IMDb Top 250'deki Filmlerden Kaç Tanesini İzlediniz?

2013 Mayıs'ında sadece 7 film ile başladığım hayatımın en zevkli serüveninde şuan daha 160 küsüre gelebildim. Cidden dile kolay ama bu 160 filmin en az 150 sini beğendim. Özellikle top 100 filmleri... Top 100 de izlemediğim 5 film kalmış. (İntersteller, Lawrence, Kutsal Kase, Yağmur Altında, Roshoman)

2 yıl önce sinema bilgim nerdeyse sıfırken, şuan hiç yoktan %20- 25 civarlarında. Bunda en büyük pay kuşkusuz top 250.

Nihai hedefim 2015 bitene kadar 250 de 250 yapmak. Ama acaba bitirdikteen sonra hemen bitirdiğime pişman olur muyum o düşündürücü? 4 günde 1 top 250 filmi izlesem 360 günde 90 film ediyor

.

192 olmuş benim. :)

2013 Mayıs'ında sadece 7 film ile başladığım hayatımın en zevkli serüveninde şuan daha 160 küsüre gelebildim. Cidden dile kolay ama bu 160 filmin en az 150 sini beğendim. Özellikle top 100 filmleri... Top 100 de izlemediğim 5 film kalmış. (İntersteller, Lawrence, Kutsal Kase, Yağmur Altında, Roshoman)

2 yıl önce sinema bilgim nerdeyse sıfırken, şuan hiç yoktan %20- 25 civarlarında. Bunda en büyük pay kuşkusuz top 250.

Nihai hedefim 2015 bitene kadar 250 de 250 yapmak. Ama acaba bitirdikteen sonra hemen bitirdiğime pişman olur muyum o düşündürücü? 4 günde 1 top 250 filmi izlesem 360 günde 90 film ediyor

.
Bence bir yerden sonra yavaşlamak gerekiyor. İlk başta ben de senin gibi çok hızlı gidiyordum ama bir süre sonra geriye daha çok eski filmler kalıyor ve onları da hemen bitirmenin pek bir anlamı yok. Çünkü o kalitede çok fazla eski film bulunamayacak liste bittikten sonra. Yani bulunsa bile çok daha az popüler ve izlemenin pek bir şey katmayacağı filmler olacak. Tabii ki birkaç usta yönetmen haricinde. :)

Bu arada ilk 100'de benim izlemediğim dört film var ve iki filmimiz ortak. :D (Lawrence, Rashomon)

http://www.250films.net/users/Danger UA!

Benim de 183 olmuş şuan.2 sene önce film izlemeyen bu listeden de çocuk filmleri sayesinde taş çatlasın 10 tane izlememiş birisiydim.Sonra Fight Club sonrasında Quentin Tarantino'yu tanımamla şimdi sinema hakkında bilgim var arkadaşlarım benden film önerisi istiyor.Sinema gerçekten mükemmel bir şey.Film izlemek müthiş bir tutku ve film izlemem de bu liste sayesindedir.Listeyi tamamlamak gibi bir hedefim var ama çok acelem yok daha.:)

@OzaN ben de ilk başlarda öyle düşünüyordum ama değilmiş bugün birkez daha anladım. Dünya üzerinde 250.000 i geçkin film var ve bunlardan en az 10.000 i çok kaliteli, bizim izlemeye değer göreğimiz 1000 film rahat vardır ve o filmlerden de rahatlıkla top 250 filmlerinden aldığımız zevki alabiliriz çünkü onlarda kaliteli.

Mesela bugün Dark City'i izliyorum, müthiş film. Yakında 'Üçüncü türden yaklaşımlar', "Clash", "The Fly" gibi filmleri de izleyeceğim, bunlar da üst düzey film ve bunlar gibi yüzlerce film var daha keşfedeceğimiz.

O yüzden Top 250 yi bitirmeyi birkez daha gün yüzüne çıkardım. Bu Top 250 yi bitirmek hiç şüphesiz büyük bir altyapı oluşturacak. Ve böylelikle ne tür filmleri, hangi oyuncuları ve yönetmenleri sevdiğimizi daha iyi anlayacak ve bunlara yakın filmleri kolaylıkla seçebileceğiz.

Özetle Top 250 yi bitirmek, okuma yazmayı sökmek gibi bir şey. :)

@Danger UA! Link hatalı sanırım, Ateşböceklerinin Mezarı'nı izledin mi merak ettim? :D

@OzaN ben de ilk başlarda öyle düşünüyordum ama değilmiş bugün birkez daha anladım. Dünya üzerinde 250.000 i geçkin film var ve bunlardan en az 10.000 i çok kaliteli, bizim izlemeye değer göreğimiz 1000 film rahat vardır ve o filmlerden de rahatlıkla top 250 filmlerinden aldığımız zevki alabiliriz çünkü onlarda kaliteli.

Mesela bugün Dark City'i izliyorum, müthiş film. Yakında 'Üçüncü türden yaklaşımlar', "Clash", "The Fly" gibi filmleri de izleyeceğim, bunlar da üst düzey film ve bunlar gibi yüzlerce film var daha keşfedeceğimiz.

O yüzden Top 250 yi bitirmeyi birkez daha gün yüzüne çıkardım. Bu Top 250 yi bitirmek hiç şüphesiz büyük bir altyapı oluşturacak. Ve böylelikle ne tür filmleri, hangi oyuncuları ve yönetmenleri sevdiğimizi daha iyi anlayacak ve bunlara yakın filmleri kolaylıkla seçebileceğiz.

@Danger UA! Link hatalı sanırım, Ateşböceklerinin Mezarı'nı izledin mi merak ettim? :D
Evet izledim hatta en sevdiğim animedir.:) Bu arada şu dediğin filmlere baktım da çok ilgi çekici gerçekten nereden buluyorsun bu filmleri.:D Özellikle Dark City çok ilgimi çekti ben de bilim-kurgu filmlerinden çok hoşlanıyorum ve çok ilginç bilim-kurgu filmleri buluyorsun dikkatle yazıyorum hepsini bir kenara.:D

İzleyecek film zaten hiçbir zaman bitmez ama şahsen Top 250'yi bitirdikten sonra gidip de 1943 yılından bir filmi izleme ihtimalim çok düşük. Çünkü zaten o dönemin hemen hemen bütün iyi filmleri Top 250'de yer alıyor. Yer almayanlar da kimsenin izlemediği dolayısıyla pek fazla bir şey katmayan filmler.

Tabii bitirme demiyorum yine bitir ben de günün birinde mutlaka bitireceğim sağlığım el verdiğince ama bunu büyük hedef haline getirmeye gerek yok. Çünkü şu an senin de öyledir büyük ihtimal eski filmler kalmıştır geriye ve bunları zamana yaymak daha mantıklı geliyor bana. :):)

Bu arada @Danger UA! @Tolstoyevski üçümüzün ortak izlemediği filmlerden bazılarını belirleyip etkinlik filmi olarak saklayalım. :):) (Hatta bazılarıyla kendi aramızda özel mini etkinlik de yapabiliriz. :D)