Aslında bölüm gayet normal başladı. Klasik muhabbetler dönüyordu. İlk başta Sansa Littlefinger muhabbeti döndü. Sansa affetmedi Littlefinger'ı. Yapılanlara ne kadar hiddetlendiğini görmüş olduk. Yardımını istemem falan dedi ama sonradan yola çıkmadan yapılan konuşmada Tully'lerden bahsetti. Brienne'i görevlendirdi. Artık Kuzey savaşına çok az kaldı ya 3 ya 4 bölüm. Aradaki bölümlerde diğer haneleri toplayışlarını falan izleyeceğiz muhtemelen. Her bölüm gösterilecek gibi. Çünkü Kit Harrington en çok Jon Snow göreceğimiz sezon demişti.
Arya'ya da son bir şans verildi. Tiyatro sahneleri eskileri hatırlattı sinirleri zıplattı aynı Arya gibi. Orada yine GoT cesurluğunda bir kaç sahne gördük yuh dedim.
Görev de bir daha ki bölüme kaldı. Görevi yerine getirip artık Faceless Women olacaktır Arya. Bakalım oradan nereye gidecek işi bitirince, merakla bekliyorum.
Bran ilk sezisinde White Walkerların nasıl yapıldığını gördü. Bir tarih dersi verildi orada bize ve gerçekten şaşırtıcıydı. Beklenmedik olaylar sililesi bu şekilde başladı bölümde.
Arada Greyjoyların taht mücadelesini gördük. Kitapta daha uzundu sanırım bu muhabbetler ama burada pek detaya inmeyip direk olayı bağlamışlar. Çünkü Victarion Greyjoy'u diziye sokmadan bir anlamı olmazdı zaten. Euron manyaklığını gösterdi ve tahtın başına geçti. Khaleesi'e deniz desteği sağlayıp birlik olma planları varmış, o sahneleri merak ettim doğrusu. Greyjoy kardeşler de kaçtılar taht elden gidince donanmayı ellerine alıp. Zaten Yara'nın saygınlığı vardı halk nezlinde o da donanmayı toplamaya yetti orada.
Khaleesi orduyu topladı ve sonunda 7 krallığı ele geçirmek lafını duyduk ağzından. Resmen unutmuştu bu muhabbeti. Çok gereksiz zaman harcadı Mereen'de. Jorah'a da iyileş gel dedi. Ulan nerede bu olayın tedavisi kim biliyor öyle bir şey.
Hiç bahsedilmedi, bakalım eleman nasıl iyileşecek. Böyle söylenildiyse iyileştirip geri döndürürler yoksa ölmesine izin verilirdi yani.
Tyrion da Melisandre gibi diğer Işık rahibesiyle tanıştı. Kadın gizemli zaten direk belli oluyor. Sözleriyle kendisine inanmakta tereddüt eden Varys'i çizdi resmen.
Ondan da bir şeyler çıkacaktır artık bekliyoruz.
Gelelim bölümün son 20 dakikasına... Her şey normal seyrinde giderken Bran kendi kafasına göre sezilere daldı ve fragmanlardan da merakla beklediğim White Walkers sahnesini gördük. Orada Night King gördü Bran'i ve işaretledi. Her şey buradan sonra başladı zaten. Bunlar mağarada dururken o geçen seneki Hardhome bölümündeki gibi bir gerilim müziği ve derkeen ordu geldi. Başlasın gerilim dolu efsanevi bir son 10 dakika. Son sahnede kafayı yedim resmen. HOLD THE DOOR.!!! Hodor'un neden konuşmayı unuttuğunu bu şekilde bağlamaları inanılmaz olmuş, şapka çıkardım resmen. Bran'in geçmişe de etki edebildiğini gördük. Şuanda her şeyden çok Bran'in hikayesini merak ediyorum ve gözyaşlarımı dindirmenin yollarını arıyorum. Game of Thrones tarihinin en etkileyici, en vurucu son sahnesi ve daha 5.bölümdeyiz arkadaş, sizin bize kastınız ne. Son 5 bölüm neler olacak hiç mi hiç tahmin edemiyoruz artık. Net bir şekilde GoT'un en iyi sezonundayız ötesi yok. Hakkımızda hayırlısı...
Son olarak bir kez daha HODOR HODOR HODOR!!!