Klasik Game of Thrones 6. Sezon Yorumları

Tamam geçen bölüm şey etmedikte, yapmayın 1 hafta bekliyoruz bea.

2 tane öldüğünü düşündüğümüz adam hayatta tamam. Şarşırdık ettik felan. Sam'den Arya'dan niye bahesdiyonuz hala. Arya isyan edip tanrı grubunu mu öldürecek nedir hani bi 6 bölümde kaçıncı boş gözüken sahne bu.

Ejdarhada canı sıkılınca geldi kurtarmaya iyi güzel gaza geldik.
,

Arya ile Sam'in olduğu boş anlar beni sinirlendiriyor veya o yüzdende sinirlenmiş olabilir, beğenmemiş olabilirim.

6x6

6x3 gibi rezil bir bölüm olmasa bile bir hayli Ortalamanın oldukça altında bir bölümdü. Tabi 6x5, 5x9, 5x8 gibi bölümleri gördüğümüz için biraz sönük geldi açıkçası. İlk başlarda gaza geldim, yine efsanevi bir bölüm olacak dedim fakat tırt çıktı. Ki oldukça doğal, sonuçta bir dizinin her bölümü birbirinden güzel olamaz ya? Lost bile bir iki efsane bölümünden sonra bir iki durgun bölüme geçiyordu.

@xemrexxx in verdiği büyük spoiler neyse ki tutmadı. Belki de sırf "herkes çok şaşıracak, etkilenecek" diye büyük spoiler verdiği için beklentiyi yükseltip hayal kırıklığına uğradım ama iyi de oldu. 6x5'i izlemeden önce birisi bana bu bölümün sonunda şok edici bir şey olacak deseydi bütün hevesim kaçardı ve o sahneyi izlediğimde etkilenemezdim bütün bölüm beklediğim için.

O yüzden lütfen bir daha böyle "gizli' spoilerler vermezseniz sevinirim. Sayenizde zevk alamadım bölümden.
@xemrexxx

Bölüme gelirsek

Tıpkı 6x3 gibi 6x6'da bölümde en çok Sam göze battı. Heralde George R.R Martin bu karakterde kendisini görüyor olmalı ki gereğinden fazla yer veriyor adama. Jon Snow'u bile göremedik, adamın babasını gördüğümüz kadar. Babası, annesi vb. bunların diziye etkisi ne olabilir ki o kadar gösterdiler?

Khalesesi'nin son sahnesi resmen rezildi, sanırsın taraftar amigosu ve taraftarı gaza getiriyor.
Ejderha'nın daha gücünü göremedik, geçen sezon az kalsın okçular tarafından öldürülüyordu.

Yobaz bağnazlar artık sıkmaya başladı, senin gibi kralın yüzüne tüküreyim! Hiç diyeceğim aklıma gelmezdi ama özledik ulan Joffrey'i! Ki öldüğü an sevinçten evi turladığımı bilirim, o kadar nefret ettiğim bir karakteri bana özlettiniz, helal olsun.

Arya ve nihilist takılan maskeci arkadaşlarının meselesi de artık sonuca bağlanmalı. Olay nedir?

Ve gelelim bölümün ilk ve en önemli sahnesine?

Bölümün başında Bran bir hayal görüyordu hızlıca, bir tane kral "Yakın hepsini! " diye bağırıyordu ve bir tane adam o kralı öldürüyordu. Bunlar Çılgın Kral ile Jaime mi?

7.0/10

6x6

Sezonun en kötü bölümlerindendi, hatta bana göre en kötü bölümdü.

Bran'ler beklenildiği gibi Benjen tarafından kurtarıldı. Zaten bölümdeki tek aksiyon da Benjen'in ak gezenlerin zayıflarından birkaç tane öldürmesiydi.

Sonra gereksizlik abidesi Sam ve ailesini gördük. Öyle 3-5 dakika da değil süresine baktım şimdi yaklaşık 15 dakika bu sahneleri izlemişiz. O bölümde tek kayda değer sahne Sam'in kılıcı alması oldu. Valyria çeliğindenmiş kılıç ve bilindiği üzere ak gezenlere karşı yalnızca valyria çeliğinden yapılmış kılıçlar işliyor. İleride bununla ilgili bir şey görebiliriz.

Aryanın da kadını öldüremeyip kaçacağı tahmin ediliyordu. Orada da tekrar tiyatro sahnesi göstermeselerdi iyi olurdu en azından. Canavar kız peşine düştü ama bir şekilde atlatacaktır onu

King's Landing'de Jaime orduyu toplayıp rahibin karşısına dikilince heyecanlandım ama hevesim kursağımda kaldı maalesef
Tommen'e de diyecek söz bulamıyorum gerçekten. Gelen gideni aratır derler ya harbiden öyle oldu. Joffrey'i bile özlettin bize ya Tommen sana ne desek boş

Meymenetsiz suratlı Walder Frey'i de gördük uzun zaman sonra. Blackfish'den kaleyi almak için kuşatma yapacaklarmış. Blackfish'in yeğeni elinde ve kuşatma için Jaime ve krallık ordusu yanlarında olacak. Öbür yandan da Sansa Brienne'yi oraya göndermişti sanırım. Orada ilginç olaylar yaşanabilir

Khaalesi de her zamanki gibi şovunu yaptı. Westeros saldırısı için hesabını kitabını yaptı ejderhasını taksi çağırır gibi çağırarak üstüne çıktı ve ulusa konuşmasını gerçekleştirdi
Bunlar hep son sezonun hazırlığıdır muhtemelen.

7.5/10

Son düzenleme:
6x6

Sezonun en zayıf bölümüydü ama yine de Game of Thrones'un en zayıf bölümü bile diğer dizilere kıyasla çok başka yerde.

Bizim bir Jon'la Sansa olacaktı ne oldu onlara?

Çoğunluğun aksine Sam'in sahnelerini sevdim ben ilk kez ilgiyle izledim. Babası ne sinir bozucu bir adammış.

Walder Frey kimdi unutmuşum bile Red Wedding'den beri yoktu galiba. Orada bir adam çıkardılar kimdi o?

Benjen Stark ile ilgili söylentiler doğru çıktı o yüzden şaşırtmadı. Yalnız ben o adamı hiç hatırlamadım, tamamen unutmuşum.

Khalesi gümbür gümbür Westeros'a geliyor. Sezonu büyük ihtimalle iki büyük savaşla kapayacağız. Bundan sonraki bölümlerde aksiyon artacaktır.

9- /10

Çıkardıkları adam Edmure Tully. Blackfish'in yeğeni. Red Wedding'den beri esir tutuluyormuş, muhtemelen Blackfish'e karşı koz olarak kullanmaya çalışacaklar yeğenin elimizde gibisinden. Çok uzun zaman geçince unutuluyor gerçekten , bu videoyu izle ikiside var orada ben de bunu izleyip hatırlatma yapmıştım kendime

Bölüm genel olarak beklentilerin altındaydı ama yine de ben sıkılmadım. Game of Thrones izlerken sıkılma ihtimalim yok benim.
Tabi bir de her bölüm 6x5 5x8 etkisi beklemeyelim. Bu tarz bölümler bir sezonda maksimum 2 veya 3 kez olabilir. O yüzden arada durgun hikayeyi ilerletecek ama bizi ihya etmeyen bölümler olabilir. Şurada ne kaldı sonuçta 4 bölüm sonra tekrar beklemeye geçmeyecek miyiz? Değerini bilmek lazım.

Bölümün ilk sahnesi güzeldi. Aksiyon ve müzik iyiydi o sahnede. Orada Bran bir şeyler gördü. Hepsini yakın dedi Mad King. Artık Lyanna Stark'ın sırrı açıklanabilir önümüzdeki bölümlerde. Beklediğimiz teori ve R+L= J teorisi açıklığa kavuşacak, haydi bakalım.

Sam sahneleri beni sıkmadı herkeste olduğu gibi. Keyifliydi izlemek. Sam'in ve ailesinin hikayeye bir şekilde etkisi olacağı için bu kadar gösterildiği düşüncesindeyim. O aile sonuçta basit bir aile değil. Bir yere bağlanacaktır ben o kısmı bekliyorum şahsen.

Kings Landing hiç beklediğim gibi çıkmadı. Orada bir iç savaş beklerken tutup Cercei'nin savaşla yargılanmasını göreceğiz. Bu Tommen denen çapsız beni soğuttu resmen. Gerçekten de Joffrey'i özledim sertlik babında. Adam neler yapıyordu şimdi neler görüyoruz acı verici.
Artık o High Sparrow ve yandaşları bu dakikadan sonra bu sezon ölmezler gibi duruyor. O olayda önümüzdeki sezona kaldı ya da hızlı geçilirse belki görebiliriz bir savaş. Ama fragmanlarda Kings Landing sokaklarında olaylar görünüyordu belki de bu sezondur. Haydi bakalım bekleyeceğiz artık.

Arya görevini tamamlamadı. Şahsen tamamlayıp Faceless'lar arasına katılır diyordum şaşırdım doğrusu. Şimdi onun hikayesi nereye gidecek pek çözemedim. Hadi o gönderilen kızı öldürdün diyelim sonra ne yapacak Arya? Umarım sağlam bir şekilde bağlanır. Böyle bir karakteri harcamayın artık. Bir şeylere katın olaylara dahil olsun.

Walder Frey de yıllar sonra gözüktü. Beklemiyordum gözükmesini. Bunların elinden bir kale alında Blackfish tarafından ve Jaime oraya yollanacak Frey'e yardım etmek için. Bakalım neler olacak. Sonuçta Jaime orduyla gidecek vu bu sayede Tully'ler Jon'a yardım edemeyecek. Kuzey savaşında sürprizlere hazır olalım derim. İşlerin karışacağı kesin gibi.

Bran'in gücünün önemini anladık Benjen Stark'ın dönüşünü gördüğümüz sahnede. Adamın yüzü falan gerçekten de iyi değiştirilmiş. 5 yıl geçtiğine inandık yani.
Benjen Night King'in karşısında sen olacaksın dedi. Bran ne yapabilir ona karşı düşünmeden edemiyorum. Bir an önce güçlerini kontrol etsin de biz de nelere kadir bu Bran görelim artık.

Khaleesi sahnesi de gazdan başka bir şey değildi. Biraz gereksizdi bence. Hele geçen bölümün son sahnesinden sonra bu son sahne yakışmadı yani. Bu arada @OzaN bu sezon gemilerin ayarlanıp Westeros'a gelmesi çok zor Khaleesi'nin. O olay önümüzdeki sezona kaldı kesin. O kadar hızlı ilerletemezler oradaki hikayeyi.
Bu sezon kuzey savaşıyla ancak geçirilir o da 9. bölüme tekabul ediyor zaten.

Bu arada Jon Snow, Sansa, Tyrion'un olmadığı bir bölüm izledik. Büyük ihtimal haftaya Khaleesi Mereen'e ulaşacak ve Tyrion'la planları kuracaklardır Westeros'a ulaşmak için. Ama Greyjoylar ne zaman gelir de bu olay çözülür bilinmez. Dediğim gibi bu sezon çok zor.

7.bölümün adı The Broken Man. Neyle alakalı olduğunu çıkaramadım. Ama sinopsisde The North is reminded yazıyor. Jon'un Sansa ile kuzeyli aileleri topladığını bölümde göreceğiz haydi bakalım savaş bekleniyor artık.

8.5/10

S06B06
Yaaa hani heycanlı bölüm olacaktı @xemrexxx? Kim için heycanlanmalıydık?
Brain'e +9basılmış yeni Hodor yapmişlar. Ejdercamı da ne mubarek şeymiş!?

Sam ve ailesi seyirlikti. Sade ve akıcıydı sıkılmadım bende
Bari o kılıcı kullanırsın birgün Sam kullanamazsan o kılıçla kan alırlar bi tarafından.

Jaime ve Cersei iyice latin dizilerine bağladılar gibi. Önce entrika anlat sonra ateşli öpüşme😕 ne gereksizdi.

Tommen evladım napıyon sen? Dizinin tüm aksiyonunu emiyor resmen. Keşişlerle baban ne güzel savaşacaktı. Sırf masraftan kısmak için

Arya'nın oyun oynadiğini anlamiştim. O kadar sıf kızdan ajan gibi bişey olamazdi. Diğer kız öldürecek güya? Belli olmaz Arya iğne yapar kıza

Daenerys ve ejderhası
Daenerys bi daha öyle konuşma yapma çok iticiydin bacım
Ejderhanın ağzının kenarında 2 tane delik vardı sanırım ateşi ordan üfürüyor? Boru hattı döşemişler bu sezon
Bu arada Daene ulusa seslenirken Daaria neden bi tuhaftı? Buraya böyle soru işareti bırakalım. Sonra cevap alırız heralde?

Geçiş bölümüydü haftaya böyle bi boş bölüm izlersek şaşırmam son 2 bölüm dayarlar aksiyonu.

7/10

6x6

Bölümü gaza getirici bir sahne ile açıp gaza getirici bir sahne ile kapadık. Ama ara sahneler de fena değildi bence.

Son saniyeye kadar Jon Snow ve Sansa'yı bekleyenlerin dramı.

Sam'in sahneleri ilk kez güzeldi bence. Babası Randyll Tarly'yi oynayan herif Amerika'nın Erol Taş'ı herhalde, Da Vinci's Demons'ta da şerefsiz Papa'yı oynuyordu. Tam olmuş, adamın yüzünden meymenetsizlik akıyor.

Westeros'ta din ve devlet işleri birbirine karıştı. Krallık ve inanç kol kola aynı Türkiye gibi.

Khaleesi yine bölüm sonunda yaptı şovunu. Dothraki dili konuştuğunda acayip seksi geliyor bana evin içinde triplere giriyorum.
9/10

Ned'i yerden yere vurdular, o sahnenin umarım iyi bir yere bağlanır.

Gayet hoş bölümdü bence. İzlerken hiç sıkılmadım.

Ben de Sam'in sahnelerini sevdim, Sam'i sevdiğim için olabilir ama ilgi çekiciydi bence Sam'in sahneleri.

Benjen Stark'ın akgezenleri alev topumsu silahıyla öldürdüğü sahneler iyiydi.

Kings Landing sahneleri çok iyiydi. Jaime özellikle bence bölümün yıldızıydı. Jaime'yi bayağı seviyordum daha da sevmeye başladım. Tommen salaklık yapmasa iş bitecekti orada.

Arya beklenildiği gibi kaçmaya çalışacak başarılı da olur herhalde.

Khaleesi'nin balkon konuşmasını beğendim. İyi gaz verdi Dothrakilere.

8.5/10

6x6

Aşırı sıkıcı kısımlar da vardı iyi kısımlar da.

Samwell geber de kurtulalım be kardeşim. Bu kadar olay içinde bu herife bir bölümün neredeyse yarısını ayırdılar.

Jon ve Sansa'nın olmaması eksiklikti. Tyrion da olmayınca bölüm tatsızlaştı.

Bran'ın sahneleri güzeldi. Benjem Stark'ı görebildik sonunda. Bence bölüm başındaki "burn them all" sahnesi ilerideki R+L=J konusunu ileride görebileceğimizin mesajı olabilir.

Arya'nın kadını öldüremeyeceği belliydi zaten.

Tommen iyice saçmalamaya başladı. Şu din işleri sıktı artık. Joffrey olsaydı tapınağı başlarına yıkardı.

Daenerys'in son sahnesi de klasikleşti artık. Klasik bir ulusa seslenişti pek gaza geldiğimi söyleyeyemem.

7/10

Biraz yorum okudumda farklı yerlerde Sam önemli biri olabilir şu konumda. Yinede ailesini vs görmemizin mantıklı bir açıklaması yok, belkide sırf kılıcı göstermek içindi.

Ama aynı konum için Benjen'de talip.

azor ahai

Son düzenleme:
bence kestiler o sahneyi bölüm zaten normalden kısaydı

bu arada şu sahnede gerilenler var mı
@sürgünüm @MEnes