Öncelikle dizinin tarzından zaten daha önce çok kez bahsetmiştim. Kompleks yapısından, bilinmez içinde bilinmeze sürüklemesinden, bir sırrı çözmeye kalktığında, çözdüğünü sandığında seni yeni bir sırla tanıştırdığından. Yani bu puzzle vari muazzam kurgu şuan 7 bölümü yayınlanmış bir hikayeye göre o kadar fazla soru işareti ve gizeme sahip ki ben böylesini daha önce görmediğimi NET söyleyebilirim.
Dizideki en önemli bilinmez tartışmasız HÜMEYRA. 4. bölümdeki malum sondan sonra ara ara Cengiz Han'la birlikte gösterildi ki bu sahneler olayın temelini oluşturuyor. Cengiz Han'la Hümeyra arasındaki ilişkinin kaynağı neye dayanıyor büyük merak konusu. Beni burada zorla tutuyorsun gibi bir cümle kurmuştu. Hümeyra'nın kocası öldürüldü, oğlu hapse attırıldı, büyük ihtimal gerçek oğlu olduğunu bildiği Cihangir ise başka birinin himayesinde. Hümeyra bunların hepsini biliyor bana göre. Kaan'ın içeri atılmasını da biliyor, Cihangir'i zaten biliyor. Peki Hümeyra'nın gerçek amacı ney? Bu dizinin en büyük bilinmezi. Nasıl Halka'nın liderinin yanına girip çıkabilen tek kişi o. Nasıl Halka'nın liderinin yerine herkese kırmızı odadan emir verebiliyor. Tamam Cengiz Han'ın psikolojik sorunları olduğu çok bariz. Hatta ilaçları almadığı için ara ara fenalaşıyor. Ama adam 7. bölümün sonunda ayağa kalktı ortalığa çıktı. Öncesinde Hümeyra'ya yılın fakeini attı parmağında oynattı. Sonra pişman oldu tabi ama bunları yaptı. Yani kontrol hep onda ama sanki arada kontrolünü kaybediyor gibi. Bu olayın çözülmesini çılgınca bekliyorum. Ki olayın düğümünü çözecek olan da, her şeyle bağlantılı olan durum da bu gibi duruyor. Nazan Kesal'ın ismi boşuna jenerikte ilk isim olarak geçmiyor. Herşeyle bir şekilde bağlantısı çıkacağı çok bariz.
Geleyim Cihangir mevzusuna. Cihangir'in hafızası silindi, 2 yılı yok yavaş yavaş hatırlıyor. İlaçlarla uyuşturuldu o da. Bunda İrem'in babasının parmağı olduğu çok bariz. İrem'in babasının Halka ile bağlantısı olduğu da çok bariz. Zaten bu dizinin tarzı, görüp tahmin edip anladığımız şeyleri bilinçli olarak görmemizi sağlıyorlar. Yani bu doneleri kesinlikle bilerek veriyorlar bize. 2. bölümde Cihangir hikayesini neredeyse hemen hemen çözdük. Tablo muhabbeti, yurt dışına çıkması, o 2 yıllık süreçte hafızasının yok olması, İrem'le yurt dışına gitmeden önce aralarının iyi olması ama döndükten sonra uyku problemi olup aralarının çok kötü olması, başka biri gibi davranması. Bunlar Cihangir'in hikayesinin temel taşları. Ama tabi bu olayın arkasındakileri, olayın Terzi ile olan bağlantısını ve o meyhanedeki olayın asıl amacını bilmiyoruz. Terzi ile Cihangir'in fotoğrafı vardı. Samimi olduklarını gösteren. Yani Terzi ile Cihangir daha önce bir şekilde yakındı birbirine. Zaten Terzi'nin Cihangir'e olan davranışlarından bunu anlayabiliyoruz. Büyük ihtimal Terzi bilinçli olarak Cihangir'in yanına verildi ve onu kontrolü altında tutması sağlandı. Hafızasını kaybetmesinden Terzi sorumlu olabilir İlhan vasıtasıyla tabi. İlhan olayın kontrolünde olan kişi gibi duruyor.
Kaan olayı direk burada devreye giriyor. O gece Terzi neden buna yardım etmek istedi veya asıl amacı o muydu. Geçeceek, hepsi geçeceek dedi. Halka'yı sana vereceğim gibisinden konuşuyordu yani düşman gibiydi Terzi Halka'ya. Kaan'ı nasıl buldu Terzi. Olayı Halka'nın planladığı çok bariz, Amir'in olayda parmağı olduğunu gördüğümüz için. Ama burda şu soru devreye giriyor. Hümeyra 2 yıl önce Halka'nın başındaki emirleri veren kişi miydi. Dvd'leri gönderenin o olduğunu öğrendik. Yani o zaman 2 yıl önce o kumpası hazırlayan ve tüm her şeyi organize eden Hümeyra sonucu çıkar ortaya. Peki yine aynı soru neden, amacı ne? Yine Kaan üzerinden devam edelim. Nadir amca ile olan durumu çok önemli. Nadir'in yanına onu kim gönderdi. Kaan arkadaşımın arkadaşı gönderdi demişti Nadir'e. Benim tahminim Doktor amcanın parmağı var bu işte. Doktor amca basit bir karakter değil. Zaten dizide basit karakter yok ondan da bir şeyler çıkacak. Çünkü yine 7. bölümde hem Terzi'nin evinde hem Bahar'ın babasının evinde iki yabancı dilli kitap bulundu, bunları Doktor amca buldu. Tahminime göre Doktor amcaya başka biri söyledi Kaan'ın Nadir'e gitmesini. Yani arkadaşının arkadaşı vesile oldu. Bu kişi Hümeyra olabilir. Başka kim olabilir bilmiyorum ama yüksek ihtimal yine Hümeyra çıkacak gibi. Nereye varırız buradan onu da bilmiyorum ya neyse.
Terzi konusuna geleyim... Bu adamın gelmiş geçmiş en GRİ karakter olduğunu söyleyebilirim. Asla salt kötü bir karakter değil. Halka'nın birinci elden müdavimi değil. Halka'da bir koz vardı o yüzden tetikçisi gibi kullandılar bunu. O koz Terzi'ye geldiği gibi serbest kaldığını söyledi ve huzura erdiğini gördük, Sarı'yı bıraktı falan. Ama sonraki bölümde hemen tekrar Çağatay'la anlaştı ikna olup. Sonraki bölümde ise Cengiz Han geldiği gibi bakışları değişti adamın. Yani bu adamı çözmek şuan için imkansız. Neyi niçin yaptığını anlamak imkansızzzz. Sarı rengine olan tutkusunu tahmin edebilmek imkansız. Derinlikli bir karakter olduğu çok bariz. Bahar'ın babasının evinden de yabancı dil bir kitap çıkması ve resimlerin aynı olması olayı bambaşka bir boyuta taşıdı. Terzi Bahar'ın babası gibi yorumlar okudum ve güldüm. Öyle bir şey olması imkansız komik yorumlar gerçekten. Ama Bahar'ın babası o evi 7 8 kişi kullanıyor dendi. Yani arkadaşı olabilir, hatta arkadaşı yani. Bahar'a acı çektirdi, polis diye öldürmem falan dedi ama tanıdığı biri olduğunun da etkisi vardı bence. Terzi de olayın çözülmesinde büyük rol oynayacak. Bir çok yere hikayeye dahil olacak zaten. Merakla bekleyeceğim bu sırların ortaya çıkışını.
4 5 ana durumdan bahsettim ama bu ana durumlar alt temalarda başka bir çok bilinmeze açılıyor zaten. Paragraflar içerisinde bu alt durumlar da mevcut tabi. Hatta eksik bile vardır, yorulduğum için bırakayım dedim. Okuyacak olanları da düşünmek lazım burada kesiyorum. Daha dizi ilerledikçe bol bol konuşacağız zaten.
Diziye puan verecek olursam ilk 7 bölüme
10'un altında herhangi bir puan vermem mümkün gözükmüyor. Kusursuz diyebileceğim bir iş şu aşamada. Elbette arasak, incik cincik etsek ufak tefek şeyleri var yok değil. Tabi bunlar kişiden kişiye değişen yorumlar olacaktır. Yaşanan durum hoşuna gitmemiştir bunu kusur olarak algılayabilir bir kişi. Ama olayın genel toplamında o şeyler kusur olarak gözükmüyor asla. Bu yüzden
10 vermekte bir beis görmüyorum ve Salı günlerini çılgınca beklemeye devam ediyorum...