Önceliklik koskoca serinin içinde ASOİAF Evreninde bilinmesi gereken temel çıkarımlardan birini söylüyorum size.
En iyi Targaryen Blackfyrelar, Baratheonlar ve ölü Targaryenlerdir. Gerçek Targaryenler her zaman vahşidir.(Baratheonların kanlarında yarı Targ kanı var)
Neden Barahtheon hanesini tuttuğumuzu ve Targaryen hanesini sevmediğimizi herkes gördü. Şanslı isyancıların ne kadar haklı olduğunu ve diyarı Baratheonların yönetmesi gerektiğini bir kez daha gördük. Mad Queen moduna geçti sonunda Dany. Hep böyle olacağını biliyorduk ki. Hayırlı evlat babasının izinden gidiyor.
Bölüme baktığımda genel olarak bu bir savaş değildi savaş sahnesi diye bahsedemeyiz. bu bir yıkımdı. Tamam aksiyon ve gerilim olarak çok iyiydi ancak hikaye genel olarak zayıftı. Onun için tek tek bakıyorum.
En sevdiğim sahneler Jaime-Cersie, Jaime-Tyrion ve Arya-Sandor ve Sandor-Gregor sahneleriydi.
Muhteşem işlenen 2 karakter var dizide. Jaime Lannister ve Arya Stark.
Jaime'nin hikayesinin nasıl bitmesini istersin diye sorduklarında 2 seçeneğimden biri bu bölümde gerçekleşen olurdu. Jaime hayatını Cersei için harcadı ve inanılmaz bir değişim içine girdi. Jaime bunu hak etmedi ancak birlikte sora ulaşmaları güzeldi. Cersie keşke Jaime gibi bir değişime girseydi.
2. Seçeneğim Azor Ahai seçeneği olurdu. Cersei'yi öldürüp yine Cersei ile bitecek bir hikaye.
Yine sonu bir şekilde ona bağlanıyor. İkisi birbirine bağlıydı. Jaime, Cersei'yi hem seviyordu hem de ondan nefret ediyordu. Muhteşem işlendi karakter muhteşem...
Arya Stark için GOT izleyen arkadaşlarımla hep dizi sonunda kesinlikle ölmeyecek bir karakter diye iddiaya girerdim. Yazardan torpilli çünkü. Yazarın karısının en sevdiği karakter Arya. Ama dizide Arya seviye atladı. Bekledimden de büyük işler yaptı. Hala Night King olayını saçma buluyorum. Keşke sonunda Gendry ile beraber olabilseler ama biraz zor. Yeni bölümde Dany'i öldürmeye kalkabilir ama Dany başkası tarafından öldürülecek çok belli kim olduğu.
Sandor - Gregor düellosundan inanılmaz zevk aldım. Tam işte gözüne sok dediğim anda gözüne hançeri soktu. Neden zevk aldım çünkü hikaye olarak harika bitirdiler karakterlerin hikayesini. İkinin husumeti ateşle başladı ateşle bitti. Arya ve Sandor sahne geçişleri çok iyiydi.
En duygulandığım sahneler de Jaime sahneleriydi. Tyrion'un ona söyledikleri duygulandırdı. Cerse-Jaime ikilisinin son sahnesinde de duygulandım. Yaşayan en sevdiğim karakterdi be. Özleyeceğiz Jaime Lannister reisi!
Tekrar etmek gerekirse dizi son sezon beklentileri veremedi. Kitaptan ne kadar uzaklaştıysa o kadar kötüye gitti. 5. sezonda ayrılmaya başlamıştı ve o sezondan beri devamlı olarak düşüşte. Görsel tatmin sağladığı için ve o kadar izledik sonunu da izleyelim işte denildiği için hala zirvede.
Hiçbir zaman dünyanın en iyisi dizisi olamayacak. Ancak ASOİAF evreni benim için en iyi 3. evren olarak tepeye yerleşti. Kitapları dört gözle bekliyorum. Şimdi bunları izledikten sonra biraz da kitaptakiler ile dizidekileri kafamda çarpıştıracağım. Bence dizinin kitaptan önce bitmesi iyi oldu. Dizi daha sonra bitseydi hiçbir şekilde zirve olarak bitmezdi. Şimdi böylelikle kitapları diziden sonra yayınlanacağı için bana göre seri zirvede bitirecek kendini.
Daenerys seni lanet pislik.
Her zaman tarafımız belli. Ours is the Fury!