Fav10 Başyapıt Festivali Mart'ta Başlıyor!

Piyanist, Yeni Hayat, Son Samuray, Savaşın Kralları.
Piyanist vardı zaten. :):)

Yeni Hayat oylamaya dahil edilir. Diğer iki filmi izlemedim Son Samuray talep olursa oylamaya dahil edilebilir. Savaşın Kralları bu etkinliğin formatına uymuyor gibi daha çok keşif filmine benziyor. :):)

Ve benim seçtiğim son 5'li ile karşınızdayım... Böylece 40 filme ulaşmış olduk. Geriye seçecek 32 film kaldı. Bu 32 filmden 6 tanesi anime & animasyon olacak. Geriye 26 film kalıyor... Benim 36 filmlik listem var bu 26 film için. Sizin de etkinlik için istediğiniz başyapıtlar varsa haftasonuna kadar bu konuya yazın oylamaya dahil edelim.

Saving Private Ryan (1998)
En iyi yönetmen dahil 5 dalda Oscar kazanmış bir Steven Spielberg ve Tom Hanks klasiği. Ayrıca birlikte dört film çeken ikilinin ilk buluşması. Top 250'de #30

It's a Wonderful Life (1946)
James Stewart'ın başrolünde olduğu Frank Capra'nın yönettiği gerçek bir klasik. Gelmiş geçmiş en ünlü yılbaşı filmi. Top 250'de #24

The Great Dictator (1940)
Charlie Chaplin'in yazdığı, yönettiği, başrolünde yer aldığı unutulmaz filmlerden. Komedi türünün en ünlü örneklerinden. Top 250'de #54

Fight Club (1999)
David Fincher'ın en ünlü filmi. Brad Pitt, Edwart Norton ve Helena Bonham Carter kadronun önemli isimleri. Top 250'de #10

A Clockwork Orange (1971)
Efsane yönetmen Stanley Kubrick'in en ünlü filmlerinden biri. Top 250'de #80

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira
Daha ne zaman izlemeye başlayacagz, Mart geldi?

Ben özellikle Kill Bill ve Scent Of A Woman'ı öneriyorum. Dog Day Afternoon, Godfather 2, North By Northwest, Dial M For Murder, American History X, Alien, American Beauty, Once Upon A Time In America, Snatch, Inglorious Basterds, Raging Bull da bir kez daha izlemek istediğim filmler.

Animasyon olarak: Finding Nemo, Ice Age, Monsters Inc. ve Toy Story. Bir de nefret ettiğim Spirited Away'e bir şans daha vermek isterim.

Etkinliğin 40 katılımcısından sonra şimdi oylamalı kısma geçiyoruz. İlk oylama bu gece başlıyor ve yarın gece sona erecek. Yani oylarınızı acele atmaya bakın. :):)

Oylama konuya anket şeklinde eklidir. Oradan kullanmalısınız.

10 filmden muhtemelen 6 veya 7 tanesi seçilecek. Gruplara olan ilgiye göre bakacağız en sonda...

İlk 10'luyu tanıyalım:

Modern Times (1936)
Komedinin küçük devi Charlie Chaplin'in unutulmaz yapıtlarından biri. Top 250'de #39

Inglorious Basterds (2009)
Quentin Tarantino'nun son dönemdeki en parlak yapıtlarından. Christoph Waltz'a Oscar kazandırdı ve 8 dalda Oscar adayı oldu. IMDb Top 250'de #98

Vertigo (1958)
Alfred Hitchcock'un en ünlü başyapıtlarından biri. Bazı otoritelere göre tüm zamanların en iyi filmi. Top 250'de #70

Requiem for a Dream (2000)
En ünlü Darren Aronofsky filmi. Oscarlı Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly kadroda. Top 250'de #79

Amadeus (1984)
En iyi film dahil tam 8 dalda Oscar ödüllü bir başyapıt. Top 250'de #89

American Beauty (1999)
En iyi film dahil 5 dalda Oscar ödüllü bir başyapıt. Kevin Spacey başrolde ve bu rolde Oscar kazandı. Top 250'de #63

Good Will Hunting (1998)
Robin Williams'a oyunculuk Oscar'ı Matt Damon ve Ben Affleck'e senaryo Oscar'ı kazandıran bir Gus Van Sant başyapıtı. Top 250'de #118

V For Vendetta (2005)
Hugo Weaving ve Natalie Portman'ın başrolleri paylaştığı tüm zamanların en ünlü filmlerinden. Senaryosunu Matrix'in arkasındaki Wachowski kardeşler yazdı. Top 250'de #146

Dog Day Afternoon (1975)
Al Pacino'nun başrol oynadığı, Sidney Lumet'ın yönettiği tüm zamanların en ünlü soygun filmlerinden biri. Top 250'de #225

Into the Wild (2007)
Sean Penn'in yönettiği ve iki dalda Oscar'a aday gösterilen ünlü film. Top 250'de #162

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira @Forumdash

Son düzenleme:
Etkinliğin 40 katılımcısından sonra şimdi oylamalı kısma geçiyoruz. İlk oylama bu gece başlıyor ve yarın gece sona erecek. Yani oylarınızı acele atmaya bakın. :):)

10 filmden muhtemelen 6 veya 7 tanesi seçilecek. Gruplara olan ilgiye göre bakacağız en sonda...

İlk 10'luyu tanıyalım:

Modern Times (1936)
Komedinin küçük devi Charlie Chaplin'in unutulmaz yapıtlarından biri. Top 250'de #39

Quentin Tarantino'nun son dönemdeki en parlak yapıtlarından. Christoph Waltz'a Oscar kazandırdı ve 8 dalda Oscar adayı oldu. IMDb Top 250'de #98

Vertigo (1958)
Alfred Hitchcock'un en ünlü başyapıtlarından biri. Bazı otoritelere göre tüm zamanların en iyi filmi. Top 250'de #70

En ünlü Darren Aronofsky filmi. Oscarlı Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly kadroda. Top 250'de #79

Amadeus (1984)

American Beauty (1999)
En iyi film dahil 5 dalda Oscar ödüllü bir başyapıt. Kevin Spacey başrolde ve bu rolde Oscar kazandı. Top 250'de #63

Good Will Hunting (1998)
Robin Williams'a oyunculuk Oscar'ı Matt Damon ve Ben Affleck'e senaryo Oscar'ı kazandıran bir Gus Van Sant başyapıtı. Top 250'de #118

V For Vendetta (2005)
Hugo Weaving ve Natalie Portman'ın başrolleri paylaştığı tüm zamanların en ünlü filmlerinden. Senaryosunu Matrix'in arkasındaki Wachowski kardeşler yazdı. Top 250'de #146

Dog Day Afternoon (1975)
Al Pacino'nun başrol oynadığı, Sidney Lumet'ın yönettiği tüm zamanların en ünlü soygun filmlerinden biri. Top 250'de #225

Into the Wild (2007)
Sean Penn'in yönettiği ve iki dalda Oscar'a aday gösterilen ünlü film. Top 250'de #162

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira @Forumdash
Chaplin'in filmini direk eledim, Özgürlük Yolu filmini izlediğim için onu da eledim. Amerikan Güzeli filmini de eledim. Vertigo'yu da eledim. Diğerleri hoş görünüyor, etkinlik kapsamı olmasa da filmlerin isimlerini aldım. :D Diğerlerini kendim daha sonra izlerim çünkü.

Chaplin'in filmini direk eledim, Özgürlük Yolu filmini izlediğim için onu da eledim. Amerikan Güzeli filmini de eledim. Vertigo'yu da eledim. Diğerleri hoş görünüyor, etkinlik kapsamı olmasa da filmlerin isimlerini aldım. :D Diğerlerini kendim daha sonra izlerim çünkü.
Ne kadar negatif bir insansın seçtiklerinden değil elediklerinden bahsetmişsin hep. :D

İlk 10'luyu tanıyalım:

Modern Times (1936)

Vertigo (1958)

Amadeus (1984)

American Beauty (1999)

Good Will Hunting (1998)

V For Vendetta (2005)

Dog Day Afternoon (1975)

Into the Wild (2007)

Ben oy vermedim ama v for cıkarsa izlemek yine keyifli olur. Sabahın bir körü izlemiştim can sıkıntısına:X

Yaklaşık tarihiydi o ve yine öyle olmuş olacak :):)

Kevin Spacey reyisi sevmiyor muydun filmine oy kullanmamışsın şaşırdım. :D
Amerikan güzeilini izlemiştim çok önceden. Foruma uye olmadan önceydi sanırım v for'u izlediğim dönemlerdi. Ben bu filmleri pt zamanı boşluklarında izlicem:X gerek yok ansız heycanlara aksiyonlara:F

Ben de oyları kullandım. Bu arada bence de biraz daha erken olsa daha iyi olur.

Tarantino, Matt Damon ve Kavin Spacey'nin filmlerini işaretledim.

Into the Wild filmini yakın zamanda izledim. Güzeldir tavsiye amaçlı onuda işaretledim.:D

Inglorious Basterds, Good Will Hunting, Vertigo, Amadeus ve Requiem For a Dream etkinlikte olmaya hak kazandı. Modern Times, American Beauty, V For Vendetta ve Into the Wild için umutlar sürüyor.

Yeni oylama başladı. Yine konuya anket şeklinde eklendi ve Pazartesi gecesi son. Yani yine acele etmeniz gerekli oylama için.

İşte ikinci 10'lu:

The Godfather: Part II
En iyi film dahil 6 dalda Oscar kazanmış bir başyapıt. Al Pacino ve Oscar kazanan rolüyle Robert De Niro başrollerde. Top 250'de #3

"Neden direkt olarak seçilmedi" diyenleri ve "hani seri filmler yoktu" diyenleri duyar gibiyim. Bu konuda istisna olabileceğini düşündüm filmin gerçekten önemli oluşundan dolayı. Kararı size bıraktım. Eğer seçilirse The Godfather'dan bir sonraki sezonda yer alacak. Yani biri 3. sezon olursa bu 4. sezon olacak...

Monty Python and the Holy Grail (1975)
Efsane komedi grubu Monty Python'ın en ünlü filmi. Bir absürt komedi başyapıtı aynı zamanda tarihi ve fantastik. Top 250'de #95

Once Upon a Time in the West (1968)
Unutulmaz Sergio Leone westernlerinden biri. Başrolde Henry Fonda. Top 250'de #28

North by Northwest (1959)
Alfred Hitchcock'un çok sayıdaki başyapıtlarından en ünlülerinden biri. Dönemin en ünlü aktörlerinden Cary Grant başrolde.Top 250'de #68

Amélie (2001)
Farklı tarzıyla 2000'lerin en çok ses getiren komedilerinden biri. En ünlü Fransız filmlerinden biri, Audrey Tautou'yu ünlü yapan film. Top 250'de #75

Die Hard (1988)
Aksiyon türünün en ünlü başyapıtlarından biri. Bruce Willis ve kısa zaman önce kaybettiğimiz Alan Rickman başrollerde. Top 250'de #122

The Elephant Man (1980)
En iyi film dahil 8 dalda Oscar adayı bir David Lynch başyapıtı. John Hurt ve Anthony Hopkins başrollerde. Top 250'de #143

Taxi Driver (1976)
Robert De Niro ve Martin Scorsese'nin çok sayıdaki buluşmalarından biri. Jodie Foster da kadroda. Top 250'de #81

A Beautiful Mind (2001)
En iyi film dahil 4 dalda Oscar kazanan bir Ron Howard başyapıtı. Eğer başrolü Russell Crowe da Oscar'ı kazansaydı büyük beşliyi kazanan ender filmlerden olabilirdi. Top 250'de #148

Alien (1979)
Ridley Scott'ın yönettiği bir bilim-kurgu başyapıtı. Top 250'de #53

Etiketlemeyi unutmuşum. Daha doğrusu ikinci seferde unutmuşum çünkü bilgisayarda sorun çıkınca iki kez hazırlamam gerekti mesajı. :(