1.Bölüm Yorumlarım
Uzun zamandır izlemek isteyipte başlayamadığım dizilerden biriydi. Birkaç sahnesine önceden bakmışlığım var zaten ama üniversite yıllarıma denk geldiğinden dolayı televizyondan izleme şansı bulamamıştım ve bugün 1.bölümü izlemiş oldum.
Açıkçası bir değil birden çok sahne beni oldukça etkiledi. Çocukların hapishane ortamında neler yaşadıklarının gözler önüne serilmesi ve en kötüsü de tecavüze uğramaları çok ağır bir travma fazlasıyla etkiledi diyebilirim bu tarz olaylar günümüzde hala da yaşanıyor üzülerek söylemek gerekirse.
Bilal'i sünnetten kaçırma sahneleri çok hoştu çok masumaneydi. Canının baklava çekmesi ve kamyonu kaçırmaları çok eğlenceliydi ama o kamyonun yaşlı amcaya çarpması olayı dramatik hale uçurdu bir anda. Acayip etkilendim o sahnede de ne yalan söyleyeyim. Gerçi Adam sakat kalmış ama olsun.
Çocukların hapishanede atlet külotla kalmaları ne kadar kötüydü ya aşırı içerledim gerçekten Tir Tir titredi zavallılar.
Ecevit'in bu olayları unutmamız için tek yolun ayrılmamız demesi de üzdü beni neyse ki 20 sene sonra kavuştu bizimkiler.
Bilal gerçekten rolünün Hakkını özellikle veren kişilerden olmuş onu ayrı bir kefeye koymak lazım her anlamda. Ama bu diğerleri kötü anlamı çıkartmasın hepsi de oldukça iyiydi.
Bütünüyle söyleyecek olursam genelde diziler 2.bölümden sonra açılır ama bu dizi 1.bölümüyle yüreğimi sızlattı neden çabuk bitti bilmiyorum ilerleyen bölümlere göre buna da karar vereceğim. Puanım 10.

Herkese de tavsiye ederim.