TRT 1 Halka - Dizi Yorumları

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Sen yokken gelecek sezon devam edeceğimiz kesinleşti :A
Gördüm ve söylemiştim demek istemiyorum ama söylemiştim. :A

Bu dizi öyle 1 sezonda reyting yüzünden final yaptırılacak bir dizi değil, bu hikaye öyle reyting yüzünden kenara atılacak bir hikaye de değil. 2. sezon dijital platformda da olsa Trt'de de olsa her türlü aynı epikliği göreceğimize zerre şüphem yok. Şu 2 saatlik bölümlerde bile herhangi bir boş sahne olmadığını düşünürsek, dizi eğer yeni sezonda dijital platformda olursa yine efsane olur elbette ama bu sefer sıkıntımız bu efsaneliği daha kısa izlemek olur. Yani şu 16 bölümü 32 bölüme yaydığını düşün ve izlediklerimizin bize çok daha uzun sürede aktarıldığını düşün. Bu 16 bölümde bile 1 hafta beklerken kafayı yerken 32 bölümü nasıl bekler ve sabrederdik ki... Çünkü dizinin 2 saat 15 dakikalık bölümlerini düşünüyorum ve çıkarabileceğim sahne bulamıyorum, bulsam bile o sürenin kısalacağı süre en fazla 2 saat olur. Yani tamam senarist dijital platformda çok daha özgür olur ama orada olan bize olur, göreceğimiz hikayeyi çoook daha geç görmüş oluruz...
 
  • Beğendim
Reactions: batuhankaralar

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Halka 16. Bölüm
Bu bölümü iki kere izledim ve bir kere daha izleyebilirim. Tempo ve olaylar çok fazla artmaya başladı ve ben yeni karakterleri pek sevemedim. Özellikle Terzi'nin babasını hiç sevmedim. Çağatay gibi o da çok konuşuyor ama Çağatay'a yakışıyor hareketleri. Terzi'nin hikayesini merak ediyorum.
Bir kaç bölüm önce Altan'ı öldü sandığmızda üzülmüştüm ama bu bölümdeki ölümüne üzülmedim. Bahar'lar onu nasıl takip etti, o kısımları anlamadım.
Müdüre çok üzüldüm. Adam ne olursa olsun Kaan'nın ismini vermedi, görevine sadık kaldı. Onun öldürülüşü ve silahların onunla gömülme detayları çok zekice. Vekilharç'ın istemeden ateş etmesinede üzüldüm. Çok zorlandı ve maalesef onunda eli kana bulandı. Son sahnede harikaydı. Fragmandada bukez müdüre yapılan Çağatay'a yapılmak isteniyor. Çağatay karakterini seviyorum. Ona birşey olmasın.
Cihangir'in yanında çalışan kadınada üzüldüm.
Dizinin bu bölümü şuana kadar galiba genel olarak beğenmediğim bir bölüm oldu, kötü bir bölünmdü demiyorum ama çok kafa kurcalayıcı oldu ve zorlandım takip etmekte. Biz sonrasinda internetten tekrarına bakıyoruz detayları daha iyi anlamak için ama herkesin bu imkani yok, haliyle bu bölümler ağır geliyor seyirciye ve reytingde de çok fazla bir çöküş oldu buyüzden.
Daha öncede Cihangir/Kaan zor duruma düşüp bir şekilde kurtulmanın yolunu bulmuşlardu. Bu yeni gelenlerden nasıl sıyrılacaklar merak ediyorum. Bu adamın 'yukardakiler'den biri olduğunu pek düşünmüyorum. Belkide Cemal Komiser'in dediği gibi, bu Halka'nın işi değildir. Halka'nın başına geçmeye çalışma çabaları. Cengiz Han'ı hâla bekliyorum.
 
  • Harika
Reactions: Turkuazz

Turkuazz

Favori Üye
Katılım
4 Eylül 2015
Mesajlar
17,718
Reaksiyon puanı
13,197
Puanı
860
Konum
Dünyadan
Bu nasıl dizi ya muazzam bölüm diziyi ikinci kez bakacağım sabah bakınca dizi nasıl bitti anlayamadım çok karmaşık bir o kadarda muazzam bölüm :D
 
  • Beğendim
Reactions: Dosi

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
17. bölüm
Bu bölümde beni en etkileyen sahneler, Cemal Komiser'in Amirinin defnedildiği yeri bulduğunda ağladığı sahne, diğeri ise İskender'in vurulduğu sahne oldu. Cengiz Han'i hâla beklerken, şimdide acaba İskender öldümü diye düşüneceğim. Cihangir'in böyle birşeyi, Müjde'nin gözü önünde yapması bana pek inandırıcı gelmedi. Bence bir takım oyunlar oynandi, ileriki zamanda öğreneceğiz.
Tanitımda ise Müjde anahtatarı aldığını işlere kendisinin bakacağını söylüyor. Halka'da birisi ölürse anahtarı Halka istediği kişiye veriyor. Ancak İskender sağken anahtarı Müjde'ye verebilirdi. Bu detaydan dolayı ölmediğini düşünüyorum. Onu bir yere saklamışlardır. Altan nasılki ölü sanılıp dirildiyse, İskender içinde bu böyle olabilir.

Cihangir'in başı dertte, Amir'in öldürülme suçu ona kaldi. Çağatay ve Terzi hain plan yaptı ve bu işten nasıl sıyrılacak merak ediyorum. Ancak, Vekilharç Hümeyra'ya anlatırsa, o da Cemal amire bildirirse sıyrılabilir gibi.
O bilgisayarcı çocuktan telefonu almadan öylece serbest bırakmaları Kaan ve Cihangir gibi zeki kişilere yakışmadi.

Kısa yazayım dedim, yine biraz uzattım :A
 
  • Beğendim
Reactions: MEnes and Turkuazz

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Söz vermiştik, sözümüzü tutmak gerek. Dizinin gidişatını asla kestiremiyorum. 2 bölüm önce böyle bir yere varacağımızı asla düşünmezdim. Gittiğimiz senaryodan memnun olup olmama durumu değil bu, tamamıyla Halka'nın alametifarikası olanı yaşıyoruz. Tahmin edilememe ve senaryo gidişatının nereye varacağını kestirememe... Yine biz tahminler yürütüyoruz, bazı durumlarda tahmin ettiklerimiz gerçekleşiyor aslında ama bunları bile Halka istediği için doğru tahmin ediyoruz. Yani senaryo öyle bir tasarlanmış ki adamlar bizim neyi bilmemizi istiyorsa onu biliyoruz. Bu cümleyi daha önce yine kurmuştum ama öyle şeyler izledik ki tekrar kurmakta beis görmüyorum. Çok çok iyi be...

12.Bölüm
Tek tek bölümlere değineceğim aklımda kaldığı kadarıyla. Son kısımda da ilerisi için tahminler yürüteceğim, evet bıkmıyorum tahminler yürütmekten... 12. bölümde son bıraktığımda öyle bir yerde bırakmıştık ki benim için zirve bölümü 11. bölüm demiştim. Nereden bileyim o zirve bölümünün üstüne çıkacak bölümler gelmeye devam edecek. Cengiz Han dahi işi bir plan yapmıştı tüm çocukları kapatmıştı, biz teori üstüne teori yapmıştık. Ama 12. bölümde çılgın gelişmeler yaşandı ki dizinin tüm gidişatı değişti. Aslında Halka'da sürekli rastladığımız olayları yaşadık 12. bölümde. Halka'nın bölümlerde tarzı genelde bir bölüme 2 veya 3 yabancı dizi bölümü sıkıştırma gibi oluyor. 2 ana hikaye sırayla anlatılıyor gibisinden. Veya bazı bölümler tek büyük olay üzerinden ilerliyor. Tabi bunların hepsi hikayenin ana hikayesini ilerletiyor. 12. bölümde önce Yeni Hayata'dan kaçış bölümü izledik ilk 1 saat civarı. Zaten bir şekilde kaçacaklardı oradan sonuçta. İlhan'ın gemileri yakmasıyla kaçış bir şekilde başarılı oldu.

İkinci kısımda ise Çağatay'ın artık işi noktalandırmasını izledik. Beklenmedik şeyler yaşadık. Kaan ve Cihangir'in sorularına cevap bulmak için yapamayacağı şey yoktu. Final sahnesi çılgın bir sahneydi, oyunculuklar müthişti... Cengiz'in vurulması olayı 17. bölümde bile açığa çıkarılmayan bir durum olduğu için ve cesedi gösterilmediği için ölmediğini düşünüyorum ve inatla çıkacağı sahneye kendimi hazırlıyorum. Ama bakalım nerede karşımıza çıkacak. Yüksek ihtimal öyle bir yerde karşımıza çıkacak ve öyle bir planla gelecek ki biz kafayı yiyeceğiz... 12. ve 13. bölüm yönetmen değişikliğiyle de birlikte artık dizinin başka yollara gittiğinin göstergesiydi.

13.Bölüm
13. bölüm ise 11. bölümün bile önüne geçen bir bölümdü bana kalırsa. Gerçi dizi her bölüm üstüne koyarak gittiği için artık bu durum normal geliyor. Bölümün adından da anlayacağımız ve önceden de üzerine konuştuğumuz Halka'nın tek bir yapılanma olmadığı bu bölümde bahsedildi. 'Yukarısı' dediler ve işler bir anda değişti. Cengiz Han 'öldü' yerine Çağatay geçmek istedi doğal olarak. Yukarısı Halka'nın kaderine birinci elden dahil oldu. Vekilharç önem kazandı Kaan ve Cihangir için. Ve yine 2 bölüm gibi tek bölüme dağıtıldı. İlk kısım Vekilharç'ın ele geçirilip yine merak edilen soruların sorulması kısmı. Vekilharç'ı kaçırma planı kurgu olarak çok çok iyiydi. Zaten dizide bu şekil kurgusal planlar çok zekice oluyor ve her zaman hoşuma gidiyor.

Bölümde fazlaca gelişme yaşandı. Cengiz Han'ın arkasında bıraktığı video, Halka'nın yönetiminin babadan oğula geçmediği mesajının verilmesi, Türkçe sözlüğe gizlenmiş şifreler, Altan'ın istihbaratçı olarak bunu çözmesi. Devamında Hümeyra'nın kısmı var ki en bomba kısım orası. Vekilharç'la tanıştılar, Cengiz'in yanındaki kişi olduğunu öğrendi. Kaan'la Cihangir üstüne paraları alıp Halka'nın yönetimine geçmeleri karşılığında Hümeyra ile tanışmak durumuna geldiler. Gerçekten kritik bir durumdayken final sahnesinde bambaşka bir şeyle karşılaştık. Sherlock vari bir sahne izledik gerçekten. Cemal Amir'in olayı çözmesi Hümeyra ile yüzleşmesi muazzam bir sahneydi. Ve önceki bölümlerdeki detayı atlamadan bunu yapmaları çok iyi olmuş. Amir'in vurulduğu bölümde Çağatay Bahar'ın babasının çevrilmiş notlarını ele geçirmişti. Ancak kitap poliste olduğu için bu bilgiler bir yere gitmedi sonuçta. Tekrar çevirisi yapılmış ve Cemal Amir bunlar üzerine çok fazla kafa yormuş. İsimleri görmesi, baş harflerin ters yazılması, bunların tek tek ekrana gelmesi. Olayın çözüm anı baya iyiydi.

14.Bölüm
Artık Halka bundan sonra başka türlü ilerleyecekti. Çünkü yukarısı olaya dahil oldu. Cemal beklediğim gibi Hümeyra ile anlaştı. Çağatay yukarısı ile temasa geçip parayı teslim edip başa geçti. Yukarısı ise göreve gelmesi için Çağatay'a bir test yapıyor. Üstüne Terzi'yi Vekilharç'ın yanına vermelerini garip buldum. Ama Vekilharç'ın Halka açısından önemini bilginin kaynağı olmasını daha iyi anlıyoruz bu tarz durumlarda. Bunu ileriki bölümlerde bir kez daha göreceğiz. 14. bölüm yine akıl oyunlarının olduğu Çağatay Cihangir Kaan üzerinden ilerleyen bir bölümdü. Çağatay kendisine yapılanları unutmadığını ve bunun bedelini yeri geldiğinde ödetmeyi bildiğini gösterdi bu bölüm.

Halka ise 'Yukarı'nın verdiği işle uyuşturuya girdi ilk defa. Burada işler biraz karışıyor. Ona 16. bölümde daha net değineceğim. Bölümlük karakterler Külçe ve Burunsuz sağlam karakterler hoşuma gitti. Güzel de oynamışlar. Çağatay'ın oyununa Cihangir'in yaptığı hamle sağlam karşılık oldu. Sahte para Müjde'nin yine olaya bir şekilde dahil olması işleri Külçe açısından karlı olacak şekilde çözdü. 14. bölümün son kısmı ise İlhan yüzünden işlerin çığırından çıkmasıyla sonuçlandı. Paralar sahte uyuşturucu işi bozuldu ve Burunsuz bunun karşılığını vermek zorunda. Kaanla Cihangir'in oraya gitmesi, çatışma çıkması, herkesin etrafa dağılması. Son sahneler gerçekten kaos doluydu. Ama teknik kaliteyi beğendim, yeni yönetmenin ilk bölümü olmasına rağmen sırıtmadı. O da gerçekten başarılı olduğunu gösterdi. Final sahnesi ise Kaan'ın Bahar tarafından vurulması. İzlemesi acı veren bir sahneydi...

15.Bölüm
15. bölüm adından da anlaşılacağı üzere artık hikayenin tamamen değiştiğinin göstergesi. Artık Cihangir her şeyi öğrenecek. Artık her şey farklı olacak. Yukarısı aşağıya iniyor. Ezberler değişiyor. Önceki bölümden sonra Kaan'ı Çağatay aldı. İlk kısım Kaan'ın kurtulmasına kadar geçen mevzular. Ruhi'nin olaya dahil oluşu. Terzi'nin bile dikkatli olmazsam beni bile alır dediği çılgın bir karakter. Bunu girişinden ve bölümdeki olaylardan güzelce anladık. Çağatay kardeşinin peşine düşmeyi unutmadığını gösterdi. Kaan yoluyla Cihangir'i kullanması malum sona iyice yaklaşmamızı sağladı. Altan'la Kaan'ın sahnesi ilgi çekiciydi. Altan'ın neden Kaan'ın polisin içerdeki adamı olduğunu söylememesi merak konusu. Belki anahtarı gördüğü için Halka'dan olduğuna ikna olmuş olabilir ama yok yani. Bu bölümde anlattıkları ve zamanı gelince açıklarım demesi olayı değiştiriyor. Çağatay Cihangir Irmak Hanım'ın evine geldi. Aslında Cihangir burada hatırladı bu evi ama Çağatay'ın yanında yine detaylar aklına gelmedi. Bu arada Çağatay'ın bölümlerde ekranın mavi tona büründüğü anlarda kendiyle konuşma sahneleri efsane. Çok zeki ve dolu bir karakter. Felsefe de yapıyor arada çok hoşuma gidiyor. Zaten mizahi olarak efsane olduğunu söylememe gerek yok. Şu izlediğim son 3 4 bölümde bölümlerde en öne çıkan karakter ve bu çok hoşuma gidiyor.

Hikaye ilerledi Çağatay Cihangir'i ilaç almaya gelecek kadar sıkıştırdı ama Cihangir tabi ki kaçacaktı. Kaan da 'kurtarıldı'. Kurtarılma operasyonuna güldüm ahaha. Bölümün son kısmında Ruhi Çağatay ve diğerleriyle karşılaştı. Yukarıdan gelen emirler Çağatay'ın başarısızlıklarının sonucu olarak ve zekasına yapılan büyük hakaretlerle aşağı Halka'yı Vekilharç ile yönetmesine karar verdiler. İlgi çekici mevzular yaşanmaya devam edecek, bunlar hiç bir şey... Bölümün son kısmı çok iyiydi. Gülay'ın Nurten'den zaten şüphelendiğini görmüştük. Hem bu bölümde hem de öncekilerde. Artık olayı çözdü ve ortaya Cihangir'deki videoyu da çıkardı. Gülay'ın sadece İlhan'a bağırmayan bir karakter olduğunun hatırlanması güzeldi. Final sahnesi ise teknik olarak ve detaycılık olarak müthiş bir sahneydi. Bizim bildiğimiz şeylerin Cihangir'in ağzından Cihangir'e anlatılması çok çok iyiydi. Artık Cihangir Karabulut gerçekleri konuşulacak... Serkan Çayoğlu ise döktürdü o sahnede...

16.Bölüm
16. bölüm yine yeniden efsane olduğunu gösterdi. Dizi zaten her bölüm efsane, hangisi en iyi bölümü kestiremiyorum resmen. Yukarısı aşağı inmişti artık tam indi... Bölümün başında Cihangir'in de ilerisi için Kaan'a bir video bırakması güzel bir detaydı. Gerçeği öğrenen Gülay ve İlhan'ın tutuşmasını izlemek de güzeldi. Bölümün devamındaki Çağatay'ın yaptığı felsefe gerçekten çok hoşuma gitti, Altan'la konuştuğu sahne, Kaan'ın takip etmesi ve detayları aktarması bölümün ilerisi için tehlike arz eden sahneler. Önceki bölümlerde iyice yükselen Cihangir Müjde ilişkisi Cihangir'in gerçekleri öğrendikten sonra sağlam değişti. Bu bölümde bunun zirvesini gördük. Artık hemen hemen birbirleriyle koptular.

Altemur bey ve olaya girişi işleri iyice karıştırdı. Yukarısı aşağıya indi mi diye soran Hümeyra'nın yüz ifadesi ve Vekilharç'ın cevabı biraz açıklıyor durumları. Faruk Amir'in öldürülmesi, orada yapılan plan Altemur'un düşünceleri biraz basit ama etkili bir plandı. Altemur'un orada yaptığı Kader tiradı ise fazlasıyla başarılı. Ve içerdiği anlamı düşününce Halka'nın kudretini göstermesi açısından önemli. Altemur karakteri çok iyi, oyuncu desen çok iyi. Cihangir İlhan yüzleşmesi oyunculuklar baya iyiydi. Ama artık sırlar açığa çıkıyor. Dizide yine bilinmeyenler var ama hikaye artık sezon finaline doğru geldiği için bir çok sır da açığa çıktı.

Halka içindekini bulmak için yapılan çanta planı yine biraz basit ama eh işte diyebileceğim bir sahneydi. Kaan bir şekilde yırttı ama Altan'ın da güven testinde olması, bölümün başındaki mevzudan dolayı takip edildiği için polisin oraya gitmesi Altan karakterinin yarıda kesilmesini ve ölmesini sağladı. Geçen bölümdeki sahnenin içi boş kaldı. Altan niye Kaan'ı söylemedi biz bunu öğrenemeden karakter öldü. Diğer tarafta Hümeyra'nın Cemal'le ortaklığı da yakında ortaya çıkacak gibi. Kaan ve Bahar bu duruma ulaşırsa başka bir sır daha açığa çıkacak. Ki artık çıkması daha mantıklı. Çünkü Kaan'ın bu kadar olaylardan uzak bırakılması normal değil.

Terzi'nin gizemi bir anda bambaşka bir noktaya geldi. Babamı ellerimde öldürdüm falan diyordu ilk bölümlerde. Ama Korkut sahnesi inanılmazdı. Oradaki müzik inanılmazdı. 'Şiirler şarkılar, kaderin en güzel hikayecileridir Korkut' diyaloğu beni benden aldı. Tam bu diyaloğu söylerken Terzi'nin bir şey yapacak gibi hareketlenmesi, Altemur'un yüzünü sertleştirmesi bu diyaloğun çok derin anlamlar içerdiğini gösteriyor. Altemur'un Terzi'nin annesini öldürmüş olma ihtimali yüksek. Terzi fazla şey biliyor zaten bu belli. Halka ile ilgili bir çok olayda da olayı çözen veya merkezinde olan bir karakter olacak bundan sonrasında.

Bölümün son kısmı Terzi'nin katkısıyla Çağatay'ın Vekilharç Hümeyra görüşmesini öğrenmesini sağladı. Terzi'nin bu katkıları daha çok sürecek gibi. Olaylara aksiyon olarak değil de hikayeye etki olarak dahil olmaya başladı bu aralar. Hümeyra'yı ele geçiren Çağatay artık kardeşini öğrenecek, öğrenmek zorunda. Efsane klasik müzik eşliğinde izlemesi keyifli Çağatay Hümeyra konuşmaları ve sonrasında Cihangir'in olaya dahil oluşu. Her şeyi bilen Cihangir bildiğini Kaan'ı korumak için değiştirdi. Bu kısım ve sonrası artık neler olacağının iyice karışacağı kısımlar. Cihangir kendince haklı olabilir ama Kaan bir şekilde bunları öğrenecek sonuçta. Hiç bir gerçek saklı kalmaz. İkili arasındaki soğukluklar ileride gün yüzüne çıkacak gibi duruyor.

17.Bölüm

Cihangir Çağatay Kaan üçlüsü yine karşı karşıya. Yine Cengiz Han'ın öldüğü sahnelerdeki gibi çılgın şeyler ve oyunculuklar. Kaan'ın klasik ve olması gereken tepkileri. Manyaksınız lan siz diyor adam, haklı. Çağatay'ı vur fake'i tahmin edilebilir bir sahneydi. Altemur'un Çağatay'ı teste tuttuğu gibi 2.'yi bulduktan sonra onu da teste tutacağı biliniyordu. Yeni Cihangir ise o testten geçebilmek için her şeyi yapabilecek bir Cihangir. Ona da aynı Çağatay'a verildiği gibi bir iş verildi. Yine işin içinde uyuşturucu var.

Bunlar aslında bir çok şeyin göstergesi. Yukarısı diye gelen Altemur'un aslında yukarısı değil de aşağısı olabileceği ihtimali. Çünkü Halka daha önce uyuşturucuya girmemişti, polisle muhattap olmamıştı. Bu adam ise polis öldürdü, uyuşturucuya girdi. Ve çok da büyük patron olacak şekilde ilerlemiyor, konuşmuyor. Zaten tetikçilikten gelme bir adam olduğu için büyük patron olacağını pek sanmıyorum. Tabi çok şey bildiği aşikar. Ama bana kalırsa Altemur'un Halka'sı aşağı Halka. Cengiz Han'ın Halka'sı ortanca Halka. Altemur Cengiz'in ölümünü kullanarak yukarısı adına bu Halka'yı ele geçirme planı yürütüyor arka planda. Üst Halka şuan bizim görmediğimiz tam bir muamma. Cengiz Han'ın sırlarını ve planlarını bilmediğini de gördük bu bölümde Altemur'un. Dna testi istemesi Cengiz'in yaptıklarından habersiz olduğunu gerçek oğlun Kaan olduğunu bilmediğini gösteriyor. Sanırım Halka'lar arasında bir hiyerarşi var ama çok iç içe bir ilişki yok gibi. Cengiz öyle kolay ölecek bir adam değil bu NET. Bir şekilde bir planla karşımıza çıkacak sezon finalinde veya önümüzdeki bölümde, bundan eminim.

Hümeyra Cihangir yüzleşmesi fazla duygusaldı. Hümeyra'nın söyledikleri gerçekten etkileyiciydi. Oyunculuklar desen yine müthişti. Devamında Kaan Bahar ilişkisinin artık tam anlamıyla zirvesini gördük. Zaten çok sağlam işlendiği için ikiliyi izlemek çok keyif veriyor. Hem polisiye kısımda hem de duygusal kısımda birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Cemal Amir'e bir şeyler olma ihtimalini düşünerek bu ikili bu operasyonu ilerletecek yetkinliğe sahip gözüküyor.

Cihangir'e verilen görev kısmı geldi. Yeni Cihangir herkese ters yapıyor, atar yapıyor. Bunları yaparken elbette kafasında bir şeyler var ama nasıl çözüleceği, nasıl ilerleyeceği merak konusu. Görev başarısızlıkla sonuçlanıyor, Çağatay işleri başka boyuta taşıyor ama ihale İskender'e kalıyor. Çağatay'ın sessiz kalmayacağı çok belliydi. Ve Cihangir'e sağlam vurgunlar yaptı. Yine Terzi'nin burada etkin görev almasını gördük. Yine olayları dışarıdan gözlemlemesini gördük. Bu bölüm işleri bitiren yine Terzi oldu. Çağatay'ın mizahı yine mükemmeldi tabi bu bölümde. Karşısına kim gelirse gelsin hepsiyle eğleniyor adam, çok iyi ya. İhalenin İskender'e kalması ve İskender için verile ölüm emri. Altemur nereyee Cengiz Han nereye. Cengiz Han'ın yaptığı planları düşününce kesinlikle Altemur Yukarısı olamayacak kadar alt tabaka düşünüyor. Kaderi kontrol etmek isteyen bir adam ama icraatleri bunu göstermiyor. Güç elinde olduğu için herkes bunu böyle gördüğü için onun istediklerini yapmak zorunda kalıyorlar aslında. Ama Cengiz Han kendi Halka'sını kurtarmak için bir şekilde bu hikayeye dahil olmak zorunda. Cesedini o gökdelenden kurtaranların yukarısı olduğunu düşünmüştüm ama bu sözde 'Yukarısı' olmadığını da bölümler ilerledikçe anlamış olduk. Düşününce kesinlikle asıl büyük patron kurtardı Cengiz Han'ı. Onu da ya sezon finalinde ya da ikinci sezonda göreceğiz. Son sahnede verilen emri yerine getiren Cihangir İskenderi vuruyor. Ama işin içinde bir oyun olduğu Kaan'ın ve Cihangir'in tepkilerinden anlaşılıyor. İskender'in ölü bilinip sonradan ortaya çıkarılacak olması biraz fazla kullanılan bir yöntem. Klişe bir yöntem ama iyi bir kurguyla ve sağlam bir senaryoyla bence göze batmadan atlatılabilir.

Fragmandan anladığımız İskender ya gerçekten öldü ya da dediğim gibi öldüğü gizlendi ama bunu elbette Müjde bilmiyor. Amma velakin anahtarın Müjde'ye geçmesi işleri biraz karıştırıyor. Anahtar sahibi ölünce Halka'nın bu anahtarı uygun gördüğü birine vermesi durumu akıllara geliyor. Cihangir patron göründüğü için anahtarı teslim etme yetkisine sahip. Arka planda Müjde ile bu durumu çözmüş olabilirler. Cihangir'in silah mevzusu kurşunların aynı silahtan çıkmadığı anlaşılınca çözülecek ama zaten Çağatay bunu biliyordur. Çağatay'ın sözü bundan sonrasını Cihangir düşünsün uğraşsın mantığı. Yani o kurşun balistik sonuçlar gelene kadar Cihangir öldürmüş gözükecek Faruk Amir'i, bu da onu uğraştıracak tabi buna Kaan engel olmazsa. Bölümlerdeki tempo zaten hiç bir şekilde düşmüyor ama sezon finaline iyice yaklaştık. Ve 18. bölüm anladığım kadarıyla, yönetmenin ve yapımcının söylediği kadarıyla çok çılgın bir bölüm olacak. Biraz daha ilk bölümlerldeki gibi zeka işi planlar ve beklenmedik ters köşeler olabilir şu son 2 bölümde. Yani temennim o yönde. Umarım düşündüğüm şekilde ilerler ve Altemur aşağı Halka'nın başında çıkar, Cengiz Han da mükemmel bir planla onu alaşağı edebilir. Eğer bu şekilde ilerlerse son 2 bölüm gerçekten efsane olacaktır...
 
  • Beğendim
Reactions: Turkuazz and Dosi

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Söz vermiştik, sözümüzü tutmak gerek. Dizinin gidişatını asla kestiremiyorum. 2 bölüm önce böyle bir yere varacağımızı asla düşünmezdim. Gittiğimiz senaryodan memnun olup olmama durumu değil bu, tamamıyla Halka'nın alametifarikası olanı yaşıyoruz. Tahmin edilememe ve senaryo gidişatının nereye varacağını kestirememe... Yine biz tahminler yürütüyoruz, bazı durumlarda tahmin ettiklerimiz gerçekleşiyor aslında ama bunları bile Halka istediği için doğru tahmin ediyoruz. Yani senaryo öyle bir tasarlanmış ki adamlar bizim neyi bilmemizi istiyorsa onu biliyoruz. Bu cümleyi daha önce yine kurmuştum ama öyle şeyler izledik ki tekrar kurmakta beis görmüyorum.

12.Bölüm
Tek tek bölümlere değineceğim aklımda kaldığı kadarıyla. Son kısımda da ilerisi için tahminler yürüteceğim, evet bıkmıyorum tahminler yürütmekten... 12. bölümde son bıraktığımda öyle bir yerde bırakmıştık ki benim için zirve bölümü 11. bölüm demiştim. Nereden bileyim o zirve bölümünün üstüne çıkacak bölümler gelmeye devam edecek. Cengiz Han dahi işi bir plan yapmıştı tüm çocukları kapatmıştı, biz teori üstüne teori yapmıştık. Ama 12. bölümde çılgın gelişmeler yaşandı ki dizinin tüm gidişatı değişti. Aslında Halka'da sürekli rastladığımız olayları yaşadık 12. bölümde. Halka'nın bölümlerde tarzı genelde bir bölüme 2 veya 3 yabancı dizi bölümü sıkıştırma gibi oluyor. 2 ana hikaye sırayla anlatılıyor gibisinden. Veya bazı bölümler tek büyük olay üzerinden ilerliyor. Tabi bunların hepsi hikayenin ana hikayesini ilerletiyor. 12. bölümde önce Yeni Hayata'dan kaçış bölümü izledik ilk 1 saat civarı. Zaten bir şekilde kaçacaklardı oradan sonuçta. İlhan'ın gemileri yakmasıyla kaçış bir şekilde başarılı oldu.

İkinci kısımda ise Çağatay'ın artık işi noktalandırmasını izledik. Beklenmedik şeyler yaşadık. Kaan ve Cihangir'in sorularına cevap bulmak için yapamayacağı şey yoktu. Final sahnesi çılgın bir sahneydi, oyunculuklar müthişti... Cengiz'in vurulması olayı 17. bölümde bile açığa çıkarılmayan bir durum olduğu için ve cesedi gösterilmediği için ölmediğini düşünüyorum ve inatla çıkacağı sahneye kendimi hazırlıyorum. Ama bakalım nerede karşımıza çıkacak. Yüksek ihtimal öyle bir yerde karşımıza çıkacak ve öyle bir planla gelecek ki biz kafayı yiyeceğiz... 12. ve 13. bölüm yönetmen değişikliğiyle de birlikte artık dizinin başka yollara gittiğinin göstergesiydi.

13.Bölüm
13. bölüm ise 11. bölümün bile önüne geçen bir bölümdü bana kalırsa. Gerçi dizi her bölüm üstüne koyarak gittiği için artık bu durum normal geliyor. Bölümün adından da anlayacağımız ve önceden de üzerine konuştuğumuz Halka'nın tek bir yapılanma olmadığı bu bölümde bahsedildi. 'Yukarısı' dediler ve işler bir anda değişti. Cengiz Han 'öldü' yerine Çağatay geçmek istedi doğal olarak. Yukarısı Halka'nın kaderine birinci elden dahil oldu. Vekilharç önem kazandı Kaan ve Cihangir için. Ve yine 2 bölüm gibi tek bölüme dağıtıldı. İlk kısım Vekilharç'ın ele geçirilip yine merak edilen soruların sorulması kısmı. Vekilharç'ı kaçırma planı kurgu olarak çok çok iyiydi. Zaten dizide bu şekil kurgusal planlar çok zekice oluyor ve her zaman hoşuma gidiyor.

Bölümde fazlaca gelişme yaşandı. Cengiz Han'ın arkasında bıraktığı video, Halka'nın yönetiminin babadan oğula geçmediği mesajının verilmesi, Türkçe sözlüğe gizlenmiş şifreler, Altan'ın istihbaratçı olarak bunu çözmesi. Devamında Hümeyra'nın kısmı var ki en bomba kısım orası. Vekilharç'la tanıştılar, Cengiz'in yanındaki kişi olduğunu öğrendi. Kaan'la Cihangir üstüne paraları alıp Halka'nın yönetimine geçmeleri karşılığında Hümeyra ile tanışmak durumuna geldiler. Gerçekten kritik bir durumdayken final sahnesinde bambaşka bir şeyle karşılaştık. Sherlock vari bir sahne izledik gerçekten. Cemal Amir'in olayı çözmesi Hümeyra ile yüzleşmesi muazzam bir sahneydi. Ve önceki bölümlerdeki detayı atlamadan bunu yapmaları çok iyi olmuş. Amir'in vurulduğu bölümde Çağatay Bahar'ın babasının çevrilmiş notlarını ele geçirmişti. Ancak kitap poliste olduğu için bu bilgiler bir yere gitmedi sonuçta. Tekrar çevirisi yapılmış ve Cemal Amir bunlar üzerine çok fazla kafa yormuş. İsimleri görmesi, baş harflerin ters yazılması, bunların tek tek ekrana gelmesi. Olayın çözüm anı baya iyiydi.

14.Bölüm
Artık Halka bundan sonra başka türlü ilerleyecekti. Çünkü yukarısı olaya dahil oldu. Cemal beklediğim gibi Hümeyra ile anlaştı. Çağatay yukarısı ile temasa geçip parayı teslim edip başa geçti. Yukarısı ise göreve gelmesi için Çağatay'a bir test yapıyor. Üstüne Terzi'yi Vekilharç'ın yanına vermelerini garip buldum. Ama Vekilharç'ın Halka açısından önemini bilginin kaynağı olmasını daha iyi anlıyoruz bu tarz durumlarda. Bunu ileriki bölümlerde bir kez daha göreceğiz. 14. bölüm yine akıl oyunlarının olduğu Çağatay Cihangir Kaan üzerinden ilerleyen bir bölümdü. Çağatay kendisine yapılanları unutmadığını ve bunun bedelini yeri geldiğinde ödetmeyi bildiğini gösterdi bu bölüm.

Halka ise 'Yukarı'nın verdiği işle uyuşturuya girdi ilk defa. Burada işler biraz karışıyor. Ona 16. bölümde daha net değineceğim. Bölümlük karakterler Külçe ve Burunsuz sağlam karakterler hoşuma gitti. Güzel de oynamışlar. Çağatay'ın oyununa Cihangir'in yaptığı hamle sağlam karşılık oldu. Sahte para Müjde'nin yine olaya bir şekilde dahil olması işleri Külçe açısından karlı olacak şekilde çözdü. 14. bölümün son kısmı ise İlhan yüzünden işlerin çığırından çıkmasıyla sonuçlandı. Paralar sahte uyuşturucu işi bozuldu ve Burunsuz bunun karşılığını vermek zorunda. Kaanla Cihangir'in oraya gitmesi, çatışma çıkması, herkesin etrafa dağılması. Son sahneler gerçekten kaos doluydu. Ama teknik kaliteyi beğendim, yeni yönetmenin ilk bölümü olmasına rağmen sırıtmadı. O da gerçekten başarılı olduğunu gösterdi. Final sahnesi ise Kaan'ın Bahar tarafından vurulması. İzlemesi acı veren bir sahneydi...

15.Bölüm
15. bölüm adından da anlaşılacağı üzere artık hikayenin tamamen değiştiğinin göstergesi. Artık Cihangir her şeyi öğrenecek. Artık her şey farklı olacak. Yukarısı aşağıya iniyor. Ezberler değişiyor. Önceki bölümden sonra Kaan'ı Çağatay aldı. İlk kısım Kaan'ın kurtulmasına kadar geçen mevzular. Ruhi'nin olaya dahil oluşu. Terzi'nin bile dikkatli olmazsam beni bile alır dediği çılgın bir karakter. Bunu girişinden ve bölümdeki olaylardan güzelce anladık. Çağatay kardeşinin peşine düşmeyi unutmadığını gösterdi. Kaan yoluyla Cihangir'i kullanması malum sona iyice yaklaşmamızı sağladı. Altan'la Kaan'ın sahnesi ilgi çekiciydi. Altan'ın neden Kaan'ın polisin içerdeki adamı olduğunu söylememesi merak konusu. Belki anahtarı gördüğü için Halka'dan olduğuna ikna olmuş olabilir ama yok yani. Bu bölümde anlattıkları ve zamanı gelince açıklarım demesi olayı değiştiriyor. Çağatay Cihangir Irmak Hanım'ın evine geldi. Aslında Cihangir burada hatırladı bu evi ama Çağatay'ın yanında yine detaylar aklına gelmedi. Bu arada Çağatay'ın bölümlerde ekranın mavi tona büründüğü anlarda kendiyle konuşma sahneleri efsane. Çok zeki ve dolu bir karakter. Felsefe de yapıyor arada çok hoşuma gidiyor. Zaten mizahi olarak efsane olduğunu söylememe gerek yok. Şu izlediğim son 3 4 bölümde bölümlerde en öne çıkan karakter ve bu çok hoşuma gidiyor.

Hikaye ilerledi Çağatay Cihangir'i ilaç almaya gelecek kadar sıkıştırdı ama Cihangir tabi ki kaçacaktı. Kaan da 'kurtarıldı'. Kurtarılma operasyonuna güldüm ahaha. Bölümün son kısmında Ruhi Çağatay ve diğerleriyle karşılaştı. Yukarıdan gelen emirler Çağatay'ın başarısızlıklarının sonucu olarak ve zekasına yapılan büyük hakaretlerle aşağı Halka'yı Vekilharç ile yönetmesine karar verdiler. İlgi çekici mevzular yaşanmaya devam edecek, bunlar hiç bir şey... Bölümün son kısmı çok iyiydi. Gülay'ın Nurten'den zaten şüphelendiğini görmüştük. Hem bu bölümde hem de öncekilerde. Artık olayı çözdü ve ortaya Cihangir'deki videoyu da çıkardı. Gülay'ın sadece İlhan'a bağırmayan bir karakter olduğunun hatırlanması güzeldi. Final sahnesi ise teknik olarak ve detaycılık olarak müthiş bir sahneydi. Bizim bildiğimiz şeylerin Cihangir'in ağzından Cihangir'e anlatılması çok çok iyiydi. Artık Cihangir Karabulut gerçekleri konuşulacak... Serkan Çayoğlu ise döktürdü o sahnede...

16.Bölüm
16. bölüm yine yeniden efsane olduğunu gösterdi. Dizi zaten her bölüm efsane, hangisi en iyi bölümü kestiremiyorum resmen. Yukarısı aşağı inmişti artık tam indi... Bölümün başında Cihangir'in de ilerisi için Kaan'a bir video bırakması güzel bir detaydı. Gerçeği öğrenen Gülay ve İlhan'ın tutuşmasını izlemek de güzeldi. Bölümün devamındaki Çağatay'ın yaptığı felsefe gerçekten çok hoşuma gitti, Altan'la konuştuğu sahne, Kaan'ın takip etmesi ve detayları aktarması bölümün ilerisi için tehlike arz eden sahneler. Önceki bölümlerde iyice yükselen Cihangir Müjde ilişkisi Cihangir'in gerçekleri öğrendikten sonra sağlam değişti. Bu bölümde bunun zirvesini gördük. Artık hemen hemen birbirleriyle koptular.

Altemur bey ve olaya girişi işleri iyice karıştırdı. Yukarısı aşağıya indi mi diye soran Hümeyra'nın yüz ifadesi ve Vekilharç'ın cevabı biraz açıklıyor durumları. Faruk Amir'in öldürülmesi, orada yapılan plan Altemur'un düşünceleri biraz basit ama etkili bir plandı. Altemur'un orada yaptığı Kader tiradı ise fazlasıyla başarılı. Ve içerdiği anlamı düşününce Halka'nın kudretini göstermesi açısından önemli. Altemur karakteri çok iyi, oyuncu desen çok iyi. Cihangir İlhan yüzleşmesi oyunculuklar baya iyiydi. Ama artık sırlar açığa çıkıyor. Dizide yine bilinmeyenler var ama hikaye artık sezon finaline doğru geldiği için bir çok sır da açığa çıktı.

Halka içindekini bulmak için yapılan çanta planı yine biraz basit ama eh işte diyebileceğim bir sahneydi. Kaan bir şekilde yırttı ama Altan'ın da güven testinde olması, bölümün başındaki mevzudan dolayı takip edildiği için polisin oraya gitmesi Altan karakterinin yarıda kesilmesini ve ölmesini sağladı. Geçen bölümdeki sahnenin içi boş kaldı. Altan niye Kaan'ı söylemedi biz bunu öğrenemeden karakter öldü. Diğer tarafta Hümeyra'nın Cemal'le ortaklığı da yakında ortaya çıkacak gibi. Kaan ve Bahar bu duruma ulaşırsa başka bir sır daha açığa çıkacak. Ki artık çıkması daha mantıklı. Çünkü Kaan'ın bu kadar olaylardan uzak bırakılması normal değil.

Terzi'nin gizemi bir anda bambaşka bir noktaya geldi. Babamı ellerimde öldürdüm falan diyordu ilk bölümlerde. Ama Korkut sahnesi inanılmazdı. Oradaki müzik inanılmazdı. 'Şiirler şarkılar, kaderin en güzel hikayecileridir Korkut' diyaloğu beni benden aldı. Tam bu diyaloğu söylerken Terzi'nin bir şey yapacak gibi hareketlenmesi, Altemur'un yüzünü sertleştirmesi bu diyaloğun çok derin anlamlar içerdiğini gösteriyor. Altemur'un Terzi'nin annesini öldürmüş olma ihtimali yüksek. Terzi fazla şey biliyor zaten bu belli. Halka ile ilgili bir çok olayda da olayı çözen veya merkezinde olan bir karakter olacak bundan sonrasında.

Bölümün son kısmı Terzi'nin katkısıyla Çağatay'ın Vekilharç Hümeyra görüşmesini öğrenmesini sağladı. Terzi'nin bu katkıları daha çok sürecek gibi. Olaylara aksiyon olarak değil de hikayeye etki olarak dahil olmaya başladı bu aralar. Hümeyra'yı ele geçiren Çağatay artık kardeşini öğrenecek, öğrenmek zorunda. Efsane klasik müzik eşliğinde izlemesi keyifli Çağatay Hümeyra konuşmaları ve sonrasında Cihangir'in olaya dahil oluşu. Her şeyi bilen Cihangir bildiğini Kaan'ı korumak için değiştirdi. Bu kısım ve sonrası artık neler olacağının iyice karışacağı kısımlar. Cihangir kendince haklı olabilir ama Kaan bir şekilde bunları öğrenecek sonuçta. Hiç bir gerçek saklı kalmaz. İkili arasındaki soğukluklar ileride gün yüzüne çıkacak gibi duruyor.

17.Bölüm

Cihangir Çağatay Kaan üçlüsü yine karşı karşıya. Yine Cengiz Han'ın öldüğü sahnelerdeki gibi çılgın şeyler ve oyunculuklar. Kaan'ın klasik ve olması gereken tepkileri. Manyaksınız lan siz diyor adam, haklı. Çağatay'ı vur fake'i tahmin edilebilir bir sahneydi. Altemur'un Çağatay'ı teste tuttuğu gibi 2.'yi bulduktan sonra onu da teste tutacağı biliniyordu. Yeni Cihangir ise o testten geçebilmek için her şeyi yapabilecek bir Cihangir. Ona da aynı Çağatay'a verildiği gibi bir iş verildi. Yine işin içinde uyuşturucu var.

Bunlar aslında bir çok şeyin göstergesi. Yukarısı diye gelen Altemur'un aslında yukarısı değil de aşağısı olabileceği ihtimali. Çünkü Halka daha önce uyuşturucuya girmemişti, polisle muhattap olmamıştı. Bu adam ise polis öldürdü, uyuşturucuya girdi. Ve çok da büyük patron olacak şekilde ilerlemiyor, konuşmuyor. Zaten tetikçilikten gelme bir adam olduğu için büyük patron olacağını pek sanmıyorum. Tabi çok şey bildiği aşikar. Ama bana kalırsa Altemur'un Halka'sı aşağı Halka. Cengiz Han'ın Halka'sı ortanca Halka. Altemur Cengiz'in ölümünü kullanarak yukarısı adına bu Halka'yı ele geçirme planı yürütüyor arka planda. Üst Halka şuan bizim görmediğimiz tam bir muamma. Cengiz Han'ın sırlarını ve planlarını bilmediğini de gördük bu bölümde Altemur'un. Dna testi istemesi Cengiz'in yaptıklarından habersiz olduğunu gerçek oğlun Kaan olduğunu bilmediğini gösteriyor. Sanırım Halka'lar arasında bir hiyerarşi var ama çok iç içe bir ilişki yok gibi. Cengiz öyle kolay ölecek bir adam değil bu NET. Bir şekilde bir planla karşımıza çıkacak sezon finalinde veya önümüzdeki bölümde, bundan eminim.

Hümeyra Cihangir yüzleşmesi fazla duygusaldı. Hümeyra'nın söyledikleri gerçekten etkileyiciydi. Oyunculuklar desen yine müthişti. Devamında Kaan Bahar ilişkisinin artık tam anlamıyla zirvesini gördük. Zaten çok sağlam işlendiği için ikiliyi izlemek çok keyif veriyor. Hem polisiye kısımda hem de duygusal kısımda birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Cemal Amir'e bir şeyler olma ihtimalini düşünerek bu ikili bu operasyonu ilerletecek yetkinliğe sahip gözüküyor.

Cihangir'e verilen görev kısmı geldi. Yeni Cihangir herkese ters yapıyor, atar yapıyor. Bunları yaparken elbette kafasında bir şeyler var ama nasıl çözüleceği, nasıl ilerleyeceği merak konusu. Görev başarısızlıkla sonuçlanıyor, Çağatay işleri başka boyuta taşıyor ama ihale İskender'e kalıyor. Çağatay'ın sessiz kalmayacağı çok belliydi. Ve Cihangir'e sağlam vurgunlar yaptı. Yine Terzi'nin burada etkin görev almasını gördük. Yine olayları dışarıdan gözlemlemesini gördük. Bu bölüm işleri bitiren yine Terzi oldu. Çağatay'ın mizahı yine mükemmeldi tabi bu bölümde. Karşısına kim gelirse gelsin hepsiyle eğleniyor adam, çok iyi ya. İhalenin İskender'e kalması ve İskender için verile ölüm emri. Altemur nereyee Cengiz Han nereye. Cengiz Han'ın yaptığı planları düşününce kesinlikle Altemur Yukarısı olamayacak kadar alt tabaka düşünüyor. Kaderi kontrol etmek isteyen bir adam ama icraatleri bunu göstermiyor. Güç elinde olduğu için herkes bunu böyle gördüğü için onun istediklerini yapmak zorunda kalıyorlar aslında. Ama Cengiz Han kendi Halka'sını kurtarmak için bir şekilde bu hikayeye dahil olmak zorunda. Cesedini o gökdelenden kurtaranların yukarısı olduğunu düşünmüştüm ama bu sözde 'Yukarısı' olmadığını da bölümler ilerledikçe anlamış olduk. Düşününce kesinlikle asıl büyük patron kurtardı Cengiz Han'ı. Onu da ya sezon finalinde ya da ikinci sezonda göreceğiz. Son sahnede verilen emri yerine getiren Cihangir İskenderi vuruyor. Ama işin içinde bir oyun olduğu Kaan'ın ve Cihangir'in tepkilerinden anlaşılıyor. İskender'in ölü bilinip sonradan ortaya çıkarılacak olması biraz fazla kullanılan bir yöntem. Klişe bir yöntem ama iyi bir kurguyla ve sağlam bir senaryoyla bence göze batmadan atlatılabilir.

Fragmandan anladığımız İskender ya gerçekten öldü ya da dediğim gibi öldüğü gizlendi ama bunu elbette Müjde bilmiyor. Amma velakin anahtarın Müjde'ye geçmesi işleri biraz karıştırıyor. Anahtar sahibi ölünce Halka'nın bu anahtarı uygun gördüğü birine vermesi durumu akıllara geliyor. Cihangir patron göründüğü için anahtarı teslim etme yetkisine sahip. Arka planda Müjde ile bu durumu çözmüş olabilirler. Cihangir'in silah mevzusu kurşunların aynı silahtan çıkmadığı anlaşılınca çözülecek ama zaten Çağatay bunu biliyordur. Çağatay'ın sözü bundan sonrasını Cihangir düşünsün uğraşsın mantığı. Yani o kurşun balistik sonuçlar gelene kadar Cihangir öldürmüş gözükecek Faruk Amir'i, bu da onu uğraştıracak tabi buna Kaan engel olmazsa. Bölümlerdeki tempo zaten hiç bir şekilde düşmüyor ama sezon finaline iyice yaklaştık. Ve 18. bölüm anladığım kadarıyla, yönetmenin ve yapımcının söylediği kadarıyla çok çılgın bir bölüm olacak. Biraz daha ilk bölümlerldeki gibi zeka işi planlar ve beklenmedik ters köşeler olabilir şu son 2 bölümde. Yani temennim o yönde. Umarım düşündüğüm şekilde ilerler ve Altemur aşağı Halka'nın başında çıkar, Cengiz Han da mükemmel bir planla onu alaşağı edebilir. Eğer bu şekilde ilerlerse son 2 bölüm gerçekten efsane olacaktır...
Boş zamanimda okuyacağım hepsini :A
sana hep sormayi unutuyorum,belkide deyindin. yeni yönetmenleri nasıl buldun?
 
  • Beğendim
Reactions: MEnes

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Volkan Kocatürk'ten aşağı kalır yanı yok, yine müthiş çekimler ve detaycı bakış açısıyla izliyoruz diziyi. Yani beğendim yönetmenleri.
Artık alıştım ama başlarda biraz baş döndürtüyordu ve Volkan Kocatürk'ü aratmamak için kendilerini kasmışlar hissiyati vermişti ilk bölümlerinde :D
 
  • Beğendim
Reactions: MEnes

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Artık alıştım ama başlarda biraz baş döndürtüyordu ve Volkan Kocatürk'ü aratmamak için kendilerini kasmışlar hissiyati vermişti ilk bölümlerinde :D
Aslında onu bilerek yapmışlar. Dizinin çekim tarzı 13 bölüm boyunca alışıldığı için ve efsane olduğu için bir anda farklılaştırsalar sırıtır ve seyirciye yabancılık getirirdi. Tabi ufak ufak dokunuşlar yaptılar, her bölümde bu dokunuşlar fark edildi. Yine de ben rahatsız olmadım hiçbirinden. :D 4 bölüm oldu ve genel olarak memnunum. İlk sezon çekimleri de bitmiş. Artık 2 bölüm kaldı ve neler izleyeceğiz kim bilir. Sonumuz hayrola... :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Dosi

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Söz vermiştik, sözümüzü tutmak gerek. Dizinin gidişatını asla kestiremiyorum. 2 bölüm önce böyle bir yere varacağımızı asla düşünmezdim. Gittiğimiz senaryodan memnun olup olmama durumu değil bu, tamamıyla Halka'nın alametifarikası olanı yaşıyoruz. Tahmin edilememe ve senaryo gidişatının nereye varacağını kestirememe... Yine biz tahminler yürütüyoruz, bazı durumlarda tahmin ettiklerimiz gerçekleşiyor aslında ama bunları bile Halka istediği için doğru tahmin ediyoruz. Yani senaryo öyle bir tasarlanmış ki adamlar bizim neyi bilmemizi istiyorsa onu biliyoruz. Bu cümleyi daha önce yine kurmuştum ama öyle şeyler izledik ki tekrar kurmakta beis görmüyorum. Çok çok iyi be...

12.Bölüm
Tek tek bölümlere değineceğim aklımda kaldığı kadarıyla. Son kısımda da ilerisi için tahminler yürüteceğim, evet bıkmıyorum tahminler yürütmekten... 12. bölümde son bıraktığımda öyle bir yerde bırakmıştık ki benim için zirve bölümü 11. bölüm demiştim. Nereden bileyim o zirve bölümünün üstüne çıkacak bölümler gelmeye devam edecek. Cengiz Han dahi işi bir plan yapmıştı tüm çocukları kapatmıştı, biz teori üstüne teori yapmıştık. Ama 12. bölümde çılgın gelişmeler yaşandı ki dizinin tüm gidişatı değişti. Aslında Halka'da sürekli rastladığımız olayları yaşadık 12. bölümde. Halka'nın bölümlerde tarzı genelde bir bölüme 2 veya 3 yabancı dizi bölümü sıkıştırma gibi oluyor. 2 ana hikaye sırayla anlatılıyor gibisinden. Veya bazı bölümler tek büyük olay üzerinden ilerliyor. Tabi bunların hepsi hikayenin ana hikayesini ilerletiyor. 12. bölümde önce Yeni Hayata'dan kaçış bölümü izledik ilk 1 saat civarı. Zaten bir şekilde kaçacaklardı oradan sonuçta. İlhan'ın gemileri yakmasıyla kaçış bir şekilde başarılı oldu.

İkinci kısımda ise Çağatay'ın artık işi noktalandırmasını izledik. Beklenmedik şeyler yaşadık. Kaan ve Cihangir'in sorularına cevap bulmak için yapamayacağı şey yoktu. Final sahnesi çılgın bir sahneydi, oyunculuklar müthişti... Cengiz'in vurulması olayı 17. bölümde bile açığa çıkarılmayan bir durum olduğu için ve cesedi gösterilmediği için ölmediğini düşünüyorum ve inatla çıkacağı sahneye kendimi hazırlıyorum. Ama bakalım nerede karşımıza çıkacak. Yüksek ihtimal öyle bir yerde karşımıza çıkacak ve öyle bir planla gelecek ki biz kafayı yiyeceğiz... 12. ve 13. bölüm yönetmen değişikliğiyle de birlikte artık dizinin başka yollara gittiğinin göstergesiydi.

13.Bölüm
13. bölüm ise 11. bölümün bile önüne geçen bir bölümdü bana kalırsa. Gerçi dizi her bölüm üstüne koyarak gittiği için artık bu durum normal geliyor. Bölümün adından da anlayacağımız ve önceden de üzerine konuştuğumuz Halka'nın tek bir yapılanma olmadığı bu bölümde bahsedildi. 'Yukarısı' dediler ve işler bir anda değişti. Cengiz Han 'öldü' yerine Çağatay geçmek istedi doğal olarak. Yukarısı Halka'nın kaderine birinci elden dahil oldu. Vekilharç önem kazandı Kaan ve Cihangir için. Ve yine 2 bölüm gibi tek bölüme dağıtıldı. İlk kısım Vekilharç'ın ele geçirilip yine merak edilen soruların sorulması kısmı. Vekilharç'ı kaçırma planı kurgu olarak çok çok iyiydi. Zaten dizide bu şekil kurgusal planlar çok zekice oluyor ve her zaman hoşuma gidiyor.

Bölümde fazlaca gelişme yaşandı. Cengiz Han'ın arkasında bıraktığı video, Halka'nın yönetiminin babadan oğula geçmediği mesajının verilmesi, Türkçe sözlüğe gizlenmiş şifreler, Altan'ın istihbaratçı olarak bunu çözmesi. Devamında Hümeyra'nın kısmı var ki en bomba kısım orası. Vekilharç'la tanıştılar, Cengiz'in yanındaki kişi olduğunu öğrendi. Kaan'la Cihangir üstüne paraları alıp Halka'nın yönetimine geçmeleri karşılığında Hümeyra ile tanışmak durumuna geldiler. Gerçekten kritik bir durumdayken final sahnesinde bambaşka bir şeyle karşılaştık. Sherlock vari bir sahne izledik gerçekten. Cemal Amir'in olayı çözmesi Hümeyra ile yüzleşmesi muazzam bir sahneydi. Ve önceki bölümlerdeki detayı atlamadan bunu yapmaları çok iyi olmuş. Amir'in vurulduğu bölümde Çağatay Bahar'ın babasının çevrilmiş notlarını ele geçirmişti. Ancak kitap poliste olduğu için bu bilgiler bir yere gitmedi sonuçta. Tekrar çevirisi yapılmış ve Cemal Amir bunlar üzerine çok fazla kafa yormuş. İsimleri görmesi, baş harflerin ters yazılması, bunların tek tek ekrana gelmesi. Olayın çözüm anı baya iyiydi.

14.Bölüm
Artık Halka bundan sonra başka türlü ilerleyecekti. Çünkü yukarısı olaya dahil oldu. Cemal beklediğim gibi Hümeyra ile anlaştı. Çağatay yukarısı ile temasa geçip parayı teslim edip başa geçti. Yukarısı ise göreve gelmesi için Çağatay'a bir test yapıyor. Üstüne Terzi'yi Vekilharç'ın yanına vermelerini garip buldum. Ama Vekilharç'ın Halka açısından önemini bilginin kaynağı olmasını daha iyi anlıyoruz bu tarz durumlarda. Bunu ileriki bölümlerde bir kez daha göreceğiz. 14. bölüm yine akıl oyunlarının olduğu Çağatay Cihangir Kaan üzerinden ilerleyen bir bölümdü. Çağatay kendisine yapılanları unutmadığını ve bunun bedelini yeri geldiğinde ödetmeyi bildiğini gösterdi bu bölüm.

Halka ise 'Yukarı'nın verdiği işle uyuşturuya girdi ilk defa. Burada işler biraz karışıyor. Ona 16. bölümde daha net değineceğim. Bölümlük karakterler Külçe ve Burunsuz sağlam karakterler hoşuma gitti. Güzel de oynamışlar. Çağatay'ın oyununa Cihangir'in yaptığı hamle sağlam karşılık oldu. Sahte para Müjde'nin yine olaya bir şekilde dahil olması işleri Külçe açısından karlı olacak şekilde çözdü. 14. bölümün son kısmı ise İlhan yüzünden işlerin çığırından çıkmasıyla sonuçlandı. Paralar sahte uyuşturucu işi bozuldu ve Burunsuz bunun karşılığını vermek zorunda. Kaanla Cihangir'in oraya gitmesi, çatışma çıkması, herkesin etrafa dağılması. Son sahneler gerçekten kaos doluydu. Ama teknik kaliteyi beğendim, yeni yönetmenin ilk bölümü olmasına rağmen sırıtmadı. O da gerçekten başarılı olduğunu gösterdi. Final sahnesi ise Kaan'ın Bahar tarafından vurulması. İzlemesi acı veren bir sahneydi...

15.Bölüm
15. bölüm adından da anlaşılacağı üzere artık hikayenin tamamen değiştiğinin göstergesi. Artık Cihangir her şeyi öğrenecek. Artık her şey farklı olacak. Yukarısı aşağıya iniyor. Ezberler değişiyor. Önceki bölümden sonra Kaan'ı Çağatay aldı. İlk kısım Kaan'ın kurtulmasına kadar geçen mevzular. Ruhi'nin olaya dahil oluşu. Terzi'nin bile dikkatli olmazsam beni bile alır dediği çılgın bir karakter. Bunu girişinden ve bölümdeki olaylardan güzelce anladık. Çağatay kardeşinin peşine düşmeyi unutmadığını gösterdi. Kaan yoluyla Cihangir'i kullanması malum sona iyice yaklaşmamızı sağladı. Altan'la Kaan'ın sahnesi ilgi çekiciydi. Altan'ın neden Kaan'ın polisin içerdeki adamı olduğunu söylememesi merak konusu. Belki anahtarı gördüğü için Halka'dan olduğuna ikna olmuş olabilir ama yok yani. Bu bölümde anlattıkları ve zamanı gelince açıklarım demesi olayı değiştiriyor. Çağatay Cihangir Irmak Hanım'ın evine geldi. Aslında Cihangir burada hatırladı bu evi ama Çağatay'ın yanında yine detaylar aklına gelmedi. Bu arada Çağatay'ın bölümlerde ekranın mavi tona büründüğü anlarda kendiyle konuşma sahneleri efsane. Çok zeki ve dolu bir karakter. Felsefe de yapıyor arada çok hoşuma gidiyor. Zaten mizahi olarak efsane olduğunu söylememe gerek yok. Şu izlediğim son 3 4 bölümde bölümlerde en öne çıkan karakter ve bu çok hoşuma gidiyor.

Hikaye ilerledi Çağatay Cihangir'i ilaç almaya gelecek kadar sıkıştırdı ama Cihangir tabi ki kaçacaktı. Kaan da 'kurtarıldı'. Kurtarılma operasyonuna güldüm ahaha. Bölümün son kısmında Ruhi Çağatay ve diğerleriyle karşılaştı. Yukarıdan gelen emirler Çağatay'ın başarısızlıklarının sonucu olarak ve zekasına yapılan büyük hakaretlerle aşağı Halka'yı Vekilharç ile yönetmesine karar verdiler. İlgi çekici mevzular yaşanmaya devam edecek, bunlar hiç bir şey... Bölümün son kısmı çok iyiydi. Gülay'ın Nurten'den zaten şüphelendiğini görmüştük. Hem bu bölümde hem de öncekilerde. Artık olayı çözdü ve ortaya Cihangir'deki videoyu da çıkardı. Gülay'ın sadece İlhan'a bağırmayan bir karakter olduğunun hatırlanması güzeldi. Final sahnesi ise teknik olarak ve detaycılık olarak müthiş bir sahneydi. Bizim bildiğimiz şeylerin Cihangir'in ağzından Cihangir'e anlatılması çok çok iyiydi. Artık Cihangir Karabulut gerçekleri konuşulacak... Serkan Çayoğlu ise döktürdü o sahnede...

16.Bölüm
16. bölüm yine yeniden efsane olduğunu gösterdi. Dizi zaten her bölüm efsane, hangisi en iyi bölümü kestiremiyorum resmen. Yukarısı aşağı inmişti artık tam indi... Bölümün başında Cihangir'in de ilerisi için Kaan'a bir video bırakması güzel bir detaydı. Gerçeği öğrenen Gülay ve İlhan'ın tutuşmasını izlemek de güzeldi. Bölümün devamındaki Çağatay'ın yaptığı felsefe gerçekten çok hoşuma gitti, Altan'la konuştuğu sahne, Kaan'ın takip etmesi ve detayları aktarması bölümün ilerisi için tehlike arz eden sahneler. Önceki bölümlerde iyice yükselen Cihangir Müjde ilişkisi Cihangir'in gerçekleri öğrendikten sonra sağlam değişti. Bu bölümde bunun zirvesini gördük. Artık hemen hemen birbirleriyle koptular.

Altemur bey ve olaya girişi işleri iyice karıştırdı. Yukarısı aşağıya indi mi diye soran Hümeyra'nın yüz ifadesi ve Vekilharç'ın cevabı biraz açıklıyor durumları. Faruk Amir'in öldürülmesi, orada yapılan plan Altemur'un düşünceleri biraz basit ama etkili bir plandı. Altemur'un orada yaptığı Kader tiradı ise fazlasıyla başarılı. Ve içerdiği anlamı düşününce Halka'nın kudretini göstermesi açısından önemli. Altemur karakteri çok iyi, oyuncu desen çok iyi. Cihangir İlhan yüzleşmesi oyunculuklar baya iyiydi. Ama artık sırlar açığa çıkıyor. Dizide yine bilinmeyenler var ama hikaye artık sezon finaline doğru geldiği için bir çok sır da açığa çıktı.

Halka içindekini bulmak için yapılan çanta planı yine biraz basit ama eh işte diyebileceğim bir sahneydi. Kaan bir şekilde yırttı ama Altan'ın da güven testinde olması, bölümün başındaki mevzudan dolayı takip edildiği için polisin oraya gitmesi Altan karakterinin yarıda kesilmesini ve ölmesini sağladı. Geçen bölümdeki sahnenin içi boş kaldı. Altan niye Kaan'ı söylemedi biz bunu öğrenemeden karakter öldü. Diğer tarafta Hümeyra'nın Cemal'le ortaklığı da yakında ortaya çıkacak gibi. Kaan ve Bahar bu duruma ulaşırsa başka bir sır daha açığa çıkacak. Ki artık çıkması daha mantıklı. Çünkü Kaan'ın bu kadar olaylardan uzak bırakılması normal değil.

Terzi'nin gizemi bir anda bambaşka bir noktaya geldi. Babamı ellerimde öldürdüm falan diyordu ilk bölümlerde. Ama Korkut sahnesi inanılmazdı. Oradaki müzik inanılmazdı. 'Şiirler şarkılar, kaderin en güzel hikayecileridir Korkut' diyaloğu beni benden aldı. Tam bu diyaloğu söylerken Terzi'nin bir şey yapacak gibi hareketlenmesi, Altemur'un yüzünü sertleştirmesi bu diyaloğun çok derin anlamlar içerdiğini gösteriyor. Altemur'un Terzi'nin annesini öldürmüş olma ihtimali yüksek. Terzi fazla şey biliyor zaten bu belli. Halka ile ilgili bir çok olayda da olayı çözen veya merkezinde olan bir karakter olacak bundan sonrasında.

Bölümün son kısmı Terzi'nin katkısıyla Çağatay'ın Vekilharç Hümeyra görüşmesini öğrenmesini sağladı. Terzi'nin bu katkıları daha çok sürecek gibi. Olaylara aksiyon olarak değil de hikayeye etki olarak dahil olmaya başladı bu aralar. Hümeyra'yı ele geçiren Çağatay artık kardeşini öğrenecek, öğrenmek zorunda. Efsane klasik müzik eşliğinde izlemesi keyifli Çağatay Hümeyra konuşmaları ve sonrasında Cihangir'in olaya dahil oluşu. Her şeyi bilen Cihangir bildiğini Kaan'ı korumak için değiştirdi. Bu kısım ve sonrası artık neler olacağının iyice karışacağı kısımlar. Cihangir kendince haklı olabilir ama Kaan bir şekilde bunları öğrenecek sonuçta. Hiç bir gerçek saklı kalmaz. İkili arasındaki soğukluklar ileride gün yüzüne çıkacak gibi duruyor.

17.Bölüm

Cihangir Çağatay Kaan üçlüsü yine karşı karşıya. Yine Cengiz Han'ın öldüğü sahnelerdeki gibi çılgın şeyler ve oyunculuklar. Kaan'ın klasik ve olması gereken tepkileri. Manyaksınız lan siz diyor adam, haklı. Çağatay'ı vur fake'i tahmin edilebilir bir sahneydi. Altemur'un Çağatay'ı teste tuttuğu gibi 2.'yi bulduktan sonra onu da teste tutacağı biliniyordu. Yeni Cihangir ise o testten geçebilmek için her şeyi yapabilecek bir Cihangir. Ona da aynı Çağatay'a verildiği gibi bir iş verildi. Yine işin içinde uyuşturucu var.

Bunlar aslında bir çok şeyin göstergesi. Yukarısı diye gelen Altemur'un aslında yukarısı değil de aşağısı olabileceği ihtimali. Çünkü Halka daha önce uyuşturucuya girmemişti, polisle muhattap olmamıştı. Bu adam ise polis öldürdü, uyuşturucuya girdi. Ve çok da büyük patron olacak şekilde ilerlemiyor, konuşmuyor. Zaten tetikçilikten gelme bir adam olduğu için büyük patron olacağını pek sanmıyorum. Tabi çok şey bildiği aşikar. Ama bana kalırsa Altemur'un Halka'sı aşağı Halka. Cengiz Han'ın Halka'sı ortanca Halka. Altemur Cengiz'in ölümünü kullanarak yukarısı adına bu Halka'yı ele geçirme planı yürütüyor arka planda. Üst Halka şuan bizim görmediğimiz tam bir muamma. Cengiz Han'ın sırlarını ve planlarını bilmediğini de gördük bu bölümde Altemur'un. Dna testi istemesi Cengiz'in yaptıklarından habersiz olduğunu gerçek oğlun Kaan olduğunu bilmediğini gösteriyor. Sanırım Halka'lar arasında bir hiyerarşi var ama çok iç içe bir ilişki yok gibi. Cengiz öyle kolay ölecek bir adam değil bu NET. Bir şekilde bir planla karşımıza çıkacak sezon finalinde veya önümüzdeki bölümde, bundan eminim.

Hümeyra Cihangir yüzleşmesi fazla duygusaldı. Hümeyra'nın söyledikleri gerçekten etkileyiciydi. Oyunculuklar desen yine müthişti. Devamında Kaan Bahar ilişkisinin artık tam anlamıyla zirvesini gördük. Zaten çok sağlam işlendiği için ikiliyi izlemek çok keyif veriyor. Hem polisiye kısımda hem de duygusal kısımda birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Cemal Amir'e bir şeyler olma ihtimalini düşünerek bu ikili bu operasyonu ilerletecek yetkinliğe sahip gözüküyor.

Cihangir'e verilen görev kısmı geldi. Yeni Cihangir herkese ters yapıyor, atar yapıyor. Bunları yaparken elbette kafasında bir şeyler var ama nasıl çözüleceği, nasıl ilerleyeceği merak konusu. Görev başarısızlıkla sonuçlanıyor, Çağatay işleri başka boyuta taşıyor ama ihale İskender'e kalıyor. Çağatay'ın sessiz kalmayacağı çok belliydi. Ve Cihangir'e sağlam vurgunlar yaptı. Yine Terzi'nin burada etkin görev almasını gördük. Yine olayları dışarıdan gözlemlemesini gördük. Bu bölüm işleri bitiren yine Terzi oldu. Çağatay'ın mizahı yine mükemmeldi tabi bu bölümde. Karşısına kim gelirse gelsin hepsiyle eğleniyor adam, çok iyi ya. İhalenin İskender'e kalması ve İskender için verile ölüm emri. Altemur nereyee Cengiz Han nereye. Cengiz Han'ın yaptığı planları düşününce kesinlikle Altemur Yukarısı olamayacak kadar alt tabaka düşünüyor. Kaderi kontrol etmek isteyen bir adam ama icraatleri bunu göstermiyor. Güç elinde olduğu için herkes bunu böyle gördüğü için onun istediklerini yapmak zorunda kalıyorlar aslında. Ama Cengiz Han kendi Halka'sını kurtarmak için bir şekilde bu hikayeye dahil olmak zorunda. Cesedini o gökdelenden kurtaranların yukarısı olduğunu düşünmüştüm ama bu sözde 'Yukarısı' olmadığını da bölümler ilerledikçe anlamış olduk. Düşününce kesinlikle asıl büyük patron kurtardı Cengiz Han'ı. Onu da ya sezon finalinde ya da ikinci sezonda göreceğiz. Son sahnede verilen emri yerine getiren Cihangir İskenderi vuruyor. Ama işin içinde bir oyun olduğu Kaan'ın ve Cihangir'in tepkilerinden anlaşılıyor. İskender'in ölü bilinip sonradan ortaya çıkarılacak olması biraz fazla kullanılan bir yöntem. Klişe bir yöntem ama iyi bir kurguyla ve sağlam bir senaryoyla bence göze batmadan atlatılabilir.

Fragmandan anladığımız İskender ya gerçekten öldü ya da dediğim gibi öldüğü gizlendi ama bunu elbette Müjde bilmiyor. Amma velakin anahtarın Müjde'ye geçmesi işleri biraz karıştırıyor. Anahtar sahibi ölünce Halka'nın bu anahtarı uygun gördüğü birine vermesi durumu akıllara geliyor. Cihangir patron göründüğü için anahtarı teslim etme yetkisine sahip. Arka planda Müjde ile bu durumu çözmüş olabilirler. Cihangir'in silah mevzusu kurşunların aynı silahtan çıkmadığı anlaşılınca çözülecek ama zaten Çağatay bunu biliyordur. Çağatay'ın sözü bundan sonrasını Cihangir düşünsün uğraşsın mantığı. Yani o kurşun balistik sonuçlar gelene kadar Cihangir öldürmüş gözükecek Faruk Amir'i, bu da onu uğraştıracak tabi buna Kaan engel olmazsa. Bölümlerdeki tempo zaten hiç bir şekilde düşmüyor ama sezon finaline iyice yaklaştık. Ve 18. bölüm anladığım kadarıyla, yönetmenin ve yapımcının söylediği kadarıyla çok çılgın bir bölüm olacak. Biraz daha ilk bölümlerldeki gibi zeka işi planlar ve beklenmedik ters köşeler olabilir şu son 2 bölümde. Yani temennim o yönde. Umarım düşündüğüm şekilde ilerler ve Altemur aşağı Halka'nın başında çıkar, Cengiz Han da mükemmel bir planla onu alaşağı edebilir. Eğer bu şekilde ilerlerse son 2 bölüm gerçekten efsane olacaktır...
Boş zamanimda okuyacağım hepsini :A
sana hep sormayi unutuyorum,belkide deyindin. yeni yönetmenleri nasıl buldun?
Diziniz sezon finali ayağına bitecek haberiniz olsun :A
 
  • Güldürdün
Reactions: MEnes and Dosi

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Diziniz sezon finali ayağına bitecek haberiniz olsun :A
Bize laf atacağına hediyemi ver :T:
Menes'e attın zehirli oku :A

Dizi dijitale geçerse izleme şansım azalıyor
Son 2 haftadirda galiba ramazandan dolayi çok konstantre olamıyorum izlerken. Yarım kalan hikaye olarak bitmesi beni üzer. Hayırlısı bakalım ama dizi benim listemde zirveyi aldı ve hiç bir diziyi ben bukadar bölüm pür dikkat izlememiştim
Diğer dizilerde en fazla 6 bölüm oluyordu.
 
  • Güldürdün
Reactions: Maskeli Fedai

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Bize laf atacağına hediyemi ver :T:
Menes'e attın zehirli oku :A

Dizi dijitale geçerse izleme şansım azalıyor
Son 2 haftadirda galiba ramazandan dolayi çok konstantre olamıyorum izlerken. Yarım kalan hikaye olarak bitmesi beni üzer. Hayırlısı bakalım ama dizi benim listemde zirveyi aldı ve hiç bir diziyi ben bukadar bölüm pür dikkat izlememiştim
Diğer dizilerde en fazla 6 bölüm oluyordu.
Yoldaşım bana kızmaz :A Zehirli okuma ses çıkartmaz diye düşünüyorum :A @MEnes

Ben o hissi Kurtlar Vadisi izlerken alıyordum :A
 
  • Güldürdün
Reactions: MEnes and Dosi

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Yoldaşım bana kızmaz :A Zehirli okuma ses çıkartmaz diye düşünüyorum :A @MEnes

Ben o hissi Kurtlar Vadisi izlerken alıyordum :A
Zehirli okuna güldüm geçtim gerisi önemsiz detaylar. :A Şuan dizi Kurtlar Vadisi kadar üst düzey, hatta Vadi'nin 30'lu bölümlerden sonra açıldığını düşünürsek 17 bölümlük kısımlara bakınca ondan iyi bile diyebilirim. :A
 
  • İlginç
Reactions: Maskeli Fedai

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Zehirli okuna güldüm geçtim gerisi önemsiz detaylar. :A Şuan dizi Kurtlar Vadisi kadar üst düzey, hatta Vadi'nin 30'lu bölümlerden sonra açıldığını düşünürsek 17 bölümlük kısımlara bakınca ondan iyi bile diyebilirim. :A
Yoldaşım o 17 bölümlük kısımlar bile iyiydi ama.. Kumarhane baskınını es geçme lütfen :A

Halka dizisi yüzünden cinayet bile işlemenden korkuyorum yoldaşım :A
 
  • Güldürdün
Reactions: MEnes

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,073
Puanı
860
Konum
İstanbul
Yoldaşım o 17 bölümlük kısımlar bile iyiydi ama.. Kumarhane baskınını es geçme lütfen :A

Halka dizisi yüzünden cinayet bile işlemenden korkuyorum yoldaşım :A
Halka'daki 17 bölümde yaşanan gelişmeleri düşünüyorum, Vadi'nin 17 bölümünü düşünüyorum yok yani HALKA net daha önde... :A
 
  • İlginç
Reactions: Maskeli Fedai