Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

@destere 'yi yakaladık arkadaşlar :A :A

@Doğu @MEnes @xemrexxx
:A :A
13043341_10206332505697516_3653090850187597816_n.jpg

Kızıl Kadın'ın 4. sezonda küvette duş aldığı bir sahne vardı ve boynunda kolye yoktu, genç görünümündeydi.

6x2
O neydi lan :D Jon gözünü falan kimildatacakmi diye ekranin dibine sokulmustum, uyandigi an bi sok yasadim. :D
Ilk sezonlari tekrar izledigim icin Jonun ölmesi cok sacmaydi, dikkat edenler bilir Ergen bir cocukluktan Lord Kumandan olana kadar tüm hikayeyi Jonun üzerine kurdular. Bu kadar emek verdikleri bir Karaktere böyle ucuz bir son vermeyecekleri belliydi. Üstüne birde Jonun Ned Starkin pici olmadigini, Aegon ve Lyanna Starkin cocugu oldugunu düsününce ölmesi cok sacmaydi. Sükür geri döndü :)

6x2. Bölüm

hodor hodor hodor ...:)
bölüm harikaydı yine ..
nihayet hodor a kavuştuk sonunda :) hodor toraman bir oğlanken konuşuyormuş adıda var imişte wylis miş ismi? nedense sonra bir hodor kalmış geriye dev gibi adamı temsilen :) branlı kısımları hızlı geçtiler o da ned le benjen in oğlanlık halini hodorun toramanlık halini görmek için işe yarar bir bölümdü :)
bu bölüm iki kötü ihtiyarı kaybettik ramsey çipi önce babası roose bolton u doğradı sonra şişko üvey anasıyla üvey kardeşini köpeklere yem etti artık boltonların tek temsilcisi ramsay çipi diyebiliriz :)
yine demir doğumluların lord balon u bilinmeyen bir kardeş tarafından köprüden atıldı ordada durumlar karışacak gibi hadım theon da aralarına katılacak demirdoğumlularda iktidar mücadelesi bizi bekliyor theon , ablası ve bilinmeyen amca arasında büyük bir çekişmeye sahne olacak meydan :)
cüce ile ejderhalar arasındaki sahne harikaydı .. cüce içer ama herşeyi bilir saygı duyuyoruz tyrion a :)
cersie cephesinde analar ve danalar muhabbeti vardı tommen anasını yüce rahibe kurban ettiği için bin pişman anasından özür diliyor ama rahiple nasıl başa çıkacak oğlancık oralar belirsiz :)
arya sonunda kendini kabul ettirdi sanırım tüm vaadlere benim ismim yok diyerek cevap verince evin yolunu tuttu umarım gözlerine kavuşur ..
gelelim kızıl kadınla çip snow çiftleşmesine.. davos un ısrarı kızıl kadının pandik darbeleriyle snow çipi tekrar uyandı başımıza bela olacak, yine kurtulamadık :) bu arada dev sahnesi harikaydı adamı sinek gibi duvarda patlattı :)

6x2. Bölüm

hodor hodor hodor ...:)
bölüm harikaydı yine ..
nihayet hodor a kavuştuk sonunda :) hodor toraman bir oğlanken konuşuyormuş adıda var imişte wylis miş ismi? nedense sonra bir hodor kalmış geriye dev gibi adamı temsilen :) branlı kısımları hızlı geçtiler o da ned le benjen in oğlanlık halini hodorun toramanlık halini görmek için işe yarar bir bölümdü :)
bu bölüm iki kötü ihtiyarı kaybettik ramsey çipi önce babası roose bolton u doğradı sonra şişko üvey anasıyla üvey kardeşini köpeklere yem etti artık boltonların tek temsilcisi ramsay çipi diyebiliriz :)
yine demir doğumluların lord balon u bilinmeyen bir kardeş tarafından köprüden atıldı ordada durumlar karışacak gibi hadım theon da aralarına katılacak demirdoğumlularda iktidar mücadelesi bizi bekliyor theon , ablası ve bilinmeyen amca arasında büyük bir çekişmeye sahne olacak meydan :)
cüce ile ejderhalar arasındaki sahne harikaydı .. cüce içer ama herşeyi bilir saygı duyuyoruz tyrion a :)
cersie cephesinde analar ve danalar muhabbeti vardı tommen anasını yüce rahibe kurban ettiği için bin pişman anasından özür diliyor ama rahiple nasıl başa çıkacak oğlancık oralar belirsiz :)
arya sonunda kendini kabul ettirdi sanırım tüm vaadlere benim ismim yok diyerek cevap verince evin yolunu tuttu umarım gözlerine kavuşur ..
gelelim kızıl kadınla çip snow çiftleşmesine.. davos un ısrarı kızıl kadının pandik darbeleriyle snow çipi tekrar uyandı başımıza bela olacak, yine kurtulamadık :) bu arada dev sahnesi harikaydı adamı sinek gibi duvarda patlattı :)
la @Tolstoyevski ile @MEnes o ka övüyor diziyi resmen son sahneyi bizden çalmışlar.ss
ChcnffHWwAA3K4N.jpg

6x2

Harika bir bölümdü gerçekten. :)

Beklendiği gibi Jon Snow canlandı ve yine beklendiği gibi Melisandre tarafından diriltildi. Güzel de oldu. Zaten dizinin en sevdiğim kısmı kuzey tarafı olduğu için oradaki hareketlilik benim için daha önemli. Jon da zaten bu hareketliliğin baş ismi. Yalnız spoiler yemeden izleyebilseydim daha güzel olacaktı. :( Bu arada 3. bölümün adı da "Oathbreaker" sanırım "Yeminbozan" anlamına geliyor. Jon Snow'un da öldüğünü düşünürsek yemini bozulmuş oluyor ve tekrar dirildiği için de gece nöbetine bir bağlılığı kalmayacak. Belki ilerleyen bölümlerde Winterfell'a yürürken görebiliriz. Tabii ak gezenler gerçeği varken de bu mümkün olur mu soru işareti. :)

Ramsay yine karaktersizliğini gösterdi. Babasını öldürmesine falan şaşırmadım da bir insan bu kadar mı itici olur ya? :D

Tyrion'un ejderhalarla olan sahnesi de çok iyiydi. Özellikle "Don't eat the help" harikaydı. Çok güldüm o sahnede. :D

Balon Greyjoy'un ölümü de Euron Greyjoy'un elinden oldu. Bu vesileyle onu da ilk kez görmüş olduk. Anlaşılan Baretheon'ların yokluğunu Greyjoy'lar dolduracak. Euron Greyjoy'u da muhtemelen severim diye düşünüyorum. :)

Bu bölümle birlikte sezonun ilk 10 puanını da vermiş olalım. Devamının gelmesi dileğiyle. :)

Puanım: 10/10

6x2
Tam anlamıyla harika bir bölümdü. Bu kadar erken bu kadar güzel bir bölüm beklemiyordum. Neyse direk ayrıntılara geçeyim. :)
Bölüm Bran'in Warg olayını ilerletmiş şekilde bize gösterilmesiyle başladı. Zaten karakterin son durumunu çok merak ediyorduk. Öğrenmiş olduk. Yeteneklerini iyice geliştirecek ve sonrasında olaya müthiş bir şekilde dahil olacağına ve hikayede çok önemli yer bir kaplayacağına inanıyorum Bran'in. Hodor'un gençliğini gösterdiler. Ah Hodor ah...

Sonra King's Landing'de Myrcella'nın cenaze sahnesini gösterdiler. Orada Jaime'nin aldığı sert tutum gösterildi ki bu tutum daha da ileriye gidecektir. Orada işler karışacaktır bu kesin zaten. Gregor Clegane'in o Cercei hakkında atıp tutan adamı pislerken öldürüşü çok iyiydi. Duvarda kafasını parçaladı herifin, müthişti. :)

Castle Black'deki Yabanılların geliş sahnesi de iyiydi. Orada Jon'u bıçaklayan küçük veledi öldürmelerini istedim ama olmadı. İleride o veledin ölüşünü de görürüz umarım. Wun Wun reis katletti ona ok atan adamı. Wun Wun White Walker savaşında en önemli kozumuzdur, sakın dokunmayın ona. :)

Bolton hanesinde Ramsay'in klasik pisliklerini gördük. Herif kendisini asil yapan babasını bile harcadı. Her şeyi güç için yapan bu bencil adam daha fazla can yakmadan gebertilmeli. Ama kuzeyde bir savaş geliyor sanırım, fragmanlarda gözükmüştü. Bu savaşta harcanmasını istiyorum. :)

Theon da ailesinin yanına gitmek için Sansa'dan ayrılmak zorunda kaldı. Geçmişte yaptıklarının ona nelere mal olacağını bildiği için ayrılmaya mecburdu yani. Ama Greyjoylar bu sezon çok daha ön planda olacak olması gerektiği gibi. Euron Greyjoy çok psikopat bir herif bunu kitapları okuyanların söylediklerinden az çok biliyorum. Gelir gelmez de Balon Greyjoy'u harcadı zaten. Taht savaşından galip çıkan o olacaktır bence. Keşke Victarion Greyjoy da dizide işlenseydi, asıl Demir Doğanları o zaman görürdük. Ama bu ailenin kuzeydeki etkisini sonunda bu sezon göreceğiz.

Tyrion reyizin zekasına hayran kaldım. İçerim ve bir şeyler bilirim sözünü çok beğendim. Ejderhalarla olduğu sahne ise süperdi. Don't eat the help sesli güldürdü beni de. :A Son verdiği tepki de çok güzeldi. Bir daha böyle bir plan düşündüğümde yüzüme bir yumruk at demesi. :D

Arya'nın da çektikleri son bulacak gibi. Sorulan sorulara ismini No one olarak cevap verince Jaqen H'ghar reis sonunda affedecek sanırım. Eğitimini tamamlaması için hızlandıracaklar oradaki gidişatı. Gözleri de düzelecektir bir daha ki bölüm.

Gelelim son sahnelere. Hakkında zilyar tane teori üretilen Jon Snow muhabbeti bizi kanser etmeden erkenden kısa kesildi. Buna gerçekten şaşırdım. Gerçi sağolsun sinir bozucu bir arkadaş haberini verdi bu olayın, şokunu yaşayamadım dirilme anının. :) Olsun beklediğimiz oldu. Melisandre bir büyü yaptı ve diriltti Jon reyizi. Teorilerdeki gibi kendini feda da etmedi, gözlerden kan da gelmedi. :D Direk büyü yaptı ve olay bitti. :)

Gelecek bölümün adı Oathbreaker. @gundix123 in dediği gibi Jon Snow artık Castle Black'de kalmayacaktır yapılan ihanet karşısında. Yemin bozma ihtimali olan tek kişi o gözüküyor şuan dizide. Bakalım merakla bekliyorum. :)

Bu sezonda bu kadar erken tam puan vermeye yaklaşıyorsak çok daha mükemmel bölümler bizleri bekler demektir. :)
9.5/10

Son düzenleme:
6x2

Çok iyi ve dolu bir bölümdü.

Jon Snow dirildi sonunda. Okulda spoiler verenin de Allah belasını versin. :(
Melisandre'nin dirilteceği baya konuşuluyordu zaten. Jon Snow şuan yanında olan Davos, Melisandre ve vahşilerle birlikte çok güçlü bir durumda diyebiliriz.

Bran'ın sahneleri güzeldi. Hodor hakkında bir şeyler öğrendik. Ne oldu da böyle oldu acaba?

Ramsay yine yaptı yapacağına. Roose Bolton'un ölüm sahnesinde kısa süreli bir şaşırma geçirdim doğrusu. Ramsay senin de bir gün sonun gelecek illa ki. :D

Balon Greyjoy bu zamana kadar hiçbir ağırlık koyamadı. Yerine gelen Euron Greyjoy çok övülen bir karakter. Bakalım belki Greyjoylarda bir hareketlenme olur.

Tyrion'un ejdarhalarla olan sahneleri çok iyiydi. Dizideki en karizma adam Tyrion reis tartışmasız.

9/10

6x2

Mükemmel bir bölümdü. Daha 2. bölümden hiç beklemediğim kadar gelişme yaşandı.
Bran ve Hodor reise kavuştuk sonunda. Wylis falan diyorlar da o bizim Hodor'dur, değişmez :D Bran'in geçmişi görmesiyle şu meşhur Tower of Joy muhabbetini de yakında görürüz sanırım.

Tyrion da her zamanki gibi karizma. Olayım bu içerim ve bilirim :D Ejderhaları da saldı bakalım nasıl başa çıkacaklar onlarla.

2 tane ailenin başı gitti. Ramsay psikopatı yaptı yapacağını yine. Ufacık bebeyi bile tazılara yem etti. Artık ona müdahele edebilecek kimse olmayacağına göre neler yapar hayal bile edemiyorum. Bir an önce bir babayiğitin çıkıp şu herifi öldürmesi lazım :D

Greyjoy tarafında da Euron'un darbe yapmasıyla birlikte seçime gidiyoruz. 3 muhtemel adayımız var. Yalnız Euron'un ne yapacağı belli olmaz şimdi, sandıklara sahip çıkmak lazım :A

King's landing'te de iç savaş çıktı çıkacak. Normalde lannister'ları sevmem ama bu rahipler onlardan da itici. Bir anda kendimi Cersei'yi falan desteklerken görürsem şaşırmam :D

Ve en önemlisi de Jon Snow'a kavuştuk. Dizinin en önemli karakterlerinden biri olması, Cesedinin orada bekletilmesi ve Melisandre faktörüyle birlikte dirilmesini bekliyorduk, çok şaşırtmadı ama sevindirdi. Daha akgezenlerle savaşılacak. Jon Snow'suz olur muymuş hiç bu savaş :D

10/10

6x2

Of of heyecandan elim ayağım titriyor. Hiçbir yorumu okumadan sıcağı sıcağına yazayım...

Adam gibi adam Jon Snow geri döndü. Vay canına sonunda yüzümüzü güldürdün George R.R. Martin reyiz Allah razı olsun. :):) En son Joffrey'nin ölümünde bu kadar mutlu olmuştum herhalde bir dizi bölümünde. :)

Kızıl kadın sana da helal olsun bundan sonra en sevdiğim karakterlerdensin. Bir başka adam gibi adam Sir Davos'a da saygılar. Stannis yoksa Davos var. :)

Bölümün başında Bran'i gördüğümüz kısım da çok iyiydi. Orada da Ned Stark'ın küçüklüğünü görmek nasip oldu. Ayrıca Max von Sydow üstadı görmek de güzeldi.

Bolton'a üzülmedim ama onun yerine gelen Ramsay daha kötü olduğundan olumlu gelişme olarak yorumlayamayız. Ramsay'in ölümü de çok görkemli olur inşallah. :)

Son olarak Tyrion'un ejderhalarla olan sahneleri de muhteşemdi. "Don't eat the help :A"

Tabii ki :)

10/10

Çok iyi bölümdü.

Jon Snow'un dirileceğine inancım her zaman vardı dirilmesi sürpriz olmadı benim için. Yalnız diriltme ayini biraz basit gibi geldi bana ama olsun o kadar.

Bran'in sahnelerini özlemişiz çok iyiydi geçmişe gitmesi. Hodor reyizin küçüklüğünü gördük. :)

Ramsay bekleneni yaptı. Roose Bolton pasif bir karakterdi bence ölmesi iyi oldu.

Balon Greyjoy'da yine bana kalırsa pasif bir karakterdi. Iron Island'ı hareketli günler bekliyor, acaba kim hükmedicek umarım Theon hükmeder.

Khaleesi'yi göremedik. :( Meereen'de de pek bir olay olmadı Tyrion'ın ejderleri özgür bırakması dışında ki onu da göremedik tam.

9/10