İlk bölüm giriş, ikinci bölüm gelişme, üçüncü bölüm ise yedi sezondur beklediğimiz büyük savaşın yaşanacağı sonuç bölümü olacak anlaşılan.
Savaş için son hazırlıkların yapıldığı bir bölüm oldu. Yine önemli karşılaşmaların yaşandığı bir bölüm oldu.
Büyük bir merakla beklediğimiz Bran - Jaime, Dany - Jaime yüzleşmeleri nihayet gerçekleşti. Bran yine tüm soğukkanlılığı ile olayları karşıladı, muazzam bir karaktere dönüştü gerçekten. Kendisini sakat bırakan Jaime’ye dahi çok yüksek bir tepki göstermedi. Lafını soktu tabii, orası ayrı.
Jaime ise bu bölümde değiştiğini ve bundan sonra Cercei’nin tarafında yer alamayacağını gerçekten kanıtladı, Brienne’le aralarında muhteşem bir uyum var. Karşılıklı sahnelerini izlemek keyifliydi.
Tormund da nihayet geri döndü. Ak Gezenler’in geldiğinin haberini de o verdi zaten. Yalnız muazzam bir karakter, içki içtiği sahnede susadım resmen.
Anlattığı hikayeler, Brienne’i aradığı sahneler de güldürdü.
Şömine başında geçen muhabbet ve diyaloglar da yine çok başarılıydı.
Son sahnede ise Jon nihayet, Dany’e gerçekleri söyledi. Bu bölüm, bunun yaşanacağını düşünmüyordum ama final sezonunda olduğumuz için hiç bir olay uzatılmıyor ve bu çok iyi bir şey. Kendini tahtın tek varisi sanan Dany, gerçekleri öğrenince kabullenmek istemedi resmen. Jon’u seviyor olmasına rağmen. Tahta duyduğu hırs, aşkından daha büyük bana kalırsa. Jon tahtın doğal varisi, dolayısı ile savaşta ölmezse ikili arasında bir restleşme yaşanabilir ki ben bu ikiliden Dany’nin öleceğini düşünüyorum. Bu arada Dany’nin gösterdiği tepki bu ikili için fan service bir son olmayacağının göstergesi bence.
Dizi için zaten iyice önemli bir karakter haline gelen Bran, savaşta kilit isim olacak gibi gözüküyor. The Night King’in öncelikli hedefi o olacak ve onu kullanarak The Night King’e tuzak kurmaya çalışacaklar.
Ben kısmen de olsa bu savaştan Jon ve ordusunun başarılı çıkacağını düşünüyorum. Zaten Kuzey’e geri dönen Theon’un söylediklerine bakılırsa Yara, Demir Adalar’ın kontrolünü ele almış. Savaşın başarısızlığa doğru gittiği görülürse geriye kalan Kuzey halkının oraya sığınacağını düşünüyorum. Ak Gezenler’in suyu aşamadığı geçtiğimiz bölüm hatırlatılmıştı zaten.
Tabii bir çok kayıp verecekleri kesin, önemli bir çok karaktere veda edeceğimiz (Tyrion’ın kesin öleceğini düşünüyorum), belki de dizinin en iyi bölümünü izleyeceğiz. Önceki savaş sahneleri gibi yine çok epik bir savaş sahnesi bekliyorum.