İngiliz Fortitude 1. Sezon Yorumları

1x1

Şükürler olsun ki bölümü bitirdim ve yorum yazma aşamasına geldim. @destere kızacak ama benim tavsiyem hemen konudan uzaklaşın, bu dizinin yakınına bile yaklaşmayın. :D

İzlediğim en kötü dizi ilk bölümlerinden biriydi. Süresi uzundu ama çok çok daha uzun hissettirdi. Sanki 1.5 saat değil de 4 saat 43 dakika falan sürdü bölüm.

İlk bölümü uzun tutmalarının sebebi de belli. 437 tane farklı karakter yapmışlar ve hepsine süre yetmesi için mecbur süreyi uzun tutmuşlar. Fakat çok yanlış yapmışlar, böyle yaparak dizi sevdiremezsiniz. Bir sürü karakter var ama hiçbirini sevecek bir şey vermemişler. @destere'yi eğer kopya çekmediyse tebrik ediyorum. Çünkü benim aklımda hiçbir karakterin ismi kalmadı. Hiçbirinde de sevecek herhangi bir şey bulamadım.

Kutuplar, gizem falan denilince heveslenmiştim ama tam bir hayal kırıklığı oldu. Elle tutulur hiçbir şey yok dizide...

4/10
Ben acımasız olmamak için, karda buzda verilen emeği göz önüne alarak puanı biraz yüksek tuttum ama sıradan bir dizi olduğunu ve sevmediğimide yazdım. Oyuncu sayısının kalabalıklığından çorba gibi olmuş, ilk 40 dakika hiçbir şey yok. 1,5 saat can sıkıntısı çekilecek gibi değil. :)

1x1 Bölüm

güzel bir başlangıç yaptı dizi biraz ilk bölüm olması nedeniyle fazla uzun tutulmuştu süre ..

oyuncular fena sayılmaz özellikle liam adlı çocuğun annesi jules u sevdim sempatik bir kadın

jules un kocası olacak frank adlı siyahi vatandaş jules gibi bir kadını bırakıp tilki suratlı lenadan ne bulur anlamış değilim :) gerçi anladımda belli etmiyorum, kadından ne bulacağı belli aşağı yukarı, özellikle aşağı :))

liam adlı çocuğun ayaklarının buzda pişik olmasının asıl konuyla ne gibi bağı var tam çözemedim biraz fazla karışık konular

buzun içinde jason ın bulduğu kalıntılar mamut kalıntısımı başka bişeymi orası tam belli olmadı

charlie adlı bilimsel vatandaşın kim tarafından öldürüldüğü anlaşılamadı.. şu haliyle herkes olabilir hatta şerif Dan bile olabilir diyorum, sadece vincent ın olmayacağından eminim :)
adam yaşarken bir saat bekletmeleri fiyaskoydu gözgöre göre öldürdüler :)

natalie de kayıplarda bişeyler olduğu kesinde ben anlamadım olayı :)

elena adlı tilki suratlı kadının dizideki görevini çözemedim :)

amerika görmüş londralı müfettiş eugene morton çok soğuk bir tip gibi geldi bana? bişeyler bildiği kesin şerifle pek anlaşamayacaklar gibi ..

vali hildur karakteri bir çok sahnede yer aldı ama kadını pek sevemedim ..

işin özü yaylanın düzü .. :) devam edeceğim diziye :)

@OzaN @sürgünüm @xemrexxx @yatutarsa @sokak sanati @Harunnn60 @Çiğdem- @gözlemci @Yiğitt

ilk bölüm olduğu için gözünüz alışsın konuya diye bol bol etiketleme yaptım:) bundan sonraki bölümler bu iyiliği yapmam :)))
Sözünün arkasında dur, tek başına izlemeye devam et. İlk bölümü beğenip kaçmaca yok. :):)

1x1

Şükürler olsun ki bölümü bitirdim ve yorum yazma aşamasına geldim. @destere kızacak ama benim tavsiyem hemen konudan uzaklaşın, bu dizinin yakınına bile yaklaşmayın. :D

İzlediğim en kötü dizi ilk bölümlerinden biriydi. Süresi uzundu ama çok çok daha uzun hissettirdi. Sanki 1.5 saat değil de 4 saat 43 dakika falan sürdü bölüm.

İlk bölümü uzun tutmalarının sebebi de belli. 437 tane farklı karakter yapmışlar ve hepsine süre yetmesi için mecbur süreyi uzun tutmuşlar. Fakat çok yanlış yapmışlar, böyle yaparak dizi sevdiremezsiniz. Bir sürü karakter var ama hiçbirini sevecek bir şey vermemişler. @destere'yi eğer kopya çekmediyse tebrik ediyorum. Çünkü benim aklımda hiçbir karakterin ismi kalmadı. Hiçbirinde de sevecek herhangi bir şey bulamadım.

Kutuplar, gizem falan denilince heveslenmiştim ama tam bir hayal kırıklığı oldu. Elle tutulur hiçbir şey yok dizide...

4/10
harikaydı dizi ben çok sevdim herkese tavsiye ederim özellikle @sokak sanati ve @Harunnn60 mutlaka izlemeli onların seveceği tür :)

karakterlerin hemen hemen hepsi isim olarak aklımda pekde zor olmadı akılda tutmak özellikle jules u çok sevdim onun zenci kırması kocasını hiç sevmedim zencinin peşine koştuğu tilki suratlı lenamıdır nedir ondan nefret ettim :) onun haricinde bir cinayet var fail ortada yok fail insanmı yoksa tarihten kalan son dinazormu orası olaya büyük gizem katıyor gizem var?

izlemeyenler spoiler ı açmasın :)

işin aslı karakterleri hatırlamak kolay karakterlerde sorun yok ama bir kamyon dolusu karakter koymuşlar kimin eli kimin şeyinde belli değil :) ben konuyu anlamadım o yüzden anlamak için bir kaç bölüm daha izleyeceğim? yine pek bişeye benzemezse dizi bırakırım :))

bende diziyi pek sevmedimde ateşe kendimle birlikte bir çok arkadaşı atmam şart:) beğenmediğimi açıkca söylesem millet kaçacak diziden, oysa benim çektiğim çileyi herkes çekmeli :)

beğenmediğin kısmı ve de puanını spoiler içine yazaydın @OzaN :) şimdi herkes diziden kaçışacak :)

@sürgünüm izlemeye devam ediyoruz dizi tam bize göre :)

Son düzenleme:
harikaydı dizi ben çok sevdim herkese tavsiye ederim özellikle @sokak sanati ve @Harunnn60 mutlaka izlemeli onların seveceği tür :)

karakterlerin hemen hemen hepsi isim olarak aklımda pkde zor olmadı akılda tutmak özellikle jules u çok sevdim onun zenci kırması kocasını hiç sevmedim zencinin peşine koştuğu tilki suratlı lenamıdır nedir ondan nefret ettim :) onun haricinde bir cinayet var fail ortada yok fail insanmı yoksa tarihten kalan son dinazormu orası olaya büyük gizem katıyor gizem var?

izlemeyenler spoiler ı açmasın :)

işin aslı karakterleri hatırlamak kolay karakterlerde sorun yok ama bir kamyon dolusu karakter koymuşlar kimin eli kimin şeyinde belli değil :) ben konuyu anlamadım o yüzden anlamak için bir kaç bölüm daha izleyeceğim? yine pek bişeye benzemezse dizi bırakırım :))

bende diziyi pek sevmedimde ateşe kendimle birlikte bir çok arkadaşı atmam şart:) beğenmediğimi açıkca söylesem millet kaçacak diziden, oysa benim çektiğim çileyi herkes çekmeli :)

beğenmediğin kısmı ve de puanını spoiler içine yazaydın @OzaN :) şimdi herkes diziden kaçışacak :)

@sürgünüm izlemeye devam ediyoruz dizi tam bize göre :)
Ben ikinci bölüme 40 dakika ise şöyle bir bakarım, yine beğenmezsem bırakırım. :)

Sen izlemeye devam edebilirsin, tek başına sıkıntıdan patla. :)

Ben ikinci bölüme 40 dakika ise şöyle bir bakarım, yine beğenmezsem bırakırım. :)

Sen izlemeye devam edebilirsin, tek başına sıkıntıdan patla. :)
ben sözümde duruyorum devam edeceğim dedim sen vazgeçmeye meyillisin kaçış yok:) ikinci hatta üçüncü bölümüde izleriz ve zaten 3 bölümden sonra kolay kolayda bırakmayız çünkü dizi bir harika malzeme bol :) kim napıyor anlamasakta onca insanı oraya boşuna doldurmamışlardır mutlaka bildikleri bişey var :)

ben sözümde duruyorum devam edeceğim dedim sen vazgeçmeye meyillisin kaçış yok:) ikinci hatta üçüncü bölümüde izleriz ve zaten 3 bölümden sonra kolay kolayda bırakmayız çünkü dizi bir harika malzeme bol :) kim napıyor anlamasakta onca insanı oraya boşuna doldurmamışlardır mutlaka bildikleri bişey var :)
Ben sıradan bir dizi olduğunu ve beğenmediğimi söyledim ama. :) Puanımı niye yüksek tuttuğumuda söyledim. Soğukta buzda çekim yaptıkları için o puanı verdim yani senaryo ve oyunculuğa değil. Ayrıca ben beğenmediğim dizilere 7 puan veriyorum. Mesela Togetherness dizinede 7 puan verdim ve bir daha izlemeyeceğim. Sadece puanımı görenler diziyi izlemekten vazgeçmesinler diye o puanı veriyorum yoksa @OzaN'ın verdiği gibi 4-5'lik dizi. :)

Ben sıradan bir dizi olduğunu ve beğenmediğimi söyledim ama. :) Puanımı niye yüksek tuttuğumuda söyledim. Soğukta buzda çekim yaptıkları için o puanı verdim yani senaryo ve oyunculuğa değil. Ayrıca ben beğenmediğim dizilere 7 puan veriyorum. Mesela Togetherness dizinede 7 puan verdim ve bir daha izlemeyeceğim. Sadece puanımı görenler diziyi izlemekten vazgeçmesinler diye o puanı veriyorum yoksa @OzaN'ın verdiği gibi 4-5'lik dizi. :)
@OzaN bindiği dalı kesmiş:)) insan konusunu açtığı diziyi 4 puanla bu kadar dışlarm?ı şimdi araki izleyecek arkadaş bulasın:)

neyse biz devam ederiz yinede :) bir de @sokak sanati izlemeye hevesli onunda peşini bırakmamam lazım :)

@OzaN bindiği dalı kesmiş:)) insan konusunu açtığı diziyi 4 puanla bu kadar dışlarm?ı şimdi araki izleyecek arkadaş bulasın:)

neyse biz devam ederiz yinede :) bir de @sokak sanati izlemeye hevesli onunda peşini bırakmamam lazım :)
Senin beğenip izlediğin dizilerin hiçbiri bu zamana kadar güzel çıkmadı zaten. Anlamıyorsun bu işten. OzaN'ın önerdiği diziler mesela hepsi 10 numara. :)

Yav bunları OzaN'a yaranmak için söylemiyoruz, adam bu işi biliyor. Anlıyor hangi dizinin güzel olup olmadığını. :)

Senin beğenip izlediğin dizilerin hiçbiri bu zamana kadar güzel çıkmadı zaten. Anlamıyorsun bu işten. OzaN'ın önerdiği diziler mesela hepsi 10 numara. :)

Yav bunları OzaN'a yaranmak için söylemiyoruz, adam bu işi biliyor. Anlıyor hangi dizinin güzel olup olmadığını. :)
tru detective ve vikings ide ben önermiştim :)

ayrıca şimdi hatırlamadağım onlarca diziyide önermiştim:) sadece içlerinden bir iki tane kötü çıktı bunlardan biri missing di onu zaten izlemedin onun haricinde önerdiğim ama kötü çıkan tek dizi yoktur :)

tru detective ve vikings ide ben önermiştim :)

ayrıca şimdi hatırlamadağım onlarca diziyide önermiştim:) sadece içlerinden bir iki tane kötü çıktı bunlardan biri missing di onu zaten izlemedin onun haricinde önerdiğim ama kötü çıkan tek dizi yoktur :)
The Missing mi? Kaç tane dizi var ilk bölümünü izleyipte sevmediğim. Ayrıca True Dedective dizisini kim önerdi bilmiyorum ama Vikings'i senin önermediğine yüzde yüz eminim. :)

The Missing mi? Kaç tane dizi var ilk bölümünü izleyipte sevmediğim. Ayrıca True Dedective dizisini kim önerdi bilmiyorum ama Vikings'i senin önermediğine yüzde yüz eminim. :)
ikisinide ben önerdim hatta vikings i ben önerdiğimde @Forumdash hariç forumda kimsenin haberi yoktu diziden :)

neyse önemli değil geçmiş zaman? onca dizi önerdik biri kötü çıkınca anında suçlu oluyoruz :)

Bana OzaN önermişti, bende @destere'ye ısrar etmiştim, çok iyi hatırlıyorumda çaktırmıyorum. :)
kesinlikle yanlış hatırlıyorsun :) ben ilk bölümün ilk 15 dakikasına baktım sonra foruma girip @Forumdash a dedimki bele bele bir dizi var çok güzel bir diziye benziyor başlamayı düşünüyorum demiştim sonra forumdash da bende ona bakacaktım demişti , sonra senide konuda etiketledim hatta sen ne demiştin tam hatırlamıyorumda izlerim falan gibi bişey söylemiştin :)

tek hatırlamadığım @OzaN konuyu nasıl açtı kendiliğindenmi açtı forumdash ın ısrarıylamı açtı neyse yani sonra konu açılınca diziye topluca dalmış olduk :))

ahh ahh şimdi @Forumdash ın dili olsada konuşsa :)) benim haklı olduğum gün gibi ortada :)

kesinlikle yanlış hatırlıyorsun :) ben ilk bölümün ilk 15 dakikasına baktım sonra foruma girip @Forumdash a dedimki bele bele bir dizi var çok güzel bir diziye benziyor başlamayı düşünüyorum demiştim sonra forumdash da bende ona bakacaktım demişti , sonra senide konuda etiketledim hatta sen ne demiştin tam hatırlamıyorumda izlerim falan gibi bişey söylemiştin :)

tek hatırlamadığım @OzaN konuyu nasıl açtı kendiliğindenmi açtı forumdash ın ısrarıylamı açtı neyse yani sonra konu açılınca diziye topluca dalmış olduk :))

ahh ahh şimdi @Forumdash ın dili olsada konuşsa :)) benim haklı olduğum gün gibi ortada :)
Hacı olayın aslı şöyle; OzaN, Forumdash, yatutarsa ve BesaleT diziyi izlerken sen izlemiyordun bile. Sen banlı olduğun zamanlar bu arkadaşlar bana önerdi. Bende senin için keşke destere'de olsa birlikte izleriz demiştim. Sen o arada foruma dışardan giriş yapıyor olmalısınki benim mesajımı görmüşsün ve banın kalktığında 2. sezon 3. bölümden giriş yaptın daha önceye ait yorumunda yok zaten, varsa göster???