HBO The Newsroom - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
umarım öyle olurda izleyicilerini hayal kırıklığına uğratmaz :)

ilk bölümde söylemeyi unuttuğum dizinin başında will in coştuğu sahne vardı, unutmadan onu yazayım

ABD üç konuda dünya birincisidir diyordu:
1. Kişi başına düşen hapse girmiş vatandaş sayısı
2. Meleklerin varlığına inanan yetişkin sayısı
3. savunmaya harcanan para miktarı

muhteşem bir sıralamaydı:)
Bence o sahne komple harikaydı, diziyi daha orada sevdim ben zaten. Bir de MacKenzie sahneye çıkınca bir daha sevdim tabii. :):)

1x2

İlk yarısı sıkıcıydı ama ikinci yarısı oldukça iyiydi. Haber diye önümüze konan çöpleri çok iyi anlatıyorlar. :)

Silah karşıtı olan Obama'nın en çok silah ruhsatı veren Devlet başkanı olması ( bizim Tayyip'in iktidara gelmeden başkaları gibi zenginleşmeyeceğiz demesi gibi :) ) Mackenzie'nin Will ile olan geçmişinden kaynaklı olumsuz imajı çözeyim derken Will'e attığı e-mailin yanlışlıkla bütün holding kadrosuna gitmesi ve akabinde Will'in gösterdiği tepkiler bölümün en güzel sahneleriydi. :)

Mackenzie'nin Will'i aldattığını öğrendiğimde şaşırmadım, çünkü tam da Mackenzie'nin yapacağı bir şey. :)

Mackenzie ve Sloan arasındaki konuşmada çok iyiydi. bkz. :)

Mackenzie prime time'da program yapmak için Sloan'a teklifte bulunur.

Sloan'ın cevabı: Bu iş için benden daha uygun insanlar var, iki profesörle konuşmanı sağlayabilirim.

Mackenzie: Sorun şu ki, sendeki bacaklar onlarda yoktur. :)

Sloan: Mortgage faizlerini açıklarken direk dansı mı yapmalıyım yani? :)

Mackenzie: Neden olmasın. :)

8/10

1x3

Güzel bölümdü yine. İnsanın zihnini uyandıran haberi yakalama telaşı ve bu yöndeki diyaloglar gerçekten seyir zevkini arttırıyor. :)

Ayrıca oyunculuk, konu, işleyiş çok güzel. Dakikaların nasıl geçtiği anlaşılmıyor. :)

Amerikalıların artık dünyadaki en iyi ülkenin kendilerininki olmadıklarının ve dünyanın merkezinde yer almadıklarının farkına varmasına bayıldım. :) Bölüme dönecek olursak boston çay partisinin gerginliğini daha yakından gösterdiler bize. ABD finansal uçurumdan dolayı vergi barışında sona geliyor ve borç limitini yükseltmek zorunda kalacak. Edit: Dizinin yayınlandığı bölüm 2012 Eylül ayları, aradan 2 yıl geçti FED başkanı Yellen borç limitinin 2015'ten sonra yükseltileceğini açıkladı. Yani ABD'de işsizlik rakamları düşmeye başladı piyasalar yeni yeni düzeliyor. :)

Bunun konumuzla alakası şu: Çay partisine katılan işadamları Amerikan merkez bankasına yüksek faiz ödemek istemiyorlar o yüzden milletvekillerini yedirip içiriyorlar. Helal olsun Will'e onları yerden yere vurdu bizde Tüsiad'ı eleştiren bir Allah'ın kulu yok. :)

Kanalın sahibi olan Leona Lansing'in, haber masası başı Charlie Skinner'e sürekli eleştirel haberlerin dozunun düşürülmesiyle ilgili yaptığı baskılar ve Will'in Mackenzie'ye , Jim'in Maggie'ye olan aşkları,nefretleri ve kıskançlıkları da akılda kalan sahnelerdi. :)

Kanalın sahibi olan Leona Lansing'in oğlu Reese Lansing, Six Feet Under'in beşinci sezonunda önemli bir karakteri canlandırıyor. :)

Ağır Spoi :X
Claire'nin kocası. :)

8.5/10

'

1x3

Bu bölüm sıktı beni, politik konular Çay Partisi falan pek ilgimi çekmiyor. Çok derinlere dalıyorlar. Diyalog yoğunluğunu takip etmek yoruyor.

Kanal sahiplerinin kanala nasıl baskı yaptıklarını görmek güzeldi. :)

Bu zamana kadar iyi güzel izledik ama bundan sonrasında farklı ne görebiliriz emin değilim. 4. bölümün imdb puanı 8.9 imiş. Eğer o bölümü beğenmezsem dizinin benlik olmadığını anlayıp bırakacağım. Bırakmak istemiyorum az bölümlü diye ama 20 küsür saat de az bir süre sayılmaz...

Bu arada MacKenzie karakterine bayılıyorum. Dizideki en iyi şey bence. Direkt House of Cards'a transfer edelim karakteri bence The Newsroom'u falan boşverip. :):)

7/10

@OzaN Irak ya da Afganistan işgali, Usame Bin Ladin'in yakalanması ve ölümü bu konulara da değinirlerse tadın yenmez bence. (demokrasi götürme kisvesi altında dünyaya savaş açmaya nasıl değinecekler bakalım. Ya da Amerikan propogandasımı yapacaklar? :) )

1x4

Başrollerin uzun uzun bakıştıkları türk dizilerinden sonra bu dizi izlerken yoruyor ama yine de sıkılmıyor. :)

Obama'nın Hindistan ziyaretinin günlük 200 milyon dolara mal olması abartı gelsede bunu sorgulamaları güzel bir şey. Keşke bizim Cumhurbaşkanı'nın kendisine özel yaptırdığı Aksaray kaç paraya mal oldu bizde onu sorgulayıp öğrenebilsek. :)

Will, Mackenzie'yi kovma yetkisi almak için yeni kontrat imzalamış. Bu kontratla başına bela aldı. Gazetenin patronu Will'in muhalif haberlere devam etmesi halinde onu kovmakla ve 3 yıl meslekten men etmekle tehdit ediyor. Bölümde Will'in bir kadınla münasebeti silah ve esrar kullanması başını yakacak gibi..

Birde haber yakalama konusunda yaşadıkları paniği organ nakli için canlı organ taşıyan doktorlarımız yaşamıyorlardır, hayır yani bende geriliyorum. :)

8.5/10

1x5

Önceki bölümlerle aynı ayarda güzel bir bölümdü. :)

Mackenzie erkek arkadaşına torpil geçtiği ve daha önce Will'i aldattığı ile ilgili bir haber yapılması üzerine sevgilisinden ayrıldı. Zaten gönlünün kimden yana olduğunu biliyoruz. Bölüm Mısır'da Tahrir meydanında çıkan olayları anlatıyor. Arap baharı sürecini başlatan olay, ayrıntıdan ziyade olayın geliş süreci anlatılmış. Zaten dizinin tarzı olay hakkında bilgilendirme değil olayın akışını anlatmak, neticede haber dizisi bu. :)

Finalde Mısırlı genç için ortaklaşa para topamaları güzeldi, gerçi Will kendi cebinden karşılamıştı. :)

8.5/10

1x6

Bu bölümü pek sevmedim ama canları sağolsun. :)

Çokta spoilik bir yorum yok aslında, Fukuşima'dan bahsederken muhabbet şöyle gelişir:

- Radyasyon seviyelerini olduğundan aşağıda gösteriyorlar.
- Japonlara bu konularda güvenirim, radyasyonla baya bi tecrübeleri var. :)
7.5/10

1x7

Bu bölüme kadar çok çok iyi gidiyordu ama bu bölümde işlenen konu yavan kaçmış, olmamış..

Vıcık vıcık milliyetçilik damlayan bu bölüme kadar çok çok iyi gidiyordu halbuki. bu nasıl bir Amerikan propagandasıdır, nasıl bir intikam aşkıdır? Nerede ilk bölümdeki "Amerika dünyanın en iyi ülkesi değil!" tavırları, nerede bu bölümdeki, herkesin "yaşasın artık bin ladin'i de hakladık, biz bir numarayız!" tavırları... hele bin ladin haberinin açıklandığı sahnede stüdyodaki insanların bile ayağa kalkışları vs var ki, aman diyorum.

7/10

1x8

Will'in psikoloğuyla ayak üstü yaptığı görüşme bölüme damga vurdu. :)

Will'in, Bütün bu yanlışları reyting kaygısından yapıyorum...çalışanlarıma yapmak istemedikleri işleri veriyorum...çok önemli hikayeleri görmezden geliyorum...bana güvenenlere ihanet ediyorum...gözümü bile kırpmadan yapıyorum ve Sloan'ın borç tavanı tartışmasının neden öne alınması gerektiğiyle ilgili sözleri, bu dizinin bütün şifrelerini barındırıyor sanki. :)

Will'e ayak üstü yaptığı görüşmede psikoloğun öğüdü: ''aşk acısıyla başa çıkabilmenin yolu, sana o acıyı yaşatan kişiyi umursamadığını göstermek ( elini mumun üstünde tutmak) hatta başarmak değil, onu affetmektir. çektiğin acı ancak o zaman biter.'' vay vay vay. :)

8/10

1x4

Aslında doğruya doğru, bu bölüme "beğenmeyim de diziyi bırakayım bir yük eksilsin" düşüncesiyle başladım. Bölümün ilk yarısı ortalamaydı yer yer sıkıldım ama Maggie bence bölümün yıldızıydı.

Diziyi bırakma düşüncemde her şey yolunda gidiyordu ama son 15 dakika tamamen harikaydı.

Will'in kontrat gerçekten ağır bir kontrat. Magazin haberlerinin arkasında patronunun olduğunu tahmin etmiyordum. Diziye farklı bir boyut getirecek gibi bu olay.

Sonda diğer kanallara uymayıp doğru haberi vermeleri çok iyiydi.

İlk yarısı 7, ikinci yarısı 9. Ortalaması:

8/10

1x9 ve 1x10 (Sezon Finali) izledim.

Son iki bölümü müthiş zevkle izledim, özellikle sezon finali çok güzeldi. :)

Maggie dizinin ilk başlarında uysal karakterlerinden biri gibi görünmüştü ancak son bölümlerde 2 tane erkeği parmağında oynatmakta. Sloan'ı Don'a yamasalardı valla kan çıkardı. Maggie'ye çektirdiklerini biliyorsun, hala ne diye adamın peşinden gidiyorsun? Don'a gelince o kadar bencil ve burnu havada ki gerçekten çekilmez oluyor. Ne yazık ki bu dörtlüde bence en şansızı Lisa'ydı ve sezon finalinde canı yandı. :(

Will'in, Charlie ve Mackenzie ile birlikte patronu ve oğluna karşı vermiş oldukları savaş güzeldi. Son olarak Will ve Mackenzie'nin bu sezon birleşmemelerinden memnunum zira Will'in gerçekten kabullenemediği ve çözemediği sorunları var final olacak diye apar topar bir bağlayış yapılmamasına sevindiğimi söylemeliyim. :)

9. bölüme 8.5/10 veriyorum.
10. bölüm 9/10 aldı benden.

1x5

Bölümün konusu güzeldi aslında. (Mısır) Bazı yerleri de çok iyiydi ama bazı yerlerde de çok sıkıldım doğrusu.

Ya aslında diziyi bırakmak istiyorum yeterince tat alamadığımdan ama bir türlü bırakmaya da kıyamıyorum. :D Daha önümde son sezonla birlikte 20 bölüm var. Galiba bırakamayacağım ve böyle yavaş yavaş geriden geleceğim. Bırakamamda temel faktör sanırım karakterleri çok sevmem. Tam bırakırım ben bunu diyorum oradan Maggie güldürüyor vazgeçiyorum. Sonra yine bırakırım diyorum Will karizmatik bir sahneyle gaza getirip devam diyor. Bakalım nereye kadar gidecek. :D

7/10

1x6 1x7

Toplu seanslara The Newsroom'u da alet ettim iki bölümle. :)

Diziye devam etme konusunda kararsızdım bir ara tamamen gözden çıkarır gibiydim ama diziyi izleyeceğim. Çünkü HBO kalitesinde olup da içinde cinsellik falan olmayan ya da çok az olan çok az dizi var. O nedenle böyle dizilere de ihtiyaç var. :) Ayrıca dizideki karakterleri falan seviyorum yavaş yavaş da olsa bir gün kesin bitiririm. :):)

En çok Maggie'yi seviyorum sanırım dizide. Beni güldürüyor, eğlendiriyor. :)

7. bölümde evet Amerikan milliyetçiliğini buram buram hissettik ama ben çok beğendim. Her yönden oldukça başarılıydı, hatta ilk bölümden sonraki en iyi bölüm bile olabilir.

Haberi 1 dakika önceden vermeleri güzel oldu ama Will'in teknoloji özürlülüğü olmasa çok daha erken duyurabileceklermiş. :)

Uçakta olanlar güzeldi.

Maggie - Jim - Lisa üçlüsünün diyalogları da güzeldi. :)

Sırasıyla:

7/10 8/10

1x8

Bölümün özellikle ilk yarısı çok sıkıcıydı. Zaman zaman ilgi çekici sahneler yok değildi ama genel olarak şu ana kadarki en zayıf bölümdü herhalde. IMDb'de de en düşük alan bölümlerdenmiş.

NSA'ci adamdan yana ilginç gelişmeler yaşanabilir gibi.

Bu arada bahsetmeyi unuttum Brooklyn Nine-Nine'dan Terry'yi görmek güzel birkaç bölümdür. :):)

6/10

1x9

Bu bölüm gayet iyiydi.

Mackenzie'nin elektrikler kesildiğindeki efsanevi konuşması sırasında elektriklerin gelmesi komikti. :D

Jim'deki de ne lüks. Bir tarafta Maggie diğer yanda Lisa. Yalnız özellikle bu bölümde Lisa gözüme pek bir güzel gelmeye başladı. 😳

Will, Mackenzie'yi affetmeye çalışıyor ama başaramıyormuş. Bence sezon finalinde o konuda bir şeyler olur. :)

8/10

1x10 (Sezon Finali)

Çok iyi bir sezon finali oldu, bence sezonun da genel olarak en iyi bölümüydü. :)

İyi ki bu diziyi bırakma gibi bir hata yapmamışım. Karakterlerin hepsi ayrı harika.

Bu bölümün yıldızı Mackenzie idi bence. :)

Don-Maggie-Jim üçgeni iyice karıştı. Lisa diziden çıkacak muhtemelen, onu da sevmeye başlamıştım oysa. :(

Bu arada Sloan'ın Don'a aşık olduğunu bilmiyordum, önceki bölümlerde bahsedildiyse de ben uyuyoyrdum herhalde. :):)

Charlie reyis de patronlara haddini bildirdi. Yemek tarifi güldürdü. :D

9/10

1x10 (Sezon Finali)

Çok iyi bir sezon finali oldu, bence sezonun da genel olarak en iyi bölümüydü. :)

İyi ki bu diziyi bırakma gibi bir hata yapmamışım. Karakterlerin hepsi ayrı harika.

Bu bölümün yıldızı Mackenzie idi bence. :)

Don-Maggie-Jim üçgeni iyice karıştı. Lisa diziden çıkacak muhtemelen, onu da sevmeye başlamıştım oysa. :(

Bu arada Sloan'ın Don'a aşık olduğunu bilmiyordum, önceki bölümlerde bahsedildiyse de ben uyuyoyrdum herhalde. :):)

Charlie reyis de patronlara haddini bildirdi. Yemek tarifi güldürdü. :D

9/10
Sloan'ın Don'a aşık olduğuna dair önceki bölümlerde bir işaret görmedik ne bulduysa o adamda. :(

2x1

Sezon finalinde çok iyi bir noktada bırakmıştık diziyi ama ne yazık ki aynı noktada bulamadım. Zayıf ve sıkıcı bir bölümdü. İlk sezonki havasından eser yoktu. :(

Birkaç bölüm içinde tekrar alışırım umarım. :)

You're the Worst'ün Gretchen'ı Aya Cash'i görmek güzeldi. :)

Maggie hep o saçlarla kalacak diye korktum. :):)

6/10

2x2

Bir önceki bölüme göre daha iyiydi ama yine de sıkıldım pek çok yerinde. Dizi bitmiş ve az bölümü kalmış olmasa bırakırdım bu temposuzlukla ama az bölüm var ve son sezon çok iyiymiş, izlemeye devam bakalım. :):)

6+ /10