Bölüm Bran'in Warg olayını ilerletmiş şekilde bize gösterilmesiyle başladı. Zaten karakterin son durumunu çok merak ediyorduk. Öğrenmiş olduk. Yeteneklerini iyice geliştirecek ve sonrasında olaya müthiş bir şekilde dahil olacağına ve hikayede çok önemli yer bir kaplayacağına inanıyorum Bran'in. Hodor'un gençliğini gösterdiler. Ah Hodor ah...
Sonra King's Landing'de Myrcella'nın cenaze sahnesini gösterdiler. Orada Jaime'nin aldığı sert tutum gösterildi ki bu tutum daha da ileriye gidecektir. Orada işler karışacaktır bu kesin zaten. Gregor Clegane'in o Cercei hakkında atıp tutan adamı pislerken öldürüşü çok iyiydi. Duvarda kafasını parçaladı herifin, müthişti.
Castle Black'deki Yabanılların geliş sahnesi de iyiydi. Orada Jon'u bıçaklayan küçük veledi öldürmelerini istedim ama olmadı. İleride o veledin ölüşünü de görürüz umarım. Wun Wun reis katletti ona ok atan adamı. Wun Wun White Walker savaşında en önemli kozumuzdur, sakın dokunmayın ona.
Bolton hanesinde Ramsay'in klasik pisliklerini gördük. Herif kendisini asil yapan babasını bile harcadı. Her şeyi güç için yapan bu bencil adam daha fazla can yakmadan gebertilmeli. Ama kuzeyde bir savaş geliyor sanırım, fragmanlarda gözükmüştü. Bu savaşta harcanmasını istiyorum.
Theon da ailesinin yanına gitmek için Sansa'dan ayrılmak zorunda kaldı. Geçmişte yaptıklarının ona nelere mal olacağını bildiği için ayrılmaya mecburdu yani. Ama Greyjoylar bu sezon çok daha ön planda olacak olması gerektiği gibi. Euron Greyjoy çok psikopat bir herif bunu kitapları okuyanların söylediklerinden az çok biliyorum. Gelir gelmez de Balon Greyjoy'u harcadı zaten. Taht savaşından galip çıkan o olacaktır bence. Keşke Victarion Greyjoy da dizide işlenseydi, asıl Demir Doğanları o zaman görürdük. Ama bu ailenin kuzeydeki etkisini sonunda bu sezon göreceğiz.
Tyrion reyizin zekasına hayran kaldım. İçerim ve bir şeyler bilirim sözünü çok beğendim. Ejderhalarla olduğu sahne ise süperdi. Don't eat the help sesli güldürdü beni de.
Son verdiği tepki de çok güzeldi. Bir daha böyle bir plan düşündüğümde yüzüme bir yumruk at demesi.
Arya'nın da çektikleri son bulacak gibi. Sorulan sorulara ismini No one olarak cevap verince Jaqen H'ghar reis sonunda affedecek sanırım. Eğitimini tamamlaması için hızlandıracaklar oradaki gidişatı. Gözleri de düzelecektir bir daha ki bölüm.
Gelelim son sahnelere. Hakkında zilyar tane teori üretilen Jon Snow muhabbeti bizi kanser etmeden erkenden kısa kesildi. Buna gerçekten şaşırdım. Gerçi sağolsun sinir bozucu bir arkadaş haberini verdi bu olayın, şokunu yaşayamadım dirilme anının.
Olsun beklediğimiz oldu. Melisandre bir büyü yaptı ve diriltti Jon reyizi. Teorilerdeki gibi kendini feda da etmedi, gözlerden kan da gelmedi.
Direk büyü yaptı ve olay bitti.
Gelecek bölümün adı Oathbreaker.
@gundix123 in dediği gibi Jon Snow artık Castle Black'de kalmayacaktır yapılan ihanet karşısında. Yemin bozma ihtimali olan tek kişi o gözüküyor şuan dizide. Bakalım merakla bekliyorum.