Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

@OzaN tüm açıkları ne hızla kapatıyor :)) bir dizinin verdiği açıkları fanları dizinin sorumlularından önce kapatıyorsa o dizinin sırtı yere gelmez :)
köpeklerin ne olduğu sorusunu bende anlamadım yani büyük ihtimalle karğaşadan kaçtılar sanırım :) biz göremedik birde tazıydı zaten cinsleri insan gözünün alğılamayacağı bir hızla kaçmış olma ihtimalleri yüksek:) radarımıza yakalanmadılar ?
gelenlerin üstünün kuru olması ise göz yanılgısıdır yine ıslak elbise karlı havada kuru gibi gözükür ordanda durumu bu şekilde kurtardıkmı pek sorun kalmıyor geriye :) @OzaN ın dediği bilinmeyen köprü formülü pek mantığa uymuyor:) sansa ile theon iki çift lafın belini kıramadı daha? o kısa süre içinde kovalayan vatandaşlar olmayan köprüyü keşfedip geçmiş olamazlar :)

snow çipinin ölmemiş olma ihtimali çok yüksek banada öyle geliyorki bu morfolojisi değişen kızıl kadın enerjisini onu yaşatmak için harcayacak :))
arya lı sahneler çok hoştu özellikle o döven kız bir ara dalıp soyunsa ne güzel olur diye düşündüm ama olmadı işte :)
asıl olay khalesiyi götüren dothrakların sohbetiydi ne kadar özgürce şov yapıyorlar orda sahnenin renklenmesi için eşek herifin katkısı varmıydı yokmuydu tam bilemiyorum :) ingilizceye hakim olmak lazım onu çözmek için :)
deli ejderhadan iyilik beklemiyorum çünkü çok dengesiz khalesiyi kurtarırken yanlışlıkla diğerleriyle birlikte pişirebilir :)

o dönem DNA diye bir olay yok nasıl ols?a halkın içinde sözü geçen üç beş asil açıklama yapıp çip snow aslında sadrazamın sol başağı diye açıklama yapsa herkes inanmak zorunda kalır:) işin aslını çözmek zor iş :)
Kovalayanlar avuçlarının içi gibi biliyordur oraları keşif yapmalarına gerek yok ki. :):)

6x1

Uzun bir aradan sonra bence güzel bir bölümle döndü gönlümün efendisi. :)

Öncelikle Stannis için bir dakikalık saygı duruşu. Yedi Krallığın bütün taş*aklarını toplasalar bir Stannis Baratheon etmez. :(

Jon Snow'un öldüğüne inanmıyorum. Kızıl kadın (aslında beyaz kadınmış) yaşamını ona verip kendi ölecek herhalde. Yoksa bize retricasız halini neden göstersin? :)

Daenerys, Khal Drogo'nun dulu olmasından ötürü Dothraki tecavüzden kurtuluyor ama yas tutması için tutsak gibi bişey olacak. :)

Bölümün en güzel olayı Sansa Stark'ın kurtulması. Nereye gidecek nasıl bir çıkış bulacak neler yapacak en çok merak ettiğim konulardan biri..

Arya kör bir şekilde eğitilmeye devam ediyor. Geçmişte gözü bağlıyken kılıçla dövüşmeyi öğreniyodu bence o kızı fena dövücek. :)

Ellaria darbe yaparak yönetime el koyuyor. Kötürüm Alexander Siddig (ismi neydi bu adamın) ölüyor. Savaş çıkabilir. :)

Son sahneyi kesinlikle beklemiyordum şok oldum. @xemrexxx

Jon Snow'un ölmesine razıyım yeterki nineyi bi daha göstermesinler. Anlatılmak istenen fani güzellik geçici lakin ahirete temessük edecek olan güzellik baki. Amma velakin ekseruhum lâ ya'lemun. :)

Bu arada kötü haber sayılabilir. 7. sezonu 6 bölüm, 8. ve 'son' sezonu 7 bölüm yapmayı düşünüyorlarmış. http://tvline.com/2016/04/15/game-of-thrones-final-seasons-7-8-shortened-fewer-episodes/

9/10

@destere
o dönem DNA diye bir olay yok nasıl ols?a halkın içinde sözü geçen üç beş asil açıklama yapıp çip snow aslında sadrazamın sol başağı diye açıklama yapsa herkes inanmak zorunda kalır:) işin aslını çözmek zor iş :)
Beceremedim telden hem alıntı hem spoilerı. :)
Bırak şimdi asilleri onları bunları. :) Bu teorinin önemini bir kavra önce. :) Şu an herkesin dilinde olan bir konu bu, sonunda açıklığa kavuşacak işte daha ne. :) Şimdi uzun uzun bakmıştım ben buna burada anlatmaya üşendim eve geçince birdaha bakabilirim ipuçlarına. :) Gerçekliği %90 diyebilirim yani. Baya ipucu varmış kitaplarda falan. Yani başka türlü işlerlerse tüm dünyadan çekecekleri var. :)

@destere
Beceremedim telden hem alıntı hem spoilerı. :)
Bırak şimdi asilleri onları bunları. :) Bu teorinin önemini bir kavra önce. :) Şu an herkesin dilinde olan bir konu bu, sonunda açıklığa kavuşacak işte daha ne. :) Şimdi uzun uzun bakmıştım ben buna burada anlatmaya üşendim eve geçince birdaha bakabilirim ipuçlarına. :) Gerçekliği %90 diyebilirim yani. Baya ipucu varmış kitaplarda falan. Yani başka türlü işlerlerse tüm dünyadan çekecekleri var. :)
ben çip snow un önemini kavrayamadımki teorinin öneminden bahsedeyim :) hem teoriyi ne yapacaksınız zaten velet ölecek kurtaramayacak paçayı:) teori gerçekleşse nolur gerçekleşmese nolur :)
allah cüce tyrion a khalesime aryama zeval vermesin :)) diğerleri ölebilir sorun yok :)

ben çip snow un önemini kavrayamadımki teorinin öneminden bahsedeyim :) hem teoriyi ne yapacaksınız zaten velet ölecek kurtaramayacak paçayı:) teori gerçekleşse nolur gerçekleşmese nolur :)
allah cüce tyrion a khalesime aryama zeval vermesin :)) diğerleri ölebilir sorun yok :)
Ben de Arya ve Tyrion hariç herkes ölebilir modundayım. :) Ama Jon ölmeyecek sanırım. Çok farklı duyumlar aldım. 3,4 teori var. Dizi bakalım hangisini işleyecek. :)

Ben de Arya ve Tyrion hariç herkes ölebilir modundayım. :) Ama Jon ölmeyecek sanırım. Çok farklı duyumlar aldım. 3,4 teori var. Dizi bakalım hangisini işleyecek. :)
sabah sabah dizinin reytingine bakayım diye koşturdum nete ama sanırım HBO reytinglerini uzun zaman sonra yayınlıyormuş :) acaba başlangıç reytingi neydi dizinin şimdi aldı bir merak ? :) yine işimiz @Harunnn60 a kaldı kimbilir hangi zaman diliminde esecek kafasınada reyting paylaşacak :)

işte gönül isterki snow ölsün ama ölmeyecek dünyada @Çiğdem- gibi parlaksever çok :) onların reytingini hesaba katıp öldürmeyecekler veledi :)

6x1

Normal bir sezon açılışıydı.

Jon Snow öldü artık. Bakalım Davos oradan nasıl çıkacak?

Khaleesi'yi şanslı sayabiliriz. Drogo reisin karısı olması sayesinde kurtuldu. Onun hakkındaki muhabbet komikti bence de. :D

Brienne'in Sansa'yı kurtardığı sahne çok zorlamaydı. Köpeklere ne oldu, Brienne nereden geldi?

Dorne'da her kafasına esen darbe yapabiliyor mu? Doran Martell'i çok ucuz harcadılar.

Arya'ya da acıyorum yazık kıza. Eğitimini tamamlayacaktır ama muhtemelen.

Bu arada kızıl kadının sahnesi heyecan yarattı acaba Snow'u kurtaracak mı?

7/10

6x1

Khaleesi'yi şanslı sayabiliriz. Drogo reisin karısı olması sayesinde kurtuldu. Onun hakkındaki muhabbet komikti bence de. :D

Brienne'in Sansa'yı kurtardığı sahne çok zorlamaydı. Köpeklere ne oldu, Brienne nereden geldi?

Dorne'da her kafasına esen darbe yapabiliyor mu? Doran Martell'i çok ucuz harcadılar.

7/10

umarım snow hakkındaki dediklerin gerçekleşmiş olur inşallah :))

6x1

7/10
aslında ben de 7 verecektim de bir tarafta @OzaN bir tarafta @Tolstoyevski insan tırsıyor .ss @MEnes :A

aslında ben de 7 verecektim de bir tarafta @OzaN bir tarafta @Tolstoyevski insan tırsıyor .ss @MEnes :A
Olmaaz o iş iptal. Oyladığınız dizi normal bir dizi değil. Şu anda yayınlanan dizilerde bundan öte bir iş yok. :) En kötü bölümü 8'dir aşağısını kabul etmem, etmeyeceğim. :)

umarım snow hakkındaki dediklerin gerçekleşmiş olur inşallah :))
Snow'un kesin öldüğünü gördük eyvallah da bunun dönüşü olacak işte. Dediğim teoriye göre eğer Jon Targeryan ise bu soy ateşten etkilenmiyor. Bunu yakmayı deneyecekler olmayacak ve bir şekilde geri dönecek. Nasıl döneceği ise muamma, göreceğiz.

Olmaaz o iş iptal. Oyladığınız dizi normal bir dizi değil. Şu anda yayınlanan dizilerde bundan öte bir iş yok. :) En kötü bölümü 8'dir aşağısını kabul etmem, etmeyeceğim. :)

Snow'un kesin öldüğünü gördük eyvallah da bunun dönüşü olacak işte. Dediğim teoriye göre eğer Jon Targeryan ise bu soy ateşten etkilenmiyor. Bunu yakmayı deneyecekler olmayacak ve bir şekilde geri dönecek. Nasıl döneceği ise muamma, göreceğiz.

sadece ateşi niye deniyorlarki ?:) mesela kazığa geçirseler yada diyelim kafasına bir ip ayaklarına bir ip bağlayıp ipide atlara bağlayıp zıt yönlerde çekiştirseler o şekilde parçalara ayırıp imha etseler olmuyormu :)

sadece ateşi niye deniyorlarki ?:) mesela kazığa geçirseler yada diyelim kafasına bir ip ayaklarına bir ip bağlayıp ipide atlara bağlayıp zıt yönlerde çekiştirseler o şekilde parçalara ayırıp imha etseler olmuyormu :)
Night's Watch dakilerin gömümle şekli o. Ateşte yolcu ediyorlar ölenleri. :)

Katılmıyorum. Neden bu kadar abartıldığını hiçbir zaman anlamayacağım.

sabah sabah dizinin reytingine bakayım diye koşturdum nete ama sanırım HBO reytinglerini uzun zaman sonra yayınlıyormuş :) acaba başlangıç reytingi neydi dizinin şimdi aldı bir merak ? :) yine işimiz @Harunnn60 a kaldı kimbilir hangi zaman diliminde esecek kafasınada reyting paylaşacak :)

işte gönül isterki snow ölsün ama ölmeyecek dünyada @Çiğdem- gibi parlaksever çok :) onların reytingini hesaba katıp öldürmeyecekler veledi :)
2 kayboluyorum hemen yokluğumda çekiştirmeye başlıyorsun. :A

Tabi o biraz da kişisel tercih saygı duyarım. Ama şu diziyi izlerken aldığım hazla diğerleri arasında büyük fark var. Bu durumda olan milyonlarca insan varsa bu işin farkını kabul etmek gerekir.
Ya dizi çok iyi de benim de öyle dememin sebebi izlerken sizin aldığınız o tarifsiz hazzı bu dizide alamam. Mesela bitince içimde bir boşluk olmayacak. Neden bilmiyorum açıkçası. O hissi ben alamıyorum.

6x1

Vay anasını sayın seyirciler. Eğer bu diziyse 10 ay boyunca izlediğimiz diğer şeyler ne? Her zamanki gibi her anı dolu dolu harika bir bölümdü.

En iyi ve heyecanlı kısımlar Sansa'nındı. Şövalyenin gelişi beklenmedik ve iyiydi. Sansa'ya destek çıkacak olması sevindirici. :)

Jon Snow maalesef öldü. Dizide çok karakterin ölümüne üzüldüm ama Ned Stark reyisten sonra en çok üzen Jon Snow oldu. Adı her geçtğinde duygulanacağız anlaşılan. :(

Kızıl kadının sondaki hali şaşırttı. Fakat çok üzgündü. Ne Stannis'i ne de Jon'u kurtaramayacak anlaşılan. :( Yine de o sihirli kolye önemli olabilir. Belki ölüleri diriltebilecek kadar güçlü bir şeydir? (Bkz: Ay olabilir mi öyle bişey lütfen olsun çünkü :()

Arya'nın hali üzücü ne hale gelmiş kızcağız. :(

Khaleesi'ye en azından Khal Drogo için saygı gösterdiler de hali kötü. Ejderhaları kurtaramıyor mu? :(

10 puanı daha da mükemmel bölümlerine saklayalım ama diğer dizilerle karşılaştırılınca 10 da verilebilirdi. Son zamanlarda izlediğim en iyi drama dizisi bölümü açık ara. (Muhtemelen geçen seneki GoT bölümlerinden beri) :)

9+ /10

Ekleme:

Dorne kızları güzel ama birazcık tehlikeliler. :):) O sahneler de güzeldi.

@MEnes tüm karakterler var demişsin de Hodor başkan yoktu ya gözlerim onu aradı. Ayrıca Bran, kaç yıldır dizide olduğunu çözemediğimiz şişko, genç kral gibi pek çok karakter yoktu. Denizde kum Game of Thrones'ta karakter. :):)

Kızıl düğünü de unutma o da üzücüydü baya. :/ Kızıl kadının hiçbir numarası yok bence ümitlenmeyelim boşa tek numarası o sondaki haliydi onun harici bi cacık olmaz.

Arya bence Bryan gibi olacak düzelir gözleri.

Ya dizi çok iyi de benim de öyle dememin sebebi izlerken sizin aldığınız o tarifsiz hazzı bu dizide alamam. Mesela bitince içimde bir boşluk olmayacak. Neden bilmiyorum açıkçası. O hissi ben alamıyorum.
Anladım, ne diyelim sağlık olsun. Umarım alırsın o hazzı. :) Ben şahsen jenerikte bile mutlu oluyorum, melodiyi içimden geçiriyorum dinlerken. :) Bir de 2011 deki ilk bölümünden beri izlediğim için ayrı bir yeri var. :) Sabretmeyi öğretti resmen bu dizi bana. :)

3.98 izlenme oranı tutturup 7.944 milyon izleyici tarafından izlenmiş. Geçtiğimiz sezonunu 3.52 reyting ortalaması ve 8.11 milyon kişiyle tamamlamıştı.

Umarım seni aydınlatabilmiştirim. :)

Bu arada @OzaN yukarıda link atmıştım haber için bişey söylemedin?

Show

Network

Time

18 - 49 Rating

Viewers (Millions)

1

Game of Thrones

HBO

9:07 PM

3.98

7.944

2