Son İzlediğiniz Yabancı Dizi Bölümü ve Yorumu

bates motel 3.sezon 3.bölüm
benim en son izlediğim dizi tavsiye ederim çok güzel bir dzi

Leyla ile Mecnun 25.Bölüm

Günün bütün yorgunluğuna, sinirine, stresine o kadar iyi geliyor ki bir bölüm LİM izlemek.

Sanmıyorum ki bir daha böyle dizi gelsin. Şahsım adıma gelmiş geçmiş en iyi komedi dizisidir, yerli ya da yabancı farketmez, alanında dünya birincisidir. TBBT ya da HİMYM gibi dizilerden çok daha iyidir, tabi kültür farkı da bunu söylemememde önemli erken.

Bu bölümde öyle sahneler vardı ki resmen masayı yumrukladım gülmekten... :D

Mecnun, kafaya yediği kurşundan olsa gerek memur karakterli olmaya başlayıp, Leyla yı unutup, Erdal Bakkal ın karısının Almanya daki yiğeniyle evlenmeye karar verdi.

Ve tabi aklıma direkt geçmiş bölümlerde Mecnun un geleceğe gidip, kendi Memur tipli geleceğini görmesi aklıma geldi. Neyseki Aksakallı Dede... :)

9.4/10

Günün bütün yorgunluğuna, sinirine, stresine o kadar iyi geliyor ki bir bölüm LİM izlemek.

Sanmıyorum ki bir daha böyle dizi gelsin. Şahsım adıma gelmiş geçmiş en iyi komedi dizisidir, yerli ya da yabancı farketmez, alanında dünya birincisidir. TBBT ya da HİMYM gibi dizilerden çok daha iyidir, tabi kültür farkı da bunu söylemememde önemli erken.

Mecnun, kafaya yediği kurşundan olsa gerek memur karakterli olmaya başlayıp, Leyla yı unutup, Erdal Bakkal ın karısının Almanya daki yiğeniyle evlenmeye karar verdi.

Ve tabi aklıma direkt geçmiş bölümlerde Mecnun un geleceğe gidip, kendi Memur tipli geleceğini görmesi aklıma geldi. Neyseki Aksakallı Dede... :)

9.4/10
Gerçekten çok efsane bölümleri var Leyla ile Mecnun'un ama ikinci sezon zaman zaman baya bozdu ve üçüncü sezon zaten tamamen koptu kabul etmek lazım. Eğer süresi en azından 40-50 dakika olsa ve ilk Leyla gitmese gerçekten en iyi komedi olduğunu iddia edebilirdik. :):)

9.4/10
Tesadüf ilk bölümde başladım izlemeye(zap yaparken kanal TRT 1'de kalmış) finale kadar da tek bölümünü bile kaçırmadım. Benim içinde gelmiş geçmiş en iyi komedi dizisidir. :) Avrupa Yakası'nın Burhan Altıntop'lu bölümlerinin de yeri bir başka tabii. :)

Haftasonu Ali Altay'ın Mutlu Ol Yeter dizisi başlayacak izleyecek misin? :)

Gerçekten çok efsane bölümleri var Leyla ile Mecnun'un ama ikinci sezon zaman zaman baya bozdu ve üçüncü sezon zaten tamamen koptu kabul etmek lazım. Eğer süresi en azından 40-50 dakika olsa ve ilk Leyla gitmese gerçekten en iyi komedi olduğunu iddia edebilirdik. :):)
Leyla çıktıktan sonra ve iki Leyla girdikten sonra dizi doğal olarak biraz geriledi ama bence son sezonu da efsaneydi. Hidayet, annesi, Benjamin filan efsane karakterlerdi. Özellikle son final bölümü? Böyle kaliteli bir bölümü dünyada bile pek nadir dizide görürüz. Hiçbir Türk dizisi ile kıyaslamayı asla kabul etmeyeceğim gibi yabancı diziler için de pek sağlıklı bir iddiada bulunamam, çünkü dediğim gibi Leyla ile Mecnun nerdeyse tamamen Türk kültürüne ait bir dizi. Espriler olsun konular olsun şiveler olsun pek evrensel değil. :)

Tesadüf ilk bölümde başladım izlemeye(zap yaparken kanal TRT 1'de kalmış) finale kadar da tek bölümünü bile kaçırmadım. Benim içinde gelmiş geçmiş en iyi komedi dizisidir. :) Avrupa Yakası'nın Burhan Altıntop'lu bölümlerinin de yeri bir başka tabii. :)

Haftasonu Ali Altay'ın Mutlu Ol Yeter dizisi başlayacak izleyecek misin? :)
Ertan Saban'la birlikte oynuyordu sanırım? Konusu hakkında hiçbir bilgim yok ama eğer Leyla ile Mecnun tadını verirse ya da Kılıç Günü tadında olsa bile muhakkak izlerim. Üstüne Ali Atay bir şarkı da söylerse dizide tamamdır. :)

Bu Beş Kardeşler diye dizi varmış LİM ekibinin? O nasıl bir şey, Leyla ile Mecnun ya da Ben De Özledim tadını veriyor mu? :)

Leyla çıktıktan sonra ve iki Leyla girdikten sonra dizi doğal olarak biraz geriledi ama bence son sezonu da efsaneydi. Hidayet, annesi, Benjamin filan efsane karakterlerdi. Özellikle son final bölümü? Böyle kaliteli bir bölümü dünyada bile pek nadir dizide görürüz. Hiçbir Türk dizisi ile kıyaslamayı asla kabul etmeyeceğim gibi yabancı diziler için de pek sağlıklı bir iddiada bulunamam, çünkü dediğim gibi Leyla ile Mecnun nerdeyse tamamen Türk kültürüne ait bir dizi. Espriler olsun konular olsun şiveler olsun pek evrensel değil. :)

Ertan Saban'la birlikte oynuyordu sanırım? Konusu hakkında hiçbir bilgim yok ama eğer Leyla ile Mecnun tadını verirse ya da Kılıç Günü tadında olsa bile muhakkak izlerim. Üstüne Ali Atay bir şarkı da söylerse dizide tamamdır. :)

Bu Beş Kardeşler diye dizi varmış LİM ekibinin? O nasıl bir şey, Leyla ile Mecnun ya da Ben De Özledim tadını veriyor mu? :)
Kılıç Günü dram dizisiydi ve Ali Altay o dizide kötü karaktere hayat veriyordu o diziyi ayrı tutalım. :)

Bende Özledim ve Beş Kardeş dizilerini de izledim. (Onur Ünlü'nün her işini izlerim) fakat bu diziler Leyla ile Mecnun'un yerini tutmuyor, tutamaz. Birinde Erdal Bakkal yok ötekinde Ali Altay.

L&M'nin her karakteri efsanedir Melül'den az sakallı dedeye kadar yan karakterler bile birbirinden güzeldi. İsmai abinin genleri mesela her bölümde kahkaha atmama sebebimdi. :)

returned 4.bölüm
victor şişko karıyı bir güzel doğradı helal olsun çocuğa :)) anasını da gördük victorın bu arada psikolog (b) adam victorın naasını öldürmüş galiba victor onu da hjalleder
rowan polisle evlenmekten vazgeçti simonla güreş tuttu
i

scorpion 20.bölüm
ne atraksiyonlar atlattık ne atraksiyonlar
kurtarmaya çalıştıkları kız hem dahiydi hem taş gibiydi keşke hamile olmayaydı
toby ile happy nin didişmeleri güzeldi
walter paige açılamadı ve avcunu yaladı

kız @Çiğdem- ile fanfinisi @destere izleyin bakalım:))

returned 4.bölüm
victor şişko karıyı bir güzel doğradı helal olsun çocuğa :)) anasını da gördük victorın bu arada psikolog (b) adam victorın naasını öldürmüş galiba victor onu da hjalleder
rowan polisle evlenmekten vazgeçti simonla güreş tuttu
i

scorpion 20.bölüm
ne atraksiyonlar atlattık ne atraksiyonlar
kurtarmaya çalıştıkları kız hem dahiydi hem taş gibiydi keşke hamile olmayaydı
toby ile happy nin didişmeleri güzeldi
walter paige açılamadı ve avcunu yaladı

kız @Çiğdem- ile fanfinisi @destere izleyin bakalım:))
returned ın hazır açılmış konusu var orda yorum yapmak varken buralara niye şeydiyorsun anlamadım :))

royals 3.bölüm
kaliçeyle eleanor arasında sürtüşmeleri izledik kralie ayaklı yalan makinesi mi doğruları mı söylüyor anlayamıyoruz
liamla gemma nın azgınlığı kazaya neden oldu jasper iyi vurdu liamın suratına
ophelia yeni oarlak buldu birkaç bölüm onla takılır liama döner
opheliayla eleanor jasperın açığını buldular sonunda
kralla monarşiyi yok etmeye çalışanların görüşmesi ilginçti

kız @Çiğdem- bak en sağdaki zenciyi @destere kapmış diğerlerinden birini de sen kap :F
2e70e520-3d0c-0132-411c-0ebc4eccb42f.jpg

royals 3.bölüm
kaliçeyle eleanor arasında sürtüşmeleri izledik kralie ayaklı yalan makinesi mi doğruları mı söylüyor anlayamıyoruz
liamla gemma nın azgınlığı kazaya neden oldu jasper iyi vurdu liamın suratına
ophelia yeni oarlak buldu birkaç bölüm onla takılır liama döner
opheliayla eleanor jasperın açığını buldular sonunda
kralla monarşiyi yok etmeye çalışanların görüşmesi ilginçti

kız @Çiğdem- bak en sağdaki zenciyi @destere kapmış diğerlerinden birini de sen kap :F
2e70e520-3d0c-0132-411c-0ebc4eccb42f.jpg
soldan sağa doğru birinci oturan,, dördüncü (öfff ) , beşinci bana ait gerisiyle harem kurup oynaşabilirsin emre :))

dördüncüyü bugün akşam özel olarak çağırıyorum kendime bu akşam perşembe akşamı sanırım halvet gecesi :))
dördüncünün başı dertte jasper diye bir palak var kıza şantaj yapıyor her gece her gece sevişiyorlar:))) dur aklıma gerlmişken 5.yi avatrıma koyayım ç.iğdem çatlasın :)9

Arrested Development 1x1

Bu dizi de güzel gibi duruyor. :D Bu gece gülmek istememden kaynaklı mı yoksa dizilerden mi bilmiyorum ama gerçekten gece gece baya güldüm Allah ağlatmasın. :D

Dizideki kameranın sabit durmama özelliği tuhaf geldi başta ama ona da alıştım gibi. :)

Puanım: 8.5/10

Arrested Development 1x2

Güzel bölümdü. Yine güldüren sahneler vardı. :D

Tobias'ın "Tractor" u "Actor" diye okuması güldürdü. :D Günlük hayatta da ara sıra benzer olaylar yaşadığımdan baya samimi geldi o sahne. :D

Muz standının içindeki 250.000 doları yakmaları da yine komikti. :D

Puanım: 8.5/10

Sanatın Gücü 1.Bölüm - Michelengelo Caravaggio

5tQZhR3MSCLUsHmrdQkZnoizf3zI6HkO-1UQRrtvjrjhNORBty9EdTPIWV1iLM8O8Ccum-U23G9eaQcapLwc6lOW3L-qPWDwP-7VX36zylGuw8Wl0rRmQb8VNDk=w335-h439-nc

Hălihazırda yapılması planlanan bir proje olan FF Belgesel Kulübü için seçmekle görevlendiğim belgeseller arayışında nihayet güzel bir durağa varabildim.

Her bölümü 50-55 dakika olup toplam 8 bölüm süren ve her bölümünde farkı bir ressamın / heykeltıraşın hayatını konu alan belgesel dizisinin ilk bölümünde hayatı konu alınan şahsiyet Caravaggio idi.

Eğer belgesel Kulübü gerçekleşirse elbette bu belgesel serisinin sadece tek bir bölümünü ekleriz; Bernini, Picasso ve Van Gough gibi isimlerin de hayatının anlatıldığı bölümler var ve bunlardan benim önerdiğimden ziyade en çok hangisinin hayatı merak ediliyorsa o izlenir. :)

Bizim bildiğimiz Michelengelo sandım ama ikisi de farklı şahsiyetler imiş. Sonrada araştırırken öğrendim.

Caravaggio için denebilecek en iyi tanım, tam bir "Işık Ustası" olduğudur. Adamın resimleri sadece döneminin değil tüm zamanların en sıradışı resimleri. Bizim Full HD fotoğrafı makinelerimizden bile daha gerçekçi resimler yapmış.

Aynı zamanda tam bir psikopat adammış ve kendi döneminde Katolik Kilisesi ile başı dertteymiş. Belgeseli gerek sunan, gerekse oynayanlar mükemmel iş çıkarmış.

Belgesel sevmeyenlerin bile rahatlıkla izleyebileceği seviyede. Bence çoğu diziden daha zevkli olmakla birlikte elbette belgesel izlemekteki asıl amaç, eğlenmekten çok faydalı bilgiler öğrenmektir.

Caravaggio'nun güzide eserlerinden birkaç örnek,

rcRWQQ4qI11EWZG7TIHDNtNDXEBUr2JVNLNPqFZ35FXq7fKmyY5PnWGd-bavkEVCsaeP6nd-tH3NpQ8nC8ZoW11_yAIbHMZ4f9j3o12veD-RT0sxVAFiL87Ldio6IPFsOaMllLfxQFfYtNBDlI5xfPyUzifjrBmj=w340-h433-nc

upBWgpUr86ztUpR6Ueeaw01eQ3coMqsTPSGDQHq73DDM5UeHJZiSMEB4mb_MoREJiEbBdkvEij0uXbb_rG9D1IiRdKZocknGxTOc4CUpbMb1cwEXV_cxo9bcPGXTgyvqEwzZNg3ubGre4cczEIw1bbXG98gKXH0HHV3uyRtkdc8qura2SiXTzJoPWLInzv6g_uw5lTS_l-l81Iss21SJQ4P7_odFP_6NsdPy0g=w338-h435-nc

B-EL0CHg4AlUw0rPWJ95H9JLvQSr1pSbQ8kiJGBeBXTj0zUX-XPwEzdCqoOcqNlDrwcYh1kX2QUuiqwxCKuePmZFanAJgIvaU9GDwytDMe2ZBqqdYprQoDUV15DXK88BSAYVeEAAG8UlHe4OJuseXuGtm0Eg=w437-h337-nc

Sanatı güzellik kaygısı için değil de, gerçekçilik kaygısı için yapmış. Ve bu da onun adının tarihe geçmesine yetmiş.

Vaktiniz varsa kesinlikle bu belgesel serisini izlemenizi öneririm, TRT tarafından çok güzel dublajı yapılmış. Film ve dizileri sadece altyazılı izlesem de belgeseller için bu kurala pek gerek yok. :) @OzaN Mayıs'a doğru ya da uygun bir zamanda başlanabilir, pek ilgi olmasa bile 3-4 kişi katılsa dahi yeterlidir bence ama umarım daha çok kişi katılır. :) Zaten film kulübünden tek farkı sürelerinin tek bir dizi bölümü gibi olması, süre anlamında sıkıntı olacağını sanmıyorum.

8.5/10

Kıyamet : İkinci Dünya Savaşı

6kFX-fjKIgq4APSKDJJ17l9vpXEU5c3_U86IrCgicMmp4k41uIIv7xGbsdVFYfyGbIBXQ-hCzMRGxJ8B62OlYvy-N5Lj2E5UOVXdci9G_BYX9NT3uiozusNiuIvVrYlED-Onn-pxuSsoXUECkKkV0pe0=w333-h441-nc

İkinci Dünya savaşını en iyi anlatan belgesellerin başında gelir. Belgesel boyunca baştan sona kadar bütün ama bütün görüntüler tamamen ikinci dünya savaşına ait yarım asırlık görüntüler! Ve görüntülerin %50 si ilk defa bu belgeselde yayınlanmış.

Aynı film izler gibi kaliteli görüntüler var, tarih hakkında görebileceğimiz en net belgeler.

Her bölümü 45 dakika ve toplam 6 bölüm var. Ancak bölümler birbiri ile bağlantılı olduğu için FF Belgesel Kulübüne seçilmesi mümkün değil.

Belgesel genel olarak çok iyi olsa da bayağı bir taraflı. Hitler ve Nazi düşmanlığı bunda da var, ABD nin atom bombası konusuna nerdeyse değinmiyorlar bile.

Yine de izlemenizi muhakkak öneririm hiç sıkıcı değil ama ısrar da etmiyorum. :)

8.7/10