Netflix House of Cards 1. Sezon Yorumları

4, 5 ve 6 bölümleri izledim , gerçekten çok çok iyi , film gibi resmen 🙂
Siyasette dönen herseyi bu dizi sayesinde öğrenebilirsiniz:A

Muhteşem... Bir politikacı kimdir, nedir, ne iş yapar? Tam olarak anlatıyor. Tüm Türkiye'nin izlemesi lazım aslında!:)
Bu diziyi Türkiye ye uyarlanabilir bence :D

1.SEZON YORUMUM
7 , 8 ,9 kısacası sezon finali bölümü ile 1.sezonu bitirdim
bir ohh çekiyim şimdi :D , genel olarak güzeldi ama çok fazla siyaset biraz bunalttı beni , şimdi doğruyu söylemek lazım , arada bazı Bölümlerde sıkıldım 8 ve 9 ama 12 ve 13 tam bir bombaydı resmen

sezon genel puanıım : 8,7
biraz puan kırmamın sebebi fazla konuşma sahneleri var biraz aksiyon olsa daha iyi olurdu

HOUSE OF CARDS - 1.SEZON - GENEL YORUMUM

başlangıçta öncelikli olarak favori aktörlerim arasında ilk sırada olan kevin spacey için izlemeye niyetliydim zira tiyatro sebebiyle sinema çalışmalarına ara verdiğinden baya özletmişti kendini ama sonradan gördüm ki dizide kevin spacey'den çok daha fazlası var. çabuk bitmesin diye kendimi frenleyerek bikaç günde bir bölüm izlemeye çalışıyordum ama 8. bölümden sonra ipleri kopardım kalanları iki günde izleyiverdim, 13 bölüm dizi mi olur :(

genelde dizilerin ilk sezonları başarılı oluyor, asıl iş sonrasını getirebilmekte ama house of cards'ta o potansiyel var. beyaz saray'da entrika mı biter :A

ilk sezonda diziyle ilgili en çok ön planda olan şeylerin başında tabii ki kevin spacey'nin oyunculuğu geliyor. her zaman süper performanslar ortaya koyan biri olsa da bu sefer francis underwood kimliği üzerine resmen yapışmış, iki adamı birbirinden ayırt etmek imkansız. gene underwood karakterinin kamerayla konuşmaları, yumruğunu masaya vurma, kritik anlarda kameraya dönüp göz işaretleri yapma gibi jestleri, istediğini elde etme moduna girdiğinde büründüğü korkutucu kimlik, hepsi akıldan çıkmayacak ayrıntılardı.:ok:

bir diğer efsane karakter de şüphesiz karısı claire. böyle kadınlar için annemin "hükümet gibi karı" tabiri vardır, aynen öyle. gerçi sezonun sonu yaklaştıkça soğukkanlılığını ve katılığını yitirmeye başlamıştı ama frank öyle bi plan yaptı ki karısını da o plana uymak zorunda bıraktı. kadının gerçekte sean penn'le 14 yıl evli kaldığını duyunca biraz soğur gibi olmuştum ama boşandığı gerçeği bunu biraz telafi ediyor gibi :D

o-HOUSE-OF-CARDS-facebook.jpg

@OzaN @destere @sürgünüm

HOUSE OF CARDS - 1.SEZON - GENEL YORUMUM

başlangıçta öncelikli olarak favori aktörlerim arasında ilk sırada olan kevin spacey için izlemeye niyetliydim zira tiyatro sebebiyle sinema çalışmalarına ara verdiğinden baya özletmişti kendini ama sonradan gördüm ki dizide kevin spacey'den çok daha fazlası var. çabuk bitmesin diye kendimi frenleyerek bikaç günde bir bölüm izlemeye çalışıyordum ama 8. bölümden sonra ipleri kopardım kalanları iki günde izleyiverdim, 13 bölüm dizi mi olur :(

genelde dizilerin ilk sezonları başarılı oluyor, asıl iş sonrasını getirebilmekte ama house of cards'ta o potansiyel var. beyaz saray'da entrika mı biter :A

ilk sezonda diziyle ilgili en çok ön planda olan şeylerin başında tabii ki kevin spacey'nin oyunculuğu geliyor. her zaman süper performanslar ortaya koyan biri olsa da bu sefer francis underwood kimliği üzerine resmen yapışmış, iki adamı birbirinden ayırt etmek imkansız. gene underwood karakterinin kamerayla konuşmaları, yumruğunu masaya vurma, kritik anlarda kameraya dönüp göz işaretleri yapma gibi jestleri, istediğini elde etme moduna girdiğinde büründüğü korkutucu kimlik, hepsi akıldan çıkmayacak ayrıntılardı.:ok:

bir diğer efsane karakter de şüphesiz karısı claire. böyle kadınlar için annemin "hükümet gibi karı" tabiri vardır, aynen öyle. gerçi sezonun sonu yaklaştıkça soğukkanlılığını ve katılığını yitirmeye başlamıştı ama frank öyle bi plan yaptı ki karısını da o plana uymak zorunda bıraktı. kadının gerçekte sean penn'le 14 yıl evli kaldığını duyunca biraz soğur gibi olmuştum ama boşandığı gerçeği bunu biraz telafi ediyor gibi :D

o-HOUSE-OF-CARDS-facebook.jpg

@OzaN @destere @sürgünüm
frankla gazeteci kadın arasındaki maceralardan bahsetmemişsin :)

1x1

Aslında diziye daha önce başlamak istiyordum ama ertelemiştim, pişmanım. :D Dizi tahmin edildiği gibi durgun. Ama tam sevdiğim tarzda diyalog ağırlıklı. Politik içerikli olması da zaten benim için ayrı bir artı.

Başrolde izlediğim her filmiyle biraz daha sevdiğim Kevin Spacey var. Bu adamı izlemek gerçekten çok keyifli. Bana çok sempatik geliyor. :D Dizi içerisinde ekrana doğru konuştuğu sahneler de diziyi ayrıca güzelleştirmiş. Robin Wright'a da oynadığı karakter çok yakışmış. Onu da beğendim ilk bölümden.

Puanım: 8.5/10

1x1

Diziyi oldukça merak ediyordum ve izlemek istiyordum. Kısmt bugüneymiş.

İlk bölm itibariyle kafa basmadı birkaç noktaya ama gelecek bölümlerde kimin kim olduğunu öğrendikçe bu ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum. :D

Gazetede eğitim neyi yayınlandı anlamadım? Hükümetin açıklayacağı şey mi yayınlandı?

8/10

1x1

Diziyi oldukça merak ediyordum ve izlemek istiyordum. Kısmt bugüneymiş.

İlk bölm itibariyle kafa basmadı birkaç noktaya ama gelecek bölümlerde kimin kim olduğunu öğrendikçe bu ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum. :D

Gazetede eğitim neyi yayınlandı anlamadım? Hükümetin açıklayacağı şey mi yayınlandı?

8/10
bendemi başlasam napsam herkes başladı :)

1x2

Yine güzel bir bölümdü.

Dış İşleri Bakanı adayının canlı yayında düştüğü durum tam Francis'in istediği bir şeydi. O sahne iyiydi. Bir de zaten o adam akıllıca konuşmuyor ki. Konuştukça batıyor resmen. :D

1x3

Bu bölüm biraz durgundu ama yine de sevdim.

Bu bölümde Francis'in kazadan dolayı başına iş açılması kötüydü ama adam zekasıyla kurtardı kendini. :D Kilisede yaptığı konuşma sahnesi çok iyiydi.

Puanım: 8/10

1x4

Bu bölüm önceki bölümlere göre biraz sönük kaldı. Aslında baya da olay oldu ama ara ara sıkıldım bölümü izlerken.

Niye bilmiyorum ama Russo'yu seviyorum ben. :D Bu bölüm harcandı, ona üzüldüm.

Puanım: 7.5/10

1x5

Bu bölüm geçen bölüme göre daha iyi ve tempoluydu. Güzel bölümdü kısacası.

Frank ve Marty arasındaki savaş diziyi hareketlendirdi. Frank yine çok akıllıca hareketlerle yoluna devam ediyor. Ama Marty için aynısını söylemek zor. :D

1x6

Bu diziye de bayram arası vermiştim. Nihayet dönebildim. Bu bölüm şimdiye kadarki en iyi bölümdü bence.

Grev olayı nihayet bitti. Frank çok zeki ya. :D Dizinin her ne kadar önemli karakterlerinden olsa da Zoe'yu sevmiyorum. İtici geliyor bana. Daha güzel biri bulunabilirmiş. :D

Bu arada CNN'deki tartışma sahnesi de çok iyiydi. :D

Puanım: 9/10