Son İzlediğiniz Yabancı Dizi Bölümü ve Yorumu

@cookies Dizicu nun yeni versiyonu çıktı ama berbat. Çoğu film vk player engellemeleri yüzünden açılmıyor, diziler de öyle. Ayrıca birçok eksik var o yüzden gözümden düştü. Eski sürümünde ise hiçbir dizi - film açılmıyor. Dizitab haricinde koskoca piyasada doğru düzgün uygulama yok, google play sağolsun. :)

Eğer senin içinde uygunsa Peaky Blinders'in 2. sezonuna bir kaç gün sonra başlayalım. O arada etkinlikteki 2 filmi izleyeceğim ve güncel dizilerim de var onlarıda bitiririm. :)

Devam edelim diyorsan da fark etmez araya sıkıştırırım bir bölüm daha. :)
Tamam benim için uygun, sıkışmaya gerek yok. Ben de film izlerim yüksek ihtimal. :)

@cookies Dizicu nun yeni versiyonu çıktı ama berbat. Çoğu film vk player engellemeleri yüzünden açılmıyor, diziler de öyle. Ayrıca birçok eksik var o yüzden gözümden düştü. Eski sürümünde ise hiçbir dizi - film açılmıyor. Dizitab haricinde koskoca piyasada doğru düzgün uygulama yok, google play sağolsun. :)
Aa ben hala eski sürümdeyim (b)
Ama haklisin çoğu site çöktü dizicuda 2-3 tane site kaldi onlarda rezil :(
Dizi plusu denemeni tavsiye ederim :bhr:

helix 6.bölüm
balleseros totoşu dört ayak üstüne düştü aantartikadaki, tek kadın polis kurtardı adamı.ss
üstte çocukları kaçırıyorlar galiba hatake neler yapıyor Allah bilir
alan ile sarah mercimeği fırına verdi
julia hala aşağıda halisinasyonlar görüyor hatake kendi kanını enjekte etti zaar kadının göz rengi falan değişti
en son kim geldi çözemedik galiba balleserosun mesaj attığı kişiler geldi ordu değil[/spoiler

neyse felix meraklısı @Çiğdem- ile @destere helix e de bekleriz:) kız çiğdem hele bir balleseros parlağı var tam senlik :F @cookies

point:8.3

DiziTAB süper, PlayStore'de yok ben internetten indirdim. :) @cookies ne çökmesi ben kullanıyorum, güncelleme yapmamışsındır. :)

reign 2x17
oh oh @Çiğdem- in parlağı francis ölüyor krallık mary ile catherine kalacak narcisse den de kurtulsak iyi olur :) aradan lolacığım da atak yapmalı
nosturdamusun kehaneti gerçekleşiyor francis ölüyor mary yüzünden
bash yaralandı o da ölürse 3.sezon iskoçyada geçebilir
lleith greerle evlenmek için francisi satavcak gibi
lola mary e iyi cesaret verdi canım benim en iyi arkadaş
narcisse-catherine vs. mary-conde olacak gibi francis ölünce

@destere @cookies

reign 2x17
oh oh @Çiğdem- in parlağı francis ölüyor krallık mary ile catherine kalacak narcisse den de kurtulsak iyi olur :) aradan lolacığım da atak yapmalı
nosturdamusun kehaneti gerçekleşiyor francis ölüyor mary yüzünden
bash yaralandı o da ölürse 3.sezon iskoçyada geçebilir
lleith greerle evlenmek için francisi satavcak gibi
lola mary e iyi cesaret verdi canım benim en iyi arkadaş
narcisse-catherine vs. mary-conde olacak gibi francis ölünce

@destere @cookies
konuyu açmadan tahmin etmiştim regl dan bahsedeceğini :) çünkü konusu açılmayan dizilerden biri anca burda yorum yapabiliyorsun :) kız çok şahane babaanneyi sana veriyoruz :)

Cosmos 1x3

Çok verimli bir bölüm oldu, kuyruklu yıldızlar hep ilgimi çekmiştir. :D Sondaki Andromeda&Samanyolu çarpışmasının temsili görüntüsünü izlerken bir tuhaf oldum.ss
samanmeda1.png

samanmeda2.png

Twin Peaks 1x1

d8Z8FwPIsht8G4d7qZT3WYWiDT7KeDYyaGQ500_Njb6o5V55TLo2LzzUybboNuwv2dNTkoa_t89Bmssh7QFGadKFxDfhq82AcBBuOzNnGPCoFnEjenGeyqc1SH53wmIywCUt9EXt=w382-h288-nc

Aylarca tek bölüm dizi izlemeyen ben, nasıl olduysa birden atağa kalktım ve kombo halinde diziler izlemeye başladım. Ama dizilerde dizi yani, dizi - film gibi konularda mükemmeli arayan biri olarak tam uygun diziler.

Bu David Lynch 'in yyönetmeni olduğu ve senaryosunu yazdığı dizi şuana kadar izlediğim gelmiş geçmiş en eski dizi oldu benim için. Türk dizileri de dahil olmak üzere hiç bu kadar eski dizi izlememiştim, en eskisi 1997 yapımı Oz' du.

Bu dizi ise 1990 yapımı ve tek kelimeyle mükemmel!

Yeminle hayatımda hiçbir dizide böylesine tüylerimin diken diken olduğunu hatırlamıyorum! Hele hele dizinin tamamına yakın duyulan bir arkaplan müziği var ki off of! Ruhunuz çekilir!

Dram? Sonuna kadar. Gizem? Had safhada. Gerilim? Mükemmel ölçüde. Suç? Gümbür gümbür geliyor.

Kelimenin tam anlamıyla film gibi dizi!

Hiç abartmıyorum bu dizinin yanında True Detective bir hiç! True Detective 'deki gizemin, dramın, gerçekçiliğin on katı var. Belki ilk bölüm olduğu için bilemiyorum ama diyalog yönünden True Detective' e göre geride kalıyor diyebiliriz ama sonuçta daha ilk bölümdü, öteki bölümlerde ne olur bilemeyiz.

Ayrıca dizideki Bob karakterini pek sevmedim, yapmacık diyeceğim ama 1990 ların hatta 80'lerin Amerikan Taşra Kültürü hakkında pek bilgim olmadığı için yorum yapmıyorum.

İlk bölümü olduğu için süresi 1.30 saat küsürdü. Hiç sıkmadan izletti. Üstelik o zamanlarda daha VCD kalitesi bile yokken 720p hd olarak bu filmi pardon diziyi izlemek ayrı keyif verdi. Sanırım sonradan 720p ye çevirmişler ama olmuş. Ekran görüntüsünü de aldım. :D

Dediğim gibi kalitenin had safhada olduğu gerilim-gizem-dram dizisi. True Detective ve benzeri dizileri sevmiş olanlar her türlü bu diziyi de beğenir çünkü kalite bakımından gördüğüm en üst düzey dizilerden biri kendi türünde. Ve yönetmenliği harika bir yönetmenlik! Resmen kendinizi o puslu ortamın içindeymiş gibi hissediyorsunuz, bir garip dizi insan ruhunu daraltıyor. :)

Diziyi karanlık, loş bir ortamda ve odanın içi soğuk olarak izlemenizi öneririm. İnanın işe yarıyor dizinin havasına daha güzel uyum sağlanıyor. Oda soğuk olduktan sonra üzerinize battaniye alırsanız daha keyifli ve huzurlu olur. :)

Şaka maka David Linç 'in Fil Adam filmi hariç hiçbir yapımını izlememiştim. Bu dizide sonra listeme aldım. :)

@OzaN @gundix123 ve eğer David Lynch yapımlarını seviyorsa @Danger UA! Öneririm. Ayrıca @destere de kesin beğenir muhakkak öneriyorum, izleme listenizin en üstlerine ekleyebilirsiniz rahatlıkla.
----

@OzaN ben Carnivale ile bu diziyi haftada 1-2 bölüm arası izlerim büyük ihtimalle. Ayıp olacak ama Twin Peaks için de yorum konusu açılmasını isterdim. :)

9.5/10
Twin Peaks için zaten etkinlik yapıyoruz 1-2 hafta içinde başlayacak. Konusunu şimdi açarsam ayıp olur. Etkinlik başladığında açarım. :)

Twin Peaks için zaten etkinlik yapıyoruz 1-2 hafta içinde başlayacak. Konusunu şimdi açarsam ayıp olur. Etkinlik başladığında açarım. :)
Bu tarz kült dizilerden başka etkinlik var mı ileride yapılacak? Duruma göre ben de beraber katılayım.

Bu tarz kült dizilerden başka etkinlik var mı ileride yapılacak? Duruma göre ben de beraber katılayım.
Daha kesinleşmedi ama eldeki diziler bitince ilk hedef Deadwood olacak. Bir de Rome var sakladığım dizi. İkisine bulaşmazsan şimdilik iyi olur. :):)

The Wire izledin mi bilmiyorum yıllar önce (böyle diyince 5-10 yıl gibi oldu ama 1.5 yıl falan oldu galiba) ilk sezonunu etkinlik olarak izlemiştik. Onun ikinci sezonuna devam edeceğiz @gundix123 ile birlikte ama tarihi henüz belirsiz. :)

Firefly'ı izledin mi? Ben hiç sevmeyip bıraktım ama sen bilim kurgu seviyorsun merak ettim ona karşı hislerini. :):)

Daha kesinleşmedi ama eldeki diziler bitince ilk hedef Deadwood olacak. Bir de Rome var sakladığım dizi. İkisine bulaşmazsan şimdilik iyi olur. :):)

The Wire izledin mi bilmiyorum yıllar önce (böyle diyince 5-10 yıl gibi oldu ama 1.5 yıl falan oldu galiba) ilk sezonunu etkinlik olarak izlemiştik. Onun ikinci sezonuna devam edeceğiz @gundix123 ile birlikte ama tarihi henüz belirsiz. :)

Firefly'ı izledin mi? Ben hiç sevmeyip bıraktım ama sen bilim kurgu seviyorsun merak ettim ona karşı hislerini. :):)
Rome ile Deadwood u izleyeceğimi sanmıyorum, tarih dizilerinden nefret ederim, hele tarihi kostüm giysileri uykumu getirir. :)

The Wire 'in ilk bölümünü yarısına kadar olan kısmını izlemiş ve yarıda bırakmıştım. Fena sıkıcı ve klişe gelmişti ama o an ki ruh halim de önemli. Bir ara yeniden başlayabilirim ama uzun bir süre sonra.

Firefly i de aylar önce Carnivale ile birlikte listeye almıştım ama izlemeye vakit olmamıştı. Ben özellikle teknolojik veya zeka dolu bilimkurgulara hayranım Fringe, Black Mirror gibi. Firefly e de yakında başlarım zaten 1 sezon ve 1 filmmiş. :)

Daha listemde büyük çoğunluğu nerdeyse hiç izlememiş Homeland, Sopranos, House of Cards, Vikings, Sherlock gibi diziler de var ve günde 1-2 bölümden fazla dizi izleyince sıkılıyorum. :)

@Tolstoyevski

Twin Peaks de diğer David Lynch işleri gibi karışık mı? Umarım çok karışık değildir. Etkinliğine katılırım. Madem David Lynch'i sevdin Mulholland Dr.'yi en yakın zamanda izle derim.

Rome ile Deadwood u izleyeceğimi sanmıyorum, tarih dizilerinden nefret ederim, hele tarihi kostüm giysileri uykumu getirir. :)

The Wire 'in ilk bölümünü yarısına kadar olan kısmını izlemiş ve yarıda bırakmıştım. Fena sıkıcı ve klişe gelmişti ama o an ki ruh halim de önemli. Bir ara yeniden başlayabilirim ama uzun bir süre sonra.

Firefly i de aylar önce Carnivale ile birlikte listeye almıştım ama izlemeye vakit olmamıştı. Ben özellikle teknolojik veya zeka dolu bilimkurgulara hayranım Fringe, Black Mirror gibi. Firefly e de yakında başlarım zaten 1 sezon ve 1 filmmiş. :)

Daha listemde büyük çoğunluğu nerdeyse hiç izlememiş Homeland, Sopranos, House of Cards, Vikings, Sherlock gibi diziler de var ve günde 1-2 bölümden fazla dizi izleyince sıkılıyorum. :)
Saydığın dizileri izle işte o zaman. :):)

birazda bu dizi merakı sanırım oz un ikinci sezonuna geçememekten kaynaklı bir arayış @Tolstoyevski :)
milleti beklerken arada hıncını bir kaç diziden çıkarırsın gibime geliyor :)

rome ve deadwood sevmediğine göre tarzımız çok farklı sanırım iki dizide en sevdiğim dizilerden ve tarihi dizileride çok severim özellikle uzak geçmişle alakalı olan herşey çok güzeldir hatta diyorum çok kaliteli bir ekip tarafından ilk çağları anlatan bir dizi yapılsa harika olur öyle bir dizinin olmaması büyük eksiklik ..

@Tolstoyevski ilk bölüm için diyecek olursam öyle Christopher Nolan filmleri gibi karışık değil. Sadece gizem ön planda, o da dizinin türü gerektirdiği için doğal bir şey. Yani True Detective in birkaç gömlek üstü senaryo ve yönetmenlik diyelim. Oyuncular True Detective e göre biraz geride ama olsun.

Mullohand Dr. Torrent listesine ekledim yakında indiririm, Dume diye filmi varmış David Linç 'in, o nasıl?

@destere Oz u beklemek çok zor iş ama bir bakıma da iyi oluyor, 2 haftada bitirip birden boşluğa düşmek pek iyi olmazdı. :)

@destere ben tarih dizilerinden sadece Game of Thrones un çok seviyorum o da malum gerçek tarih değil ama olsun tarihsel ögeler içeriyor. Bir ara Leonardo Da Vinci nin dizisinin ilk 5 bölümünü izlemiştim ama devamını getirecek heyecan vermemişti. Spartacus ise tarih dizilerinden nefret etme sebebim. :)

Dediğin gibi keşke ilkçağlar, taş devri veya tunç devri insanlarıyla ilgili diziler olsa, tarıma geçiş filan. :D

Gerçi öyle pek film de yok. Bir tane vardı ismi çok garip filmdi Apocalypse mi ne Mel Gibson un yaptığı. O filmi tam izlemedim ama sanırım güzeldi, sen izledin mi?

Son düzenleme: