Showtime Homeland - Dizi Yorumları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3x12 (Sezon Finali)

Son zamanlarda izlediğim en tırt dizi bölümüydü. Neresine kızmaya başlayım bilmiyorum ama her yönden çok kötüydü.

Devamı spoilerda yorumlayım, çok ağır spoiler içerir.

Brody'nin öldürülmesini hiç beklemiyordum. Aslında düşününce mantıklı Brody'nin dizide pek işi kalmadı ama yine de bu şekilde böyle bir ölüm hiç beklemiyordum. Normalde sevdiğim bir ana karakteri aniden öldürdüklerinde üzülürüm hatta gözümden yaş bile gelebilir ama bu bölümde duygulandırmadı bile. Bölüm o kadar kötü bir tempoda ilerledi ki ne heyecanlandım ne duygulandım sıkıldım adeta böylesine bir bölümde.

4 ay sonrasına bir kere geçmeleri bence hataydı. Gelecek sezona bırakmaları gerekirdi ama hadi yaptınız diyelim böyle mi olmalıydı? Sanki Brody ölmemiş gibiydi. Saul CIA'den atılmış, Carrie hiçbir şey olmamış gibi hayatına ve CIA'deki görevine devam ediyor. Resmen skandal. Kapatmamak için zor tuttum kendimi. Kaç dakika kaldığına baka baka zor da olsa bitirdik bölümü.

Bu kadar olumsuz şeyin yanında tek olumlu gözüken şey Carrie'nin İstanbul'a gelmesi ve İstanbul'da da büyük ihtimal çekimlerin yapılacak olması ama bu noktadan sonra ne kadar ilgimi çeker şüpheliyim.

Şu an dizi iptal olsa gram üzülmem aksine sevinirim ama onayı çoktan almıştı bile. Altın Küre'de aday olamamayı haketmiş onu da gördük. Emmy falan bundan sonra zor görür. :)

Yine izlemeye devam ederim ama How I Met Your Mother'da olduğu gibi başladık bitirelim bari zihniyetinden dolayı olacak muhtemelen. İnşallah gelecek sezon son sezon olur.

Bu arada yapımcıyla röportajı okudum. Jessica ve Dana ana kadrodan çıkmışlar. Fakat konuk oyuncu olarak gelebilirlermiş. Brody'nin flashbacklerde vs çıkma ihtimali de düşükmüş. İstanbul'u harika bir şehir olduğu için seçmişler ve kesin olmasa da İstanbul'da çekim imkanları varmış. Saul dizide kalmaya devam edecekmiş ama CIA dışından destek olacakmış.

Puanım: 4/10

Diziye verdiğim genel puanı da 10'dan 9'a düşürdüm. :)
Dana'nin konuk olma ihtimali o zaman benim soruma cevap olarak kabul edebilirz:) Brody'nin sonunun böyle olmasına ben üzüldüm ama dediğin gibi 3.sezon senaryosuna baktiğinda kendine yer bulamazdı. Ben yine de ABD'ye döner bişeyler yapar sanıyordum:( (ki fragmanlarda sanki böyleydi)

Dana'nin konuk olma ihtimali o zaman benim soruma cevap olarak kabul edebilirz:) Brody'nin sonunun böyle olmasına ben üzüldüm ama dediğin gibi 3.sezon senaryosuna baktiğinda kendine yer bulamazdı. Ben yine de ABD'ye döner bişeyler yapar sanıyordum:( (ki fragmanlarda sanki böyleydi)
Bari Dana'nın, Jessica'nın falan Brody'nin ölüm haberini almalarına gösterdiği tepkiyi görseydik. Çok yarım oldu bu sezon finali.

Benim için Homeland'deki ana karakter Brody idi. Dana'nın ergen triplerini bile özleyeceğim valla. Şimdi sadece CIA ile Javadi ile falan döner mi ki dizi? Yeni sağlam karakter getirmeleri şart. Spin-off gibi bir şey olacak bir bakıma. :(

Bari Dana'nın, Jessica'nın falan Brody'nin ölüm haberini almalarına gösterdiği tepkiyi görseydik. Çok yarım oldu bu sezon finali.

Benim için Homeland'deki ana karakter Brody idi. Dana'nın ergen triplerini bile özleyeceğim valla. Şimdi sadece CIA ile Javadi ile falan döner mi ki dizi? Yeni sağlam karakter getirmeleri şart. Spin-off gibi bir şey olacak bir bakıma. :(
Javadi ile ne kadar döner dizi hiç bir fikrim yok ama İStanbul için TR'den bi oyuncu bulsalar süper olur:X Bu sezon hiç tatmin edici değildi. 1.sezon herkesi GoT ile yanıp tutuştugu günlerde ben Homeland ile aynı durumdaydım:( Hep ShowTime'in zihniyeti yüzünden:T: Dexter'ida hiç ettirdi adamlar:(

Showtime'ın bol ödüllü draması Homeland üçüncü sezonu geride bıraktı. Dizinin dördüncü sezonu ise önümüzdeki sezon yayınlanacak.

Diziyle ilgili olarak ilk iki sezona dair yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz. Dizinin üçüncü sezonuyla ilgili yorumları ise şuradan yapabilirsiniz.

Homeland.jpg

Homeland 1x1

Son yıllarda izlediğim en iyi dizilerden biri diyebilirim çok beğendim. Konu klasik;" Yasasın Amerika, kahraman Amerika " ama, dizinin gerçekten izleyiciyi ekrana bağlayan bir büyüsü var. Oyunculuklar muhteşem, senaryo güzel, kurgusu çok güzel. Bence mutlaka izleyin.:)

Konusu: Adamımız Irak ta - Ne işi varsa- uzun yıllar esir olarak tutulur. Herkesin öldü zannetiği sırada yapılan bir operasyonda tesadüfen bulunur.Amerikada bir kahraman gibi karşılanır ancak bir CIA ajanı kadın onun karşı taraf hesabına çalıştığından şüphelenerek takip etmektedir. :)

Arkadaşlar tefsiye ediyorum güzel ve sürükleyici bir dizi. En azından ilk bölümü öyle; umarım devamı daha da güzel olur.:) @destere

Beğendiğine sevindim @sürgünüm, ilk bölümü beğendiğine göre devamı da mutlaka gelecektir. Özellikle ilk iki sezon aynı çizgide çok iyi bir şekilde devam ediyor. :)

Aslında konu çok da "yaşasın Amerika" değil evet propoganda yaptığını söyleyenler var ama bence Amerika'yı da eleştirdiği pek çok nokta var dizinin ve tek taraflı işlemiyor. İlerleyen bölümlerde sende farkına varırsın muhtemelen. :):)

Beğendiğine sevindim @sürgünüm, ilk bölümü beğendiğine göre devamı da mutlaka gelecektir. Özellikle ilk iki sezon aynı çizgide çok iyi bir şekilde devam ediyor. :)

Aslında konu çok da "yaşasın Amerika" değil evet propoganda yaptığını söyleyenler var ama bence Amerika'yı da eleştirdiği pek çok nokta var dizinin ve tek taraflı işlemiyor. İlerleyen bölümlerde sende farkına varırsın muhtemelen. :):)
Özellikle Claire Danes'in performansı beni büyüledi. Gerçekten güzel dizi. 24'ün yarattığı heyecanı, gerilimi tekrar hissetmek iyi geldi. Yalnız dizinin bitiş müziğini sevemedim bir türlü. Dizinin son sahnelerinin şaşkınlığı üzerimdeyken müziği duyduğumda sanki Mad Men bitmiş gibi hissediyorum.:)

Özellikle Claire Danes'in performansı beni büyüledi. Gerçekten güzel dizi. 24'ün yarattığı heyecanı, gerilimi tekrar hissetmek iyi geldi. Yalnız dizinin bitiş müziğini sevemedim bir türlü. Dizinin son sahnelerinin şaşkınlığı üzerimdeyken müziği duyduğumda sanki Mad Men bitmiş gibi hissediyorum.:)
Mad Men'e benzetmen iyi olmuş @destere'yi oradan yakalarız belki. :D

Şaka bir yana bitiş müziğini hatırlamıyorum o yüzden bir şey diyemeyeceğim. :)

Claire Danes gerçekten harika bir oyuncu. Onlarca dizi izlemişimdir bugüne kadar ama onun kadar sağlam kadın oyuncu performansı pek hatırlamıyorum. :)

24'e benzetmişsin, ben izlemediğim için bilmiyorum ama yapımcıları aynı 24 ile. :)

Mad Men'e benzetmen iyi olmuş @destere'yi oradan yakalarız belki. :D

Şaka bir yana bitiş müziğini hatırlamıyorum o yüzden bir şey diyemeyeceğim. :)

Claire Danes gerçekten harika bir oyuncu. Onlarca dizi izlemişimdir bugüne kadar ama onun kadar sağlam kadın oyuncu performansı pek hatırlamıyorum. :)

24'e benzetmişsin, ben izlemediğim için bilmiyorum ama yapımcıları aynı 24 ile. :)
Son sahnede Irak'ta cezaevinde arkadaşını döverek öldürmesi gösterildi, etkileyiciydi. Adamımız gerçekten casusuluk yapıyormu kafamda sorular. İkinci bölümü bekliyorum. Birde şu kadın milleti hemen adamı en yakın arkadaşıyla aldatmış.:(

Homeland 1x1

Son yıllarda izlediğim en iyi dizilerden biri diyebilirim çok beğendim. Konu klasik;" Yasasın Amerika, kahraman Amerika " ama, dizinin gerçekten izleyiciyi ekrana bağlayan bir büyüsü var. Oyunculuklar muhteşem, senaryo güzel, kurgusu çok güzel. Bence mutlaka izleyin.:)

Konusu: Adamımız Irak ta - Ne işi varsa- uzun yıllar esir olarak tutulur. Herkesin öldü zannetiği sırada yapılan bir operasyonda tesadüfen bulunur.Amerikada bir kahraman gibi karşılanır ancak bir CIA ajanı kadın onun karşı taraf hesabına çalıştığından şüphelenerek takip etmektedir. :)

Arkadaşlar tefsiye ediyorum güzel ve sürükleyici bir dizi. En azından ilk bölümü öyle; umarım devamı daha da güzel olur.:) @destere
bu kadar övgüden sonra ilk bölüme bakayım :)
ama işte..... amerika siyaset ajan falan işleri sakat hiç sevmediğim konu :)

Forum İstatistikleri

Konular
171,866
Üyeler
8,462
Son Üye
erco