- Reaksiyon puanı
- 50,408
- Puanı
- 1,060
- Web Sitesi
- izleryazar.com
Zaten izleyecek film bulamama korkum olduğu pek söylenemez. Sadece 2005 sonrasına dair hazırladığım 200 küsürlük film listem var mesela.Ben de ilk başta öyle düşünüyordum ama Top 250 harici bir dünya prestijli liste var. En başta şuana kadar en iyi film oscarını almış filmler listesi. Ayrıca 250films net de de gözüken ve benim vasat seviyelerde olduğum Empire 500, TSPDT 1000 gibi önemli listeler var. Elbette bunları bitirmeye ömür yetmez ama Top 250 den bile daha prestijli listeler olduğunu söylebiliriz, yani İmdb bittikten sonra ön sıralardaki filmler çok rahat izlenebilir, çoğu da eski.
Empire En iyi 500 film listesinden 121 film izlemişim, hepsi de top 250 filmleri doğal olarak
TSPDT en iyi 1000 Film listesinden ise 98 küsür film izlemişim henüz
Afi en iyi 100 filmden ise 37 yapabilmişim. Bu listeler genel olarak eski kült filmlerden oluşuyor. Gerçi 1980 filmleri bile 35 yıl geçtiği için artık eski sayılıyor.
Yani demem o ki ömür biter izlenecek kaliteli film bitmez .
İstedikten sonra liste çok bulunur ama Top 250'den sonra başka bir liste tamamlamaya özel çaba harcayacağımı sanmam. Anca Top 250'yi bitirdikten sonra çoğunu izleyip izlemediğim tek tük filmler kalmış listelere rastlarsam o şekilde olabilir. (AFI listesi o hale gelmeye aday gibi)
Hızlanmak istememe sebebim aslında daha çok kalan filmlerin benim için çok cazip gelmemesi. İzlemediğim filmlere şöyle bir baktığımda "kesin severim bunu" diyebileceğim film neredeyse hiç yok. Büyük ihtimalle 9-10 puan vereceğim film de tek tük birkaç tane çıkacak içlerinden. Planladığımız gibi ayda 4 civarı film şeklinde gitsek iyi olur aslında, zaten bir kısmı direkt etkinliklerimizin içinde olacak.