarar eder, bu işin vergiside var. :)

İnsanlarda izleme kültürünün gelişmesi gerekiyor ki; adamlar çok sayıda kutu satıp para kazanmalı. :)

denemedim cnm kapanalı 1 yılı geçti ayoll kimse televizyon izlemiyordu enrdeyse dizimag üye sayısı çok üst düzeydi
digitürk önce yurt ısından birilerine şikayet etmiş sonrada türkiyede mahkemeye vermişler dizimagı sonra dizimag sahibini tutukladılar hatta ünlü bir şarkıcının akrabasıydı ama ismini unuttum🙂🙂🙂
Yok artik dizimagin sahibini tutuklamakta niye 😱 😱 adam orda kamu hizmeti yapiyodu .ss .ss
Paralimiydi peki :)
Anlattiklarina gore parali olsa bile verilirmis 😉

Yok artik dizimagin sahibini tutuklamakta niye 😱 😱 adam orda kamu hizmeti yapiyodu .ss .ss
digitürk dzi paketleri satılmıyor ve dizimag bedava dizi izlettiriyor diye telif hakları falan şikayet edip mahkemeye verdiler
dizimagın sahibinin evine polisler baskın yaptı evindeki tüm cihazları falan dağıttılar adamıda tutukladılar onra diğer sitelerde önemli dizileri vermeye çekiniyor artık hatta bu dizimagın sahibi ünlü bir sanatcınında akrabasıydı aklıma gelmiyor ismi tutuklayıp götürdüler adamı:F

hiçbirşey dizimagın yerini tutmuyor:(:(:(
hep digitürkün yüzünden dizi paketi satılmıyor diye dizimagı şikayet edip ortalığı karıştıran digitürktü :kizgin::kizgin::kizgin:
Dizimag'ın gelirini bilmiyordun tabii. Dünyada tıklanan yanılmıyorsam ilk 10.000 sitenin içindeydi. Bizzat dizinin sahibi Amerikalılar bunu görüp dava açtılar, çok küçük sitelerle uğraşmıyorlar ama biraz filizleneni hemen mahkemeye veriyorlar. :)

digitürk dzi paketleri satılmıyor ve dizimag bedava dizi izlettiriyor diye telif hakları falan şikayet edip mahkemeye verdiler
dizimagın sahibinin evine polisler baskın yaptı evindeki tüm cihazları falan dağıttılar adamıda tutukladılar onra diğer sitelerde önemli dizileri vermeye çekiniyor artık hatta bu dizimagın sahibi ünlü bir sanatcınında akrabasıydı aklıma gelmiyor ismi tutuklayıp götürdüler adamı:F
Ayol sanki şimdi satılıyor da :)
Yazık olmuş adama ya :(
Sen nerden izliyordun eskiden dizileri :)

Yok ben senin dediğini anladım da Neftlix Türkiye'ye gelse zarar eder, bu işin vergiside var. :)

İnsanlarda izleme kültürünün gelişmesi gerekiyor ki; adamlar çok sayıda kutu satıp para kazanmalı. :)
Gelmek istemişlerdi aslında ama araştırma yapıp vazgeçmişler zamanında. :)

Vergi de sebeplerden olabilir ama tek sebep değildir Netflix onlarca ülkede var diğer ülkeler de vergi alıyordur muhtemelen. :)

Sorun şu twitter'a youtube'a karışan hükümet netflix'e de el atardı büyük ihtimal. Atmasa bile korkutucu bir durum onlar için.

İnternet hızımız hala Avrupa'nın çok gerisinde. Netflix ne kadar kaliteli olsa da tam kaliteli hizmet vermeleri zor. Ülkenin çoğunda fiber yok hala.

Son olarak biz baya beleşçi bir millet olduğumuz için yabancı dizi izleyen sayısı aslında hiç fena rakamlarda olmasa da konu para vermeye gelince verecek pek fazla kişi çıkmaz. :)

Ama şu da var. Mesela müzik alanında Spotify Türkiye'ye geldi ve baya başarılı oluyor şimdi Vodefone ile falan anlaştı. Oyun alanında Origin, Steam falan Türkiye'ye de hizmet veriyor ve millet onları sık kullanmaya başladı, korsan kullananlar azalıyor. Yani yakın zamanda sıra dizi ve filmlere gelirse şaşırmamak lazım. :)

Dizimag'ın gelirini bilmiyordun tabii. Dünyada tıklanan yanılmıyorsam ilk 10.000 sitenin içindeydi. Bizzat dizinin sahibi Amerikalılar bunu görüp dava açtılar, çok küçük sitelerle uğraşmıyorlar ama biraz filizleneni hemen mahkemeye veriyorlar. :)
ahh tamam umut akyürek adında türk sanat müziği sanatcısı olan bir kadının kardeşiydi dizimagın sahibi kapanma olayları çok karışık ama boşluğu çok hisediliyor gerçekten forum gibi birşeydi sadece dizi izlemek için girmiyorduk @OzaN ın forumu gibiydi yanı dizi izlemek dsındada bir çok şeyi vardı sürekli dizimag açık olurdu netimde :F:F:F

Aa Allah korusun .ss [HASHTAG]#KorsanaEvet[/HASHTAG]
Valla yoksa birakirim yabanci dizilefi otururum yine Türk dizilerimi izlerim[emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]
Korsan izlemek isteyen izler zaten onun önünü tamamen kesemezler ama para verme imkanı olan parasını verir ve kaliteli, sorunsuz şekilde izler. :):)

ahh tamam umut akyürek adında türk sanat müziği sanatcısı olan bir kadının kardeşiydi dizimagın sahibi kapanma olayları çok karışık ama boşluğu çok hisediliyor gerçekten forum gibi birşeydi sadece dizi izlemek için girmiyorduk @OzaN ın forumu gibiydi yanı dizi izlemek dsındada bir çok şeyi vardı sürekli dizimag açık olurdu netimde :F:F:F
Paralimiydi kız :)
Aa iyiymis keşke öyle bi site daha olsa :( :(

hayır bedavaydı ama geçen yılın ağustos ayı gibi kapandı galiba
2014 ağustos ayı gibi sanırım yani yeni kapandı sayılır senin nasıl haberin yok dünyada tek senin haberin yoktu galiba:F:F:F
Ayol ne biliyim ben :( ben yabancı dizi izlemeye yazin başlamıştım onuda tel.den izliyordum dizimaga falan girmiyordum :(
Dizitvhdyi dene kız bi ara mobil sürümü iyiydi bu arada soyliyim dedim ben vampir Günlüklerini ordan izliyodum tabi mobili artik yok ama olsun .ss :)

Geçen gün bir konuda 47 tane aktif dizimin olduğunun farkına varmamla aklım başıma gelmeye başladı. Artık kabul etmem gerekir ki ciddi bir dizi bağımlısıyım ve bu problemi çözmeliyim. Fakat gerçekten çözümü kolay değil. Dizilerin bir listesini çıkardım ve neredeyse hiçbiri vazgeçebileceğim gibi diziler değil. Gerçi içlerinde 3-10 bölüm arasında yayınlanan da çok fazla dizi var ama yine de bu bahane olmamalı ve artık dizi sayısını kontrol altında tutmalıyım. Bundan sonra:
  • Ağırlıklı olarak devam eden değil bitmiş dizilere başlayacağım. İzleyeceğim, bitecek ve bir daha o dizi hakkında dert etmeme gerek kalmayacak.
  • Yeni dizilerde zaten yüksek seviyede olan seçiciliğimi daha da arttırmaya çalışacağım.
  • İlerleyen sezonlarda bozmaya başlayan dizileri de bırakmaya çalışacağım. Gerekirse biteceği zaman tekrar geri dönerek yakalayabilirim.
Şu an listede 35 tane dizim var. Daha bunun dışında 10 tane kadar bitmiş ve benim geriden geldiğim diziler var. Onların da sayısını azaltmaya çalışacağım. Aşağıdaki tabloda yeşiller asla bırakmayacaklarımı, maviler bırakmamın şu an için çok çok düşük ihtimal olanları, lacivertler şimdilik güvende olanları, turuncular tehlikede olanları, kırmızılar çok tehlikede olanları belirliyor. O dizilerden birkaçını bırakırsam şaşırmayın. :) Listedeki bazı diziler az bölüm olduğu için avantajlı, bazıları ise çok sezon izleyip bu noktadan sonra bırakmak istemediğim için. Yani sadece kişisel zevkime göre bir liste değil...

Sizlerle de paylaşmak istedim bu durumu ki gelip geçen bir düşünce olarak kalmasın, gerçekten uygulayayım. Hedef 35 diziyi 20-25 seviyesinde tutmak olacak. :):)

@destere @sürgünüm @cevaa @sokak sanati @gundix123 ve tüm yabancı diziyle ilgili kişiler. :):)

Game of Thrones4
The Big Bang Theory8
Modern Family6
Episodes4
Better Call Saul1
Orphan Black2
House of Cards3
Sherlock3
Empire1
Fargo1
Shameless5
Black Mirror2
The Goldbergs2
True Detective1
The Walking Dead5
Vikings3
Vicious1
Mom2
Brooklyn Nine-Nine2
The Last Man on Earth1
Bates Motel3
Veep3
Silicon Valley1
Fresh Off the Boat1
It's Always Sunny in Philadelphia7
Community6
Ray Donovan2
Rectify2
Masters of Sex2
Gotham1
Black-ish1
Review1
Transparent1
You're the Worst1
The Odd Couple1

Not: Yandaki sayılar şu an kaçıncı sezonda olduğum veya en son kaçıncı sezonu bitirdiğimdir.