Starz Outlander 1. Sezon Yorumları

Süper bir bölümdü. 2. Yarının zirve yapan bölümuydü. :Z Çok duygulandım bu bölüm.

mahkeme sahnesi süperdi. Geillis ve Claire cadılık suçlaması ile uğraştı. O rahipler tiksindim. Umarim biri kafasını alır. Bizim muhasebeci iyi savundu kızları ama nafile. En Soon Geilles kendini feda etti.:T: Çok üzüldüm. Gelecekten geliyormuş oda Claire gibi. Şaşırdım orada ama ölümü çok fenaydı. Çok duygulandım.:T Claire'in kırbaçlanma sahneside fenaydı.

Claire Jemie'ye herseyi anlattı. Bir An yan çizerek sandım Jemie Claire'é ama yanılacağımı eve gidiyor Claire dediğinde anladım. 1945'é götüreceğini tahmin etmiştim. Bir An gidecek sandım çünkü konuyu tahmin edemedim o nedenle ama ateşi görünce bu aşk bitmez dedim ve haklı çıktım. :Z

Rahat 9 üzeri bir bölümdü. 9.2/10

1.sezon 11.bölüm

Dizi daha 1.sezonunda ama cidden süper bir dizi sıkmadan izlettirebiliyor. :) Bu bölüm geçen bölüme göre daha da iyiydi hatta 11 bölüm arasından ilk 3'e girerdi bence. :)

Mahkeme sahneleri ile başladı bölüm orada bi heyecan vardı ne olacak gibisinden Geillis'in durumu üzdü Claire için yaptı ama birazda Jamie'nin geri dönüp Dougal'ın geri dönememesine içerlenmiş olabilir.

Claire her şeyi anlattı Jamie'ye ama keşke bi geleceği bi geri dönseydi biraz değişiklik iyi olabilirdi tamam Claire-Jamie'yi destekliyoruz ama değişiklik iyi olabilirdi bence. :)

9/10

1x10. Bölüm

yine claire in asaletiyle yoğrulmuş klas bir bölüm izledik:)

dakka bir gol bir :) bu sefer bizi fazla bekletmedi claire, tüm ihtişamıyla karşımızdaydı o sahnelerin öyle anında bindirmesi insanın elini ayağını birbirine doluyor diziye konsantre olmakta güçlük çekiyorum...
bu bölüm geilles duncan ormandaki dansıyla içimize neşe saçtı ama bir claire etmez tabiki :) kadın tam bir seri katil çıktı dougal ın karısını öldürende büyük ihtimalle o dur sonra üstüne kocasınıda zehirledi tam dougal ına kavuşuyorduki araya yengeç collum girdi :)
claire in sandringham dükünü tehttit ettiği sahneler ve jamie nin düello sonrası dövüş sahneleri güzeldi ..
sona doğru claire i geilles ın yanına gönderen ikisinide cadı diye tutuklatan zat-ı godveren loaghire den başkası değildi :) kızın öyle bir hainlik yapacağını tahmin etmemiştim :) zaten dünyayı kadınlar yönetiyor erkekleri parmaklarından oynatıp parmaklayıp duruyorlar :) erkekler de dümenin kendilerinde olduğunu sanarak vakit öldürüyor :)

yengeç ayaklı colum içinde bir kaç şey söyleyelim
çarpık bacaklı dümbelek, kendi çocuğunu yapmaktan aciz, yürümekten aciz, ama hala otoritesini koruyor? hem dougal ı hem jamie yi çocuk gibi azarlayıp şutlarken yengeç amcayı takdir ettim :)

1x12
Pek olay yoktu
Jamie'nin ablasını sevdim aslında biraz sinir bozucu ama özünde iyi gibi. Eniştesini de sevdim, iyi adam :)
Sonda olan olay kafa karıştırdı bakalım neler olacak Jamie oğlana :D
8/10

1x11. Bölüm

baştan sona claire şov vardı o üzüldü üzüldüm o sevindi sevindim bu kadın başka bişey :))

geillis duncan la claire bölümün büyük bir bölümünü mahzende geçirdi , ned gowan ın savunması çok iyiydi ama ordakilerin amaçları suçlu olup olmadığını araştırmak değildi amaçları yakmaktı sonunda geillis kendini feda etti claire uğruna da kurtardık claire i :) geilles da güzel kadındı ama yani bir claire değil o yüzden claire uğruna on onbeş geillis feda edilebilirdi bencede :)
ilginç olan geilles inde 1968 den yani gelecekten gelmiş olması kollarındaki çiçek aşısı cadılık simgesi olarak kabul gördü ..
son sahne bayağı duygu yüklüydü claire in frank kazmasına dönmemesine sevindik :) claire i biz o eski elbiseler içinde seviyoruz çünkü eski elbiseleri çıkarırken zorlanmıyor kadın daha bir özgür :)

12. Bölümü izledim.

İlk baştaki Jemie'nin atının kuyruğu ne hoştu öyle.:D

Jemie'nin kardeşi çok fena olmuş.:F Kadın kadın gibi değil reis gibi.:F Helal olsun. Favori karakterim.

Jemie'lerin malikanenin dekoru akar gider.:F Çok güzel bir yermiş.

Sonda yine olanlar oldu. Umarım dük affettirmiştir Jemie'yi.:/

8.3/10

S01B12

Bir tek ben mi şaşırdım Randal'ın Jamie'ye kaymak istemesine :F Jamie'nin kardeşine de hallenemedi.Demek ki Claire de masayı yatırdıgı zaman bişeycik yapamıyacadı:F

Jamie'nin kardeşine uyuz oldum önce sonra izleyince alıştım.Kocası da pek bi beyefendi.

Sonu gerçekten meraklandırdı.Ama oğlunu döven çocugun babasıyla ilgili bişeydir.Mahalleyi toplamiştir adam :F

Sessiz sakin akıcı bi bölümdü yine 8/10

1x12. Bölüm

herkesten sonra izlediğim bir bölüm daha?
çok geç kaldım ama değdi yani her zamanki gibi harikaydı

jack randall ı zaten sevmezdim adam birde oğlancı çıktı :)

bu bölüm diziye dahil olan kızkardeş jenny i çok sevdim claire den sonra ikinci favorimdir artık,
öyle dobra dürüst aynı zamanda kardeşlik ve akrabalık bağları kuvvetli karakterler iyidir. birde sempatik geldi bana jenny, aksiliğinin altında altın kalpli bir kız duruyor :)
claire bu sefer bölüm başında hemen özgürlüğünü ilan etmedi, bekletti beklettii bekletti sona doğru anca yarım ay şeklinde görebildik kadını... seviyorum claire i,
kadın jamie nin yularında bir sıkı tutuyor bir gevşetiyor, sonra yine sıkıyor.. yular claire ellerinde gerçi jamie ye hak vermiyorda değilim öyle bir kadın tutuyorsa yuları, yular pek rahatsız etmez çünkü sonunda mükafatlandırılacağını bilirsin :) değirmeni tamir etmeye çalışan jamie nin toto açıkta kalmıştı bayağı... dedim acaba tesadüfen ordan geçen askerlerdemi jack randall gibi jamie ye pandik atacaklar? oğlanda şans yok arka yumurta gibi olunca parmak atanı bol oluyor tabiki :))

Son düzenleme:
dizinin 13. bölümü yayınlandı sanırım bir bu sefer herkesten önce izleyeceğim hep geride kalmak hoş değil :)

S01B13

Yine harika bi bölümdü ve beni bi anda şaşırtan bi bölümdü.Starz seni bu yüzden seviyorum.Nedeni spoi'de olacak. Okuyamayanlar çatlayın nihahaha:A

Bu arada ne ekşide nede planette (genelde yorum takip ettiğim yerler) yorum yoktu.

bölümde çok bişey yoktu.
Ne zaman Claire, Jamie, Jammy ve kocası vardı yine odaklandım diziye.Jammy'nin doğum sahnesi hakketen iyiydi.At gibi doğurdu kadın:F böyle doğumu d ilkkez gördüm.At gibi dedim ama onu bile görmemiştim:X Claire'nin çocuguda olmuyor bu arada Jamie takmadı bu durumu.

Jamie'ye tuzak kurdular:( Claire yolları gözetler oldu. Son sahneler güzeldi.

Neyse gelelim beni şaşırtan şeye;

Diziyi bu bölüm Türk biri mi yönetmiş? Görünce bayaa şaşirdim:X Starz'ın dizilerde Türklerle içli dışlı (iyi yada kötü) olmasını seviyorum.Adamlar biliyorlar onların dizilerini izlediğimizi.

711d90246814e6e71abbb62d0c59e45f.jpg

dün @Forumdash diyordu ben bilmem hangi diziyide bu akşam outlander ın yeni bölümüyle birlikte izleyeceğim diyordu ?:) ben onun yalancısıyım ? öyle bişey demişti bende dedim heralde yeni bölümü dün yayınlanmış ? :)
G.o.T ile :X Dün ben indirmiştim ama altyazı yoktu o yuzden online sitelere de düşmemiştir.Ben de bu gece izledim. @sokak sanati

1x13
Gece izledim yorumu şimdiye kaldı :d
Jamie gel tez zamanda geri :( Şu çift bir huzur bulamayacak mı. lallybroch'ta bile huzur yok Claire ve Jamie'ye.
Jamie Claire'in çocuk sorununu pek takmadı gibi ama ilerde bence sorun yaratır.
Ian ve Jamie çok yakınmış bilmiyordum bunu. Harrocks'u öldürdüğü iyi oldu Ian'ın. :)
Jenny ne tuhaf bir kadın :F 139 bölüm MY izlemiş biri olarak sayısız şehzade doğumuna şahit oldum böylesi bir doğumu ilk kez Jenny'de gördüm :X
8.5/10

S01B14

Yine harika bi bölümdü.

Claire ve görümcesi Jamie'nin izini bulmaya çaliştilar.Lousalı kadın yollara düştü.WC ihtiyacı yerine kenarda süt sağdı:F en güldürrn sahnelerddn birisi oldu.

Claire, Jamie'nin arandiğini bilmesi için sahnelere çıktı.Ne de güzel şarkı söylüyordu.Jamie'nin anasının eski aşığını da gördük:X

Dougle, Allah'tan senin gibi dayım yok.Pisliksin, bi köşede öllll!

Yönetmen yine Türk'tü :X

8/10

1x14
Bu bölümün çok iyi olacağını tahmin ediyordum ve beklediğim gibi çıktı :D
Claire ve Jenny'nin iz sürme sahnesi çok iyiydi :D Ne psikopatmışsın be Jenny. Bu Lallybroch'un havasından mıdır suyundan mıdır nedir :X
Dougal sana yazıklar olsun. Yiğenin ölümün pençesinde sen karısına evlenme teklifi ediyorsun??
Şarkı söyleyen İngiliz süperdi :))
8.5/10