İngiliz Fortitude 1. Sezon Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,464
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
İngiltere'de yayın yapan Sky kanalında geçtiğimiz akşam iddialı bir yeni dizi başladı. Fortitude adlı dizinin ilk sezonu 12 bölümden oluşacak.

Kutuplardan geçen hikaye gizem ve gerilim ögelerini bir arada barındırıyor.

Dizinin ilk iki bölümü üst üste olacak şekilde yayınlandı. Diziyle ilgili yorumları sezon boyunca bu başlıktan yapabilirsiniz...

Fortitude-Specials-01-16x9-1.jpg

@destere @sürgünüm @xemrexxx

bu sefer konu başlığı kolay açıldı demekki hell on wheels kısmetsizmiş :))

güzel oldu bu iş? birazdan izlemeye başlarım yorumları buraya yaparız artık :)

@sokak sanati bu diziye başlıyoruz bugün unutma :)

Bugün başlayamam yarın sınavım var ama indiriyorum en geç hafta sonu yada önümüzdeki haftaya izlerim.:X

Ben de heveslendim dizi için. Kutuplar tam benlik duruyor. Yarın izlerim herhalde. :):)

Da Vinci's Demons bitmek üzere iken Gotham, Black Sails ve How To Get Away With Murder tam zamanında döndü. Yeni ilaç gibi komedi dizisi Episodes'i bulduk. Brooklyn Nine-Nine devam ediyor, güncel dizilerimin çoğalması sevindirici. Her hafta izlemeninde ayrı bir keyfi var, bu diziyide bu gece izlerim. :)

1x1 Bölüm

güzel bir başlangıç yaptı dizi biraz ilk bölüm olması nedeniyle fazla uzun tutulmuştu süre ..

oyuncular fena sayılmaz özellikle liam adlı çocuğun annesi jules u sevdim sempatik bir kadın

jules un kocası olacak frank adlı siyahi vatandaş jules gibi bir kadını bırakıp tilki suratlı lenadan ne bulur anlamış değilim :) gerçi anladımda belli etmiyorum, kadından ne bulacağı belli aşağı yukarı, özellikle aşağı :))

liam adlı çocuğun ayaklarının buzda pişik olmasının asıl konuyla ne gibi bağı var tam çözemedim biraz fazla karışık konular

buzun içinde jason ın bulduğu kalıntılar mamut kalıntısımı başka bişeymi orası tam belli olmadı

charlie adlı bilimsel vatandaşın kim tarafından öldürüldüğü anlaşılamadı.. şu haliyle herkes olabilir hatta şerif Dan bile olabilir diyorum, sadece vincent ın olmayacağından eminim :)
adam yaşarken bir saat bekletmeleri fiyaskoydu gözgöre göre öldürdüler :)

natalie de kayıplarda bişeyler olduğu kesinde ben anlamadım olayı :)

elena adlı tilki suratlı kadının dizideki görevini çözemedim :)

amerika görmüş londralı müfettiş eugene morton çok soğuk bir tip gibi geldi bana? bişeyler bildiği kesin şerifle pek anlaşamayacaklar gibi ..

vali hildur karakteri bir çok sahnede yer aldı ama kadını pek sevemedim ..

işin özü yaylanın düzü .. :) devam edeceğim diziye :)

@OzaN @sürgünüm @xemrexxx @yatutarsa @sokak sanati @Harunnn60 @Çiğdem- @gözlemci @Yiğitt

ilk bölüm olduğu için gözünüz alışsın konuya diye bol bol etiketleme yaptım:) bundan sonraki bölümler bu iyiliği yapmam :)))

Son düzenleme:
1x1 Bölüm

güzel bir başlangıç yaptı dizi biraz ilk bölüm olması nedeniyle fazla uzun tutulmuştu süre ..

oyuncular fena sayılmaz özellikle liam adlı çocuğun annesi jules u sevdim sempatik bir kadın

jules un kocası olacak frank adlı siyahi vatandaş jules gibi bir kadını bırakıp tilki suratlı lenadan ne bulur anlamış değilim :) gerçi anladımda belli etmiyorum, kadından ne bulacağı belli aşağı yukarı, özellikle aşağı :))

liam adlı çocuğun ayaklarının buzda pişik olmasının asıl konuyla ne gibi bağı var tam çözemedim biraz fazla karışık konular

buzun içinde jason ın bulduğu kalıntılar mamut kalıntısımı başka bişeymi orası tam belli olmadı

charlie adlı bilimsel vatandaşıne taarfından kim tarafından öldürüldüğü anlaşılamadı şu haliyle herkes olabilir hatta şerif dan bile olabilir diyorum sadece vincent ın olmayacağından eminim :)

amerika görmüş londralı müfettiş eugene morton çok soğuk bir tip gibi geldi bana? bişeyler bildiği kesin şerifle pek anlaşamayacaklar gibi ..

@OzaN @sürgünüm @xemrexxx @yatutarsa @sokak sanati @Harunnn60 @Çiğdem- @gözlemci @Yiğitt

ilk bölüm olduğu için gözünüz alışsın konuya diye bol bol etiketleme yaptım:) bundan sonraki bölümler bu iyiliği yapmam :)))
yeni diziye bulaştırma beni dest :)) hell on wheels yeni sezona yetişmem lazım :D

1x1 Bölüm

charlie adlı bilimsel vatandaşıne taarfından kim tarafından öldürüldüğü anlaşılamadı şu haliyle herkes olabilir hatta şerif dan bile olabilir diyorum sadece vincent ın olmayacağından eminim :)

Sadece 1.bölümmü uzun yoksa diğer bölümlerde aynımı?

yeni diziye bulaştırma beni dest :)) hell on wheels yeni sezona yetişmem lazım :D
tamam seni listeden sildim :))

Sadece 1.bölümmü uzun yoksa diğer bölümlerde aynımı?
ilk bölüm uzun sonrakiler normal 50 dakika olması lazım her yeni dizinin ilk bölümleri genelde uzun tutuluyor :)

@xemrexxx ile izlediğimiz downton bu dediklerime benzemiyor tabi downton un her bölümü kazık sürede yayınlanıyor :)

tamam seni listeden sildim :))

ilk bölüm uzun sonrakiler normal 50 dakika olması lazım her yeni dizinin ilk bölümleri genelde uzun tutuluyor :)

@xemrexxx ile izlediğimiz downton bu dediklerime benzemiyor tabi downton un her bölümü kazık sürede yayınlanıyor :)
Çok uzunsa gelemem biliyorsun ki ben yabancı dizilere Türk dizileri uzun diye başladım şimdi birde baktım supernaturel 10 sezon 40 dakika olsa ne yazra dedim 10 sezon biter mi DD:

1x1

Beklentileri yüksek tutunca sıradan bir dizi ile karşılaştım. Umarım daha iyi olur ilerde. :)

Kendime yakın bulduğum bir karakter çıkmadı. Biraz müfettiş Morton gibi. Oyuncu sayısını çok kalabalık tutup diziyi çorba etmişler, çok karışık geldi bana. :)

Jules güzellik olarak iyiydi. At hırsızı kocası Frank onu Elena ile aldatıyor. Çocukarı var Liam rahatsızlığı nedir tam anlamış değilim. Çocuk babasını bir şey yaparken mi gördü? (b)

Henry'in söyledikleri doğru olailir. İki cinayette Vali tarafından azmettirilerek Şerif Dan tarafından işlenmiş olabilir. :X

Charlie'de karın delik deşik ama ölmemiş, 1 saat boyunca da bir Allah'ın kulu yaşıyormu diye bakmamış. Jason'un bulduğunun da ne olduğunu anlayamadım ancak değerli birşeymiş. :X

Verilen emeği yok saymamak için 7/10 aldı benden. :)

1x1

Beklentileri yüksek tutunca sıradan bir dizi ile karşılaştım. Umarım daha iyi olur ilerde. :)

Kendime yakın bulduğum bir karakter çıkmadı. Biraz müfettiş Morton gibi. Oyuncu sayısını çok kalabalık tutup diziyi çorba etmişler, çok karışık geldi bana. :)

Jules güzellik olarak iyiydi. At hırsızı kocası Frank onu Elena ile aldatıyor. Çocukarı var Liam rahatsızlığı nedir tam anlamış değilim. Çocuk babasını bir şey yaparken mi gördü? (b)

Henry'in söyledikleri doğru olailir. İki cinayette Vali tarafından azmettirilerek Şerif Dan tarafından işlenmiş olabilir. :X

Charlie'de karın delik deşik ama ölmemiş, 1 saat boyunca da bir Allah'ın kulu yaşıyormu diye bakmamış. Jason'un bulduğunun da ne olduğunu anlayamadım ancak değerli birşeymiş. :X

Verilen emeği yok saymamak için 7/10 aldı benden. :)
ben jules u kendime çok yakın buldum :)

konular gerçekten bayağı karışık karakterlerde didiğin gibi fazla oysa daha sade olsa ilk girişte zorlanmayacaktık .. ilerde konu net anlaşılınca karakterlere uyum sağladığımızda belki çok daha iyi bir dizi ortaya çıkacaktır ama bu haliyle ilk bölüm birçok kişiyi diziden soğutabilir :)

bende devam edeceğim en azından iki üç bölüm daha gideceğim düzelmezse bırakırım :)

1x1

Şükürler olsun ki bölümü bitirdim ve yorum yazma aşamasına geldim. @destere kızacak ama benim tavsiyem hemen konudan uzaklaşın, bu dizinin yakınına bile yaklaşmayın. :D

İzlediğim en kötü dizi ilk bölümlerinden biriydi. Süresi uzundu ama çok çok daha uzun hissettirdi. Sanki 1.5 saat değil de 4 saat 43 dakika falan sürdü bölüm.

İlk bölümü uzun tutmalarının sebebi de belli. 437 tane farklı karakter yapmışlar ve hepsine süre yetmesi için mecbur süreyi uzun tutmuşlar. Fakat çok yanlış yapmışlar, böyle yaparak dizi sevdiremezsiniz. Bir sürü karakter var ama hiçbirini sevecek bir şey vermemişler. @destere'yi eğer kopya çekmediyse tebrik ediyorum. Çünkü benim aklımda hiçbir karakterin ismi kalmadı. Hiçbirinde de sevecek herhangi bir şey bulamadım.

Kutuplar, gizem falan denilince heveslenmiştim ama tam bir hayal kırıklığı oldu. Elle tutulur hiçbir şey yok dizide...

4/10