Netflix House of Cards 1. Sezon Yorumları

1x6

Bu diziye de bayram arası vermiştim. Nihayet dönebildim. Bu bölüm şimdiye kadarki en iyi bölümdü bence.

Grev olayı nihayet bitti. Frank çok zeki ya. :D Dizinin her ne kadar önemli karakterlerinden olsa da Zoe'yu sevmiyorum. İtici geliyor bana. Daha güzel biri bulunabilirmiş. :D

Bu arada CNN'deki tartışma sahnesi de çok iyiydi. :D

Puanım: 9/10
Zoe yani Kate Mara candır. Sevmeyeni de var ama benim diziyi kolay sevme sebeplerimdendi. :D

Zoe yani Kate Mara candır. Sevmeyeni de var ama benim diziyi kolay sevme sebeplerimdendi. :D
Sen daha önce bir yerlerden tanıyorsundur o yüzden sevmişsindir bence. :D Bilmiyorum hemen ısınmaya müsait bir tip değil gibi geldi ama ilerde severim belki belli de olmaz. :D

Sen daha önce bir yerlerden tanıyorsundur o yüzden sevmişsindir bence. :D Bilmiyorum hemen ısınmaya müsait bir tip değil gibi geldi ama ilerde severim belki belli de olmaz. :D
Yok bu diziyle tanıdım. :D Bu zamana kadar ısınmadıysan bundan sonra hiç ısınmazsın ben daha ilk bölümden ısınmıştım galiba. :D

1x7

Yine güzel bir bölümdü. Ara ara sıksa da tempo bölümün geneline bakarsak düşmedi.

Yeni bir kız çıktı ortaya bu kız neyin nesi anlamadım ama ilerleyen bölümlerde anlarız herhalde.

Peter Ruso güven vermeyen birisi olsa da seçildiği zaman Francis'in işine yarayacaktır. Bu bölüm sanki onun psikolojik sorunları aşıldı gibi.

Claire'in, geçen bölüm para verdiği adamın, parayı ördek yapıp atmasından sonra kağıt işlerine kafa yoracağını sanmazdım. Belki bölüm içerisinde önemli bir olay değildi ama hoşuma gitti bu ayrıntı. :D

Puanım: 8.5/10

1x8

Diziyi izlemeyeli epey zaman olmuş. :( Bu kadar ara vermiş olmamdan dolayı olsa gerek bölüm sıkıcı olmasına rağmen bölümü sevdim. :D

Frank'in eski arkadaşlarıyla takıldığı sahneleri izlemek sıkıcıydı. Bunun yanında Peter'ın da seçim dolayısıyla başta arkadaşı dahil herkesi ikna çabaları da zaman zaman sıktı.

Puanım: 8/10

1x1

Verilen övgüye değer bir şey göremediğim bir açılış oldu. Genelde tüm dizilerin ilk bölümü çok iyi olmak zorundadır ve izleyiciyi diziye bağlayan ilk bölümdür. (bkz: Lost)

Ya da dizinin konusu bende heyecan uyandırmamış olabilir. Siyaset, politika, entrika bla bla bla. . . Sıkıcı şeyler.

Dizi kaliteli ama bana göre değilmiş. Sanırım izlediğim ilk ve son bölüm oldu.:)

7.5/10

1x1

Verilen övgüye değer bir şey göremediğim bir açılış oldu. Genelde tüm dizilerin ilk bölümü çok iyi olmak zorundadır ve izleyiciyi diziye bağlayan ilk bölümdür. (bkz: Lost)

Ya da dizinin konusu bende heyecan uyandırmamış olabilir. Siyaset, politika, entrika bla bla bla. . . Sıkıcı şeyler.

Dizi kaliteli ama bana göre değilmiş. Sanırım izlediğim ilk ve son bölüm oldu.:)

7.5/10
Sen bizden daha sabırsız çıktın :D
@destere

@Harunnn60 Valla Breaking Bad, Lost, Prison Break, Game Of Thrones gibi hem aşırı kaliteli hem müthiş kurgulu zeka dolu senaryoları olan, karakteri efsane olan dizilere alıştığım için böyle dizileri sevmem çok zorlaşıyor, ilk bölümden stop vermek zorunda kalıyorum. Zaten her önüne gelen diziyi izleyemediğim için şuan koskaca piyasada Game Of Thrones ve Penny Dreadfull hariç izlediğim dizi yok. :D

Neyse Homeland, Gotham, Constantine, Vikings bunların da ilk bölümüne bakacağım, umarım tat verirler. :)

@Harunnn60 Valla Breaking Bad, Lost, Prison Break, Game Of Thrones gibi hem aşırı kaliteli hem müthiş kurgulu zeka dolu senaryoları olan, karakteri efsane olan dizilere alıştığım için böyle dizileri sevmem çok zorlaşıyor, ilk bölümden stop vermek zorunda kalıyorum. Zaten her önüne gelen diziyi izleyemediğim için şuan koskaca piyasada Game Of Thrones ve Penny Dreadfull hariç izlediğim dizi yok. :D

Neyse Homeland, Gotham, Constantine, Vikings bunların da ilk bölümüne bakacağım, umarım tat verirler. :)

Izledigin dizileri bende izledim haklısın
Diğer dizileri bakalım beğenicek misin ? :))

1x1

7.5/10
Bazı diziler ilk bölümden bağlar ama bazıları daha sonradan bağlar çünkü House of Cards gibi bir dizinin kendine bağlatma problemi olmaması lazım. Zaten Kevin Spacey var daha ne olsun, izlenecek. :) İlk sezonun sonlarında çok açılıyor dizi. Bazı bölümleri gerçekten harika ama evet bazı bölümleri biraz sıkıcı olabiliyor politika falan derken. Yine de bence o harika bölümleri için izlemeye değer. Zaten Kevin Spacey de hayatının en önemli performanslarından birini koyuyor ortaya, hayran kalmamak elde değil. :)

Aslında biraz fazla ön yargılı davrandım. En azından Kevin Spacey ve David Fincher hatrına 3-4 bölüm izleyip ondan sonra devam edip etmeyeceğime karar veririm. Zaten 24-25 bölüm mü ne var toplam.

Game Of Thrones'un da ilk bölümü müthiş değildi. :)
@OzaN ikna gücün çok yüksek onu anladım şimdi

Aslında biraz fazla ön yargılı davrandım. En azından Kevin Spacey ve David Fincher hatrına 3-4 bölüm izleyip ondan sonra devam edip etmeyeceğime karar veririm. Zaten 24-25 bölüm mü ne var toplam.

Game Of Thrones'un da ilk bölümü müthiş değildi. :)
Sezonlar 13 bölümden oluşuyor, diziye devam etmeni isterim. :)

House of card'ın ilk bölümünü izledim. Keveny Spacey harika be dostum))) dizi amerikan siyasetini anlatmiyor oyle izlersem dizi cok eksik ama normal dizi gozuyle bakarsak fena degil ama klasik ayak oyunlari. Türkiye de bunların binlercesi oluyor. Sekreteri ile karıştıran, gazetecilerin yatak odalarına dolaşması, her siyasinin bilgi sizdirdigi gazeteciler.. Ama bunların üstünde daha kirli isler olur Türkiyede.. mesela düşünce kuruluşları köşe yazarlarına talimat verir. Bu düşünce kuruluşlarından ve CIA'den para alan yazarla koro halinde yazı döşerler. Mesela dune kadar Türkiye ısıd' a destek veriyordu bu haberler önce Washington posta çıkar sözcü hürriyet taraf zaman ayni anda koro halinde yazar. @destere gibi solculugunu matah oldugunu, muhaliflik icedigini sanan kardeslerde buna inanir ve asla sormazlae hani turkiye isida destek veriyordu o haberlere ne oldu ))) Bakım bu haberler kesildi simdi yeni moda beyaz saraydan daha güzel olan Aksarayi yerden yere vurmak devlet sarayı kaçakmis Washington post öyle yazdı ya kesin doğrudur))) yine sozcu zaman taraf hürriyet öyle yazıyor. Dune kadar ağaç kesmek kötüydü gezi ayaklanması bunun için oldu gezide 18 ağaç kesilmedi yerinden söküldü. Ama yalova da 258 ağaç kesildi gezide coşan gazetelerden ses yok çünkü Washington post yazmadı)))) Amerika da her yerde etkin olan iaraillerdir beyaz saray onlarca kontrol edilir ama dizide herşey kendiliğinden oluyor gösteriliyor)), neyse dedim ya bu dizi Amerikan siyaseti değil keven Spacey un hikâyesi olarak güzel

A benzeri Türkiyede de yapılabilir. Türkiye de dedgim gibi malzeme bol cemaat, Amerika, CIA, İsrail, kurtlar vadisi reaksiyon zaten yaptı yapıyor

Anladım çok karışık bu işler ama sen iyi çözmüşsün
Sadece ilk bölümü izle yeter beyazsoy , bu dizi siyaset dizisi ya senin görüşlerini almak istiyoruz :)))

House of card'ın ilk bölümünü izledim. Keveny Spacey harika be dostum))) dizi amerikan siyasetini anlatmiyor oyle izlersem dizi cok eksik ama normal dizi gozuyle bakarsak fena degil ama klasik ayak oyunlari. Türkiye de bunların binlercesi oluyor. Sekreteri ile karıştıran, gazetecilerin yatak odalarına dolaşması, her siyasinin bilgi sizdirdigi gazeteciler.. Ama bunların üstünde daha kirli isler olur Türkiyede.. mesela düşünce kuruluşları köşe yazarlarına talimat verir. Bu düşünce kuruluşlarından ve CIA'den para alan yazarla koro halinde yazı döşerler. Mesela dune kadar Türkiye ısıd' a destek veriyordu bu haberler önce Washington posta çıkar sözcü hürriyet taraf zaman ayni anda koro halinde yazar. @destere gibi solculugunu matah oldugunu, muhaliflik icedigini sanan kardeslerde buna inanir ve asla sormazlae hani turkiye isida destek veriyordu o haberlere ne oldu ))) Bakım bu haberler kesildi simdi yeni moda beyaz saraydan daha güzel olan Aksarayi yerden yere vurmak devlet sarayı kaçakmis Washington post öyle yazdı ya kesin doğrudur))) yine sozcu zaman taraf hürriyet öyle yazıyor. Dune kadar ağaç kesmek kötüydü gezi ayaklanması bunun için oldu gezide 18 ağaç kesilmedi yerinden söküldü. Ama yalova da 258 ağaç kesildi gezide coşan gazetelerden ses yok çünkü Washington post yazmadı)))) Amerika da her yerde etkin olan iaraillerdir beyaz saray onlarca kontrol edilir ama dizide herşey kendiliğinden oluyor gösteriliyor)), neyse dedim ya bu dizi Amerikan siyaseti değil keven Spacey un hikâyesi olarak güzel

A benzeri Türkiyede de yapılabilir. Türkiye de dedgim gibi malzeme bol cemaat, Amerika, CIA, İsrail, kurtlar vadisi reaksiyon zaten yaptı yapıyor
Çok kötü elestiri yapmamissin sevindim. Acıkçası eğer beğenmezsen kredim biter diye korkuyordum
Kevin spacey gerçekten iyi oynuyor bende sadece dizide onu beğendim :D
Sondaki siyaset ile ilgili yazına tamamen katılıyorum

yalnız sen konuyu anlatmaktan çok amerikan siyasetinin türkiyeye etkilerinden bahsetmişsin arada bir konudanda bahsetseydin keşke :)
ayrıca dizi siyasetle alakalı olsada daha çok işin amerikan iç siyasetiyle alakası var yani dışardaki ülkeleri ne kadar etki altına aldıklarına dair bir hikaye yok :) neyse konuyu anlatmasanda beğenmiş olmana sevindim devam edersin umarım :)

birde zoe adlı sıradan ama seksi bir kız var dizide beyazsoy, onu ayrıntısıyla görmeden diziyi bırakma :)