FX Fargo 1. Sezon Yorumları

1x10 (Final)

Finale geçmeden önce yine yeni yeniden söylüyorum gerçekten harika bir dizi. :D Bana göre bu diziyi izlemeyen çok şey kaçırır. Hikayesinden senaryosuna, oyunculuğundan kurgusuna, müziğinden dizinin geçtiği mekana kadar her şey bence çok iyi bir şekilde seçilmiş ve uygulanmış. Hikayenin gerçekten alınması da diziyi etkileyici kılan bir başka özellik. Tabii tamamen gerçeğe bağlı kalındığını sanmıyorum çünkü bakıldığı zaman bazı abartılı sahneler vardı. Yaşanmış da olabilir o sahneler tabii bilemeyeceğim. :D

Finali de diziye yakışırdı bence. Ama bölümün sonunda bir bilgilendirme yazısı falan bekledim açıkçası. Gerçi ucu açık bir şey yok gibiydi ama olsaydı da fena olmazdı sanki. :)

Lorne Malvo gerçekten harika işlenmiş bir sosyopat karakterdi. Dizinin bence en büyük artılarındandı. Bu kadar kötü olup da sevilen nadir karakterler arasında benim gözümde yer buldu. Öldüğünde öldüğüne de inanmak zor oldu. Her an hortlayabilir diye tetikte bekliyordum ama olmadı. :D

Lester da kendi hatasının kurbanı oldu. Adamı bıraksa, işine karışmasa çok güzel bir şekilde hayatına devam edecekti. O yüzden kendi düşen ağlamaz Lester. Sana üzüldüğümü pek söyleyemeyeceğim. :D

Polis ve postacı çiftten birinin ölmesini bekliyordum ama bir şey olmadı. Olmamasına sevindim. :)

Son olarak dizide emeği geçen herkese teşekkürler. Umarım bundan sonra da bu dizi gibi kaliteli ve izlemesi zevk veren dizilere sıkça rastlarım. :)

Bölüme Puanım: 9/10
Diziye Puanım: 9.5/10
Bakalım ikinci sezonu beğenecek misin? İlk sezonu ben de çok sevmiştim ama ikinci sezonda bocaladım. :):)

Her bölümün başında yazıyor ama gerçek değil. İroni gibi bir şey yapıyorlar. Filmi de öyle mesela.:)
Hadi ya. 😱 Ben en azından belli başlı şeylerin yaşandığını düşünmüştüm, kendimi kandırılmış gibi hissediyorum şu an. :D O değil bunca yıl filmini de gerçek sanıyorum ben. :(

Hadi ya. 😱 Ben en azından belli başlı şeylerin yaşandığını düşünmüştüm, kendimi kandırılmış gibi hissediyorum şu an. :D O değil bunca yıl filmini de gerçek sanıyorum ben. :(
Ben de senin gibi biliyordum. Bazı şeylerin uçuk kaçıklaştırıldığını biliyorum da bence gerçek olabilir ya ana hikaye. :D

Filmi izlemeden,hiçbir beklentim olmadan ve kadrodan habersiz bir şekilde diziye başladım ama ilk bölüm itibaren dizi sizi çekiyor ve bitiremeden rahat duramıyorsunuz, yoğun bir dönem geçirmesem en fazla 2 gün içerisinde diziyi bitirirdim o kadar beğendiğim bir iş oldu.

Lester Nygaard'ın sezon boyunca değişimi muhteşemdi ve dizinin verdiği alt mesajlar da iyiydi, şahsen izlediğim en iyi sezonların arasına girer.

Bu arada üst mesajlarda yazıldığı gibi dizinin hikayesi gerçek olmaması benim için de sürpriz oldu.

Fargo çok sevdiğim ve ilk 2 sezonunu beğenerek izlediğim bir dizi. O kış atmosferi, sade ama gerilimli olay örgüsü ve gerçekçi oyunculuklar dizinin içine çekiyor adeta..

Ancak 3. sezonu çok fazla beğenmedim ve sonrasında 4 ile 5. sezonları izlemek içimden gelmedi. Aslında her sezonun hikayesi farklı ve kalan son iki sezona da şans vermeliyim. Bir gün izlerin umarım.

Bu arada @bazinga ve @BARON疼痛 ben de sizler gibi gerçek hikayeden uyarlandığını sanıyordum ancak bölüm başlarında böyle yazmaları tamamen taktiksel bir şeymiş ;

Screenshot_20250125_142237_Samsung Internet.jpg

Kaynak: Vikipedi

Son düzenleme:
Filmi izlemeden,hiçbir beklentim olmadan ve kadrodan habersiz bir şekilde diziye başladım ama ilk bölüm itibaren dizi sizi çekiyor ve bitiremeden rahat duramıyorsunuz, yoğun bir dönem geçirmesem en fazla 2 gün içerisinde diziyi bitirirdim o kadar beğendiğim bir iş oldu.

Lester Nygaard'ın sezon boyunca değişimi muhteşemdi ve dizinin verdiği alt mesajlar da iyiydi, şahsen izlediğim en iyi sezonların arasına girer.

Bu arada üst mesajlarda yazıldığı gibi dizinin hikayesi gerçek olmaması benim için de sürpriz oldu.
2.sezon >> 1.sezon > 3.sezon >>>> 4.sezon

İlk sezondaki kusursuz kötü karakter tiplemesi zaman zaman gerçekdışı ve kurgu hissettirdiğinden dolayı benim için diziyi bir tık geri düşürüyordu.

2.sezonu hayatımda izlediğim en iyi dizi sezonlarından biriydi. İlkinin aksine tek bir karaktere değil bütüne odaklanması, daha katmanlı ilerlemesi, genel hikayenin çok daha ön planda olması ve özellikle sezonun 2.yarısındaki heyecan seviyesi ile bana göre kusursuz bir sezon...

4.sezon sarmadığı için yarıda bırakmıştım ama 5.sezonu izlemeyi düşünüp aylardır erteliyorum. Haber verirsen belki ben de başlayabilirim. :A

2.sezon >> 1.sezon > 3.sezon >>>> 4.sezon

İlk sezondaki kusursuz kötü karakter tiplemesi zaman zaman gerçekdışı ve kurgu hissettirdiğinden dolayı benim için diziyi bir tık geri düşürüyordu.

2.sezonu hayatımda izlediğim en iyi dizi sezonlarından biriydi. İlkinin aksine tek bir karaktere değil bütüne odaklanması, daha katmanlı ilerlemesi, genel hikayenin çok daha ön planda olması ve özellikle sezonun 2.yarısındaki heyecan seviyesi ile bana göre kusursuz bir sezon...

4.sezon sarmadığı için yarıda bırakmıştım ama 5.sezonu izlemeyi düşünüp aylardır erteliyorum. Haber verirsen belki ben de başlayabilirim. :A
Katılıyorum yan karakterler biraz zayıf ve onlara fazla odaklanmıyorlar ama Lester ve Malvo diziyi sağlam bir şekilde sırtlıyorlar onların olduğu ve sıkıldığım tek bir sahne olmadı.

2 sezona başladım ve şimdilik aynı kalitede gidiyor muhteşem başladı büyük ihtimalle yarın bitiririm diye düşünüyorum,dediğin gibi yan karakterler daha güçlü ana hikaye daha anlamlı bir şekilde başlıyor ve bütün sahneleri soluksuz bir şekilde izliyorum,senaristler çok sağlam gerilim sahneleri yazıyor her an her şey olabilir ve sen bunu çoğu sahnelerde bir türlü tahmin edemiyorsun yani dizinin en sevdiğim tarafı bu.

3 ve 4 sezonu indirdim bakalım bir kaç haftaya bitirmeye düşünüyorum ama 4 sezonun RT'de aldığı yüzde biraz korkutuyor ama izlemeden bilemem.

• Beğendim
Reactions: phoebebuffay
Katılıyorum yan karakterler biraz zayıf ve onlara fazla odaklanmıyorlar ama Lester ve Malvo diziyi sağlam bir şekilde sırtlıyorlar onların olduğu ve sıkıldığım tek bir sahne olmadı.

2 sezona başladım ve şimdilik aynı kalitede gidiyor muhteşem başladı büyük ihtimalle yarın bitiririm diye düşünüyorum,dediğin gibi yan karakterler daha güçlü ana hikaye daha anlamlı bir şekilde başlıyor ve bütün sahneleri soluksuz bir şekilde izliyorum,senaristler çok sağlam gerilim sahneleri yazıyor her an her şey olabilir ve sen bunu çoğu sahnelerde bir türlü tahmin edemiyorsun yani dizinin en sevdiğim tarafı bu.

3 ve 4 sezonu indirdim bakalım bir kaç haftaya bitirmeye düşünüyorum ama 4 sezonun RT'de aldığı yüzde biraz korkutuyor ama izlemeden bilemem.
3.sezon da kaliteli ama ilk 2 sezona kıyasla biraz daha durağan ve atmosfer olarak o Fargo havasından daha uzak, biraz daha dram ve entrikaya kayıyor konu olarak. Ben beğenmiştim yine de. Son bölümlere doğru açılıyor özellikle.

4.sezonun Fargo ile alakası yok maalesef. Aslında 2.sezonun hikayesini bir tık daha da geçmişe getirerek temellendiriyorlar ama yine de olmamıştı. Ben 3.bölümde yarıda bırakmıştım, IMDb puanlarından dolayı sezonu önyargılı izlememin de etkisi büyüktü ama. :A

5.sezonun puanları 4 gibi düşük değildi, ondan umudum var. :A

• Beğendim
Reactions: BARON疼痛