Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

@sürgünüm senin yorumu atlamışım nedense. Galiba sabah kalktığımda gördüm ama vaktim olmadığından okuyamamıştım şimdi de konuya bir alt mesajdan dalmışım.

O haberi görmüştüm ben de üzücü durum. Artık bir efsanenin sonuna yaklaşıyoruz yavaş yavaş. Dünkü bölümü izlerken de hissettim bunu. Bir daha bu düzeyde dizi kaç yıl sonra gelir kim bilir.

O değilde okadar bekledik bekledik,geçen seneki heyecanlanmayı yaşayamadım bir türlü.
4 bölüm bizi kırdıktan sonra pek mümkün olmadı heralde.

Birde çok fazla şeye cevap vermeye çalıştılar, 50 dakika ve dizide düşünecek boş bir dakikamız bile yoktu.

7,8,9 max 20-30 bölüm olsa diye düşündüm yukardaki yorum üzerine, bu saatten sonra Jon reyiz ayaklansa ne olacak gibi düşüncelere girdim. Çok az bölüm var ortada aydınlanmamış çok şey var. Bilmiyorum çok kısıyorlar gibi.

Son yıllarda bir Breaking Bad vardı o bitti, sonra GoT kaldı o ayarda. Bu da bitince baya büyük bir boşluk olacağı kesin.

Ellerinde malzeme olmasa tadında bitirsinler diyerek üzülmeyebilirdik ama her şey bu kadar güzel giderken final yapacak olması çok üzücü.

Ellerinde malzeme olmasa tadında bitirsinler diyerek üzülmeyebilirdik ama her şey bu kadar güzel giderken final yapacak olması çok üzücü.
Yani evet ben normalde dizilerin tadına bitmesinden yanayımdır ve uzamasını desteklemem ama Game of Thrones'ta daha çok fazla malzeme var. 10 sezon rahat sürebilirdi 10'ar bölümden.

Son yıllarda bir Breaking Bad vardı o bitti, sonra GoT kaldı o ayarda. Bu da bitince baya büyük bir boşluk olacağı kesin.
Benim için bir de Dexter vardı. Hatta Spartacus vardı ama o düzeylerde hiç dizi kalmadı şimdi. Tek umut Better Call Saul olabilir.

Dexter izlemedim onu bilemem ama Spartacus o ayara yakındı. Şuan bu bitince bir tek dediğin gibi Better Call Saul kalıcak.
O da Breaking Bad gibi sonlara doğru uçarsa tatmin ederek bitmiş olur, biz de mutlu oluruz ne yapalım.
Tabi bitince de üzülürüz.

https://seyler.eksisozluk.com/game-of-thronesun-6-sezonunun-ilk-bolumundeki-mantik-hatalari

Burada birisi yazmış bölümdeki mantık hatalarını (Son bölümü izlemeyen açmasın). Bazıları zorlama olmuş ama birkaç hata vardı bence de. Onun dışında iyi bölümdü bence son sezon finalinde akıbetini merak ettiğimiz tüm karakterleri ilk bölümde gösterip meraktan çatlatmamışlar bizi o bile yeterliydi benim için. Tempo da git gide artacaktır zaten ilerleyen bölümlerde.

Bölüm değil asıl bu yazı zorlama olmuş. Bir kaç yer dışında adam resmen hata olsun diye yazmış. İyi güldüm okurken.

harikasın sürgünüm
bizi haruna mahkum etmekten kurtardın
)
geçen seneye göre reyting anlamında yükselmiş ama sayı olarak düşük? sanırım geçen sene +49 ve -18 seyirci daha fazlaymış

birde natonal geographic de morgan amcamız tanrının hikayesinimi anlatıyor onun konusu neydi şimdi bakınca dikkatimi çekti

Birazdan bildirimlerine bakınca pişman olacaksın bu dediğine.

Aynen öyle reytinglerde yükselirken, izleyici saysında düşüş yaşamış.

Bir de aklıma gelmişken siz tazıya değinmişken, ben de başka bir şeye dikkatinizi çekeyim. @MEnes

Mormont’un uçsuz bucaksız yaylada Daenerys’in düşürdüğü minicik şeyi eliyle koymuş gibi bulması.

Bölüm değil asıl bu yazı zorlama olmuş. Bir kaç yer dışında adam resmen hata olsun diye yazmış. İyi güldüm okurken.

tamda menes le aynı şeyleri söyleyecektim

yazıda doğru yerler olmasına rağmen zorlama hata bulmaya çalıştığı yerler çok fazla
o derece art niyetle hangi diziyi filmi kurcalasan mutlaka onlarca hata bulursun

dorne prensi neden tek hançerle öldü adam kalbne yedi darbeyi ölmese saçma olurdu iyiki ölmüş

dothraklı atlılar atlılar niye yüzüğü bulmadıda bizim ihtiyar buldu ? atlılar yerlerde ipucu aramıyor atla gidiyor bulmaları saçma olurdu oysa bizim aşık ihtiyar kalesiyi koklayarak gidiyor

onun haricinde şu yaşlı teyzeye bütçe harcanmışta gerçek tazı bulmak için bütçe bulunamamış hikayeside komik geldi

ama dizide açıklar vardı mesela köpekler nasıl yok oldu kısmı en bariz göze çarpan oyduonun haricinde pekde bişey yoktu ortada ha birde tabi 500 metrelik surdan atlayan hadım theon la sansa nın nasıl kurtulup ormana daldığı kısmı soru işareti gibi duruyor

o kısmı bana saçma gelmedi şimdi izcilerin takibi farklıdır izci dediğimiz vatandaş o yetenekle donatılmış mormont un o başarısı bana normal geldi

Son düzenleme:
İşte adamlar o kadar saçma detaylara kafayı takmışlar ki aşırı zorlama bir yazı olmuş.
Tek sorun dediğin gibi köpek muhabbeti. O da yemişim yani çok da önemli bir ayrıntı değil.
Sansa Theon muhabbetine ise değinmemişler bile. Atlamışlar kurtulmuşlar. Kurcalamanın manası ne.

Son düzenleme:
o zaman boğaz köprüsünden atlayanlar neden ölüyor yüzme bilmedikleri için sanırım
demekki çok yüksekten dahi olsa suya atlamak herhangi bir hasar vermiyor vücuda

Şimdi şöyle bir şey var. Bunlar zaten genel olarak Khaleesi'nin erderha ile gittiği yönü biliyorlardı sanırım. O yönde vadide ilerlerken at izlerinden oradan geçtiklerini gördüler. Takip ederken de yüzüğü buldular. Bu da o kadar büyük bir ayrıntı değil bence.

"snow'u avluda for the watch diye 50 adam şişledi" İle başlayan cümleye bende katılıyorum, bizim yaşlı kurt girdi hemen ardından ne olduysa diğerlerinin girdiği an. Garipsedim.

2.'de saçmalamış,3'te zorlama olmuş.

Dağ gidi adam dediğin, sırttından yedi yalnız hanceri, kız dediğinde hancer uzmanı, herkes yıkılırdı, öldürmelerinin sebebide haberin geldiğini anlayıp korkmalarındandı, son care yoksa kendi ölecekti buda saçma olmuş.

O YÜZÜK olayı gerçekten komikti, doğru tespit.

Göçebe topluluk, siz garip şeylere inanıyorsunuzda, onlar inanamazmı diyerek geçiyorum. Ne kadar dengesiz olsalarda sınırları olabilir doğru bir sahneydi.

Son ikiside saçma. Karalama kampanyası gibi olmuş ama güzel deneme böyle şeylere ihtiyacımız var bölümü görmek için.

7'de 2.

Melissandre ile ilgili çok büyük bir teori var isterseniz koyayım buraya da.

Birazdan bildirimlerine bakınca pişman olacaksın bu dediğine.
hala arıyorum mesajları pişman olmak için
ama bişeye rastlamadım kesin yine kötü bir iş yaptında karambole geldi

Melissandre ile ilgili çok büyük bir teori var isterseniz koyayım buraya da.
margaery soyunacakmı ilerde o kısmı aydınlığa kavuştıuralım yeterli
melisandre den tiksindik bu bölüm bir daha soyunmasa bizim sağlığımız açısından daha iyi

bak sen lady gagaya
ablasından yakın okuma gözlüğü koymayıda öğrenmiş
)

Soyunmalık değil mesele, asıl olay çok daha farklıymış. Bunun yaşlı olması bir şeylerin işaretiymiş. Uzun uzun yazmışlar burada oku işte.

http://geekyapar.com/konular/dizi/rlji-bos-verin-yeni-bomba-game-of-thrones-teorimis-sbm/