Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

@OzaN
Ned Stark'ın dönme ihtimali yok onu bir geçelim. Ne kadar istesek de mümkün değil. :D Oradaki Ned flashbackleri Lyanna Stark vasıtasıyla gerçekleşme ihtimali %90 olan teoriyi doğrulamak için bence. O kulede Lyanna Stark var ve ölüm döşeğinde çocuğunu Ned'e emanet ediyor. Bu çocuk Jon, Rheager Targaryen'in Lyanna'dan oğlu yani. Tower of Joy yarım kaldı zaten önceki bölümlerde. Bu sezon bu konuyu aydınlatacaklar gibi. İki Targaryen Azor Ahai yani vaat edilen kurtarıcı olacak.

Tabi Bran'in geçmişe müdahale etme olayı beni çok şaşırttı bu bölümde. Geçmişteki Hodor'u kontrol edip gelecekteki kendini kurtardı, cidden hiç beklemiyordum. Oradan nereye varacaklarını büyük bir merakla bekliyorum. :) @Tolstoyevski nin dediği gibi GoT'da bilim kurguya dair hiç bir emare olmadı. Olmaz da zaten. 6 sezonu da çöp saymayacaklarına göre koskoca GoT'da, Ned'in geri gelme ihtimali maalesef yok. :). Zamana müdahale olayı ise ne olacak tamamen muamma şuan. :)

Jon Snow'da Targaryen kanı varsa o halde ona da ateş dokunmuyor? Fakat daha önce hiç öyle bir şey duymadık, Jon Snow'un bilmesi lazım değil mi böyle bir durumda? Ayrıca Rheagar Targaryen Khalesesi'nin babası değil miydi, eğer Jon'un da babasıysa Jon ile Daanerys nasıl evlenecekler? Gerçi Targaryen'lerde aile içi evlilik yaygın hatta Stark'lardan bile yaygın bildiğim kadarıyla. Yine de bilmiyorum, eğer Jon ile Daanerys'in evlendiğini görmezsek gözümüz açık gidecek. :D

Jon Snow'da Targaryen kanı varsa o halde ona da ateş dokunmuyor? Fakat daha önce hiç öyle bir şey duymadık, Jon Snow'un bilmesi lazım değil mi böyle bir durumda? Ayrıca Rheagar Targaryen Khalesesi'nin babası değil miydi, eğer Jon'un da babasıysa Jon ile Daanerys nasıl evlenecekler? Gerçi Targaryen'lerde aile içi evlilik yaygın hatta Stark'lardan bile yaygın bildiğim kadarıyla. Yine de bilmiyorum, eğer Jon ile Daanerys'in evlendiğini görmezsek gözümüz açık gidecek. :D
Öncelikle ünlü bir söz der ki "you know nothing Jon Snow" :D Yani ateşin kendisini yakmadığını da bilmiyor olabilir. Öte yandan ikisinin evleneceklerine dair bir şey yok, öyle bir şey zor gözüküyor bence şu an. :):)

O biraz zor gibi ya ama olma ihtimali de var tabi. Bu arada Rheager Dany'nin babası değil Dany'nin babası Aerys II, Mad King olarak bildiğimiz yani. Jon'a ateş dokunma muhabbetine hiç değinmediler ama R+L = J dizinin en büyük teorilerinden birisi yani. Olma ihtimali de çok yüksek. Bir çok emare var bunun hakkında kitapta falan. Zaten The Song of İce and Fire yani Buz Jon, Ateş Dany. Hikaye'nin iki temel taşı. O yüzden bir çok kişi Jon ölmez diyordu ölmedi de.:D . Ama bunların evleneceği bana pek inandırıcı gelmiyor. Bakalım neler olacak. :D

Kitaptan spoiler veren yok heralde, kitabı okuyan bizden uzak olsun yinede tespit edemedim henüz. :D

Hodor'a gerçekten üzüldüm, ama böyle birşeyin olması olayları acayip derecede işin içinden çıkılamaz bir hala soktu.

Yani ister istemez, Ned'i gösterdiler, rezil ettiler. Ciddi ciddi getirirler mi sorusu geliyor akıllara? O kaledeki kimdi -asıl olay babında- onu bile bilmiyoruz ve bu kadar bilinmezin içinde sadece 5 bölüm kaldı ve mutlaka bunlardan ikisi son savaşla alakadar olmalı.-Gerçi 50 dakikada herşeyi gösterebilme yetenekleride var. ( :D ) Bilmiyorum sezon sezonuna çok fazla bilinmezle girmeyiz umarım.

Ak gezerler kendini yaratan insanları yokedip, geçmişi yöneten bir çocuğu öldürmeye çalışıyor, veya ele geçirmeye. Ak gezerler her yere ölüm getiren şeyler olabilir ama bence bu çocuğu arıyorlarsa daha büyük bir sebebi olmalı.

Arya'nın sahnelerinde sıkıldım. Kralicemiz bu bölüm ayrı bir güzeldi, bir canlanmış garip bişiler olmuş. :D Reyizide emir verip yolladı, umarım ölmez. :(

Ve iyiki gece yatmadan önce izlemişim, sosyal medyalara girmiyorum izleyene kadar. Fakat sabah wp p.müh grubuna baktığımda o ünlü sahneyi yazmış dengesizin biri. :( :D

6x5

Sezonun en iyi bölümü geldi. Son sahneleri ağız açık bir şekilde izlettirdi ve kalan bölümler için beklentiyi baya bir yükseltti :D

Sansa Baelish'i yanında istemedi ama Baelish ona iyi bir haber verdi. Blackfish çok önemli katkı sağlayacaktır bu savaşta şüphesiz. Yalnız Baelish bu şekilde devre dışı kalmayacaktır. Ne yapar ne eder bir yolunu bulup yine dahil olur olaya :D

Arya'nın hikayesi baya bağımsız bir şekilde ilerliyor ve gittikçe kopuyor ana olaylardan. Onu ne şekilde bağlayacaklar bakalım.

Greyjoy tarafında da seçimi Euron kazandı. Yalnız pek demokratik bir seçim olmadı gibi geldi bana. Böyle bağırtılarla falan lider seçilmez, sandık şart :D

Dany Jorah'ı gözden çıkarmadığına göre çok önemli bir zamanda dönüş yapacaktır diye düşünüyorum. Dizide ne ararsan var zaten, ölen adam bile diriltilebiliyorken bir hastalığın tedavisi de mümkündür mutlaka :D

Gelelim asıl kısma. Dizideki tek repliği hodor olan bir karaktere bu kadar efsane bir son yazmak, bu kadar mükemmel bir şekilde hodor olayına açıklık getirmek ve bunca insanı duygulandırabilecek efsane bir son sahne... Ne denir ki buna bilemiyorum. Gerçekten muhteşem bir iş yapmışlar. Yalnız bundan sonrası için çok tehlikeli bir işe bulaşıldı. Şimdi Bran'in geçmişe müdahale edebildiğini açıkça gösterdiler. Bunu gösterdikten sonra bir daha öyle bir sahne yazmazsalar da olmaz ama başka bir geçmişe müdahele sahnesi yazmaya kalkarlarsa bu sefer işler iyice karman çorman olabilir. Bakalım bu işin içinden nasıl çıkacaklar :)

Daenerys, Jon meselesiyle ilgili birkaç şey de ben söyleyeyim. Öncelikle Targaryenlerin hiç ateşten etkilenmeme gibi bir durumu yokmuş. Ateşte yanarak ölen de birçok Targaryen varmış. George RR Martin bununla ilgili bir açıklama yapmıştı oradan okumuştum. Sadece Daenerys'e özel bir durum olabilir bu belki.

Daenerys çılgın kralın kızı yani aynı zamanda Rhaegar'ın kardeşi. Yani R+L=J teorisi doğru çıkarsa Daenerys Jon'un halası demektir :D Hikayenin başından beri Jon ile Daenerys'in yükselişini görüyoruz. Finalde tahtın başına geçen bir Daenerys, onun sağ kolu ve kuzeyin koruyucusu Jon şeklinde bir son olabilir. Yani bir nevi Ned Stark rolünde. Tabii bu benim basit düşüncelerim. George RR Martin'in kafasını bilemeyiz. Hiç beklenmedik sansasyonel bir finalle dizinin bitmesi çok daha olası :D

10/10

Son düzenleme:
6x5

Gerçekten çok iyi ve son dakikalarıyla beyin yakan bir bölümdü.

Son sahneleri izlemek büyük keyif verdi. Zaten ak gezenlerin olduğu her sahne ayrı bir güzel oluyor. Bu bölüm onların nasıl var olduğunu da görmüş olduk. Ak gezenlein ormanın çocukları tarafından yaratılması tutarlı bir olay bence. Özel güçleri olan yaratıklardı. Başta kendi çıkarları için yaratsalar da sonradan kontrol edememişler ve olaylar buralara kadar gelmiş anlaşılan.

Bran'in Hodor'un gençliğine etki ederek bu hale gelmesine sebep olması da dizi tarihinin en karmaşık ve doğaüstü unsurlarını bir arada bulunduran sahnesiydi açık ara. İnşallah geçmişe bir müdahale söz konusu değildir. Öyle olması bu diziye yakışabilecek bir olay değil bence. Bu dizideki fantastik ögeler bilim kurguya kaymamalı diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bir teori yazılmış: https://eksisozluk.com/entry/60685704

Açıkçası bana mantıklı geldi umarım buna yakın birşeyler olur. :)

Bu arada Hodor reyisi de saygıyla analım adam anlaşılan koca ömrünü bu an için yaşamış ve bu yüzden de çocukluktan beri Hodor olarak kalmış. Acı bir kader. :(

Greyjoyların sahneleri de güzeldi. Euron'un kral olur olmaz "Hadi gidip yeğenlerimi öldürelim" tarzında cümle kurduğu sahne kahkaha attırdı. :D Adam söylendiği kadar deli. Bakalım Yara ve Theon kaçırdıkları donanmayla ne yapacaklar?

Kuzeydeki büyük savaşa da adım adım yaklaşıyoruz. Muhtemelen yine 9. bölüme sakladılar ama bakalım bekliyoruz merakla. :)

Bran ve Meera'nın ne olacağı da merak konusu bu arada. Sonuçta o halde izlerini kaybettirebilme durumları yok? Oralardan bir yerlerden Benjen Stark çıksa ne güzel olur. İlk sezondan beri gözlerimiz yolda. :(

Son olarak üç gözlü kuzgunu oynayan Max von Sydow'a da değinmek istiyorum. Öyle çok filmini izlemedim, genelde küçük rollerde olduğu filmlerde gördüm kendisini ama oyunculuğu gerçekten harika. 86 yaşında olup da hala bu tür yapımlarda kendisini görmek çok güzel. Keşke daha fazla rolü olsaymış. :)

Puanım: 10/10

6x5

Sezonun en iyi, dizinin de en iyi bölümlerinden biriydi.

Vay be. Hodor'a üzdü. :( Bran geçmişe müdahale edebiliyor mu yoksa Hodor'a olan geçmişin sağlaması mıydı? Sonuçta Bran bir şeyi değiştirmiş olmadı. Wylis zaten Hodor olmuştu. Ama Bran eğer müdahele edebiliyorsa dizinin senaryosunda büyük patlaklar oluşabilir. Çok dikkatli ve olabildiğince mantığa uygun davranmaları lazım.

Greyjoy'lardaki taht kavgaları güzeldi.

Arya'nın sahnelerini de beğendim.

Sansa da her ne kadar kendinden emin görünse de Jon'dan habersiz hareket etmemesi lazım.

10/10

Bran'in Hodor'un gençliğine etki ederek bu hale gelmesine sebep olması da dizi tarihinin en karmaşık ve doğaüstü unsurlarını bir arada bulunduran sahnesiydi açık ara. İnşallah geçmişe bir müdahale söz konusu değildir. Öyle olması bu diziye yakışabilecek bir olay değil bence. Bu dizideki fantastik ögeler bilim kurguya kaymamalı diye düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bir teori yazılmış: https://eksisozluk.com/entry/60685704
Şimdi baktım adamın yazdıklarına. Diziyi izlerken benim de kafamı kurcalamıştı bu konu ve bu adamın dediği en mantıklısı, aklın sınırlarını zorlamadan düşününce. Çünkü Bran diyelim geçmişe müdahale etti ama o şekilde değiştirip olayları karıştırmazlar bu dizide. Sorguladığım kısım da buydu benim, daha yaşanmamış bir olay var ortada, daha yaşanmadan Hodor 1. sezondan beri hatta yıllardır böyle, konuşamıyor. Ama bu bölümde bu hale geliyor, bu olay sayesinde. Bu adamın da dediği gibi geçmişi warglayıp gelecektekine de etki ettiği için bilincine işliyor ve o şekilde kalmış oluyor Hodor. Yoksa diğer şekilde işlenmiş olursa dizi bilim kurguya kayar ve işlerin karışması tadımızı bozar. Umarım o çizgiden sapmazlar, aşırı karmaşık zaman işlerine girmezler. Bu gücü işin içine soktun mu çok garip bir hale gelir olaylar çünkü. :)

Şimdi baktım adamın yazdıklarına. Diziyi izlerken benim de kafamı kurcalamıştı bu konu ve bu adamın dediği en mantıklısı, aklın sınırlarını zorlamadan düşününce. Çünkü Bran diyelim geçmişe müdahale etti ama o şekilde değiştirip olayları karıştırmazlar bu dizide. Sorguladığım kısım da buydu benim, daha yaşanmamış bir olay var ortada, daha yaşanmadan Hodor 1. sezondan beri hatta yıllardır böyle, konuşamıyor. Ama bu bölümde bu hale geliyor, bu olay sayesinde. Bu adamın da dediği gibi geçmişi warglayıp gelecektekine de etki ettiği için bilincine işliyor ve o şekilde kalmış oluyor Hodor. Yoksa diğer şekilde işlenmiş olursa dizi bilim kurguya kayar ve işlerin karışması tadımızı bozar. Umarım o çizgiden sapmazlar, aşırı karmaşık zaman işlerine girmezler. Bu gücü işin içine soktun mu çok garip bir hale gelir olaylar çünkü. :)
Hodor'un küçük yaşta ölümünü görüp oradaki olaya warglanması ve bundan kurtulamaması gerçekten de akla yatıyor. Bence aslında burada kader olgusuna da vurgu yapılmış. Sonuçta Hodor, daha yaşanmamış ve yıllar sonra yaşanacak bir olayı daha Bran dünyada yokken görüyor. En sonunda da gördüğü bu olay gerçek oluyor.

Bu arada Mad King'in de bu şekilde delirdiğini düşünenler de var. Üç gözlü kuzgun amcanın adı Brynden Rivers'mış, kendisi Targaryen soyundan geliyormuş ve Mad King'i delirtenin o olduğu teorisi de var ama işte karışık ya bu mevzular içine girildiği zaman çıkması çok zor. :D

Hodor'un küçük yaşta ölümünü görüp oradaki olaya warglanması ve bundan kurtulamaması gerçekten de akla yatıyor. Bence aslında burada kader olgusuna da vurgu yapılmış. Sonuçta Hodor, daha yaşanmamış ve yıllar sonra yaşanacak bir olayı daha Bran dünyada yokken görüyor. En sonunda da gördüğü bu olay gerçek oluyor.

Bu arada Mad King'in de bu şekilde delirdiğini düşünenler de var. Üç gözlü kuzgun amcanın adı Brynden Rivers'mış, kendisi Targaryen soyundan geliyormuş ve Mad King'i delirtenin o olduğu teorisi de var ama işte karışık ya bu mevzular içine girildiği zaman çıkması çok zor. :D
Aynen gerçekten çok karışık mevzular bu olaylar. Ama bu şekilde bağlanması çok harika ve çok şaşırtıcı, beklenmedik şekilde oldu. Dizi biraz Hollywood'laşıyordu bu sezon. Sonunda Game of Thrones izliyorsunuz kendinize hakim olun dedi. Bunu erken yapmaları ise beni korkutuyor ileri ki bölümler için. :D

Sezonun en iyi bölümüydü. Yürek dağladı.

Bran'in anlamsızca inatlaşması ötürü Hodor'dan olduk. :( Dizinin kalbi kirlenmemiş tek adamından mahrum bıraktı bizi. :( Çok üzücüydü o sahneler. Kapıyı tutarken yaşadığı zorluk, çocuk halindeyken geçirdiği travma. :( Bran yaktın dağ gibi adamı ya. Yalnız işler karıştı beynimizi daha çok yorucaz gibi ilerleyen bölümlerde.

Iron Islands sahneleri çekilir olmaya başladı Balon Greyjoy öldüğünden beri. Taht mücadelesi iyiydi orada. Euron Greyjoy'u sevdim ben nedense kanım ısındı bayağı. :D

Winterfell'i alma yolunda kuzeydeki diğer hanedanlıklarla birleşecek Starklar. Umarım Winterfell alınacak ama içimden bir ses tam tersi olacak diyor.

Yeni Kızıl Kadın bayağı hoş. :):)

10/10

Hold The Door'un hikayesi belli oldu, meğer fanboy işiymiş anladığım kadarıyla, George R.R Martin buradan seçmiş?

Mryddin isimli kullanıcının mesajına ve mesajını attığı tarihe dikkat (6x5 izlemeyen tıklamasın Spoiler)

@Titanium @xemrexxx @OzaN @MEnes @Danger UA! @GreatOttoman @HeisenBerg @gundix123 @MasacRE- ...
Ben de gördüm onu ama önceden doğru tahmin etmiş olma olasılığı çok daha yüksek?

6x5

Bölümü bitireli 1 saat oldu ama üzüntüm geçmedi hâlâ. Bir şey yazmak içimden gelmiyor, çok çok üzdü. :(

Yürekleri dağladın be Hodor... sahnesini demiyorum bile dizinin en iyi adamıydı üzdü çok çok üzdü. Seni unutmayacağız dev yürekli Hold the door Reis. :( Kurtlar da tek tek ölüyor. Çok seviyorum o dev köpekçikleri, sahiplenici ve tutumlu bir yapıları var. :(

Bu arada Eşekherif'e tebrikler. Basitçe kapıyı tut demek yerine, kelime oyununu sürdürüp ''orda dur'' cümlesini çok güzel bulmuş.

Sör Jorah Mormont'u üzen kader de utansın. ''sevmeyelim de taşamı dönelim'' dedi ama yine de taşa döndü. Umarım en kısa zamanda tedavisini bulur.

Tiyatro çok eğlenceliydi. Baya güldüm izlerken. Tormund’un gözleriyle Brienne’i yiyişi de çok komikti. :)
10/10

Hold The Door'un hikayesi belli oldu, meğer fanboy işiymiş anladığım kadarıyla, George R.R Martin buradan seçmiş?

Mryddin isimli kullanıcının mesajına ve mesajını attığı tarihe dikkat (6x5 izlemeyen tıklamasın Spoiler)

@Titanium @xemrexxx @OzaN @MEnes @Danger UA! @GreatOttoman @HeisenBerg @gundix123 @MasacRE- ...

Bu hikaye nasıl bir insanın aklına doğru şekilde gelebilir ki sorusu çok ağır basıyor bende de. Ozaman muhabbetler hangi kısımdaydıd bilmiyorum ama normal bir insanın aklına HOLDTHEDOOR'dan hodor çıkarma ihtimali çok düşük. :(

Ya tarihte oynama var, yada ozamanlar muhabbeti geçmiş olmalı bir şekilde.

Genel hikayenin tamamı olmamış bu olamaz da zaten, dedenin kafasından öyle herkeste göremeyiz. :D Daha çok ismin nasıl evrildiğini yazmış ki @OzaN ın dediği gibidir iyi bir tahmindir ancak. George R R Martin dede öyle seyirciden hikaye seçicek bir manyak değil. Adamın olayı nasıl bağladığını gördük sonuçta. :)

Yalnız aynı forumda yandaki başlık "Dotrakhi is Turkish"

http://asoiaf.westeros.org/index.php?/topic/75201-dotrakhi-is-turkish/

yine Türkiyeyi arap sanan tiplermi bunlar.

Veya sanıyorum ki eski Türk toplulukları demek isteyip batırmış.
Zaten açıkça sallamış adam belli oluyor. Poor guy sırtında birini taşıyor kapı açık kalıyor tutamıyor birine tutsun diye hold the door diyor demiş. Tam anlamıyla sallama yani. :D Dedenin hikayeyi oradan alma ihtimali 0 bence. Adamın işi yok böyle kafasında 1000 fırıldak dönerken bu forumdan senaryo yardımı alacak. :D

Zaten açıkça sallamış adam belli oluyor. Poor guy sırtında birini taşıyor kapı açık kalıyor tutamıyor birine tutsun diye hold the door diyor demiş. Tam anlamıyla sallama yani. :D Dedenin hikayeyi oradan alma ihtimali 0 bence. Adamın işi yok böyle kafasında 1000 fırıldak dönerken bu forumdan senaryo yardımı alacak. :D

Alsın vs sorun yokta. Holdthedoor'dan hodor'u çıkartmak güzel kafa. Ne kadar düşünsem öyle bir olay aklıma gelmez. :D

Acaba zamanında kitapta öyle bir anı mı vardıda biz hatırlamıyoruz adam 2008'de yazmış bunu. Holdthedoor diye söylenirken gelmiştir belki aklına. :D Fan bunlar belli olmaz ne tür psikopat olacakları. :D