Klasik Twin Peaks 1. Sezon Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
51,272
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
David Lynch'in televizyona büyük armağanı Twin Peaks 1990-1991 yıllarında yayınlanmasına rağmen hala çok izlenen, sıkı bir fan kitlesi bulunan önemli bir dizi durumunda.

İki sezon ve toplamda 30 bölümden oluşan dizinin 2016'da Showtime tarafından yeniden canlandırılması da son dönemde gündemi sıkça meşgul ediyor.

Twin Peaks, Showtime'dan önce FavoriForumum'da yeniden hayat buluyor. Diziyle ilgili ilk sezon yorumlarını bu başlıktan yapabilirsiniz.

TwinPeaks_openingshotcredits.jpg

Not: Bu başlık 2 Mayıs 2015'te açılmıştır.

Twin Peaks 1x1

d8Z8FwPIsht8G4d7qZT3WYWiDT7KeDYyaGQ500_Njb6o5V55TLo2LzzUybboNuwv2dNTkoa_t89Bmssh7QFGadKFxDfhq82AcBBuOzNnGPCoFnEjenGeyqc1SH53wmIywCUt9EXt=w382-h288-nc

Bu David Lynch 'in yyönetmeni olduğu ve senaryosunu yazdığı dizi şuana kadar izlediğim gelmiş geçmiş en eski dizi oldu benim için. Türk dizileri de dahil olmak üzere hiç bu kadar eski dizi izlememiştim, en eskisi 1997 yapımı Oz' du.

Bu dizi ise 1990 yapımı ve tek kelimeyle mükemmel!

hayatımda hiçbir dizide böylesine tüylerimin diken diken olduğunu hatırlamıyorum! Hele hele dizinin tamamına yakın duyulan bir arkaplan müziği var ki off of! Ruhunuz çekilir!

True Detective 'deki gizemin, dramın, gerçekçiliğin on katı var. Belki ilk bölüm olduğu için bilemiyorum ama diyalog yönünden True Detective' e göre geride kalıyor diyebiliriz ama sonuçta daha ilk bölümdü, öteki bölümlerde ne olur bilemeyiz.

Ayrıca dizideki Bob karakterini pek sevmedim, yapmacık diyeceğim ama 1990 ların hatta 80'lerin Amerikan Taşra Kültürü hakkında pek bilgim olmadığı için yorum yapmıyorum.

İlk bölümü olduğu için süresi 1.30 saat küsürdü. Hiç sıkmadan izletti. Üstelik o zamanlarda daha VCD kalitesi bile yokken 720p hd olarak bu filmi pardon diziyi izlemek ayrı keyif verdi. Sanırım sonradan 720p ye çevirmişler ama olmuş. Ekran görüntüsünü de aldım. :D

Dediğim gibi kalitenin had safhada olduğu gerilim-gizem-dram dizisi. True Detective ve benzeri dizileri sevmiş olanlar her türlü bu diziyi de beğenir çünkü kalite bakımından gördüğüm en üst düzey dizilerden biri kendi türünde. Ve yönetmenliği harika bir yönetmenlik! Resmen kendinizi o puslu ortamın içindeymiş gibi hissediyorsunuz, bir garip dizi insan ruhunu daraltıyor. :)

Dizi ancak kış ayında izlenmesi için çekilmiş. İzlediğiniz mekan soğuk ve karanlık olmalı. Eğer bahar ayında veya yazın izliyorsanız diziden pek verim alamayacaksınızdır.

----

9.0/10

Edit : Güncelleme

Son düzenleme:
Twin Peaks 1x1

Diziyi oldukça beğendim gerçekten. Çok ağır ilerliyor ama kesinlikle sıkmıyor. Yan karakterleri tanıtmaları falan oldukça hoş olmuş. Umarım sezon boyunca bize katil tahminleri yaptırtır. Öyle bir dizi açlığı çekiyordum tam da.

Yönetmenin kalitesinin anlaşıldığı bir dizi olmuş. Gerek çekim teknikleri, gerek hikaye anlatımı, gerekse de müzikleriyle aşmış bir izlenim uyandırıyor insanda.

Hikayemiz Laura Palmer'ın cesedinin plastik bir torbaya sarılı olarak bulunmasıyla başlıyor. The Killing'i zaman zaman çok hatırlattı. Ancak Twin Peaks'in dikkat çekici yanı cinayetinden çok daha başka şeyler, güçler ve kasabalılar arasındaki ilişkiler bence. Bu kızı kim öldürdü diye düşünsemde eminim ilerde hiçbiri tutmayacak.

Nasıl güzel, inandırıcı oyunculuklar var bu dizide. ciddi olarak bu insanların bi yerlerde yaşadıklarını düşünüyor ve onların yaşamını izliyormuşum gibi hissettim. FBI ajanı Dale Cooper başta olmak üzere Donna, Audrey ve James gibi karakterler 10 numara.

8/10

Twin-Peaks.jpg

1x1

Dün internetim yoktu. İzleyecek tek bir dizi bölümüm (ve izlemek istediğim hazırda filmim) bile kalmamıştı ve daha önceden indirdiğim Twin Peaks'in ilk bölümünü izleyim dedim. Sabah foruma girince bir baktım @sürgünüm de izlemiş ve yorumlamış bile. :):) (Gerçi The Newsroom bitince izleriz demiştik o nedenle çok da mucizevi bir sürpriz değil ama yine de hemen başlayacağını tahmin etmiyordum. :))

Dizi açıkçası beni hemen yakalayamadı. Çok fazla karakter ve hepsini tanımak biraz zaman aldı. Fakat bölümün sonlarına doğru bütün karakterlere alışmaya başladım. İyi bir atmosferi var dizinin. Normalde polisiyelerden çok bıktım ve pek izlemek istemiyorum ama bu dizi izlemeye değer, polisiyeden fazlası da olduğuna inanıyorum. :)

Neyse bu kadar dizi yorumu yeter adam toplama faslına geçeyim direkt. :):) Dizinin IMDb'de 9.0 puanı var. Yani IMDb'ye göre gelmiş geçmiş en iyi 15-20 diziden biri konumunda. Ayrıca yakında yeni versiyonu çıkacağı için adı çokça duyulacak, izlemeniz adını duyduğunuzda yabancı kalmamanızı sağlayacaktır. :)

@sürgünüm senden ricam ikinci bölüme hemen geçme önce ilk bölümü izletelim herkese ve izleyeceklerle ona göre program yapalım. :):)

@Danger UA! etkinliğe katılacağını söylemişti zaten. :)

@destere hayatta kaçırmaz bu diziyi, imkanı yok yani. :):)

@sokak sanati da polisiyelere ilgilidir, o da kaçırmaz. :)

@gundix123 de aynı şekilde kaçırmaz gibi. :)

@Harunnn60 listesine alır da gerisi biraz şüpheli. :D

@berkann bu diziyi izlemek çok istiyordu ama şu sıralar neyin etkinliğini düzenlersek düzenleyelim katılmaz gibi. :(

@Tolstoyevski'yi etiketlemeye gerek yok herhalde zaten övülebilecek maksimum düzeyde övmüş ilk bölümü. :D

@yatutarsa'yı da etiketleyelim Oz'a katılmadı belki burada bizleri onurlandırır. :):)

@Forumdash'ı da etiketleyeceğim ama büyük ihtimal o diğer dizilerini yetiştirmekle meşgul. Şansımızı deneyelim yine de tabii. :):)

Etiketlemeyi unuttuğum arkadaşlar varsa kusura bakmasınlar. Başka bir etiketleşmede görüşmek üzere. :):)

8/10

1x1

Dün internetim yoktu. İzleyecek tek bir dizi bölümüm (ve izlemek istediğim hazırda filmim) bile kalmamıştı ve daha önceden indirdiğim Twin Peaks'in ilk bölümünü izleyim dedim. Sabah foruma girince bir baktım @sürgünüm de izlemiş ve yorumlamış bile. :):) (Gerçi The Newsroom bitince izleriz demiştik o nedenle çok da mucizevi bir sürpriz değil ama yine de hemen başlayacağını tahmin etmiyordum. :))

Dizi açıkçası beni hemen yakalayamadı. Çok fazla karakter ve hepsini tanımak biraz zaman aldı. Fakat bölümün sonlarına doğru bütün karakterlere alışmaya başladım. İyi bir atmosferi var dizinin. Normalde polisiyelerden çok bıktım ve pek izlemek istemiyorum ama bu dizi izlemeye değer, polisiyeden fazlası da olduğuna inanıyorum. :)

Neyse bu kadar dizi yorumu yeter adam toplama faslına geçeyim direkt. :):) Dizinin IMDb'de 9.0 puanı var. Yani IMDb'ye göre gelmiş geçmiş en iyi 15-20 diziden biri konumunda. Ayrıca yakında yeni versiyonu çıkacağı için adı çokça duyulacak, izlemeniz adını duyduğunuzda yabancı kalmamanızı sağlayacaktır. :)

@sürgünüm senden ricam ikinci bölüme hemen geçme önce ilk bölümü izletelim herkese ve izleyeceklerle ona göre program yapalım. :):)

@Danger UA! etkinliğe katılacağını söylemişti zaten. :)

@destere hayatta kaçırmaz bu diziyi, imkanı yok yani. :):)

@sokak sanati da polisiyelere ilgilidir, o da kaçırmaz. :)

@gundix123 de aynı şekilde kaçırmaz gibi. :)

@Harunnn60 listesine alır da gerisi biraz şüpheli. :D

@berkann bu diziyi izlemek çok istiyordu ama şu sıralar neyin etkinliğini düzenlersek düzenleyelim katılmaz gibi. :(

@Tolstoyevski'yi etiketlemeye gerek yok herhalde zaten övülebilecek maksimum düzeyde övmüş ilk bölümü. :D

@yatutarsa'yı da etiketleyelim Oz'a katılmadı belki burada bizleri onurlandırır. :):)

@Forumdash'ı da etiketleyeceğim ama büyük ihtimal o diğer dizilerini yetiştirmekle meşgul. Şansımızı deneyelim yine de tabii. :):)

Etiketlemeyi unuttuğum arkadaşlar varsa kusura bakmasınlar. Başka bir etiketleşmede görüşmek üzere. :):)

8/10
Estağfurullah :D Oz'da teknik hatalar çıkmıştı.ss Şu aralar boştayım zaten bakarım bu diziye :)

@Çiğdem- i etiketlemeyi unutmuşsun @OzaN ? kambersiz düğün olmaz izlemesede etiketlemek lazım :))
birde @vadikızı nı etiketleyelim

bu forumda kızları bende düşünmesem kimsenin aklına gelecekleri yok :) ne kadar kibar ve centilmen biriyim kendimle kurur duyuyorum :))

@Çiğdem- i etiketlemeyi unutmuşsun @OzaN ? kambersiz düğün olmaz izlemesede etiketlemek lazım :))

bu forumda kızları bende düşünmesem kimsenin aklına gelecekleri yok :) ne kadar kibar ve centilmen biriyim kendimle kurur duyuyorum :))
Çiğdem- hayatta izlemez bitmiş bir diziyi. :):)

hahah ay bune bee benim doğum yılımda yapılmış eski bir dizi:F

tşk ederim cnm sen olmasan dizilerden haberim olmayacak
bu dizinin konusu ne acaba😉

@OzaN Tamamdır, ilk bölümü etkinliğe katılacak olan tüm arkadaşlar izlesin sonra geçeriz ikinci bölüme. :)