Klasik Six Feet Under - 1. Sezon Yorumları

belki de pek abartılacak bir şey değildi ama biz (en azından ben @Forumdash adına konuşmayayım :X ) nate'i pek sevmediğimden o yöne yormuş olabilirim :A
Yok yok ilk bölümlerdeki antipatisini kaybetti:X İşe yaramaz buluyorum hala ama sex'i azalttı bizim oğlan cozuttu bu sefer :F

1x1

En sevdiğim diziler bir bir biterken Six Feet Under çok iyi geldi çünkü o da şimdiden en iyiler arasına girmeye aday. :) :)

İlk bölüm için oldukça iyi bir başlangıç yaptı özellikle zaten Dexter'dan alışkın olduğum Michael C. Hall yabancılık çekmeden olaya adapte olmama neden oldu.

Karakterleri tanımamız açısından güzel bir ilk bölümdü birbirleri vasıtasıyla tanıttılar karakterleri mesela anneden, ölen babanın tansiyon hastası olduğunu ve ilaçlarını pek kullanmadığı gibi küçük ayrıntılar öğrendik.

Babanın herkesle konuşması güzel bir şeydi bence özellikle sondaki otobüs metaforu çok iyiydi.

Kızın çok küfür kullanması pek hoşuma gitmedi.
9.5/10
niye bittin sfu :'(

Ben baya beğendim diziyi 3 bölümdür çok akıcı gidiyor.

İlk sezonu bence de mükemmeldir, hele jeneriği unutulmaz bir şey. O mistik müzik...

Ancak 2.sezon özellikle 2.sezonun yarısından itibaren dizi inanılmaz sıkıcı oldu bana göre, eğer 2.sezonu bitirmeyi başarırsan devamını getirirsin. Aksi takdirde benim gibi 6 ayda bir 1 bölüm takvimine indirgeyebilirsin durumu.:D Ama şunu belirteyim, sıkıcı dediğin Oz'u bile özleme ihtimalin var SFU'nun yanında. :)

İlk sezonu bence de mükemmeldir, hele jeneriği unutulmaz bir şey. O mistik müzik...

Ancak 2.sezon özellikle 2.sezonun yarısından itibaren dizi inanılmaz sıkıcı oldu bana göre, eğer 2.sezonu bitirmeyi başarırsan devamını getirirsin. Aksi takdirde benim gibi 6 ayda bir 1 bölüm takvimine indirgeyebilirsin durumu.:D Ama şunu belirteyim, sıkıcı dediğin Oz'u bile özleme ihtimalin var SFU'nun yanında. :)

Sadece 2. sezon mu öyle yoksa 2. sezondan sonra baya sıkıcı mı?

Sadece 2. sezon mu öyle yoksa 2. sezondan sonra baya sıkıcı mı?

Hakkını yemeyeyim, ilerleyen sezonların nasıl olduğunu göremedik henüz. 2.sezonda öyle bir hâl alıyor ki... 6 aya indirdim izleme takvimini. Yine de kişiden kişiye değişebilir belki, o yüzden bence de bize bakma. :D

5. bölümü izlerken bir şey fark ettim. Siz büyük ihtimal önceden izlediğinizden dikkat etmemişsinizdir. David ve sevgilisi Oz izliyordu ve oynayan sahne de Beecher ve Keller'ın sahnesi.:D

@Tolstoyevski @OzaN

5. bölümü izlerken bir şey fark ettim. Siz büyük ihtimal önceden izlediğinizden dikkat etmemişsinizdir. David ve sevgilisi Oz izliyordu ve oynayan sahne de Beecher ve Keller'ın sahnesi.:D

@Tolstoyevski @OzaN

Evet o sahneyi hatırlıyorum, o sıralar Oz un ilk 5 bölümünü izleyip 1 yıl ara vermiştim oradan aklımda kalmış. :D 7

@Tolstoyevski @OzaN
Oz izlediklerini iyi hatırlıyorum ama o zaman tanımıyoruz tabii. :D

1x1

Farklı bir başlangıç oldu, daha farklı bir şey bekliyordum. Aslında daha ne üzerinden yürüyeceği diğer bölümde belli olacak büyük ihtimal de nasıl şekillenecek merak ediyorum. :D

Michael Hall şaşırttı, o adamı görünce direk anladım olayı. :F

Babanın ölümü biraz şaşırttı ilk dakikalardan, biraz mizahi bir karaktere benziyordu. Ama Dexter'daki Harry gibi dizide olacak sanırsam. David cenaze işiyle uğraşırken gelip konuşması falan direk aklıma onu getirdi. :)

En dikkatimi çeken isim Claire oldu benim için. Ağzı baya küfürlü, sert tip, uyuşturucu kullanımı da var tabi. :D O kızdan baya iş çıkar bence.

Dizinin en tatlısı tabi Nate idi. :bhr: İlk dakikadan Brende'yi havaalanına attı, baya iş çıkacak o karakterden de. Adamın ismi Peter Krause imiş, şimdi baya yaşlanmış. Görünce tanıyamadım resmen, ee tabi dizinin üzerinden 15 yıl geçti.

Anne karakteri Rush'a pek ısınamadım nedense ama öyle itici birisi değil, alışacağımdan eminim. Kocasını aldatmış, yakında diziye o aldattığı adam da dahil olur. :D

Bölümün nasıl geçtiğini anlamadım, 1 saatti. Akıcı geçti, ama yabancı dizilerin 40-45 dakika arası olması daha iyi oluyor. Dexter da genelde 50-55 dk arasındaydı, bazen geçmek bilmiyordu. Şimdi 2. bölüm süresine baktım da o da 51 dakika. :D Neyse izleriz artık, süre pek sıkıntı değil de olsa daha iyi olurmuş yani.

8/10

1x2

İlk bölümde düşündüğüm şeyi sanki burada kanıtlar şekilde buldum. :D
Sanırsam her bölümde bir cenaze olacak ve konu, dizi o yönden ilerleyecek. Umarım sıkmaz, farklı havalar katmaları lazım.

Dizide baya cinsel sahneler var. Claire ve o küpeli oğlan, David ile kara oğlan, Nate ile Brende :D Beni rahatsız etmedi ama, diziye renk kattı sahneler. :)

Rush'a hala ısınamadım, kadın da iticilik var ya. :D Nereden tutsam gelmiyor.

7.5/10

1x2

İlk bölümde düşündüğüm şeyi sanki burada kanıtlar şekilde buldum. :D
Sanırsam her bölümde bir cenaze olacak ve konu, dizi o yönden ilerleyecek. Umarım sıkmaz, farklı havalar katmaları lazım.

Dizide baya cinsel sahneler var. Claire ve o küpeli oğlan, David ile kara oğlan, Nate ile Brende :D Beni rahatsız etmedi ama, diziye renk kattı sahneler. :)

Rush'a hala ısınamadım, kadın da iticilik var ya. :D Nereden tutsam gelmiyor.

7.5/10
Maalesef sıkıyor bir süre sonra. :(

Ben 5 sezon izledim hiç de sıkmadı. Mini dizi yapılacak tarzda bir dizi değil. Bu dizi hayata dair çok şey anlatıyor.

1x3

Çok güzel bir bölümdü, gülümseyerek tüm bölümü izledim. :D
Ah Claire ah. :D Gitmiş adamın ayağını alıp o küpeli oğlanın dolabına koymuş, baya güldüm orada. Kızla baya dalga geçtiler, şaşırmamak lazım tabi. :A

Adamın ekmek karıştırma makinesinde gitmesi de fenaydı, ben açıkçası o yeni işe giren çocuğa birşey olacak sandım. :D

Rush da yoldan çıktı. :D At oyunlarına merak salması falan güldürdü beni, oradaki sevgililere de dobra sözleri de güzeldi.

9/10

1x4

Fena bir bölüm değildi, diğer bölüme göre daha alt tempodaydı. :)
Türk hapisanesi benzetmesi mi yapıldı, ben mi yanlış anladım deyip bir daha baktım o kısıma. :D Şaşırdım açıkçası, ''asın bayrakları'' dedim de kötü bir benzetmeydi.

David'in iş görüşmesinde o ölü adamdan aldığı tavsiyelerle coşarak ettiği laflar güzeldi, ben bile gaza geldim buradan. :D Nate de destek verince adam tırstı tabi. :D

Brenda ile Nate'nin bu sevişmeleri fazla sürmez bence, yani birkaç bölüm sonra bu Brenda da birşey çıkacak gibime geliyor. Bunların iş de suya düşer, ama sıkmıyor bu sahneler beni. Renk katıyor diziye bence.

8/10

1x5

Değişik bir bölümdü, karakterlere yönelikti. :)
Claire ve Ruth'un sahneleri güldürdü, o teyzesi ve kızı baya değişik versiyonlardı. Sarılıyorlar falan. :D Gariplerdi.

Dizinin en sevdiğim yönü şu başta ölecek kişinin ölümünün görünmesi. Birkaç dakika da olsa çok hoşuma gidiyor o sahne. :D

Brenda'nın babası da annesi de tuhaf versiyonlar. Nate ailesiyle tanışmaya gitmiş, ortalıkta Brenda yok. :D

7.5/10

1x6

Sonda Ruth'a küfürü basmış olabilirim. :F
Ruth, kuaförcü adama uçuş yaptı. Bölümün son sahnesinde evine gitti ve öpüştüler. David reyiz kızacak.

Brenda'nın kardeşi Billy de itici geliyor bana. :( Claire ile ilişkisi hoşuma kaçmıştı ama kıza lafı sokup telefonu üzerine kapatı, başlar yakında. :D

Tracy sinir gibi dursa da komik bir karakter bence, ben gülüyorum ona. :D David ayarı verdi kıza. :(

7/10