Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

bir de şöyle bir söylenti var:X
tepkilerden dolayı jon snowu geri getirdiler. dizide karakteri düşürdükten sonra tamamen öldürecekler şu ana kadarki gidişat öyle gibi sansanın iteklemesiyle bişiler yapıyor adam.:X
Yok ya alakası yok Jon Snow dizinin başından beri en kilit karakter. Onu öldürmeyecekleri açıktı da işte bir şok yaşattılar. :D 5 sezon boyunca boşuna mı duvarla ilgili bölümleri izledik?

Zaten teorilere göre Jon Snow ile ilgili ortaya çıkacak daha bir sürü şey var. :):)

Yok ya alakası yok Jon Snow dizinin başından beri en kilit karakter. Onu öldürmeyecekleri açıktı da işte bir şok yaşattılar. :D 5 sezon boyunca boşuna mı duvarla ilgili bölümleri izledik?

Zaten teorilere göre Jon Snow ile ilgili ortaya çıkacak daha bir sürü şey var. :):)
adı üstünde teori :D

4.1 derken? :(

giphy.gif

Ayrıca öyle bir aşk beklentisini ilk defa senden duydum. Lanniter değil bunlar Starklarda olmaz öyle şeyler. :D

Yukarda ki 4.1 puanlamasına üzülemedim senin yüzünden. :D Ama yinede iyiki atmışın, sanki senelerdir görmediğim birini görmüş gibi oldum. :D

Neyse konuya gelirsek 6x3 size ne yaptıda bu kadar kötülüyonuz. :(

Yukarda ki 4.1 puanlamasına üzülemedim senin yüzünden. :D Ama yinede iyiki atmışın, sanki senelerdir görmediğim birini görmüş gibi oldum. :D

Neyse konuya gelirsek 6x3 size ne yaptıda bu kadar kötülüyonuz. :(
Mis gibi bölümdü millet her bölüm savaş olsun, her bölüm biri ölsün istiyor herhalde. :):)

Mis gibi bölümdü millet her bölüm savaş olsun, her bölüm biri ölsün istiyor herhalde. :):)
Ki Game of Thrones hiç bir zaman savaşın kol gezdiği bir dizi olmadı ki. Hep ağır ağır gitti. Gitti ama öz gitti. Hikayeyi hep sağlam temellere oturttu. Boş bir bölümü var mı desek buluruz araştırsak ama zor buluruz yani. :)

Duyan duymayan ey ahali bölüm erken sızdırıldı. da var şuan. Yarın akşama kalmadan en geç bu gece izleyelim derim. :D

Moderatörün son düzenlenenleri:
Duyan duymayan ey ahali bölüm erken sızdırıldı. da var şuan. Yarın akşama kalmadan en geç bu gece izleyelim derim. :D

Geçen seneki kadar olmasa da bu sızıntı bile büyük kayıp kanal için. Neyse beni ilgilendirmez dikkat etselerdi ne yapayım :D Bu gece izlerim ben.

Moderatörün son düzenlenenleri:

6x3 net ve hiç tartışmasız olarak dizi tarihinin gördüğü gelmiş geçmiş en en en kötü bölümüydü. İlk defa bir GoT bölümü izlerken zaman geçirmek için yazılmış sahneler hissettim. Bunu ilk defa hissettim. Oldukça yapmacık ve gereksiz sahnelerle doluydu. Savaş olup olmaması önemli değil ben siyasetle geçen bölümleri de çok severim fakat Sam'in kusmuk kokularını adeta içimize çektiğimiz bölümleri değil. :)

@MEnes öğlen baktığımda altyazısız ve 144p vardı, kaliteli görüntü yarın gelir diye bıraktım ve elimden geldiğince internete girmemeye çalışıyorum, hain bir spoiler saldırısı sonucu yaralanırım diye. :(

6x3 net ve hiç tartışmasız olarak dizi tarihinin gördüğü gelmiş geçmiş en en en kötü bölümüydü. İlk defa bir GoT bölümü izlerken zaman geçirmek için yazılmış sahneler hissettim. Bunu ilk defa hissettim. Oldukça yapmacık ve gereksiz sahnelerle doluydu. Savaş olup olmaması önemli değil ben siyasetle geçen bölümleri de çok severim fakat Sam'in kusmuk kokularını adeta içimize çektiğimiz bölümleri değil. :)

@MEnes öğlen baktığımda altyazısız ve 144p vardı, kaliteli görüntü yarın gelir diye bıraktım ve elimden geldiğince internete girmemeye çalışıyorum, hain bir spoiler saldırısı sonucu yaralanırım diye. :(
Valla ben başladım izlemeye gayet de güzel görüntü. :D Önümüzdeki 50 dakika kendimi dünyadan soyutluyorum. :)

Bu arada 6x3 asla dediğin gibi kötü bir bölüm değil. Senin şok edici puanından sonra açtım bölümü tekrardan geçen günlerde. Tamam bazı yerlerde dizi biraz Hollywood'laşıyor, bu bu sezonun genelinde biraz var ama yine de asla bir 5x6 etmez. :D Tower of Joy bir kere bölümün tek başına o kadar düşük puan almasını engeller. Jon'un sondaki karizmatik sahnesi var. Arya'nın düzelmesi var. Ramsay ve Umber'lerin sahnesi ve Rickon'un ortaya çıkışı var. O kadar kötü bir bölüm olamaz bence. Ama dediğin gibi Sam sahnesi, konsey sahnesi ve bir kaç sahne daha çok faildi. :)

Allah belasını versinh böyle dizinin alçak george martin nice küfürler biriktirdim sana :(
6x5 e pointim: 2.5
la herkesi anladık taht peşinde büyü-güç peşinde falan da hodor ne istedin be namıssız be vicdansız işin gücün adam harcamak :( bu defa üzdün ama red wedding bile bu ka duygusal değildi :( hold the door:T

khaleesi yine dothrakileri topladı artık bir halta yarasa bari
bir kızıl kadın daha geldi :) tyrion a göz kırpıyor sanki varys ı da iyi dumrula uğrattı:A
baelish hala sansanın peşinde anası olmadı kızına kısmet derdinde
jonla sansa ve de theonla yara kazasız belasız birleşirse kimse tutamaz onları
umarım baelishin dediği tuzak falan çıkmaz adama güven olmuyor.ss
yabani abiyle brienne yeni favori çiftim:bhr:

hold the door:(

6x5
Dehşet-ül vahşet-i şaheser! Yok böyle bir bölüm, gelmiş geçmiş en iyi ilk 3 bölümden biriydi. İzlerken zevkten kendimden geçtim. Film ve dizilerde duygusuz olsam bile ilk defa bu kadar duygulandım, gözümden yaşlar döküldü. Hiçbir GOT bölümünde bu denli hüzünlenmemiştim.

Ne bölümdü be! Sinema filmi gibiydi diyeceğim fakat onu bile aşıyor, kaç tane sinema filmi var ki bu denli kaliteli? Lost, Prison Break, Fringe ve Breaking Bad'den sonra GOT ile kendinden geçercesine zevk almanın tadı bir başka, şükür ki yaşayan efsane dizimiz var.

Öyle bir finalle kapanış yaptı ki bölüm, tüm bölümde ne yaşandı ne edildi aklımdan uçtu bi an. Üstelik dibine kadar dolu bir bölümdü, gelmiş geçmiş en iyi ilk 3 bölümden biri olmakla birlikte eğer zorlarsak en azından şahsım adına ilerleyen günlerde gelmiş geçmiş en iyi bölüm ünvanını ele geçirebilir GoT adına.

Adam gibi adam Hodor! Ne denilebilir ki bu hikayesine? Hep merak ettiğimiz Hodor'un acıklı hikayesini öğrenmiş olduk. Vay be! Gitti dağ gibi adam! :( Son sahnede içim gitti, tüylerim diken diken oldu! Gerçekten efsanevi bir hikayeydi, helal olsun George R.R.Martin'e, kırk yıl düşünsem böyle vurucu bir son yazamadım hiçbir karaktere, işte yetenek...

Kurt'a da çok üzüldüm, ne sadık bir hayvan be.... Bütün kurtlar gitti bi Jon Snow'unki kaldı. :(

Kızıl rahibeler gerçekten çok hoşmuş ama Hodor'dan sonra onları konuşacak halim kalmadı. Ortada bir Azor Ahai beklendiği kesin ve şimdiden Jon Snow ile Khalesesi aday.

Bran'ın yanında yaşayan yaratıkları ilk defa gördük ve böylece Ak Gezenlerin kaynağını öğrendik fakat fazla detaya inilmedi.

Akgezenlerin saldırdığı an nefesim tutuldu, o ne gerilimdi öyle. Kaç babayiğit gitti bi Bran uğruna, velet nostalji yapmaktan yanındaki Hodor gibi adamın değerini bilemedi.

Gelelim bölümün ve belki de dizi tarihinin en kilit ve en önemli, belki de en bilim kurguya çalan kısmına;

Hodor olayıyla birlikte geçmiş, gelecek ve şimdiki zaman olayları iyice karıştı. Ne nedir ne ne değildir ne değil nedir derken kafa tıpkı Hodor gibi yandı. Şimdi anladığım kadarıyla geçmiş ile gelecek arasında bir bağlantı kurulabiliyor, müdahale edilebiliyor? Hodor taa 30 yıl önceden bu gelecekte duyduğu sözleri söylediğine göre gelecekteki sözleri geçmişte işitti demektir. O halde hepimizin aklından geçen soru şu;

Bran ileride Ned Stark'ı ve-ya Rob'u bu şekilde uyarabilir mi? Diyelim ki uyardı ve atıyorum Rob ölümden kurtuldu, Ned ölümden kurtuldu. Bu durumda şuana kadar izlediklerimiz yaşanmamış mı olacak? Yoksa başka bir paralel evren boyutuna mı geçecekler? Hodor'un olayı dışında zaten geçen bölümlerde Ned Stark'ın arkasını dönüp sese bakması, bu meselenin başlangıcına dair bir ipucuydu....

Son olarak,

Hodor Hodor Hodor!

10.5/10

Son düzenleme:
6x5
Ağladım ulan ağladım!!!!!!! Hala da ağlıyorum.... Ben ömrümde böyle vurucu bir son görmedim. Ah ulan ahhh. Sen nasıl bir dizisin.

Aslında bölüm gayet normal başladı. Klasik muhabbetler dönüyordu. İlk başta Sansa Littlefinger muhabbeti döndü. Sansa affetmedi Littlefinger'ı. Yapılanlara ne kadar hiddetlendiğini görmüş olduk. Yardımını istemem falan dedi ama sonradan yola çıkmadan yapılan konuşmada Tully'lerden bahsetti. Brienne'i görevlendirdi. Artık Kuzey savaşına çok az kaldı ya 3 ya 4 bölüm. Aradaki bölümlerde diğer haneleri toplayışlarını falan izleyeceğiz muhtemelen. Her bölüm gösterilecek gibi. Çünkü Kit Harrington en çok Jon Snow göreceğimiz sezon demişti.

Arya'ya da son bir şans verildi. Tiyatro sahneleri eskileri hatırlattı sinirleri zıplattı aynı Arya gibi. Orada yine GoT cesurluğunda bir kaç sahne gördük yuh dedim. :A Görev de bir daha ki bölüme kaldı. Görevi yerine getirip artık Faceless Women olacaktır Arya. Bakalım oradan nereye gidecek işi bitirince, merakla bekliyorum.

Bran ilk sezisinde White Walkerların nasıl yapıldığını gördü. Bir tarih dersi verildi orada bize ve gerçekten şaşırtıcıydı. Beklenmedik olaylar sililesi bu şekilde başladı bölümde. :D

Arada Greyjoyların taht mücadelesini gördük. Kitapta daha uzundu sanırım bu muhabbetler ama burada pek detaya inmeyip direk olayı bağlamışlar. Çünkü Victarion Greyjoy'u diziye sokmadan bir anlamı olmazdı zaten. Euron manyaklığını gösterdi ve tahtın başına geçti. Khaleesi'e deniz desteği sağlayıp birlik olma planları varmış, o sahneleri merak ettim doğrusu. Greyjoy kardeşler de kaçtılar taht elden gidince donanmayı ellerine alıp. Zaten Yara'nın saygınlığı vardı halk nezlinde o da donanmayı toplamaya yetti orada.

Khaleesi orduyu topladı ve sonunda 7 krallığı ele geçirmek lafını duyduk ağzından. Resmen unutmuştu bu muhabbeti. Çok gereksiz zaman harcadı Mereen'de. Jorah'a da iyileş gel dedi. Ulan nerede bu olayın tedavisi kim biliyor öyle bir şey. :D Hiç bahsedilmedi, bakalım eleman nasıl iyileşecek. Böyle söylenildiyse iyileştirip geri döndürürler yoksa ölmesine izin verilirdi yani.

Tyrion da Melisandre gibi diğer Işık rahibesiyle tanıştı. Kadın gizemli zaten direk belli oluyor. Sözleriyle kendisine inanmakta tereddüt eden Varys'i çizdi resmen. :D Ondan da bir şeyler çıkacaktır artık bekliyoruz.

Gelelim bölümün son 20 dakikasına... Her şey normal seyrinde giderken Bran kendi kafasına göre sezilere daldı ve fragmanlardan da merakla beklediğim White Walkers sahnesini gördük. Orada Night King gördü Bran'i ve işaretledi. Her şey buradan sonra başladı zaten. Bunlar mağarada dururken o geçen seneki Hardhome bölümündeki gibi bir gerilim müziği ve derkeen ordu geldi. Başlasın gerilim dolu efsanevi bir son 10 dakika. Son sahnede kafayı yedim resmen. HOLD THE DOOR.!!! Hodor'un neden konuşmayı unuttuğunu bu şekilde bağlamaları inanılmaz olmuş, şapka çıkardım resmen. Bran'in geçmişe de etki edebildiğini gördük. Şuanda her şeyden çok Bran'in hikayesini merak ediyorum ve gözyaşlarımı dindirmenin yollarını arıyorum. Game of Thrones tarihinin en etkileyici, en vurucu son sahnesi ve daha 5.bölümdeyiz arkadaş, sizin bize kastınız ne. Son 5 bölüm neler olacak hiç mi hiç tahmin edemiyoruz artık. Net bir şekilde GoT'un en iyi sezonundayız ötesi yok. Hakkımızda hayırlısı...

Son olarak bir kez daha HODOR HODOR HODOR!!!
Bölüme puanım tabi ki de 10 10 10...

Son düzenleme:
6x5

O nasıl bir sondu öyle, sen nasıl bir dizisin ya. :anguished:

Vay canına, "hold the door" :( Hodor'un ölümü çok üzücü oldu ama hikaye açısından acayip önemli bir şey öğrendik ki zaten bunun sinyalini birkaç bölüm önce görmüştük. Bran geçmişe müdahale edebiliyor. Zaman kavramı acayip kafalar yaratabilecek şekilde oynanmaya müsait. İnşallah Ned Stark'ı diriltmenin bir yolunu bulabilir Bran. Dön gel kuzeyin oğlu. :(

Sansa şu sıralar dizideki en sevdiğim karakterlerden olma yolunda ilerliyor. Her hamlesi harika gözüküyor. Winterfell'i alacağız inşallah. :)

Greyjoy'larda Yara'ya üzüldüm. Tahtı hak ediyordu, inşallah öldürülmez. Khaleesi'ye zorluk çıkarmasa bari amcaları.

Kızıl kadından bir tane daha varmış. Khaleesi'nin yanında olacak olması güzel. :)

Arya'nın tiyatro izlediği sahneler de üzdü. :(

Hodor hodor hodor :(

10/10

6x5

O nasıl bir sondu öyle, sen nasıl bir dizisin ya. :anguished:

Vay canına, "hold the door" :( Hodor'un ölümü çok üzücü oldu ama hikaye açısından acayip önemli bir şey öğrendik ki zaten bunun sinyalini birkaç bölüm önce görmüştük. Bran geçmişe müdahale edebiliyor. Zaman kavramı acayip kafalar yaratabilecek şekilde oynanmaya müsait. İnşallah Ned Stark'ı diriltmenin bir yolunu bulabilir Bran. Dön gel kuzeyin oğlu. :(

Sansa şu sıralar dizideki en sevdiğim karakterlerden olma yolunda ilerliyor. Her hamlesi harika gözüküyor. Winterfell'i alacağız inşallah. :)

Greyjoy'larda Yara'ya üzüldüm. Tahtı hak ediyordu, inşallah öldürülmez. Khaleesi'ye zorluk çıkarmasa bari amcaları.

Kızıl kadından bir tane daha varmış. Khaleesi'nin yanında olacak olması güzel. :)

Arya'nın tiyatro izlediği sahneler de üzdü. :(

Hodor hodor hodor :(

10/10

Ned Stark olayı Jon Snow kadar kolay olup oldu bittiye getirilemez.
A = B, B = C ise A = C kuralı yani nedensellik ilkesini açıklamak zorundalar. Diyelim ki Ned Stark'ı uyardı Bran ve Ned Stark kurtuldu. Bu durumda Ned Stark'ın öldüğünü izlediğimiz (sanırım 1x9'du) bölümünden itibaren olan baştan sona bütün bölümler çöpe gider; yaşanmış bütün olaylar kelebek etkisi misali değişime uğrar. Sonra al sana ikinci bir Lost geyiği. Bunca sezonu boşu boşuna izlemiş oluruz.

Zamana müdahale etme olayının iki türlü açıklaması mümkün: 1) az önceki değindiğim biçimde yani Kelebek Etkisi, olarak 2) Paralel evren ve evrende oluşan paralel bir zaman çizgisi olarak. Ki iki seçenek de buram buram bilim kurgu, özellikle ikinci seçenek tamamen bilim kurgu. Bildiğim kadarıyla GoT'un bilim kurgu ile alakası yoktu şuana dek.

Finali düşünsenize, Bran zamana müdahale edip Ned Stark'ı kurtarıyor, Ned önlemini alıyor ve ölmüyor, ardından tahta oturuyor ve The end! İzlediğimiz sezonlar, onlarca bölümler ise çöp kutusuna... :) Böyle bir final yaparlarsa büyük küfür yerler, yazık olur.

Ned Stark olayı Jon Snow kadar kolay olup oldu bittiye getirilemez.
A = B, B = C ise A = C kuralı yani nedensellik ilkesini açıklamak zorundalar. Diyelim ki Ned Stark'ı uyardı Bran ve Ned Stark kurtuldu. Bu durumda Ned Stark'ın öldüğünü izlediğimiz (sanırım 1x9'du) bölümünden itibaren olan baştan sona bütün bölümler çöpe gider; yaşanmış bütün olaylar kelebek etkisi misali değişime uğrar. Sonra al sana ikinci bir Lost geyiği. Bunca sezonu boşu boşuna izlemiş oluruz.

Zamana müdahale etme olayının iki türlü açıklaması mümkün: 1) az önceki değindiğim biçimde yani Kelebek Etkisi, olarak 2) Paralel evren ve evrende oluşan paralel bir zaman çizgisi olarak. Ki iki seçenek de buram buram bilim kurgu, özellikle ikinci seçenek tamamen bilim kurgu. Bildiğim kadarıyla GoT'un bilim kurgu ile alakası yoktu şuana dek.

Finali düşünsenize, Bran zamana müdahale edip Ned Stark'ı kurtarıyor, Ned önlemini alıyor ve ölmüyor, ardından tahta oturuyor ve The end! İzlediğimiz sezonlar, onlarca bölümler ise çöp kutusuna... :) Böyle bir final yaparlarsa büyük küfür yerler, yazık olur.
Doğru diyorsun da mantıklı bir yolunu bulmamız lazım. :D

@OzaN
Ned Stark'ın dönme ihtimali yok onu bir geçelim. Ne kadar istesek de mümkün değil. :D Oradaki Ned flashbackleri Lyanna Stark vasıtasıyla gerçekleşme ihtimali %90 olan teoriyi doğrulamak için bence. O kulede Lyanna Stark var ve ölüm döşeğinde çocuğunu Ned'e emanet ediyor. Bu çocuk Jon, Rheager Targaryen'in Lyanna'dan oğlu yani. Tower of Joy yarım kaldı zaten önceki bölümlerde. Bu sezon bu konuyu aydınlatacaklar gibi. İki Targaryen Azor Ahai yani vaat edilen kurtarıcı olacak.

Tabi Bran'in geçmişe müdahale etme olayı beni çok şaşırttı bu bölümde. Geçmişteki Hodor'u kontrol edip gelecekteki kendini kurtardı, cidden hiç beklemiyordum. Oradan nereye varacaklarını büyük bir merakla bekliyorum. :) @Tolstoyevski nin dediği gibi GoT'da bilim kurguya dair hiç bir emare olmadı. Olmaz da zaten. 6 sezonu da çöp saymayacaklarına göre koskoca GoT'da, Ned'in geri gelme ihtimali maalesef yok. :). Zamana müdahale olayı ise ne olacak tamamen muamma şuan. :)

Son düzenleme:
@OzaN
Ned Stark'ın dönme ihtimali yok onu bir geçelim. Ne kadar istesek de mümkün değil. :D Oradaki Ned flashbackleri Lyanna Stark vasıtasıyla gerçekleşme ihtimali %90 olan teoriyi doğrulamak için bence. O kulede Lyanna Stark var ve ölüm döşeğinde çocuğunu Ned'e emanet ediyor. Bu çocuk Jon, Rheager Targaryen'in Lyanna'dan oğlu yani. Tower of Joy yarım kaldı zaten önceki bölümlerde. Bu sezon bu konuyu aydınlatacaklar gibi. İki Targaryen Azor Ahai yani vaat edilen kurtarıcı olacak.

Tabi Bran'in geçmişe müdahale etme olayı beni çok şaşırttı bu bölümde. Geçmişteki Hodor'u kontrol edip gelecekteki kendini kurtardı, cidden hiç beklemiyordum. Oradan nereye varacaklarını büyük bir merakla bekliyorum. :) @Tolstoyevski nin dediği gibi GoT'da bilim kurguya dair hiç bir emare olmadı. Olmaz da zaten. 6 sezonu da çöp saymayacaklarına göre koskoca GoT'da, Ned'in geri gelme ihtimali maalesef yok. :). Zamana müdahale olayı ise ne olacak tamamen muamma şuan. :)
Ya onları biliyorum tabii zaten olacağından demiyorum ama teoride mümkün yani. Finalde böyle bir şey olursa çok şaşırmamak lazım. Zamana müdahale ile ilgili çok fazla şey çıkabilir ama dizinin tadını kaçıracak şeyler de olabilir bakalım nasıl yönetecekler o konuyu. :)