Fav10 Başyapıt Festivali Mart'ta Başlıyor!

Çok uzun ve ağır bir film. Evet kaliteli, başarılı pek çok açıdan ama tekrar izlemek istemem, zaten yakında izledim. Oy vermeme sebebimi açıklamış olayım ben de.

Bu cumartesi kesin başlıyor dimi? @OzaN
Evet

Çok uzun ve ağır bir film. Evet kaliteli, başarılı pek çok açıdan ama tekrar izlemek istemem, zaten yakında izledim. Oy vermeme sebebimi açıklamış olayım ben de.

Evet

Ama kabul et ki Bir Zamanlar Amerika ve Bir Zamanlar Batıda filmlerinden çok daha sürükleyici ve keyifli ve kaliteli?
Zaten başyapıt filmler olduğu için uzunluğu görmezden gelmek gerek ve defalarca izlenilesi filmler her biri, şuana kadar kesinleşen filmler içinde izlemediğim yok fakat her birini yeniden izlemek zevkli olacak.

Bence Once Upon a Time in America üçü arasından en iyisi.
Diğer ikisi yakın yakına kabul edilebilir.

Ben de merakla bekliyorum filmleri tekrar izlemeyi.

modern zamanlar
v for vandetta
özgürlük yolu
ben hur
kadın kokusu
(@Çiğdem- bu umduğum gibimidir acaba izlerken kokuyuda hissedebilecekmiyiz
)

north by northwest ide ekledim
hitccock varmış

Ben Hur ve Scent Of A Woman öncelikli adaylarım.

süre olarak çok uzun bir film tarihi filmleri bende severim birde samson ve delilah vardı aynı tarz filmler arasında onuda izlemek lazım

@Çiğdem- e özelikle bu filmi tavsiye ettim başroldeki vatandaş için bile olsa ben hur a oy vermesi lazım

3 Idiots

Amelie ve American Beauty tekrar izlemeyi en çok izlediğim filmlerdendi, yine seçilmeyecekler gibi.

Amelie ve American Beauty tekrar izlemeyi en çok izlediğim filmlerdendi, yine seçilmeyecekler gibi.

American Güzeli'nin yine izlenilebilirliği var fakat olur da Amelie seçilmezse etkinliğin kalitesi artar.
Amelie ilk 250'de en düşük oy verdiğim ikinci film, öyle bir nefret ediyorum ki o filme karşın... Böylesine abartılmasını da hep ilginç bulurum.

Reactions: Dosi
modern zamanlar
v for vandetta
özgürlük yolu
ben hur
kadın kokusu
(@Çiğdem- bu umduğum gibimidir acaba izlerken kokuyuda hissedebilecekmiyiz
)

north by northwest ide ekledim
hitccock varmış
seçilemeyip yeniden ankete grirenlere önceden oy atmamışım izlemediğim için ayy ama
ben hur işaretliyorum bu sefer süresi ürkütücü görünsede @Tolstoyevski ve @destere hatrına bu sefer ben hur diyelim izlemiş olurum bu bahaneyle ve bu anketi tek seçenekle geçiyorum başka işaretlemiyorum

hahah ayy sen etrafı koklayarak izle @destere

Bence filmin kendisi ilginç. İzlediğim en özgün tekniklere sahip filmlerden. Tüm zamanların en iyi yönetmenliklerinden biri bu filmde. Son dakikada bir mucize olmazsa seçilemeyecek ama keşke seçilebilseydi. Ben de bu filmden nefret edebilenleri anlamıyorum. Audrey Tatou sevimliliği tek başına engel olmalı buna.

Filmin genel basit bilinen romantik komedi kilişelerinin teknik olarak özgün hali o kadar. Güzel bir kız, yakışıklı bir erkek, hemen birbirlerine aşık olmaları ve sonunda malum... Hep bilinen şeyler, olağanüstü bir yapım değildi. Mesela etkinlikte de olacak olan ve türünün en iyilerinden sayılan It's A Wonderful Life var, işte o gerçekten bambaşka özgün bir film ve en iyi yönetmenliklerden biri.

Valla asıl konusu neydi, neler oluyordu hatırlamıyorum bile ama işleniş tekniği öyle harikaydı ki konusu önemsizdi.

@Danger UA! @sürgünüm @Maskeli Fedai @destere @Tolstoyevski ilk sezonda olmasını istediğiniz filmi söylemediniz hala. Seçilen / seçilmekte olan 72 filmden seçmeniz gerekiyor.

Bu arada oylamada da son saatler. Bir oy her şeyi değiştirebilir.

Aylar öncesinden belirlemiştim seçeceğim filmi; trajik bir başyapıt, bir insanlık ağıtı:

biz o hakkımızı unutmuştuk
iyi hatırlattın

straw dogs 1971 yapımı film diyorum