Şimdi spoilersız kısa bir özet geçeyim dizi hakkında çoğunluğu kendi yorumum olmak kaydıyla. 2 saat ve üzeri bir dizi düşün. Dizinin türüne polisiye, gizem, aksiyon, gerilim, dram, yer yer kaliteli komedi diyebiliriz. 2019 yılındayız hani bir çok şey yapılmıştır orjinal içerik üretmek zor diyebileceğimiz bir ortam. Ama fazlasıyla orjinal tahmin edilemeyen, nerede ne yapacağı kestirilemeyen karakterleri var. Bitmek bilmeyen bir gizemi var.
Ters köşe olayı farklı bir olaydır. Bir süre sonra artık sırf ters köşe yapacağım diye zorlama hikaye yazılır. Ama Halka öyle değil. Halka'nın öyle bir senaryo örgüsü var ki seni sürekli bir bilinmezin ve merakın içine sürüklüyor. Tahmin yürütüyorsun, o tahmin seni bir yola çıkartıyor sonra o yol bambaşka bir yere çıkıyor. Bazı şeyleri doğru tahmin edebiliyorsun ama bunu Halka istediği için doğru yapabiliyorsundur. Çünkü mutlaka başka bir durum olacak ve bildiğin şeyler seni yanıltacak. İşte böyle bir çember Halka çemberi. Aslında biz izleyenler de ana karakterler gibi Halka'ya düştük ve onlarla birlikte çözüyoruz olayı. Yani çözemiyoruz...
Ortada ciddi manada hem çekim kalitesi anlamında hem kurgu anlamında hem senaryo anlamında, yani hemen hemen her anlamda bambaşka bir sanat eseri var. Her şeyiyle kusursuz bir iş şuan benim gözümde. Gözüme batan herhangi bir şey bulamıyorum. Elbette incik cincik etsem bir şeyler bulurum ama mantık dışında herhangi bir şey bulamıyorum. Bu yüzden ilk 7 bölümler itibarıyla Ezel'den önde gördüm. Çünkü gereksiz acitasyon, gereksiz sahne, olmasa da olur diyeceğim bir karakter yok. Yok yani. Şiddetle izleyin ve Halka'ya düşün...