@OzaN Ben-Hur bir kenara diğer tüm too 250 filmleri bir kenara. Ben de ilk başta süresinden korkuyordum ama 2 part haline bölerek 2 gün içinde birer film izliyormuş gibi bitirdim.
Ki bence o süresi bile azdı. Zamanım olsa tek part halinde izlerdim. İnsanın tadı damağında kalıyor, hele bir müziği var off.
1955 küsür yılında çekilmiş ama öyle böyle değil. Sadece çağından değil, günümüzden bile çok çok ötede bir film. LOTR çıkana kadar onunla yarışacak bir film yoktu destansılık açısından.
Filmin Top 250 de gerilerde olmasının tek sebebi süresinin çok uzun gözükmesinden dolayı insanların izlememiş olması. Ama dediğim gibi bu film bir başka filmdir.
Sırf şu müziğinin destansılığı için bile izlenmeye değer
Birçok detayı halen aklımdan çıkamadı. Hele efsanevi bir at yarışı sahnesi var ki... Cüzzamlılar Vadisini ve HZ.İsa'yı katmıyorum bile...
Hayatımda izlediğim en iyi film diye bir şey yok ama bu film rahatlıkla en iyi filmlerime girebilir, sadece 7-8 filme 10 üzerinden 12 vermiştim ki verebileceğim en yüksek puan. Bu filmde onlardan biri.
Sırf adı geçince bile heyecanlandım, biraz uzun oldu ama hakkında ne kadar övsek az.
@Danger UA! ,
@destere ,
@berkann ,
@sokak sanati ve izlememiş olan tüm sinemasever arkadaşlara şiddetle öneririm.