Klasik Game of Thrones - 8. Sezon Yorumları

Danger UA!

Tecrübeli Üye
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
9,085
Reaksiyon puanı
3,713
Puanı
560
Yok ya çok abartıyorsun. :D HIMYM o konuda bence açık ara lider. :D Lost da daha çok bozmuştu da Lost alıştıra alıştıra bozdu GoT sert düşüş. :D


Yok ya döndüm dün, İstanbul maalesef. :A
Lost'un son sezonları daha iyiydi bence. NY nasıldı? :D
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Lost'un finalini beğenen azınlıktanım. :D
Mesele finali değil ki dizide cevabı verilmemiş onlarca soru var. Bazı şeyleri merak unsuru yaratmak için yaratıp öyle bıraktılar. Ben de sonlarını bile severek izledim ama ilk iki sezonundan sonra giderek düşüşe geçtiği bir gerçek. (Tabii düşüşte olduğu kısımlarda da efsane bölümleri vardı, hatta en iyi bölümleri vardı o ayrı.)
 
  • Beğendim
Reactions: Danger UA!

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
8x5

Görsel anlamda efsane bölümdü ama senaryo yine sıkıntılı maalesef. Geçen bölüm yorum yapmayı unutmuştum, arada onunla ilgili şeyleri de yazacağım.

Denge denge dedik, bir ejderha her şeyi bitirdi yok etti. Madem bu kadar güçlülerdi bu hayvanlar, niye geçen bölüm diğeri keklik gibi avlandı sorusu geliyor ama akıllara ne yazık ki. Tamam onun üstünde binicisi yoktu, hazırlıksız yakalandı denebilir ama zaten o kurulan tuzağın görülmemesi başlı başına bir saçmalıktı. Bir de Jon'u da sırf o sebepten ejderhaya bindirmeyip atla gönderdiler.

Varys giderayak son hamlelerini yaptı. Hem zehirlemeye çalıştı Dany'i ama başarılı olamadı. Hem de Jon'un tahtın gerçek varisi olduğunu duyurmak için mektuplar yazdı. Geçen bölümün en iyi kısımları da Varys'in eski sezonlardaki gibi yaptığı konuşmalardı. Uzun süre sonra hatırladı senaristler Varys diye bir karakter olduğunu dizide ve bu bölüm de sonlandırıldı hikayesi. Fakat fazla göstere göstere Dany'nin kuyusunu kazmaya çalıştı, bu kadar acemice davranacak birisi değil benim bildiğim Varys. Eski günlerinden çok uzakta olan Tyrion'un da hemen gidip kraliçesine yetiştirmesiyle ejderhanın ateşinden nasibini aldı o da.

Dany'nin bir anda nasıl böyle delirdiğiyle ilgili genelde çok şikayet olmuş. O bana pek öyle gelmedi. Birçok sebep sundular aslında, babadan gelme delilik de var genlerinde. Zaten eskiden iyi gibi görünürken bile acımasızlığı, zalimliği vardı kadının. Ha tabi bu bölüm yaptığı ekstra psikopatça bir şey oldu orası ayrı.

Beni en çok rahatsız eden değişim ise Jaime'ninki oldu. Geçen bölüm Cersei'nin yanına döneceğini söylediğinde ben orada söylediklerinin aksine kurtarmaya değil öldürmeye gideceğini düşünmüştüm hal, hareketlerinden ve karakterin geldiği son noktadan dolayı. Ama maalesef karakter değişiminin önünü alamadılar ve bir tur tamamlayıp en başa döndürdüler resmen adamı. Jaime ve Cersei'nin sonu böyle yıkılan binanın altında birbirlerine sarılarak can vermek olmamalıydı.

Bölüm içindeki iki tane birebir kapışmadan Euron ile Jamie'ninkini hiç beğenmedim. Tamamen gereksiz bir sahneydi, bir yere de varmadı. Jamie yaralı değil sağlam olarak da Cersei'nin yanına gitse ölecekti zaten. Euron da ejderha ateşiyle ölebilirdi. Gerek yoktu böyle bir şeye. Diğer kapışma olan Cleganebowl ise güzeldi. Zaten bekleniyordu böyle bir şey, illa ki olacaktı yani. Sandor'un zombiye dönüşmüş olan Gregor'u ne yaparsa yapsın öldüremeyip kendiyle birlikte ateşin içine atması iyiydi. Sandor dizinin başından bu yana gelen karakterler arasında en iyi işlenenlerden biri oldu herhalde. En azından onu rezil etmeden buralara kadar getirdiler, şükürler olsun. Bu arada o kapışma sahnesinin öncesinde hayatını intikama adamış Arya'nın Sandor'un iki lafıyla Cersei'yi öldürmekten vazgeçip geri dönmesi hiç olmuş mu ya? Sırf Night King'i Arya öldürdü, Cersei'yi de o öldürmesin diye yapılmış bir şey resmen. Tamam yine öldürmesin ama bu şekilde vazgeçme de olmasın yani.

Buralara gelirken dizinin baş kötüsü olarak Night King görülüyordu. 3. bölümde onu bitirip asıl düşman Cersei dediler. 2 bölüm daha geçti, şimdi de hayır o da değil dizinin gerçek kötüsü Dany dendi. Jon, ben taht maht istemem taht senindir kraliçem dedi durdu, Dany'nin binlerce insanı öldürmesiyle nihayet uyandı artık. Büyük ihtimalle en sonda da o öldürecektir Dany'i. Jon şu ana kadar hep kendi istemediği halde hep kendini mevki sahibi olarak buldu. Bu gidişat ile en sonda demir tahta geçmesi lazım ama herhalde öyle olmayacaktır. En son ortada taht falan kalır mı o da belli değil zaten.
 
Son düzenleme:

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Ne olursa olsun size veda etmek zor olacak be. Sekiz sezon, dile kolay, duygulandım.

68111
 
  • Güldürdün
Reactions: xemrexxx

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Bir eski efsanenin daha sonuna geldik cidden. 6.sezonda final yapsalardı final haftası heyecandan yerimde duramazdım ama diziyi o kadar ele ayağa düşürdüler ki saatler kalmasına rağmen gram heyecan yok. Aksine daha fazla rezil edemeyecekleri için final olmasına sevinir olduk. Yine de finalde şunlara yer verilmesini bekliyorum son sezon seyircinin aklıyla alay etmelerine rağmen.

  • Her şeyden önce Bran Stark ne ayaktır, Long Night bölümünde ne yaptı ne etti, ben gidiyorum dediğinde nereye gitti o bölüm, ayrıca geçmişe yolculuk olayları ne oldu bunlara cevap verilmezse büyük bir rezillik olarak kalır. Onca sezon karakterleri geliştikten sonra böyle rezil rüsva etmeleri gerçekten akıl alır gibi değil.
    [*]Night King ve Ak Gezenler ciddi ciddi o meyve bıçağı ile yok olmuşlarsa gerçekten yazık. Night King olayı böyle bitirilmemeli, spin off dahi yapılacak olsa bu bölümde en azından varlıklarını devam ettiklerine dair bir şeyler olmalı.
    [*]Stannis'in hiç olmazsa öldüğünden emin olmalıydık. Akıbeti saçma sapan bir şekilde son buldu soru işaretleriyle.
    [*]Samwell... Night King in bile öldüğü ortamda bu tombik sağ kaldı ciddi ciddi, madem öyle en azından bunların da bir amacı olmalıydı, bu karakter niye inatla ölmedi mesela? Tatmin edici bir cevap verilmeli.
    [*]Son olarak Azor Ahai. Son bölümlerde Arya olduğuna dair şeyler gördük ama hala açık kapı konu. Sırf "şaşırtmak" için Aryayı seçen adamların bu detaylara gireceğini hiç sanmıyorum gerçi.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Bu hafta da Türkiye'de diziyi kendi saatinde izleyelim. :)

Bir daha bu kadar heyecan yaratan, spoiler yemekten korkutan bir dizi çıkacak mı merak ediyorum. İnşallah çıkar ama çok zor geliyor. Zaten Netflix ile bu her hafta dizi bölümü bekleme alışkanlığı da yalan olmak üzere. :(
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
The Final

Ey Lost, Sen ne kutsal bir diziymişsin. Ey Breaking Bad, Sen ne muhteşem bir diziymişsin...


Resmen izleyiciyle dalga geçtiler. Hangi birisine değinelim ki? Bran’ı sırf izleyiciyi ters köşe yaptıklarını sanmak için krallığa getirmelerini mi (uff ne ters köşe olduk ama), saçma sapan klişe sahnelerini mi, konsey aldı altında toplanan komediyi mi, sırf “eee bakın başladığı yere döndü bu da onun kaderi işte” dedirtmek için Jon Snow olayına girişmelerini mi..

Hele cevaplanmamış sorular? Bran’ın sadece çok bilmiş gibi gözüken lafları dışında bir kerametini görememişiz olmamız, toplatında onunla dalga geçer gibi onu uğurlamaları..

Bunları bir kenara bırakalım, Game of Thrones gibi ilk 5-6 sezonuyla başyapıt düzeyine yaklaşan diziye böyle bir final??? Adamlar genelev yandı yeniden yapalım geyiği yaptı uzun uzun ama en azından Bran’ın karga olarak gidip Dragon’a baktığını bile görmedik. Hadi tamam Dragon Jon’u kan bağı yüzünden öldürmedi, peki Jon nasıl oraya elini kolunu sallaya sallaya girdi kılıçlarla?

Bunlar bile finalin vasatlığını anlatmada yetersiz kalıyor. Hele hele Jon’un Dany’i öldürdüğü sahneden sonra bir zaman atlaması var ki, kafayı yersin. Kitapta belki yüzlerce sayfa tutacak kısmı iki dakikada iki üç cümleyle geçiştirdiler, puh yapacağınız işe! Yahu madem bu kadar zaman atlaması yapacak kısım vardı neden final sezonunu 6 bölümde atlı kovalıyormuş gibi alalacele bitirdiniz? Yazık, tek kelimeyle yazık.

Bölüm boyunca Ak Gezenlere dair bir şey bekledim, hele son sahnede ayağa kalkacaktım eğer yabanilerle birlikte yürürken Jon orada yeni bir ak gezen izlerine rastlandı, ama o bile olmadı duvarını satayım. Bran’ın düzen getirmek için ak gezen yaratacağı teorisi bile hiç oldu. Hoş sırf teoriler gerçek olmasın diye senaristler özellikle her türlü mantıklı sonu eleyip böyle saçma bir final sezonuna imza atmışlar.

Yahu bu duvar yıkılmamış mıydı hem? Bunlara da girmeyeceğim, ne diyelim ki daha.

Finale dair tek olumlu son Arya’nın akıbeti oldu, haritada olmayan yerlere gitme fikri ve o gemi sahnesi güzeldi. Geminin alt katında adını unuttuğum eski yüz değiştirme ustasını görür gibi oldum bir an. Gerçi bir de Dany’nin öldürüldüğü klişe sahne var, sahne klişe ve mantıksız gözükse de tatmin oldum açıkcası. Ama daha acı dolu bir ölümü hak etmişti.

Şaka gibi ama Bran’ı kral olarak seçtiler ve her şey bitti gitti. Aslında sadece final bölümünü izleyen eh eli yüzü düzgün final işte deyip geçer, ama ilk 5 sezon kalitesini izledikten sonra bu final sezonunu ve bu finali izleyen kusmaya gider zehirlenmeden.

Bu arada “Sam cumhuriyet fikrini ortaya attı, konseydekiler de kahkaha attı hehehe” dedik, senaristler tatmin olduysa? Anlaşılan ileride çıkacak bir spin off projesinde yüzlerce yıl sonraya, cumhuriyet savaşlarına asilere filan yer verecekler, ona zemin hazırlamak için yazılmış ama diziye yazık edilmiş saçma sapan bir sezon geride kaldı.

Son olarak.. Ulan bari 10 sene sonrasını gösterseydiniz. Tyron orada 10 sene sonra görürsün dediğinde acaba bölümün sonunda gösterecekler mi diye bekledim durdum ama... Bu senaristler gerçekten insan filan değil. Yazık.

3/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
O değil de Night King... Böyle bir karakteri böyle bir final için harcamışlar, gerçekten hiç utanmadan böyle bir final için... Alternatif bir finalde, Night King’in meyve bıçağıyla ölmediği bir senaryoyu düşünüyorum. Finalde Night King ve ordusu Westeros’a adımını atıyor ve herkesi kendi ordusuna katarak adım adım demir tahta ilerliyor ve nihayetinde ejderhaları da kendi safına katarak bir şekilde Demir Taht’a oturuyor. Gülümsüyor ve The end!

Yemin ederim böyle bir final sezonu olsaydı bugün gece 5.30 olmasına rağmen ayağa kalkar sessizce alkışlardım finale olan saygımdan ve klişeden uzak, sert gerçekçi bir final sezonu olmuş olması dolayisiyla GoT gözümde Lost ve Breaking Bad seviyesine çıkardı tereddütsüz.

Ama Bran Stark’ın kral olduğu, Night King’in meyve bıçağıyla öldürüldüğü ve ikisi arasındaki bağlantının da açıklanmamış olduğu bir final sezonunu seçti adamlar...

Bu arada Felipe Melo yani Gri Solucan madem askeri olağanüstü yönetim gücüne sahipti, nasıl oldu da Tyron ve Jon’un bu şekilde kurtulmasına razı oldu? hadi diyelim ki razı oldu çekip gittiler bir adaya hepsine lanet edip, o halde Jon’un o gece nöbeti saçmalığında ne işi var, adamlar zaten çekti gitti Jon geri dönse dönüp savaş mı açacaklar yani?


Aegon Targaryen, ölüp de tekrardan dirilme gibi vurucu detaylar meğer tekrardan duvarda nöbet tutmaya gitmesi içinmiş! Bir de neyin nöbetini tutacaklar o bile havada kaldı iyi mi. Neyse ki şampiyonluk günü olduğu için ve haftalar önce GoT’u toprağa verdiğimiz için gerçekten çok içerlenmedim, umrumda olmadı. Yine de 8 sezon izlediğimiz dizinin böyle bir final sezonu yapmasından dolayı içimizde kalacak söylemekle bitmeyecek birçok şey kaldı ne yazık ki.
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Benioff ve Weiss yatacak yeriniz yok. Finale dair yazacak hiçbir şey yok. İlk sezonlarıyla efsane bir diziydi. Kitaptan ayrıldıktan sonra kademe kademe düştü maalesef. Hepimize geçmiş olsun.

Sırf şu “barboy”ları mutlu etmek için yazmışlar bu sezonu anlaşılan. Şu tiplere bak tiplere, adamlar ayakta bira içerek diziyi izliyor ve final maçında kritik gol gelmiş gibi çığlık çığlığa seviniyor dizinin katledilişine. :D

 
  • Güldürdün
Reactions: Danger UA!

sokak sanati

Favori Üye
Katılım
23 Şubat 2013
Mesajlar
86,599
Reaksiyon puanı
57,064
Puanı
1,061
Ağlıyorum şuan yaa. Start çocuklarına veda etmek zor oldu.:(

Dany'nin öleceği belliydi. Daha anlamlı bir ölüm bekliyordum. Bu sezon ölümler fazla yavan çıktı.
Cercie, Jemie ve Cüce vedalaşması güzeldi. Aklımızda kalacak son sahneleri güzeldi. Rahat uyuyun kraliçem. Gaspçınızda öldü.
Ejderha'nın Demirtahtı yakışı falan abartılı sahneydi bu arada.
Ejderha intikam için geri dönecek.qhshagaak

Yedi krallığın sonu beni mutlu etti. Sansa kraliçe olmayı bekliyordu ama kardeşine düştü bari Kuzeyi kurtarayım diyaloğu güzeldi. Kuzeyin soğuk kraliçesi seni unutmayacağız.
Arya'nın yeni maceraları merak uyandırdı. Belki bu karakter için bi film gelir batı ile ilgili. Bu kızında sonunu beğendim.
6 krallığın koruyucusunun Bran olması da tatmin ediciydi. Bran'in etkisiz kalması anlaşılamazdı zaten. Tyrion'un mantıklı teklifi hoşuma gitti. Daha iyi seçenek yoktu yaşayanlarda.:X
Jon'un sonunun taht olmamasını istiyordum. Öldürmekte olmazdı. En makul kuzeye göndermek oldu. Tatmin etmedi sonu ama daha iyisi olmazdı şiddetli bir ölüm dışında. Ormanın çocukları ile duvarın ötesine gitmesi gerçekten en makulüydü. Hee orada Dany'yi akgezen olarak onu izliyor olarak görseydik güzel olurdu.:X

Tüm hikayeler bitti. Şimdi yeni hikayeler var ama yazacak kimse yok. GRRM bırak kitabı diziye odaklan.:(

Bunca efsane karakter hiç konuşmasa sadece dikilse sussa geçmiş hikayelerinden dolayı 6'dan aşağıya verilmemeli. Abartılı yorumlar biraz saçma geliyor bana.

9/10
 
  • Güldürdün
Reactions: Danger UA!

xemrexxx

Favori Üye
Katılım
18 Mart 2012
Mesajlar
181,267
Reaksiyon puanı
132,089
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Sırf şu “barboy”ları mutlu etmek için yazmışlar bu sezonu anlaşılan. Şu tiplere bak tiplere, adamlar ayakta bira içerek diziyi izliyor ve final maçında kritik gol gelmiş gibi çığlık çığlığa seviniyor dizinin katledilişine. :D

Beter ol o ka övdün durdun sonu aşkı memnu ya bağladı :A @Dosi @Forumdash @vadikızı @Harunnn60 @serhatt @Yiğitt @Aserat @xBUGRAx @dreamy @turkuazz @Maskeli Fedai @MasacRE @Sherlock @ozmoturk @DarkLegenD
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com