HOUSE OF CARDS - 1.SEZON - GENEL YORUMUM
başlangıçta öncelikli olarak favori aktörlerim arasında ilk sırada olan kevin spacey için izlemeye niyetliydim zira tiyatro sebebiyle sinema çalışmalarına ara verdiğinden baya özletmişti kendini ama sonradan gördüm ki dizide kevin spacey'den çok daha fazlası var. çabuk bitmesin diye kendimi frenleyerek bikaç günde bir bölüm izlemeye çalışıyordum ama 8. bölümden sonra ipleri kopardım kalanları iki günde izleyiverdim, 13 bölüm dizi mi olur
genelde dizilerin ilk sezonları başarılı oluyor, asıl iş sonrasını getirebilmekte ama house of cards'ta o potansiyel var. beyaz saray'da entrika mı biter
ilk sezonda diziyle ilgili en çok ön planda olan şeylerin başında tabii ki kevin spacey'nin oyunculuğu geliyor. her zaman süper performanslar ortaya koyan biri olsa da bu sefer francis underwood kimliği üzerine resmen yapışmış, iki adamı birbirinden ayırt etmek imkansız. gene underwood karakterinin kamerayla konuşmaları, yumruğunu masaya vurma, kritik anlarda kameraya dönüp göz işaretleri yapma gibi jestleri, istediğini elde etme moduna girdiğinde büründüğü korkutucu kimlik, hepsi akıldan çıkmayacak ayrıntılardı.
bir diğer efsane karakter de şüphesiz karısı claire. böyle kadınlar için annemin "hükümet gibi karı" tabiri vardır, aynen öyle. gerçi sezonun sonu yaklaştıkça soğukkanlılığını ve katılığını yitirmeye başlamıştı ama frank öyle bi plan yaptı ki karısını da o plana uymak zorunda bıraktı. kadının gerçekte sean penn'le 14 yıl evli kaldığını duyunca biraz soğur gibi olmuştum ama boşandığı gerçeği bunu biraz telafi ediyor gibi
@OzaN @destere @sürgünüm