Fav10 Başyapıt Festivali Mart'ta Başlıyor!

Filmleri gördükçe heyecanlanmamak elde değil gerçekten. Hepsi de tekrar tekrar izlenilmeyi hak eden filmler. :)

@OzaN ilk ikisini özellikle Leon'u yeniden izlemek zevkli olacak. :) Bir de şunu merak ediyorum üçleme olan filmlerde nasıl yol izlenecek? Örneğin İyi Kötü Çirkin için sanıyorum tek başına yeterli fakat Yüzüklerin Efendisi gibi tüm zamanların en klasikleşmiş filmlerinin başında yer alan bu efsanevi üçleme nasıl olacak onu merak ediyorum. :)
Yüzüklerin Efendisi serisi olmayacak. Belki ayrıca Yüzüklerin Efendisi + Hobbit şeklinde altılı mini bir etkinlik olur bir ara. :)

İyi, Kötü Çirkin serisindeki üç film de ayrı başına yeterince anlamlı. Ayrı ayrı yer almalarında sakınca yok. :)

esaretin bedeli ,leon ve psycho yu büyük bir zevkle tekrar izlerim ama sanırım forrest yine kalır :)

Bu hafta Cumartesi günü de işte olduğumdan sadece Pazar günü filmleri yayınlayabiliyorum. Belki hafta içinde sürpriz bir günde telafi yaparız. Etkinliğe giderek yaklaşıyoruz çünkü. :)

Yine birbirinden değerli filmler var bu hafta, işte o beş film:

12 Angry Men (1957)
Tüm zamanların en beğenilen klasiklerinden, Sidney Lumet'in yönettiği Henry Fonda'nın başrolde yer aldığı unutulmaz bir başyapıt. Top 250'de #7

The Silence of the Lambs (1991)
Hannibal efsanesini ortaya çıkaran eşsiz bir başyapıt. En iyi film dahil 5 dalda Oscar sahibi. Bu beş Oscar'ın en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek ve kadın oyuncu, en iyi senaryo olmasıyla büyük beşliyi kazanan tarihteki ender filmlerden. Top 250'de #23

The Green Mile (1999)
Frank Darabont'ın The Shawshank Redemption ile birlikte iki unutulmaz eserinden biri. İki Oscarlı Tom Hanks başrolde. Top 250'de #40

The Shining (1980)
Stanley Kubrick'in unutulmaz filmlerinden biri. Korku türünün en önemli başyapıtlarından. Üç Oscarlı Jack Nicholson başrolde. Top 250'de #59

Shutter Island (2010)
Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio'nun çok sayıdaki bir araya gelişlerinden çıkan en önemli filmlerden biri. Top 250'de #190

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira

Bu hafta Cumartesi günü de işte olduğumdan sadece Pazar günü filmleri yayınlayabiliyorum. Belki hafta içinde sürpriz bir günde telafi yaparız. Etkinliğe giderek yaklaşıyoruz çünkü. :)

12 Angry Men (1957)
Tüm zamanların en beğenilen klasiklerinden, Sidney Lumet'in yönettiği Henry Fonda'nın başrolde yer aldığı unutulmaz bir başyapıt. Top 250'de #7

Hannibal efsanesini ortaya çıkaran eşsiz bir başyapıt. En iyi film dahil 5 dalda Oscar sahibi. Bu beş Oscar'ın en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek ve kadın oyuncu, en iyi senaryo olmasıyla büyük beşliyi kazanan tarihteki ender filmlerden. Top 250'de #23

The Green Mile (1999)
Frank Darabont'ın The Shawshank Redemption ile birlikte iki unutulmaz eserinden biri. İki Oscarlı Tom Hanks başrolde. Top 250'de #40

The Shining (1980)
Stanley Kubrick'in unutulmaz filmlerinden biri. Korku türünün en önemli başyapıtlarından. Üç Oscarlı Jack Nicholson başrolde. Top 250'de #59

Shutter Island (2010)
Martin Scorsese ve Leonardo DiCaprio'nun çok sayıdaki bir araya gelişlerinden çıkan en önemli filmlerden biri. Top 250'de #190

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira
Admin adamsın :Z :Z :oley: Zindan Adasını izlemek cok zevkli olacak yeniden :Z

12 Angry Men (1957)

The Green Mile (1999)

The Shining (1980)

Shutter Island (2010)

yeşil yol zindan adası ve kuzuların sessizliğini izlemiştim :) yeşil yolu tekrar izlemek zevkli olacak :)
hemen her grupta 3 izlediğim iki izlemediğim film çıkıyor :)

Güzel bir organizasyon daha önce izlediklerimizi tekrar izleme şansı, izlemediklerimizi de izleme şansımız olacak. :)

Kaçan Cumartesi'nin telafi vakti geldi. :)

The Good, the Bad and the Ugly (1966)
Tam bir western klasiği, tam bir Clint Eastwood klasiği, tam bir Sergio Leone klasiği... Top 250'de #9

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)
En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek ve kadın oyuncu, en iyi senaryo beşlisini birden alan nadir filmlerden biri. Jack Nicholson'ın devleştiği unutulmaz bir yapım. Top 250'de #16

Rear Window (1954)
Alfred Hitchcock'un unutulmaz başyapıtlarından biri. Dönemin en gözde yıldızları James Stewart ve Grace Kelly başrollerde. Top 250'de #37

Memento (2000)
Christopher Nolan'ı üne kavuşturmaya başlayan önemli yapımlardan biri. Top 250'de #46

The Curious Case of Benjamin Button (2008)
David Fincher'ın en ünlü yapıtlarından. Brad Pitt ve Cate Blanchett başrollerde. Tam 13 dalda Oscar adayı ve 3 dalda Oscar ödülü.

Tam bir western klasiği, tam bir Clint Eastwood klasiği, tam bir Sergio Leone klasiği... Top 250'de #9

En iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek ve kadın oyuncu, en iyi senaryo beşlisini birden alan nadir filmlerden biri. Jack Nicholson'ın devleştiği unutulmaz bir yapım. Top 250'de #16

Rear Window (1954)
Alfred Hitchcock'un unutulmaz başyapıtlarından biri. Dönemin en gözde yıldızları James Stewart ve Grace Kelly başrollerde. Top 250'de #37

Memento (2000)
Christopher Nolan'ı üne kavuşturmaya başlayan önemli yapımlardan biri. Top 250'de #46

David Fincher'ın en ünlü yapıtlarından. Brad Pitt ve Cate Blanchett başrollerde. Tam 13 dalda Oscar adayı ve 3 dalda Oscar ödülü.

iyi kötü çirkin ve arka pencereyi izlemiştim diğerlerini izlemedim, ilk defa bir grupta izlemediğim film sayısı ikiden fazla çıktı :)

Son düzenleme:

12 Angry Men (1957)

The Green Mile (1999)

The Shining (1980)

Shutter Island (2010)

Sadece Yeşil Yol'u beğendim, Yeşil Yol'u yeniden izlemek keyifli olacak. :)

Rear Window (1954)

Memento (2000)

Of mükemmel dört film birden toplanmış, her biri yeniden zevkle izlenir. Sadece Momento'yu zevkle izlemeyeceğim fakat onu da yeniden izlemek filmi anlamak adına iyi olacak. :)

Sadece Yeşil Yol'u beğendim, Yeşil Yol'u yeniden izlemek keyifli olacak. :)

Of mükemmel dört film birden toplanmış, her biri yeniden zevkle izlenir. Sadece Momento'yu zevkle izlemeyeceğim fakat onu da yeniden izlemek filmi anlamak adına iyi olacak. :)
Shutter İslandı beğendiğini söylemiştin?

Shutter İslandı beğendiğini söylemiştin?

Altıncı His filmini de beğendim fakat ikisi de sonunu bilince heyecanı kaçan filmler. Zindan Adası'nın sonu zaten malum olduğu için ilk izlenildiğinde veren tadı vermeyecektir.

On İki Angry Man'i çeşitli yerlerde 3 kez izlemiştim, onun da bir heyecanı kalmadı. Kuzuların Sessizliğini her daim en büyük ovarrated filmlerden biri olarak görürüm, onun hakkı Top 250 değil bence.
The Shinning ise korku gerilim olduğu için hiçbir zaman ilk izlenildiğinde bıraktığı o tadı bırakamaz. Sonunda ne olacağını biliyoruz sonuçta. :)
@OzaN

Altıncı His filmini de beğendim fakat ikisi de sonunu bilince heyecanı kaçan filmler. Zindan Adası'nın sonu zaten malum olduğu için ilk izlenildiğinde veren tadı vermeyecektir.

On İki Angry Man'i çeşitli yerlerde 3 kez izlemiştim, onun da bir heyecanı kalmadı. Kuzuların Sessizliğini her daim en büyük ovarrated filmlerden biri olarak görürüm, onun hakkı Top 250 değil bence.
The Shinning ise korku gerilim olduğu için hiçbir zaman ilk izlenildiğinde bıraktığı o tadı bırakamaz. Sonunda ne olacağını biliyoruz sonuçta. :)
@OzaN
Tam tersine bu sefer ayrıntıları farkedeceksin araya serpiştirilen o güzel ayrıntılar.Ben 3 defa izledim her izlemem de farklı ayrıntılar buldum

Yavaş yavaş benim açıklayacağım filmlerin sonuna geliyoruz. Muhtemelen gelecek hafta bu şekilde açıklayacağım son hafta olur ve sonra oylama yapa yapa devam ederiz.

Bugünkü filmlerle 35 filme ulaşmış bulunuyoruz. İşte Cumartesi'nin başyapıtları:

Schindler's List (1993)
Tam 7 dalda Oscar sahibi, Steven Spielberg'ün pek çok otoriteye göre bir numaralı başyapıtı. Top 250'de #6

Fargo (1996)
Coen Kardeşlerin en ünlü filmlerinden biri. Özellikle son dönemde dizisiyle de yeniden gündemde. William H. Macy, Steve Buscemi, Frances McDormand gibi isimler başrollerde. Top 250'de #157

Reservoir Dogs (1992)
Tarantino'nun ilk ünlü filmi. Unutulmaz bir suç filmi klasiği. Top 250'de #77

Goodfellas (1990)
Usta yönetmen Martin Scorsese'nin en ünlü filmlerinden biri. Mafya filmi denilince akla ilk gelen başyapıtlardan. Robert De Niro başrolde, Joe Pesci ve Ray Liotta ona eşlik ediyor. Top 250'de #17

The Departed (2006)
En iyi film dahil 4 dalda Oscar sahibi bir Martin Scorsese filmi. Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson gibi pek çok önemli isim bir arada. Top 250'de #43

Yavaş yavaş benim açıklayacağım filmlerin sonuna geliyoruz. Muhtemelen gelecek hafta bu şekilde açıklayacağım son hafta olur ve sonra oylama yapa yapa devam ederiz.

Bugünkü filmlerle 35 filme ulaşmış bulunuyoruz. İşte Cumartesi'nin başyapıtları:

Schindler's List (1993)
Tam 7 dalda Oscar sahibi, Steven Spielberg'ün pek çok otoriteye göre bir numaralı başyapıtı. Top 250'de #6

Fargo (1996)
Coen Kardeşlerin en ünlü filmlerinden biri. Özellikle son dönemde dizisiyle de yeniden gündemde. William H. Macy, Steve Buscemi, Frances McDormand gibi isimler başrollerde. Top 250'de #157

Reservoir Dogs (1992)
Tarantino'nun ilk ünlü filmi. Unutulmaz bir suç filmi klasiği. Top 250'de #77

Goodfellas (1990)
Usta yönetmen Martin Scorsese'nin en ünlü filmlerinden biri. Mafya filmi denilince akla ilk gelen başyapıtlardan. Robert De Niro başrolde, Joe Pesci ve Ray Liotta ona eşlik ediyor. Top 250'de #17

The Departed (2006)
En iyi film dahil 4 dalda Oscar sahibi bir Martin Scorsese filmi. Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson gibi pek çok önemli isim bir arada. Top 250'de #43

hepside güzel filmler özelikle rezervuar köpeklerini bir daha izlemek zevkli olacak :)

Ve benim seçtiğim son 5'li ile karşınızdayım... Böylece 40 filme ulaşmış olduk. Geriye seçecek 32 film kaldı. Bu 32 filmden 6 tanesi anime & animasyon olacak. Geriye 26 film kalıyor... Benim 36 filmlik listem var bu 26 film için. Sizin de etkinlik için istediğiniz başyapıtlar varsa haftasonuna kadar bu konuya yazın oylamaya dahil edelim.

Saving Private Ryan (1998)
En iyi yönetmen dahil 5 dalda Oscar kazanmış bir Steven Spielberg ve Tom Hanks klasiği. Ayrıca birlikte dört film çeken ikilinin ilk buluşması. Top 250'de #30

It's a Wonderful Life (1946)
James Stewart'ın başrolünde olduğu Frank Capra'nın yönettiği gerçek bir klasik. Gelmiş geçmiş en ünlü yılbaşı filmi. Top 250'de #24

The Great Dictator (1940)
Charlie Chaplin'in yazdığı, yönettiği, başrolünde yer aldığı unutulmaz filmlerden. Komedi türünün en ünlü örneklerinden. Top 250'de #54

Fight Club (1999)
David Fincher'ın en ünlü filmi. Brad Pitt, Edwart Norton ve Helena Bonham Carter kadronun önemli isimleri. Top 250'de #10

A Clockwork Orange (1971)
Efsane yönetmen Stanley Kubrick'in en ünlü filmlerinden biri. Top 250'de #80