HBO The Newsroom - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Will hapise göze aldığı değerleri savunmak için giriyor, mesleğinin onuru ve şerefi için giriyor. Bende olsam öyle davranırdım. Hiçbir gazeteci haber kaynağını açıklamak zorunda değil. Amerika ve Avrupa'da basın bu yüzden özgür bizde de durum ortada. :)
Tamam basın özgürlüğü iyi hoş ama sonuçta devletin en gizli bilgilerini kaçıran bir casus var ortada ve onun yakalanması gerekiyor. Bence Will'e hapis cezası vermeleri doğru bu durumda. :)

Tamam basın özgürlüğü iyi hoş ama sonuçta devletin en gizli bilgilerini kaçıran bir casus var ortada ve onun yakalanması gerekiyor. Bence Will'e hapis cezası vermeleri doğru bu durumda. :)
Devletlerin yapmış olduğu yanlışları halkların da öğrenmesi gerekiyor. Ortada 38 tane hayatını kaybeden insan var.

Haber kaynağını açıklarlarsa bir daha özel haber yapamazlar. Kimse onlara güvenip bilgi vermez. :)

Will içerde çok yatmayacaktır, kahraman olarak çıkar. :)
Evet o doğru da ne bileyim bu çok uç bir durum sanki. (b) Yine de haklılar tabii eğer böyle bir durumda bile haberi vermezlerse bundan sonra ilk tercih olurlar böyle şeylerde. :):)

Evet o doğru da ne bileyim bu çok uç bir durum sanki. (b) Yine de haklılar tabii eğer böyle bir durumda bile haberi vermezlerse bundan sonra ilk tercih olurlar böyle şeylerde. :):)
Will, Türkiye'de olsa 20 yıl yerdi. Bu bence Amerikan demokrasisinin güzelliği. Böylece politikacılar hesap verebilir durumda oluyorlar. Çünkü basın her şeyden haberci. :)

Casusluk olduğuna o yüzden katılmıyorum. Askerler 38 kişinin ölümüne sebebiyet vermeselerdi. Suçlu kimse hesap vermeli, verecektir. :)

Will, Türkiye'de olsa 20 yıl yerdi. Bu bence Amerikan demokrasisinin güzelliği. Böylece politikacılar hesap verebilir durumda oluyorlar. Çünkü basın her şeyden haberci. :)

Casusluk olduğuna o yüzden katılmıyorum. Askerler 38 kişinin ölümüne sebebiyet vermeselerdi. Suçlu kimse hesap vermeli, verecektir. :)
Kötü bir şeyi çıkarmışlar bu iyi belki ama onu çıkaran çok daha önemli gizli bilgileri de sızdırabilir. Biraz malum kişi gibi konuşmaya başladım galiba. :D

@OzaN Nasıl dizi önerir misiniz? @sürgünüm
Diyalog ağırlıklı bir dizi. Önereceğim ilk 10-20 dizi arasına girmez belki ama izlediğime pişman değilim, az bölümlü bir dizi zaten. İlk bölüme bak bence ilgi çekici gelirse devam et. Aynı tempoda gidiyor çünkü. :)

3x5

Final öncesi son bölümdü. IMDb'ye göre dizinin en iyi bölümüymüş, tabii ki ben yine aynı fikirde değilim. :):) Belki epey yorgun bir zamanda izlemiş olmam dezavantaj sağlamış olabilir ama orta kısımlarında epey sıkıldım, başı ve sonu iyiydi ama. :) Hele o şarkı...

Will'in hapishanedeki sahneleri güzeldi ama kısaydı. :)

Sloan etrafında gelişen olaylar sıkıcıydı. :)

Jim ve Maggie'nin sahneleri hoştu, sonunda beklenen oldu. :)

Charlie reyis. :( Beklenmedik bir anda yaşanan şok bir gelişme oldu. :(

7+ /10

3x5

Güzel bir bölümdü. Ancak olaylar beklentilerimden çok farklı yönde gelişti. :)

Maggie, Hallie'yi ara ara diye Jim'in başının etini yedi. Ama Jim sonunda ona karşı olan duygularını ifade etti. Maggie baştan tepki göstersede daha sonra Jim'in duygularına karşılık verdi. Uçakta ayağa kalktıklarında da tuvalete sevişmeye gideceklerini düşündüm bir ara. :)

Will'in nasıl Cumhuriyet'çi sevdalısı olduğunu bu bölümde öğrenmiş olduk. Meğer Bush'un seçimlerinde çalışmış gerçek mesleğide avukatlıkmış. İnnadığı davadan taviz vermeden 52 günde tahliye olduğunu da belirtelim. :)

Sonda Charlie reyisin üstüne çok gittiler, ölümü içimi acıttı. Ne gerek vardı finalde de izleseydik yani. :(
9/10

3x6 (Final)

Gerek karakterleriyle, gerek diyaloglarıyla gerek gerçek hayatla iç içe giden kurgusuyla bir güzel diziye daha veda etmiş bulunmaktayız. Hoşça kal Newsroom. :)

Her şeyin başladığı yere dönüldü ve hemen hemen tüm hikayeleri güzel bir şekilde toparladılar. Mutlu bir sonla harika bir şekilde bitirdiler. Aksiyon yoktu gerçi, ama atladıkları tek bir ayrıntı bile olmadı. Bu diziye yakışan da buydu. :)

Bölüm aynı zamanda Charlie Skinner'a saygı duruşu niteliğindeydi. Will'in garajda şakı söylemesi, MacKenzie ile bebek muhabbeti ve Charlie'nin karısının Don'a kocasının kravatını vermesi akılda kalan sahnelerdi. :)
9/10

3x6 (Final)

Sıcağı sıcağına yorumu yapmam daha iyi olacaktı ama maalesef internet sorunu olunca sıcaklığı kaçtı. :)

Neyse çok iyi bir final oldu bence. Dizi öyle aman aman çok sevdiğim dizilerden biri olmadı hiçbir zaman ama son sahnede gözlerim doldu. :) Unutmayacağız sizi ACN ekibi. :)

Will'in Charlie anısına şarkı söylediği kısımlar harikaydı.

Will'in babalık heyecanı görülmeye değerdi. Mackenzie'nin hamile olduğunu herkesin öğrenmesi de komikti. :D Charlie'nin ölümü için Sloan'ı suçlamaları falan ölümle ilgili bile espri yapabileceklerini gösterdi. :):)

Unuttuğum detaylar vardır belki ama çok hoş bir finaldi. Tam tadında, tam ayarındaydı. :)

9/10