Fav10 Başyapıt Festivali Mart'ta Başlıyor!

Once Upon a Time in America, Kill Bill, The Sixth Sense, Terminator 2: Judgment Day seçildi. Catch Me If You Can, Ben-Hur ve Scent of a Woman için umutlar sürüyor.

Son oylama grubu animasyonlar arasında. 8 animasyondan en fazla 5 tanesi seçilecek.

Doğrudan katılacak olan animasyondan bahsedelim önce...

Grave of Fireflies (1988)
Japon sinemasından çıkan en ünlü animelerden biri.Top 250'de #60

Spirited Away (2001)
Usta yönetmen Hayao Miyazaki'nin en sevilen filmi. Oscar ödüllü. Top 250'de #29

The Lion King (1994)
Müzik ve şarkılarıyla 4 adaylık 2 Oscar kazanan ve animasyonların daha ciddiye alınmasını sağlayan bir başyapıt. Top 250'de #52

WALL-E (2008)
En iyi senaryo dahil 6 dalda Oscar adayı ve en iyi animasyon Oscar'ı ödüllü 2000'lerin en çok konuşulan animasyonlarından. Top 250'de #62

Toy Story (1995)
En iyi senaryo dahil 3 dalda Oscar adayı ve getirdiği teknik başarıyla animasyonda çığır açması nedeniyle özel Oscar sahibi bir başyapıt. Top 250'de #96

Up (2009)
İki Oscar ödüllü, en iyi film dalında Oscar adayı bir başyapıt. Top 250'de #117

Finding Nemo (2003)
En iyi senaryo dahil 4 dalda Oscar adayı ve en iyi animasyon Oscar'ı ödüllü, tüm zamanların en ünlü animasyonlarından. Top 250'de #163

Monsters, Inc (2001)
Müzikleriyle Oscar kazanan ünlü animasyon. Top 250'de #216

Ice Age (2002)
Eleştirel başarı elde edemese de animasyon türünün en ünlü örneklerinden.

Ratatouille (2007)
En iyi senaryo dahil 5 dalda Oscar adayı ve en iyi animasyon Oscar'ı ödüllü bir yapım.

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira @Forumdash @Çiğdem-

ahh tam ilgi alanım animasyonları bana sorun :A:A:A

madagascar'da olsaydı keşke :(:(:( @OzaN

1-aslan kral çizgi film serisinide film serisinide ezbere bliyorum nerdeyse ayol simba:love1:
2-buz devri tüm seriyi yine ezbere biliyorum halada tvde görsem bıkmadan bakarım:A
3-kayıb balık nemo çok sık izlediğim bir filmde bu geçen gün trt1 yine izlemiştim:F
4-sevimli canavarlar buz devri kadar olmasada eğlenceli bir filmdir🙂
5-oyuncak hikayesi- eskiden sık izlediğim bir film buda güzeldir :F

Ruhların kaçişini çok kere izlemeye kalkıştım ama fırsat olmamişti. Ona veAteş böceklerinin mezarına kesin oy vericem de wall e hariç hepsini izlemiştim. Bir kere daha guncellenmek için de izlemek istemiyorum(b) bana o iki filmler gibi film versene @OzaN :X

Ruhların kaçişini çok kere izlemeye kalkıştım ama fırsat olmamişti. Ona veAteş böceklerinin mezarına kesin oy vericem de wall e hariç hepsini izlemiştim. Bir kere daha guncellenmek için de izlemek istemiyorum(b) bana o iki filmler gibi film versene @OzaN :X
Nasıl yani :D

Komşum Totorro da gelmiş geçmiş en iyi birkaç animeden biridir, benim gözümde en iyi Miyazaki filmi keşke o da olsaydı. :hearteyecat:
Totorro haricinde Yürüyen Şato, Gökteki Kale , Prenses Mononoke, Rüzgarlı Vadi..
Her biri o kadar sıcacık ve mükemmel ki, defalarca izlenebilir. :)

Buz devri
oyuncak hikayesi
Ateş böcüklerinin mezarı

@OzaN burda ateş böceklerinin mezarı ankette yok onun yerine ruhların kaçışı demek zorunda kaldım ama niye böyle yaptınki tanıtımını yapmışsın ankete koymamışsın :) benim izlemek istediğim ateş böcükleriydi? :)

ahh tam ilgi alanım animasyonları bana sorun :A:A:A

madagascar'da olsaydı keşke :(:(:( @OzaN

1-aslan kral çizgi film serisinide film serisinide ezbere bliyorum nerdeyse ayol simba:love1:
2-buz devri tüm seriyi yine ezbere biliyorum halada tvde görsem bıkmadan bakarım:A
3-kayıb balık nemo çok sık izlediğim bir filmde bu geçen gün trt1 yine izlemiştim:F
4-sevimli canavarlar buz devri kadar olmasada eğlenceli bir filmdir🙂
5-oyuncak hikayesi- eskiden sık izlediğim bir film buda güzeldir :F

kayıp balık nemo ile aslan kralı izlemiştim sevmiştimde bir daha ankette eklemedim :) yani ikinci kez izlemek zor olacak :) ama buz devrini 10 kez izleyebilirim :)

Son düzenleme:
Buz devri
oyuncak hikayesi
Ateş böcüklerinin mezarı

@OzaN burda ateş böceklerinin mezarı ankette yok onun yerine ruhların kaçışı demek zorunda kaldım ama niye böyle yaptınki tanıtımını yapmışsın ankete koymamışsın :) benim izlemek istediğim ateş böcükleriydi? :)

Ateşböcükleri direkt olarak katılıyor oylamaya girmeksizin. :)

Fakat henüz izlemediysen içinin burkulmasına hazır ol. Olağanüstü bir film, izleyip de en duygusuz adamın bile duygulanmamış olması görülmemiş neredeyse. Şuana kadar izlediğim gelmiş geçmiş en iyi 2 filmden biri; bir film değil, insanlık öğretisi. :)

Ateşböcükleri direkt olarak katılıyor oylamaya girmeksizin. :)

Fakat henüz izlemediysen içinin burkulmasına hazır ol. Olağanüstü bir film, izleyip de en duygusuz adamın bile duygulanmamış olması görülmemiş neredeyse. Şuana kadar izlediğim gelmiş geçmiş en iyi 2 filmden biri; bir film değil, insanlık öğretisi. :)

hayır izlememiştim daha önce sadece ismi bana daha güzel geldi onuda ankette bulamayınca hayal kırıklığı olmuştu :) ama direk katılıyorsa zaten sorun yok mutlaka izleyeceğim :)

Komşum Totorro da gelmiş geçmiş en iyi birkaç animeden biridir, benim gözümde en iyi Miyazaki filmi keşke o da olsaydı. :hearteyecat:
Totorro haricinde Yürüyen Şato, Gökteki Kale , Prenses Mononoke, Rüzgarlı Vadi..
Her biri o kadar sıcacık ve mükemmel ki, defalarca izlenebilir. :)
O zaman doğru adres burasıymış. @OzaN bi araştır dediği filmleri seçelim?

Buz devri
oyuncak hikayesi
Ateş böcüklerinin mezarı

kayıp balık nemo ile aslan kralı izlemiştim sevmiştimde bir daha ankette eklemedim :) yani ikinci kez izlemek zor olacak :) ama buz devrini 10 kez izleyebilirim :)
aaa madem izledin biliyorsun neden eklemiyorsun allah allah aslan kral ve nemo bıkılıırmı bu animasyonlardan hiçç batırmışsın vlla birde utanamdan söylüyorsun:F:F:F

@Tolstoyevski senin film de varmış, izleriz bu etkinlikle böylece. :)

Buz Devri ve Oyuncak Hikayesi filmleri benim animasyonda en sevdiğim seridir. Yılda 1-2 kez de izlerim. Yani izlediğim için o filmlere oy vermedim. Yukarı Bak filmini sürekli izlemek istemistim ama nasip olmamışti, bu etkinlikle onu da izlemiş olurum.

@OzaN bu hafta başlıyoruz inşallah? :Z

O tarz işte... nasıl anlatsam bilmedim ki. Büyüklere anime diyeyim:X
Hayao Miyazaki'nin tüm filmleri o kategoriye giriyor. @Tolstoyevski saymış zaten. Büyük ihtimalle Spirited Away seçilecek etkinlikte iki tanesi yeterli. Zaten diğer filmlerinden de bazıları daha önceki etkinliklerde yer aldığından direkt eleniyor. :)

@Tolstoyevski senin film de varmış, izleriz bu etkinlikle böylece. :)

Buz Devri ve Oyuncak Hikayesi filmleri benim animasyonda en sevdiğim seridir. Yılda 1-2 kez de izlerim. Yani izlediğim için o filmlere oy vermedim. Yukarı Bak filmini sürekli izlemek istemistim ama nasip olmamışti, bu etkinlikle onu da izlemiş olurum.

@OzaN bu hafta başlıyoruz inşallah? :Z
Başlarız gibi inşallah. :):)

Hayao Miyazaki'nin tüm filmleri o kategoriye giriyor. @Tolstoyevski saymış zaten. Büyük ihtimalle Spirited Away seçilecek etkinlikte iki tanesi yeterli. Zaten diğer filmlerinden de bazıları daha önceki etkinliklerde yer aldığından direkt eleniyor. :)

Başlarız gibi inşallah. :):)

Anketlerde elenen filmler hep birlikte yeniden mi ankete girecek orayı tam anlayamadım? :)

@OzaN Bu arada şimdi aklıma geldi. Sen Alien'a burun kıvırdın ama dua et kimse Blade Runner'ın lafını açmadı. :D

Spirited Away, WALL-E, Toy Story ve Monsters, Inc etkinliğe katılma hakkı kazandılar. Up ise final oylamasına kaldı...

İşte son oylamaya geçme zamanı. İyi oy alıp en iyilere giremeyen 12 filmden 7 tanesi etkinliğe vize kazanacak...

Bu arada Oscar takımında 18 filme ulaşıp etkinliğin ilk sezonuna film seçme hakkı kazanan @Danger UA! @sürgünüm @Maskeli Fedai @destere @Tolstoyevski seçilen 72 filmden istediği bir tanesini seçebilirsiniz. İsterseniz bu grubun da sonucunu bekleyin ama isterseniz diğer sayfada seçilenlere, benim seçtiklerime göz atarak bir tanesini ilk sezonda olması için seçebilirsiniz. :)

Final oylamasındaki 12 film:

Modern Times (1936)
Komedinin küçük devi Charlie Chaplin'in unutulmaz yapıtlarından biri. Top 250'de #39

American Beauty (1999)
En iyi film dahil 5 dalda Oscar ödüllü bir başyapıt. Kevin Spacey başrolde ve bu rolde Oscar kazandı. Top 250'de #63

V For Vendetta (2005)
Hugo Weaving ve Natalie Portman'ın başrolleri paylaştığı tüm zamanların en ünlü filmlerinden. Senaryosunu Matrix'in arkasındaki Wachowski kardeşler yazdı. Top 250'de #146

Into the Wild (2007)
Sean Penn'in yönettiği ve iki dalda Oscar'a aday gösterilen ünlü film. Top 250'de #162

North by Northwest (1959)
Alfred Hitchcock'un çok sayıdaki başyapıtlarından en ünlülerinden biri. Dönemin en ünlü aktörlerinden Cary Grant başrolde.Top 250'de #68

Amélie (2001)
Farklı tarzıyla 2000'lerin en çok ses getiren komedilerinden biri. En ünlü Fransız filmlerinden biri, Audrey Tautou'yu ünlü yapan film. Top 250'de #75

A Beautiful Mind (2001)
En iyi film dahil 4 dalda Oscar kazanan bir Ron Howard başyapıtı. Eğer başrolü Russell Crowe da Oscar'ı kazansaydı büyük beşliyi kazanan ender filmlerden olabilirdi. Top 250'de #148

3 Idiots (2009)
Hint sinemasının ve Aamir Khan'ın dünya çapında en çok ses getiren filmi. Top 250'de #113

Catch Me If You Can (2002)
Steven Spielberg yönetti Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks başrolleri paylaştı. Top 250'de #240

Scent of a Woman (1992)
Al Pacino'ya yıllardır beklediği Oscar'ını kazandıran film.

Ben-Hur (1959)
Tam 11 dalda Oscar galibi. Dönemine göre gelişmiş teknolojisiyle Top 250'de #192

Up (2009)
İki Oscar ödüllü, en iyi film dalında Oscar adayı bir başyapıt. Top 250'de #117

@Danger UA! @Yiğitt @Tolstoyevski @gundix123 @Maskeli Fedai @destere @RevaN @mrt-06 @RüzgarGülü @xdragxx @BesaleT @Since2011 @HeisenBerg @Tzira @Forumdash @Çiğdem-

Dile kolay tam 11 dalda Oscar ve düşünün ki sinema tarihinde hiçbir film Ben Hur'dan daha fazla Oscar alamamış. Böylesine bir filmin "Başyapıt festivalinde" olmaması ayıp olmaz mıydı? :) Ben Hur'u izlemeden ölmeyin diye bir atasözü duymuştum, ısrarla tavsiye ederim kaçırmayın bence. :) @Çiğdem- @destere @Yiğitt @sokak sanati @Tzira @Maskeli Fedai @HeisenBerg