NBC Hannibal 2. Sezon Yorumları

2x9

Bu bölüm klasik müzik eşliğinde yenen spesiyallerimiz yoktu :)

Hannibal'ın Will'e tanrıyı anlatırken verdiği rahibelerin üstüne çöken çatı örneği çok düşündürücü,müthiş gerçekten güzeldi.

Sonunda Hannibal Will'i kendine benzetecek,Hannibal'ı yakalamak için daha kaç kişi öldürecek Will acaba?.

Margot ve Will söyledikleri gibi birbirlerine çok benziyorlar,ileride sevgili olabilirler.:)

Hannibal ın derinden sözleri mesleği gereği tamam da adamın her hastası da onun gibi konuşuyor arkadaş.Kim kime tedavi uyguluyor anlayamıyor insan.(b)

Will Hannibal'ı yakalamak için,kendisinin o'nun istediği kişiye dönüştüğüne inandırmaya çalışıyor,çünkü diğer hasta kızla konuşurken de Hannıbal'ın ajandasını kurcaladığını söyledi.:)

9/10

@Forumdash @berkann @destere
10. bölüme birazdan geçeceğim sizde durum nedir ?

Yine çok gerilimli bir bölüm izledik. Zaten gerilmeye çok uygun bir yapım var.

Baştaki rüya sahnesi ayrı bir harikaydı zaten. O sahnedeki replikler çok iyiydi.

Bu haftaki cinayetimiz en farklı olanlardan biriydi sanırım.

Özellikle sonlara doğru çok heyecanlyıdı. Hannibal, hayvan adamı Will'in evine getirdiğinde, Hannibal'a ettiğim küfürleri hatırlamıyorum bile. O kadar çok ettim ki. Neyse tencere yuvarlanmış kapanığını bulmuş. -Hannibal ve Alana için-
Wiil'in hayvan adamı nasıl yakaladığını da görseydik, 10 verecektim. Neyse gelecek bölüm göreceğiz sanırım.

9/10

Nereden çıkarıyorsunuz Freddie Lounds'un öldüğünü? Will Lecter'a yakınlaşmak için rol yapıyor. Freddie Lounds gibi fazla meraklı cürretkar bir kadına o noktadan sonra bir şeyleri açıklamak zor. Sanırım onu bir yere kapattı ve olanları sakinleştikten sonra açıkladı. Ayrıca Will aynı Dexter gibi sadece katilleri öldürebilir. Masum insanları öldürecek biri değil.:)

2x10

Dizi demek basit kaçar. Felsefik ve sanatsal bi' gösterim diyelim.:)

N'oluyoruz yaa?! Willcim canım benim, sen neler yapıyorsun öyle? Hannibal'a oyun oynuyorsun da umarım yenersin ki zeki birisin, yenersin sen.:)

Will'in Hannibal'a dönüştüğüne asla inanmam... kesinlikle oyun oynuyor şahsen ben sezon başından beri böyle düşünüyorum.Hannibal'la oynayıp, onun olmasını istediği kişi gibi davranıp , Hannibal’ın böyle düşünmesini sağlıyor.:)

Hannibal’a getirdiği etin de insan eti olduğunu bilinçli olarak düşündürdü . Will bu şekilde olmadığı biri gibi görünüyor ve Hannibal'a bu şekilde yaklaşarak onu alt etmeye çalışıyor.:)

Bi önceki bölüme göre durgundu 8.5/10

Nereden çıkarıyorsunuz Freddie Lounds'un öldüğünü? Will Lecter'a yakınlaşmak için rol yapıyor. Freddie Lounds gibi fazla meraklı cürretkar bir kadına o noktadan sonra bir şeyleri açıklamak zor. Sanırım onu bir yere kapattı ve olanları sakinleştikten sonra açıkladı. Ayrıca Will aynı Dexter gibi sadece katilleri öldürebilir. Masum insanları öldürecek biri değil.:)

O da olabilir ama et neydi peki o zaman?

Hannibal o kadar aptal değil. Adam sabah akşam insan eti yiyor. Gurme olmuş artık, tadını anlamayacak mı? :)
Vikings'de Floki'nin kötü adam olmadığına Ozan'lar la iddiaya girmiştim haklı çıktım,burda da yüzde yüz eminim Will kötü birisi olamaz.Etide nebileyim zor değil yeni ölmüş bir insanın kadavrasından da almış olabilir.:)

Vikings'de Floki'nin kötü adam olmadığına Ozan'lar la iddiaya girmiştim haklı çıktım,burda da yüzde yüz eminim Will kötü birisi olamaz.Etide nebileyim zor değil yeni ölmüş bir insanın kadavrasından da almış olabilir.:)
Will kötü değil ama hayvan adamı öldüren de kendisiydi. %100 Will yaptı demiyorum, hatta Will'in yapmasını istemiyorum. Umarım öldürmemiştir.

Will öldürüyor ama sonuçta. Öldürüp al sanat eseri yap dierekten Hannibal'ın eline vermesi saçma olur.
Freddie Lounds'u Will öldürmedi eli kolu bağlı biryede olabilir.Randall Tier'e gelince Will onu katil olduğu için başka insanlara zarar verebileceğini düşündüğü için öldürdü ama parçalayan Hannibal bence.:)

Freddie Lounds'u Will öldürmedi eli kolu bağlı biryede olabilir.Randall Tier'e gelince Will onu katil olduğu için başka insanlara zarar verebileceğini düşündüğü için öldürdü ama parçalayan Hannibal bence.:)
İlk cümlen doğru olabilir. Ve dediğin gibi olmasını istiyorum. Ama öldürmüş de olabilir.
2. önerin ise bence doğru değil. Yani Tier'ı öldürdüken sonra parçala diye Hannibal'a vermesi bence saçma. :)

Bekleyip göreceğiz artık. Bir de hala;
Ölen ajan kızın tavana sıktığı mermiden iz yok? Mermiyi sıktıktan sonra tavanı gösterdiler mutlaka bir gelişme olacak. Ve bence o gelişme sonucunda Jack-Hannibal kavgasını izleyeceğiz.

İlk cümlen doğru olabilir. Ve dediğin gibi olmasını istiyorum. Ama öldürmüş de olabilir.
2. önerin ise bence doğru değil. Yani Tier'ı öldürdüken sonra parçala diye Hannibal'a vermesi bence saçma. :)

Bekleyip göreceğiz artık. Bir de hala;
Ölen ajan kızın tavana sıktığı mermiden iz yok? Mermiyi sıktıktan sonra tavanı gösterdiler mutlaka bir gelişme olacak. Ve bence o gelişme sonucunda Jack-Hannibal kavgasını izleyeceğiz.
Parçalaması için kendi elleriyle teslim etmemiştir,şuna yürekten inanıyorum Will kötü birisi değil Randall Tier'i öldürmesi nefsi müdafaa,napsaydı yani adamın kendsiini öldürmesine izin mi verseydi?

2x10 da bitti

sanırım will graham gittikçe lecter ı geçecek gibi , üzüme baka baka onada bir haller olmaya başladı gazeteciyi öldürdü veya öldürmedi tam anlaşılamadı gazetecinin öldüğünü göremedik , hannibal ile yedikleri neydi acaba insan eti falan dedi will, umarım değildir.. gerçi gazeteci haketmişti ölmeyi :) şu anda görüntü olarak ortak çalışıyorlarmış gibi bir durum sözkonusu ..
10. bölümdeki sevişme sahneleri bayağı uzunca yer tuttu, bir sahnede margot la will, bir ara haniballa margot, bir ara will ile hannibal sevişiyordu sanki :)) bunlar grupmu yapıyor diye şüpheye düştüm :)
hannibal margotu kardeşini öldürmesi için teşvik ediyordu kardeşi gördükki gerçekten maison mudur kardeşi nedir ölümüde hakeden biri ölsede hak yerini bulur :)

birazdanda 2x11 i izlerim..

vee 2x11 de tamamdır tüm bölümleri heyecan olarak birbirine yakın bölümler,

ilk sahnede kiraz kuşunu karşılıklı olarak aşırdıkları bölüm muhteşemdi :) kiraz kuşunun tadını merak ettim keşke kemikleri ayıklasalardı bütün yuttular:)
dr. bloom mal mal ortada dolaşıyor will ne kadar uyarsada kadının umrunda olmadı son sahnede jeton anca düştü kadına
gazeteci kadın freddy ölmemiş üzüldüm keşke ölseydi :)
will e yazık abigail den sonra margot dan doğacak çocuğunuda kaybetti, hannibal dost gibi görünüp en büyük kazığı attı will e... will in mason öldürmemesi hiç iyi olmadı onu hannibal e karşı kışkırtmayı düşünüyor ama bu plan tutmayacaktır :)

bölüme puanım =8. aslında hannibal ın tüm bölümlerine puanım 8 , çekimler çok kaliteli beklenti çok yüksek senaryo anlamında ama arada çok anlaşılmaz diyaloglar var uzun uzun konuşma sahnelerinin devam etmesi bazen sıkıyor .. birde her cinayetten sonra will ve hannibal ın bilirkişi sıfatıyla yumurtladıkları sözler bıktırmaya başladı ?

@Forumdash sende durumlar nasıl :) kaçıncı bölümdesin nerdesin naparsın neydersin? sesin soluğun çıkmıyor dizi hakkında :)

[HASHTAG]#Hannibal[/HASHTAG] S02 B09-10-11'in yorumları

9-10.bölümlere ait;
keşke dün gece izleyip hemen yoruma gelseydim:(
Zira aklımızda soru işareti bırakan sahnenin cevabini aldim:( Şimdi yazsam olmaz.

9.bölümdeki dinazorcu arkadaşi çok güzel remettiler:X Bir kez daha sanat ve hayal konuştu. BU arada Will'in evine camdan girmesi filan muhteşem sahneydi.

10.bölümde ise ben inanmıyorum Will'in gazeteciyi öldürüdüğüne çünkü bize balık tutma sahnesinde Hannibal'a karşi yapılacak olan hamlenin sinyalleri verildi.Hatta Jack ve Will Hannibal'a "hep senden yiyioruz bu sefer sıra bizde" gibi bişey demişti. Balık oltaya geldi gibisinden bişeyler demek istemişltir yönetmen senarist:X
Will'in Hannibal'a gazetecenin eti yerine kkimin antrikotu getirdi bende çok merak ettim. Bence insan etiyle hayvan eti arasında özellikle sırt etinde pek fark yoktur. Pişen et zaten bizim kurbanda kavurdugumuz etin rengini almişti:F Hannibal'ın pişirdiği et rengi beyaz et tarzında oluyordu(b)

berkann'ın demesi gibi dizinin bile sevişme sahneleri çok farklı. Will artık Hannibal'laşiyor diye bize bunu düşündürütürülerken bile sevişme pozisyonlari bile aynıydı:X
Ve son sahne şu an avatarımdaki resim.Böümün özetiydi.

11.bölüme ait yorum;
Ben şu tekerlekli sahneden pek etkilenmedim filmi izlemediğimden ama filmi izleyenler bayaa övüyor. Görsel olarak güzeldi ama.

Şu yeni katılan Margot'un abisi tuttum laa ben bu adamı.ADam bence çok sempatik:X Göz yaşi damlasını alıp içiyor.Kötü gibi görünsede bence güzel sahne.İleride onu neden yaptiğina bişeyler gösterseler:X Birde o adamı gösterdiklerinde çaldıkları davul zurna müziği süper olmuş:F (acaba biliyorlarmı bizim yörelerin tınılarına benzediğini)

Hannibal ve Will'in oturup o masum kuşu nasıl yediler yaaa:( İçim gitti resmen.Kemiklerini ve kafasını ayırsalardı gerçekten:X

Will'in bir çocugu daha gitti:( Köpeklerine umarım bişey yapmaz Hannibal.
Alana m*lına noluyor anlamıyor bir oralı bi bizim köylü??? :bilmem:Alanayı def etsinler diziden yaa Margot Will'e yakışıyor hem daha güzel:X

veee gazeteci kız ortaya çıktı keşke çıkmasaydı.Alana m*lı Hannibal'a karşi ağzından kaçirirsa şaşirmam.Hannibal bunu geceleri hipnoz edip ağzindan laf bile alıyordur ki barut olayından sonra yapsa yeridir:T:

Evet @destere dizinin akıcılıgı fazla ağır dialoglari yüzünden belli kesim tarafından benimseniyor. Yoksa daha çok populer bir dizi olurdu:( Ama bu çizzginisini bozmasın.

Bende
9.bölüme 8.5
10.bölüme 9.0
11.bölüme 8.5 veriyorum.

2x11

Beğendim bu bölümü de genel olarak, sezon finaline iki bölüm kala olaylar gelişmeye başladı. :)

Freddie Lounds'un ortaya çıkmasıyla Will'in Hannibal'a oyun oynadığı tam anlamıyla açığa kavuştu.Ama Hannibal bu oyunlara gelmez.:)

Bir önceki bölümde Will'in masum bir insanı(gazeteci)öldüreceğine inanmamıştım,anca zorda kalıp kendini korumak için nefsi müdafaa hakkını kullanarak birisini öldürebilir.:)

Hannibal'cım damak tadına sonuna kadar güveniyordum ama o kuş olmuş mu şimdi?:)

Domuzlara dinletilen müzik???bildiğin doğu Anadolu halay müziği ,inanılmaz güzel bir müzik zurnalı falan.:)

Bu sözler duygulandırdı;+abigail'i hala rüyamda görüyorum. rüyamda ona balık tutmayı öğretiyorum.
-bunu senden aldığım için üzgünüm. geri verebilmeyi dilerdim.

Jack'in Freddie'yi Alana'ya göstermek güzel bir fikir miydi, göreceğiz.:)

8,5/10

[HASHTAG]#Hannibal[/HASHTAG] S02 B09-10-11'in yorumları

9-10.bölümlere ait;
keşke dün gece izleyip hemen yoruma gelseydim:(
Zira aklımızda soru işareti bırakan sahnenin cevabini aldim:( Şimdi yazsam olmaz.

9.bölümdeki dinazorcu arkadaşi çok güzel remettiler:X Bir kez daha sanat ve hayal konuştu. BU arada Will'in evine camdan girmesi filan muhteşem sahneydi.

10.bölümde ise ben inanmıyorum Will'in gazeteciyi öldürüdüğüne çünkü bize balık tutma sahnesinde Hannibal'a karşi yapılacak olan hamlenin sinyalleri verildi.Hatta Jack ve Will Hannibal'a "hep senden yiyioruz bu sefer sıra bizde" gibi bişey demişti. Balık oltaya geldi gibisinden bişeyler demek istemişltir yönetmen senarist:X
Will'in Hannibal'a gazetecenin eti yerine kkimin antrikotu getirdi bende çok merak ettim. Bence insan etiyle hayvan eti arasında özellikle sırt etinde pek fark yoktur. Pişen et zaten bizim kurbanda kavurdugumuz etin rengini almişti:F Hannibal'ın pişirdiği et rengi beyaz et tarzında oluyordu(b)

berkann'ın demesi gibi dizinin bile sevişme sahneleri çok farklı. Will artık Hannibal'laşiyor diye bize bunu düşündürütürülerken bile sevişme pozisyonlari bile aynıydı:X
Ve son sahne şu an avatarımdaki resim.Böümün özetiydi.

11.bölüme ait yorum;
Ben şu tekerlekli sahneden pek etkilenmedim filmi izlemediğimden ama filmi izleyenler bayaa övüyor. Görsel olarak güzeldi ama.

Şu yeni katılan Margot'un abisi tuttum laa ben bu adamı.ADam bence çok sempatik:X Göz yaşi damlasını alıp içiyor.Kötü gibi görünsede bence güzel sahne.İleride onu neden yaptiğina bişeyler gösterseler:X Birde o adamı gösterdiklerinde çaldıkları davul zurna müziği süper olmuş:F (acaba biliyorlarmı bizim yörelerin tınılarına benzediğini)

Hannibal ve Will'in oturup o masum kuşu nasıl yediler yaaa:( İçim gitti resmen.Kemiklerini ve kafasını ayırsalardı gerçekten:X

Will'in bir çocugu daha gitti:( Köpeklerine umarım bişey yapmaz Hannibal.
Alana m*lına noluyor anlamıyor bir oralı bi bizim köylü??? :bilmem:Alanayı def etsinler diziden yaa Margot Will'e yakışıyor hem daha güzel:X

veee gazeteci kız ortaya çıktı keşke çıkmasaydı.Alana m*lı Hannibal'a karşi ağzından kaçirirsa şaşirmam.Hannibal bunu geceleri hipnoz edip ağzindan laf bile alıyordur ki barut olayından sonra yapsa yeridir:T:

Evet @destere dizinin akıcılıgı fazla ağır dialoglari yüzünden belli kesim tarafından benimseniyor. Yoksa daha çok populer bir dizi olurdu:( Ama bu çizzginisini bozmasın.

Bende
9.bölüme 8.5
10.bölüme 9.0
11.bölüme 8.5 veriyorum.
ben onuncu bölümde will in gazeteciyi hallettiğine bayağıda inanmıştım :)) hatta çokda sevinmiştim , ama olmadı işte yaşıyor freddy kruger :)
alana malı yakıştırman çok iyi olmuş kadın tam mal yeni yeni bişeylerden şüphelenmeye başladı bizde bir hikaye anlatılır : adamın birini kervanı koruması için tutmuşlar, kervanın önünü eşkiyalar çevirmiş kervandaki 39 kişiye tecavuz etmişler, korumadan çıt yok,:) sıra kırkıncıya gelince koruma bir sinirlenmiş tüm eşkıyayı öldürmüş :)) alana da sanırım kırkıncı tecavüzü bekliyor :)

diyaloglardan sıkılmam normalde.... yeni bişey vaad eden dikkat çekici diyaloglar muhteşem olur, ama burda diyaloglarda bir kısır döngü var. olayın mantığı bana ters, bu ikilide o ters gelen mantık üzerine derinlemesine dalış yapıyor bu da can sıkıyor
true daki rust ve marty arasındaki diyaloglara benzer diyaloglar olsa dizi 12 saat olsada sıkılmadan izlerdim çünkü içimizdeki merak duygusunu kamçılayan konuşmalar geçiyor orda her konuşmada acaba laf nereye varacak diye beklentin artıyor :)

Son düzenleme:
11. bölümü izledim. Son haftaların en iyi bölümüydü.

Gazeteci kadın ölmemiş. Her şey Will'in oyunuymuş. :Z Anlamadığım yer Jack, bunların hepsinin Will'in oyunu olduğunu biliyor mu? Bana biliyor gibi geldi. Nasıl ikna olmuş acaba? Neyse Alana'ya da anlatsınlar olanları da gidip Hannibal'a yetiştirmesin.

Bu bölümdeki müzikler ilginçti. Özellikle Margot'un abisinin olduğunu sahnelerde davul-zurna varmış gibi geldi bana? :D

Bu arada Margot da beni üzdü. Yapılır mı lağn bu Will'e? :( Abisinin yaptığı da kötü ama mantıklı bir hamleydi. Zaten dizide iyi olarak nitelendirilebilecek bir karakter yok. Herkes kötü. Ha belki Jack iyi sayılabilir, bir kötülüğünü görmedik ama o da çok gerizekalı. /spoiler]

9/10

11. bölümü izledim. Son haftaların en iyi bölümüydü.

Gazeteci kadın ölmemiş. Her şey Will'in oyunuymuş. :Z Anlamadığım yer Jack, bunların hepsinin Will'in oyunu olduğunu biliyor mu? Bana biliyor gibi geldi. Nasıl ikna olmuş acaba? Neyse Alana'ya da anlatsınlar olanları da gidip Hannibal'a yetiştirmesin.

Bu bölümdeki müzikler ilginçti. Özellikle Margot'un abisinin olduğunu sahnelerde davul-zurna varmış gibi geldi bana? :D

Bu arada Margot da beni üzdü. Yapılır mı lağn bu Will'e? :( Abisinin yaptığı da kötü ama mantıklı bir hamleydi. Zaten dizide iyi olarak nitelendirilebilecek bir karakter yok. Herkes kötü. Ha belki Jack iyi sayılabilir, bir kötülüğünü görmedik ama o da çok gerizekalı. /spoiler]

9/10
Müziklerde davul zurna(belki gayda yada tulum) kullanildiği kesin :X Bir kereceik halayda çekse yada absürd bi oyun oynasa s.finali olmadan:F