Müjde Racon Kesiyor (Halka 7. Bölüm) (Spoi Yok)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dosi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben tek başıma izliyorum, açıkçası kimseyi istemem yanımda bu diziyi izlerken. :A Sonuna kadar odaklanmam ve sesi full vermem lazım. Kulaklık takıp pür dikkat izliyorum. :A
inan bana evde çıt sesi çıkmıyor :A arada yorum yapıyoruz tabi ama konuşma sahnelerinde konuşan yok :F

• Güldürdün
Reactions: MEnes
İlk defa virgülüne kadar katıldığım bir mesaj yazmışsın şu ömr-ü forum hayatımızda :A 10 tane harika hakkım olsa hepsini atardım eline sağlık :A Ezel’in tek sahnesi bile bu diziyi kendisine köle yapar. Kıyaslama yaparken biraz fazla gaza geliniyor forumda :A
Sen sus. Sanki izlemişte yorum yapıyor kıyaslayıp. Ben Ezel'den daha harika falan diyemem yada Ezel daha iyi diyemem çünkü Ezel'i tam izlemedim. Halka izlediğim diziler arasında ilk sırada. @MEnes iki diziyiye izleyen biri olarak düşüncelerini belirtmiş ve siz öyle yorumlar yapıyorsunuzki sanki MEnes Ezel'i kötülemiş gibi. Asıl siz sakin olun :A

• Beğendim
  • Güldürdün
Reactions: Doğu and MEnes
inan bana evde çıt sesi çıkmıyor :A arada yorum yapıyoruz tabi ama konuşma sahnelerinde konuşan yok :F
Bu mesajı okuyunca aklıma 2011-2013 arası geldi. Leyla ile Mecnun'u ilk bölümden son bölüme kadar 103 bölümden en az 85 bölümü evde Tv'de izlemiştim. Ve bölüm yayınlanırken ya sessiz olun ya da odadan çıkın derdim evdekilere. :A Genelde de herkesi kovardım rahat rahat izlerdim. Tabi o zamanlar süresi kısa olduğu için 2 saat falan sürerdi Tv'yi hapsetmem. :A :A

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Sen sus. Sanki izlemişte yorum yapıyor kıyaslayıp. Ben Ezel'den daha harika falan diyemem yada Ezel daha iyi diyemem çünkü Ezel'i tam izlemedim. Halka izlediğim diziler arasında ilk sırada. @MEnes iki diziyiye izleyen biri olarak düşüncelerini belirtmiş ve siz öyle yorumlar yapıyorsunuzki sanki MEnes Ezel'i kötülemiş gibi. Asıl siz sakin olun :A
Kıyaslamak bile zaten Ezel’i kötülemekle eşdeğerdir :A İkisini de izlemeye gerek yok birini tam birini 5 dakika izlemek yeterli :A

• Güldürdün
Hayır bir de @Doğu benim Ezel'i izlerken neler hissettiğimi ve Ezel'i ne kadar sevdiğimi bilir yani. :A Ben bunca yıl sonra ilk Ezel'i bile geri plana atabiliyorsam ortada nasıl bir dizinin olduğunu hissedebilmesi lazım aslında. :A Ki Ezel 71 bölüm süren bir dizi, ben ilk 7 bölümler itibarıyla diyorum inatla. Halka'nın 20. bölümde 30. bölümde bu seviyeyi koruyup koruyamayacağını bilmiyorum sonuçta. Ama bozacak gibi de durmuyor ya neyse. :A

• Güldürdün
Reactions: Doğu and Dosi
Bu mesajı okuyunca aklıma 2011-2013 arası geldi. Leyla ile Mecnun'u ilk bölümden son bölüme kadar 103 bölümden en az 85 bölümü evde Tv'de izlemiştim. Ve bölüm yayınlanırken ya sessiz olun ya da odadan çıkın derdim evdekilere. :A Genelde de herkesi kovardım rahat rahat izlerdim. Tabi o zamanlar süresi kısa olduğu için 2 saat falan sürerdi Tv'yi hapsetmem. ?A
ilk 3 bölümde uygulayamadım, 4. bölümde kumanda bende olacak diye rest çektim 5'te artık bağımlısı oldular :F

• Güldürdün
ilk 3 bölümde uygulayamadım, 4. bölümde kumanda bende olacak diye rest çektim 5'te artık bağımlısı oldular :F
Güzel olmuş ben PC'de küçük ekranda izliyorum tadını yine alıyorum ama Tv'de 106 ekranda bambaşka bir tadı olacaktır tabi. Yarın ev ahalisi köye gidiyor 20 günlüğüne, ben yine tek kalacağım. :A Artık ben de Tv'den izlerim maç olmazsa. :A

• Güldürdün
Kıyaslamak bile zaten Ezel’i kötülemekle eşdeğerdir :A İkisini de izlemeye gerek yok birini tam birini 5 dakika izlemek yeterli :A
Hayır bir de @Doğu benim Ezel'i izlerken neler hissettiğimi ve Ezel'i ne kadar sevdiğimi bilir yani. :A Ben bunca yıl sonra ilk Ezel'i bile geri plana atabiliyorsam ortada nasıl bir dizinin olduğunu hissedebilmesi lazım aslında. :A Ki Ezel 77 bölüm süren bir dizi, ben ilk 7 bölümler itibarıyla diyorum inatla. Halka'nın 20. bölümde 30. bölümde bu seviyeyi koruyup koruyamayacağını bilmiyorum sonuçta. Ama bozacak gibi de durmuyor ya neyse. :A
yok yani dizi 10. bölümde diyelimki kendini bozdu biz burda şuana kadarki yayınlanan bölümlerin kalitesini, ters köşe derdi olmadan şaşırtmalarını, her detayda bir ayrıntı oluşunu beğenip savunuyoruz. 11 de bozulsa, 10 bölümü destansi dizi olarak hafızamizda kalacak. @Sherlock bey gidip Ezel konusu açtı. Nekadarda zorlarına gitmiş senin yorumun :A

Doğu bey siz izlemediğiniz için eleştirinizi kaale almıyorum :A

• Güldürdün
Reactions: Sherlock and MEnes
Güzel olmuş ben PC'de küçük ekranda izliyorum tadını yine alıyorum ama Tv'de 106 ekranda bambaşka bir tadı olacaktır tabi. Yarın ev ahalisi köye gidiyor 20 günlüğüne, ben yine tek kalacağım. :A Artık ben de Tv'den izlerim maç olmazsa. :A
iyi, en azından uykusuz kalmazsın :A ben misafirlikte olsam bende eve gelince gece işe rağmen oturup telefondan izlerim :A bu diziye değer :bhr:

• Beğendim
yok yani dizi 10. bölümde diyelimki kendini bozdu biz burda şuana kadarki yayınlanan bölümlerin kalitesini, ters köşe derdi olmadan şaşırtmalarını, her detayda bir ayrıntı oluşunu beğenip savunuyoruz. 11 de bozulda, 10 bölümü destansi dizi olarak hafızamizda kalacak. @Sherlock bey gidip Ezel konusu açtı. Nekadarda zorlarına gitmiş senin yorumun :A

Doğu bey siz izlemediğiniz için eleştirinizi kaale almıyorum :A
Bozulursa bozulur deriz niye demeyelim. Taraftar değiliz ki kör topal destekleyelim diziyi. Sanat izliyor ve yorumluyoruz, fikrimizi belirtiyoruz. :A Daha yazacağım da işte diziyi izlemeyenler var gidip spoilerı açacaklar yazık olacak. :A

• Güldürdün
  • Güldürdün
iyi, en azından uykusuz kalmazsın :A ben misafirlikte olsam bende eve gelince gece işe rağmen oturup telefondan izlerim :A bu diziye değer :bhr:
2 haftadır gece 3'te uyuyorum zaten bu dizi için. Sırf ertesi güne kalmasın spoiler yeme ihtimalim olmasın diye. :A Değer mi, sonuna kadar. :A

• Harika
Hayır bir de @Doğu benim Ezel'i izlerken neler hissettiğimi ve Ezel'i ne kadar sevdiğimi bilir yani. :A Ben bunca yıl sonra ilk Ezel'i bile geri plana atabiliyorsam ortada nasıl bir dizinin olduğunu hissedebilmesi lazım aslında. :A Ki Ezel 71 bölüm süren bir dizi, ben ilk 7 bölümler itibarıyla diyorum inatla. Halka'nın 20. bölümde 30. bölümde bu seviyeyi koruyup koruyamayacağını bilmiyorum sonuçta. Ama bozacak gibi de durmuyor ya neyse. :A
Be adam sen gaza gelip içerdeyi de kıyasladın zamanında Alperle :A O nedenle bu söylediklerin şüphe uyandırıyor bende ya işte :A

• Güldürdün
Be adam sen gaza gelip içerdeyi de kıyasladın zamanında Alperle :A O nedenle bu söylediklerin şüphe uyandırıyor bende ya işte :A
Yahu ama İçerde'de sonradan fark ettik neyin ne olduğunu. Bunda İçerde olayını da bildiğimiz için o durum hikaye diyorum anlasana be adam. :A Bunda ortada bambaşka bir şey var. :A

• Güldürdün
Reactions: Doğu
Şimdi spoilersız kısa bir özet geçeyim dizi hakkında çoğunluğu kendi yorumum olmak kaydıyla. 2 saat ve üzeri bir dizi düşün. Dizinin türüne polisiye, gizem, aksiyon, gerilim, dram, yer yer kaliteli komedi diyebiliriz. 2019 yılındayız hani bir çok şey yapılmıştır orjinal içerik üretmek zor diyebileceğimiz bir ortam. Ama fazlasıyla orjinal tahmin edilemeyen, nerede ne yapacağı kestirilemeyen karakterleri var. Bitmek bilmeyen bir gizemi var.

Ters köşe olayı farklı bir olaydır. Bir süre sonra artık sırf ters köşe yapacağım diye zorlama hikaye yazılır. Ama Halka öyle değil. Halka'nın öyle bir senaryo örgüsü var ki seni sürekli bir bilinmezin ve merakın içine sürüklüyor. Tahmin yürütüyorsun, o tahmin seni bir yola çıkartıyor sonra o yol bambaşka bir yere çıkıyor. Bazı şeyleri doğru tahmin edebiliyorsun ama bunu Halka istediği için doğru yapabiliyorsundur. Çünkü mutlaka başka bir durum olacak ve bildiğin şeyler seni yanıltacak. İşte böyle bir çember Halka çemberi. Aslında biz izleyenler de ana karakterler gibi Halka'ya düştük ve onlarla birlikte çözüyoruz olayı. Yani çözemiyoruz...

Ortada ciddi manada hem çekim kalitesi anlamında hem kurgu anlamında hem senaryo anlamında, yani hemen hemen her anlamda bambaşka bir sanat eseri var. Her şeyiyle kusursuz bir iş şuan benim gözümde. Gözüme batan herhangi bir şey bulamıyorum. Elbette incik cincik etsem bir şeyler bulurum ama mantık dışında herhangi bir şey bulamıyorum. Bu yüzden ilk 7 bölümler itibarıyla Ezel'den önde gördüm. Çünkü gereksiz acitasyon, gereksiz sahne, olmasa da olur diyeceğim bir karakter yok. Yok yani. Şiddetle izleyin ve Halka'ya düşün...
Sevdiğim isimler var ama bu kız yuzunden izlemiyorum:T: Oyunculugunu geçtim antipatik oluşu bile yeter:T:
Ay sendemi :A
Menes'in yorumunu oku :D

• Güldürdün
Reactions: MEnes and Forumdash
Son zamanlarda izlediğim en iyi dizi. Hatta bu şekilde giderse bu zamana kadar izlediğim Türk dizileri arasında üst sıralarda yer alacak bir iş. Her bölüm çıtayı yükseltiyorlar. Süresi uzun ama hiç sıkıldığımı ya da gereksiz olduğunu düşündüğüm bi sahneyle karşılaşmadım. Tansiyon hiç düşmüyor. Karakterler çok başarılı. Yalnız Hande Erçel'ın oyunculuğu için aynı övgülerde bulunamayacağım. Daha önce hiç izlemedim kendisini o yüzden bu fikrim yoktu ama daha iyi bir ısım bu karakteri daha da parlatabilirdi diye düşünüyorum.

• Beğendim
Son derece abarti :X En sevdiğim diziyi bile böyle yorumlamam:A Ayrıca tekrarları veriliyor dizinin bakmamişliğim yok değil.
öyle biraz izlemekle anlaşılmaz dizi. iyice dikkatli izlemeden iyi bir dizi değil demek yanlış. Ben4. bölümden itibaren tam tiryakisi oldum dizinin ve her bölüm diğerinden iyi.Bunu her izleyende söylüyor :D

• Güldürdün
Reactions: Forumdash
öyle biraz izlemekle anlaşılmaz dizi. iyice dikkatli izlemeden iyi bir dizi değil demek yanlış. Ben4. bölümden itibaren tam tiryakisi oldum dizinin ve her bölüm diğerinden iyi.Bunu her izleyende söylüyor :D

Niye 15 dakka da izlenilip kapatılan diziler neden kapatılıyor?

• Güldürdün
Niye 15 dakka da izlenilip kapatılan diziler neden kapatılıyor?
izleyicilee klişe işleri daha kolay anlayabildikleri için izleyip diğer detaylı filmlere alışkın olmadıkları için.
Halka'nin meselesi öyle ilk izlemede anlaşılma üzerine kurulu değil, biz izledikçe öğreniyoruz. Şuan 7. bölümü bitirdik ve hâla merak ettiğimiz detaylar var. birşeyi tahmin ederken başka bir yere yönlendiriliyoruz. Bu dizinin izlenme oranının az olması karışık bir dizi diye önyargılı olunmasından kaynakli. Bu tarz dikkatli izlenilmesi gereken diziler türk halkına ağır geliyor, daha önce örneklerini gördük.
Ben uzun zamandir böyle üst üste her hafta baştan sona dikkatli dizi izlememiştim. Beni içine çekti ve bu ayarda devam ettikçe izlemeye devam edeceğim :D

• Beğendim