House of card'ın ilk bölümünü izledim. Keveny Spacey harika be dostum))) dizi amerikan siyasetini anlatmiyor oyle izlersem dizi cok eksik ama normal dizi gozuyle bakarsak fena degil ama klasik ayak oyunlari. Türkiye de bunların binlercesi oluyor. Sekreteri ile karıştıran, gazetecilerin yatak odalarına dolaşması, her siyasinin bilgi sizdirdigi gazeteciler.. Ama bunların üstünde daha kirli isler olur Türkiyede.. mesela düşünce kuruluşları köşe yazarlarına talimat verir. Bu düşünce kuruluşlarından ve CIA'den para alan yazarla koro halinde yazı döşerler. Mesela dune kadar Türkiye ısıd' a destek veriyordu bu haberler önce Washington posta çıkar sözcü hürriyet taraf zaman ayni anda koro halinde yazar.
@destere gibi solculugunu matah oldugunu, muhaliflik icedigini sanan kardeslerde buna inanir ve asla sormazlae hani turkiye isida destek veriyordu o haberlere ne oldu ))) Bakım bu haberler kesildi simdi yeni moda beyaz saraydan daha güzel olan Aksarayi yerden yere vurmak devlet sarayı kaçakmis Washington post öyle yazdı ya kesin doğrudur))) yine sozcu zaman taraf hürriyet öyle yazıyor. Dune kadar ağaç kesmek kötüydü gezi ayaklanması bunun için oldu gezide 18 ağaç kesilmedi yerinden söküldü. Ama yalova da 258 ağaç kesildi gezide coşan gazetelerden ses yok çünkü Washington post yazmadı)))) Amerika da her yerde etkin olan iaraillerdir beyaz saray onlarca kontrol edilir ama dizide herşey kendiliğinden oluyor gösteriliyor)), neyse dedim ya bu dizi Amerikan siyaseti değil keven Spacey un hikâyesi olarak güzel
A benzeri Türkiyede de yapılabilir. Türkiye de dedgim gibi malzeme bol cemaat, Amerika, CIA, İsrail, kurtlar vadisi reaksiyon zaten yaptı yapıyor